Probleme cu Linux-u

dorincea

New Member
Iaca am ajuns si eu la etapa cind o aparut mai mult necesitatea decit dorinta sa-mi instalez Linuxu. De fapt nu am nimic contra lui, dar nu l-am folosit mai inainte doar din 2 motive majore:
1. Asa si nu am reusit sa instalez si sa configurez driverele de la modem si sa setez conxiunea internet.
2. Au aparut probleme la nivelul codecorilor sunetului (au aparut niste zgomote stranii - parca ar citi o "plastinca" tare-tare veche)

Daca cineva se pricepe in toate acestea, va rog sa ma ajutati:
-In privinta sunetului deocamdata nici nu am incercat sa fac ceva.
-In privinta conexiunii: Am instalat dirvele la modem(Speedtouch USB), am setat configuratia. Am pornit modemu(speedtouch-start); scrie ca tot e pi**os. Da iaca cind fac un ping la orice scie "network unreachable"(sau asa ceva).
Spuneti-mi va rog ce mai trebuie sa fac ca networku sa fie reachable?
 
foarte multzi utilizatori de la noi matiresc linuxu de aia ca nu pot ieshi yn inet pin modemu lor... daca am yntzales ghini ap ytz dzyc ca la mine era asheeash problema... intram yn net pin ppp... shuna, shuiera, scarztaia shi pan la urma nika... parca aparea yn routing table da nika shiastie...
da gasisem o alternativa: kppp, cu aista probleme n-am avut.

sound... ynsamna ca la tine draiverele gliucesc... amu sant 2 tipuri de draivere principale...adica 2 cantorshi... OSS(open sound system) shy ALSA (advanced linux sound architecture)... daca haraie ynsamna ca sheava contact esti! la mine mai rau, la mine vashe nu era nika....
yncearca : alsaconf din command line, el spaleshte audiocardurile shi le configureaza...
 
nici nu shtiu ce sa spun... :D

cu sunetu' trebuie sa cauti draivere. poti sa scriii la producatorul placii tale de sunet. sau cauta prin internet despre placa ta si linuxul tau. de exemplu, "fm801 on red hat 9".

iar in ceea ce priveshte modemul, sa shtii ca oamenii au mari probleme cu winmodemurile si alte diferite softmodemuri care au umplut lumea caci costa in jururl la $5. de asta trebuie sa tii cont cind cumperi modem.

eu din cauza asta mi-am luat full hardware shi inca external. iaka am economisit pe placa video, in schimb deja am incercat citeva linuxuri shi vreo 3 versiuni de FreeBSD si n-am avut niciodata probleme cu modemul.

daca n-ai schimbat nimic, atunci sa te mai uiti shi prin loguri. In Linux priveshte in /var/log/messages.

cauta si citeshte despre "PPP configuration". sint pe Net o multsime de manuale foarte clare si pe intselesul tuturor...
 
Caroce, cu conexiunea m-am lamurit. Tot merge bine.
Eu nu am scris mai sus dar eu ma conectez prin ADSL, si modemu il am de la provider.
In privinta sunetului, ieri tot ma lamurisem, am schimbat niste drivere. Da iaca azi gliuceste, o trebuit sa instalez din nou Mandrake-u(Ka ma apucasem sa compilez kernelu si nu l-am compilat pina la sfirsit ca nu m-ai avem loc liber pe hard). Si dupa ce m-am rebotat in windows ca sa adaug ceva loc pentru discu linuxului, nu a mai vrut sa se gruzeasca. Azi am facut iarasi tot aceeasi ce si ieri si scrie ca nu gaseste outputu la audio.
 
Back
Top