parteneri

Arina

solutia
poate va parea nu chiar serioasa aceasta tema, dar:
cu ce tip de om ati incepe o afacere ? pe cine l-ati dori in calitate de partener in afaeri ?
ce personalitate, abilitati et car trebui sa aiba, ca sa va faca sa credeti ca « iata, el e omul cu care impreuna vom putea face bani » ?
ce relatie intre voi ar trebui sa existe : prieteni, fara relatii apropiate, iubiti etc ?

si tot asa mai departe
 
Haotic expuse dupa importanta :

Primul critetiu : ce a zis Gr8dude !
2. Sa fie un pic hapsin
3. diplomat
4. linistit
5. inteligent
6. descurcaret

si mai vedem noi.
 
da' iata pentru mine, pana acum, cel mai bun om de afaceri ar fi cerepaha (este un om mare pe aici) :D printre altele, prietene din clasa 1...asta aproape 14 ani in urma :D
nu cred ca prietenia, daca e asa cum trebuie sa fie o prietenie, ar fi o piedica :)

eu zic ca un partener ar trebui sa aiba o gandire mai diferita decat a celuilalt.
in conditiile caracterului meu, un partener bun ar fi cineva mai linistit, cu simtul responsabilitatii, dar sa iubeasca riscul.

sa arate bine :ciupos:
 
ah, da, si sa fie creativ. cu gandire neordinara, sa asaltam piata dintr-o parte din care nimeni nici nu s-a asteptat :D
 
eu as prefera un partener de afaceri asa ca ....zorzonel!

de ce?
din cauza ca el stie ca banii trebuesc!
din cauza ca el stie cum se fac ei....

si multe alte cauze!
 
iata si ieri cu zorzonel am discutat de biznis. eu nu as face cu el vreo afacere :) zorzonel, daca vrei iti zic intr-o convorbire personala :D


partenerul meu de afaceri ar trebui sa aiba credinta, sa creada in idee, sa creada ca o putem face, sa fie dedicat, sa-i placa ceea ce face. niciodata nu as face ceva daca nu-mi place sau nu vreau. in prim plan de fapt trebui sa fie dorinta de a face ceva ce sa ne placa, decat sa facem multi bani. trebuie sa fim mandri de banii care ii vom castiga :D

o intreaga folosofie :ciupos:
 
chiar as vrea arina sa-mi scrii de ce n-ai face afaceri cu mine :lol:

ideea este ca in afaceri nu pot sa fie parteneri de lunga durata. daca ai nevoie de sustinere morala - mai bine te mariti si ai sa ai. in afaceri exista concurenta feroce si un numar redus de clienti, deoarece acei existenti au deja producatorii lor preferati.

in toata lumea doar 15% din populatie se ocupa de activitati de business - restul sunt consumatori, si la noi in moldova este si va fi asa, socoate

partenerul in afaceri trebuie sa fie altul decat tine, adica sa nu faceti ambii acelasi tip de lucru, deoarece o sa apara suspiciuni ca tu faci mai bine si deci meriti mai mult din profitul cel mititel pe care l-ai obtinut, deoarece asta a fost performanta voastra pe acel segment de timp si de piata.

suspiciunea ucide parteneriate in afaceri, distruge prietenii vechi si parca solide, dar cum apare momentul sa imparti banii - ferocitate la cote maxime, nu in zadar in lumea afacerilor sunt rechini, singuratici, comete pe cer...
 
sunt de acord cu ultimele doua alineate.

dar despre tine - alta dat :lol:, la o piva.

parteneri trebuie sa fie cat mai putini. 2-3 e bine. unul ar fi cel mai bine, dar nu-i interesant.
 
parteneri...? cat de apropiati n-ar fi ei, daca afacerea e pe viata, ceva paliubomu se va intampla shi partenerii ti-o vor trage...asha ca daca ai bani, fa-ti o afacere a ta...ca parteneri se gasesc...
 
