Povestiri din alta tzara { dar amuzante , bre }

m-am prikalit cu toate istoriile de-aishi :D

cred ca la cine i lene sa citeasca mai ghine i-ar fi lene sa scrie
 
Fosta mea prietena- o nemtoaica din Bavaria ma trimis odata la magazie, sa cumpar oua. Dar mea dat de grija sa nu iau nici intrun caz oua simple! Sa iau bio-oua! (e cam ranita la cap: green pis, socialism, etc.) Vazind ca bio ouale sunt prea scumpe am procedat pur moldoveneste: am cumparat simple si leam pus in pachet bio.
Iar seara stind la masa si mancind "bio-oua" prajite am ascultat o lectie intreaga despre fratii nostri mai mici..... Iar la urma mea spus: Vezi si tu, cum se deosebesc bio-produsele de cele simple.
 
Si daca tot am luat-o pe calea confuziilor de vocabular si a jocurilor de cuvinte - iaka inca o amestecatura de intelesuri { de data asta voita } :

Aveam un coechipier ce juca ingrozitor { chiar mai prost decat mine - ceea ce credeti-ma e extrem de greu :lol: } - si care nu era introdus nicidata in echipa . ..... Si a venit un meci de pregatire cu doua zile inainte de inceperea cuplajului cu meciuri oficiale . El stia ca daca nu prinde macar cateva minute in cel de pregatire, pentru a putea demonstra in ce forma nebuna e perioada asta :crazy: , nu are nici o sansa sa ajunga in cele oficiale .

Asa ca , vazand ca jocul in desfasurare ajunsese spre mijlocul lui , a inceput sa se roage de antrenor :

- Domnu' antrenor , da pot sa intru si eu putin ?

O data , de doua ori , de trei ...... Ala nici nu il baga in seama , urla de pe marginea bazinului la jucatorii din apa . Dar nici ista nu se lasa :

- Domnu' antrenor , va rog mult mult , pot sa joc si eu ?

In fine , intr-o clipa mai lipsita de actiune , antrenorul se intoarce spre el . Deloc exasperat , cum ne asteptam , doar cu o mutra inexpresiva . Se uita in okisorii iluminati de speranta ai nefericitului milog si zice sacadat , plin de sadism , de parca s-ar fi adresat unui practicant de dansuri populare :

- Bai , cum sa joci , bai , daca nu-i muzica ? :lol:
 
Povestea mea incepe cam asa:
Stransesem eu odata mai multi bani si mi-am zis decat sa-i bag in vreo investite poate neprofitabila mai bine-i cheltui cu cap.
Deci peste trei zile aveam :
a) doua bilete spre Grecia Insula Carfu pe 6 zile
b) doua geamantane
c) doua , ba nu doar o singura prietena
d) idei marete , mai mult de doua
Deci, ne-am si pornit din Romania intr-un autocar de 4 stele( imi pare ca una a lipit-o soferul cu scoci), mancare nu ne-am luat , da de baut niste sucuri ( pe urma mi-am dat seama ca oricat te-ai chinui sa te pisi in WC lor, oricat ai tinti de bine totuna te stropesti pe blugi).
Sar peste toate granitele si ajung in nus'ce sat marinaresc de unde trebuia sa luam un vaporas sau ferry boat. Grupul nostru, adica aproape toti...cei care ramasera dupa ce au plecat cei care au venit aici la munca era cam de 18 oameni din 42 care au declarat ca vin sa doar viziteze Grecia.
Grecii, da in general cam toti balcanicii parca-s din filmul Vremea tiganilor ,cam toti tuciurii, iti zice ceva si dupa aia rade de gluma lui ( stiti cum faceati si voi la straini, ii bagi in PM si ei nu reactioneaza)
Asa, acum sa sarim si peste calatoria cu vaporasul in care cam toti ne-am revarsat ( reborat ) cam tot continutul matelor hranind delfinii cam prosti si ei si in care aruncam cu alune sau masline, si ... si ajungem acolo.
Da acolo , ei cum sa va zic raiul wei, raiul in carne si palmieri si portocali si maslini( cam naspa asa nemurate) si nisip si plaje si hoteluri de trei si doua stele nu prea scumpe ( erau si de cinci da la ele nu ma bag) si nus'ce dracu de mancare tare buna,si bautura si sex gratis( v-am zis de prietena mea?)
Deci ce puteam sa-mi doresc mai mult , asa ca cum am ajuns, direct spre plaja cu prosopu' pe umar.
N-ajung bine acolo si simt ceva in ochi, ca o intepatura , ma frec eu , da nu-mi trece, zic futu-ti de oc si de tot , hai ca treci tu. Da nimic , ochiu tot ma doare acum , mai tare. ma intorc la hotel aici prietena mea , care era o "hodeaceia" farmacie imi baga ea ce stie acolo imi pune tifon si zice ca in 15 min ulciorul tau( imi iesise un ulcior) se usuca.
Ei , da eu ca sa-mi treaca bine il tin 25 min. Cand iau tifonul, valeu aveam un ochi cat toata fata. Hai repede la ghid sa ne duca la spital ca 3.14zdetul cel mare( mi se umflase rau).Din ce am inteles din anglo-elineasca ghidului, si din expresia fetei doctorului, trebuia urgent operatie. Zic , v-ati stricat la cap, wei, turcilor futu-va pe ici si pe dincolo. Doctoru': operatia tine zece minute nu e nimic grav, numai scoatem kktu (puroiu) de acolo. Pan'la urma ma las batut, da aveam o grija. Imi face asta ( docu') cu inca unu operatie . Mare sul@ nu mi-a facut (mi-a scos cu seringa, boah), numai ca la urma imi leaga si un bandaj, si zice zece zile nu-l scoti . Da in pot sa fac plaja . Cei cu tine karismaki mu, esti prost daca iti intra numai un firicel de nisip in oc ai belit-o ( cu doaua degete).
Eu bine.
Ies afara si dupa aia mi-am dat seama ca decat sa pierd un oc mai bine pierd toata vacanta, toate plajele pentru care am venit, si raman numai cu vizitatul monumentelor de aci( vreo cateva baruri), si admiratul apusurilor.
Daca ati ajuns la sfarsitul acestei istorii inseamna ca ati gresit citind-o.
Data viitoare va spun ce-am patit in Sofia( numai ca pe scurt)
 
Locuesc intrun cartier international(in prezent). Stau aici si turci si vetnameji si sirbi...tigani. Mai pe scurt ca la turnul Bbilon.
Se vorbesc zeci de limbi iar intre noi vorbim o germana stalcita- si fiecare o stalceste cum poate. De la un timp- saturat de parerea tuturor ca sunt rus ( un vetnamez mia spus chiar ca sunt coreian!)(am ochii ingusti) am gasit cum sa es din incurcatura.:-)
Dialogul cu un arab:
Arabul:
- Hei! Privet! Du rusisch?
Eu:
- Nein Ich ciurban!
Arabul:
- Ciurbanich? Vas ist dass?
eu:
- Ciurban ; Ciurchistan!
Arabul:(ingandurat)
-Ermenistan?(turceste Armenia))
Mai pe scurt iam lamurit omului cum am putut (germana mea e o.k. insa el nu prea poseda) Ca exista o tara care se numeste Ciurchistan si toti oamenii se numesc ciurbani iar la urma am adaugat ca toti seamana la el.
Habibi a ramas foarte multamit de conversatie.
 
Back
Top