Interesting

1. Sint impresionat de parerile Arianei. Eu am un business si am aplicat intotdeauna principiile astea. Eu fac business de placere si nu pentru bani, si am ajutat sute de oameni cit nu i-au ajutayt altii toata viata lor.

Asta mi-a adus un numar mare de prieteni adevarati si unii intre timp au devenit puternici si acum ma ridic mai sus si mai repede cu ajutorul lor.

2. Ceea ce urasc eu mai tare este capitalismul salbatic. Mediul in care banul primeaza si orice pricipiu de bun simt se calca in picioare ca sa faci bani.

Un prieten din Franta mi-a zis ca televizorul i-a prostit pe francezi. Evident. Pentru ca pe TV se difuzeaza ceea ce vrea prostimea (ca-s multi si iese banu) si prostimea vrea prostii desigur. In Romania oricum le calcam pe urme cu motoarele la maxim. Eu cu asta nu-s de acord.

Adica eu sint de acord ca oamenii trebuie sa manince atit cit trebuie nu sa se indoape la indemnul producatorilor de mincare. Traim intr-o societate de timpiti si sa vedeti voi ce timpiti vor fi peste 30-40 de ani.

Consumul face economia sa se invirta dar daca consumam fara discernamin o sa ne distrugem valorile speciei umane mai rau decit animalele. Alea maninca cit au nevoie si asta pentru ca nu se uita la TV.

Oamenii nu sint educati sa discearna ci sa consume prosteste ca sa se umple buzunarele producatorilor.

Eu produc calculatoare si ofer serviciile aferente in zona clientilor pretentiosi si extrem de pretentiosi mai ales de 5 ani. Mi-am selectat clientela si nu imi iau clienti decit de la clienti iar cu timpitii nu lucrez. Las concurenta sa se chinuie cu ei :)

Caut permanent brese in piata si le speculez sa vad cererea. Dar nu incerc sa creez cerere. Intre timp m-am apucat si de imobiliare. Daca intr-o zi nu voi mai putea sa ma ocup de computere, ceasu rau. O sa fac altceva. Sint un om flexibil. Am facut multe chestii si nu ma dau in laturi de la nimic (am reparat acoperisuri, am reparat tzevi, masini, aparate electronice, am si inventat cite ceva, gradinarit hehe multe)

Eu cred ca societatea noastra cu economistii nostri o sa ajunga in colaps si mai cred ca cei care sintem constienti de asta trebuie sa ne stringem la un loc ca sa vedem ce putem construi noi singuri, astfel incit sa ne fie noua bine si sa ne crestem copiii dupa principiile pe care noi le consideram corecte si nu dupa principiile extraordinare care lipsesc cu desavirsire ale socitatii in care traim.

Ca sa raspund la tema:

Un om de afaceri trebuie sa iaba in tot ce face un singur lucru:

BUN SIMTZ ELEMENTAR.

Asta il va ajuta sa gindeasca logic, asta il va ajuta sa fie un prtener perfect si multe altele.

Daca vreunul imi trage tzeapa in afaceri, o inghit. E vina mea ca nu sint psiholog destul de bun si nu m-am prins singur din start deci imi merit soarta pe undeva. Oricum pe ala nu-l uit ca nu-s genul de om iertator si sa-l fereasca norocul sa mai dea vreodata peste mine si sa am puterea sa-l distrug ca o voi face fara sa clipesc.

Oricum ce nu sufar eu mai tare e sa ma cert. Asa ca il dau dracului pe x. Sa-i stea banii mei in git si gata ca fac altii.

Mi s-a propus sa fac multe chestii pt bani si i-am trimis sa se plimbe. Eu nu fac nik pt bani ci doar daca vreau eu. Si daca partenerul a vrut sa faca o porcarie impreuna cu mine sau mie s-a dus relatia de ripa ca o stric eu in cel mai scurt timp. Nu vreau sa am de a face cu asa individ.

Repet, imi place foarte tare cum gindeste Arina. Un prieten adevarat, unul si bun. Sau daca nu se gaseste unul bun, mai bine fara. Eu cam asa lucrez :)
 
Back
Top