Proiectul Republica Sovietică Evreiască

Andolino, vezi ca expresiile astea "rezolvat problema rusa" se vad cu alti ochi dupa ce afirmi cu seninatate ca Hitler si Antonescu au "rezolvat" problema evreilor. Problema Basarabiei este pana la urma mai putin limba rusa, cat lipsa totala a limbii romane. Daca moldovenii ar vorbi romaneste nu i-ar impiedica nimeni sa isi salveze identitatea. Cum insa prefera sa o rupa pe ruseste una-doua, slabe sanse.

Cat despre Garda de fier, nici nu am sustinut ca vrei reinvierea ei. Este imposibil, de altfel, in lipsa idiotilor care au infiintat-o in the first place. Acei rasariti inaintasi sunt dusi de mult asa ca riscul reinvierii este destul de mic. Asta nu inseamna ca nu pot apare tot felul de grupari cu un program asemanator, vazute drept patriotice de o multime de oameni ca tine care nu au habar despre ce a fost Legiunea. Te-a impresionat organziarea si radicalismul. Ma faci sa rad. Ai 12 ani, ma, ca sa te dea gata asa ceva?

fulcanelli said:
ai putea aduce macar un contra-argument celor spuse de luke skywalker ?
Se vede ca viata la ta nu ai pregatit nici o lucrare pentru facultate, fulcanelli. Stimate coleg, dupa ce se enunta o teorie, se mai si demonstratia. Skywalker asta nu a facut nici o demonstratie. A venit cu o teorie fantezista si a trantit 2 distrusi + Goma si vrea sa il credem pe cuvant. Partea cu adevarat amuzanta este ca in loc sa il luati la bani marunti, voi imi cereti mie sa demonstrez ca nu este asa cum abereaza Luke asta. Nu zau?

P.S. Republica Socialista Sovietica Evreiasca - copy + paste de pe Wikipedia, de unde a si fost sters articolul.
 
**************
Se vede ca viata la ta nu ai pregatit nici o lucrare pentru facultate, fulcanelli.
**************
In locul tau as fi fost mai atent...stimate coleg, respecta-ti interlocutorul si energia pentru altceva. Aducind argumente ca :
"Justificarea ştergerii: Articolul este plin de alegaţii fără suport serios, pe o temă foarte sensibilă.
Termenul Republica Socialistă Sovietică Evreiască, aplicat subiectului articolului, este o invenţie. Numai din acest motiv articolul trebuie şters, fiind cercetare originală.
Sursele articolului sînt şubrede: două teze ale unor anonimi, plus un eseu al lui Paul Goma. Nici una din aceste surse nu aparţine unui specialist în istorie. Paul Goma are dreptul la propriile opinii, fireşte. Însă pentru a susţine un articol enciclopedic, se citează fapte din surse reputabile, nu opinii." ... nu inseamna ca poti sa iti permiti sa consideri materialul de inventie.

Argumenteaza ca nu e corect, si eu te voi contrazice !
 
Ce sa argumentez, fulcanelli? Ca nu e precum zice fanul Legiunii pe nume Luke Skywalker? Ti-am zis: eu nu trebuie sa demonstrez absolut nimic. El trebuie sa vina cu dovezi ca ar fi fost asa precum zice articolul sters din Wikipedia. Eu nu consider teza lui ca fiind o inventie pentru simplu motiv ca ro.Wikipedia l-a sters. Wikipedia nu este o Biblie pentru mine, iar eu am mai si citit ceva la viata mea. Tocmai de aceea nu depind de Wikipedia si site-urie Legiunii pentru a afla cate ceva despre istoria arhanghelilor cu revolver. Oricum, nu ma astept ca Skywalker asta sa si demonstreze ca a existat vreodata un astfel de proiect. Cum s-a inregistrat pe forum a si trantit 3 teme dintre care 2 erau atacuri la adresa evreilor. De la indivizii ca asta nu ai ce sa ceri.
 
Husky40, renunţă la cinismul tău dacă vrei ca argumentele tale să găsească o înţelegere şi nu repulsii. Încearcă să-ţi exprimi opinia fără a jigni pe alţii ... în cazul în care te consideri destul de deştept. Chiar şi proştii se supără când sunt trataţi de sus. Una la mână ... doi ... nu ai nici cel mai mic drept să judeci oamenii Legiunii ... mai ales să-i faci idioţi.
Trei, poartă puţin respect pentru cei care sunt împotriva duşmanilor tăi!
Patru, dacă eşti chiar din România actuală şi n-ai trăit deloc în Basarabia, mai bine încetează să-ţi mai exprimi atât de cinic argumentele când vorbeşti cu moldovenii, pentru că rişti să te abordeze şi alţii în maniera pe care o face RaduMan cu romic şi americos pupincurist. OK?

Putem să avem oare o conversaţie liniştită şi civilizată?
 
1.Regimul Legionar a tinut din 14 septembrie 1940 si pana la 21 ianuarie 1941. Prin urmare, nu are legatura cu razboiul si cu ce spune propaganda anti-legionara. Basarabia si Bucovina erau din iuni 1940 sub ocupatie ruseasca si nu au fost niciodata sub control legionar.

2.Articolul vorbeste despre un proiect care s-a concretizat prin existenta Regiunii Autonome Evreiesti, dupa ce mai intai fusesera propuse Basarabia si Crimeea.

3.Articolul a fost sters ptr ca cei care au votat sunt evrei sau prieteni ai lor care le fac propaganda, insa art va reveni pe wikipedia!
 
*********
ar eu am mai si citit ceva la viata mea. Tocmai de aceea nu depind de Wikipedia
*********
problema e ca am citit si eu la viata mea ceva (prin arhive) ... si cel mai dubios e ca am dat peste asa informatii. Insist sa vii cu argumente, stimate coleg, pentru a confirma ca e inventie.
 
Intrebare ptr cei care au luat foc aici pe site: De ce se accepta ca in orice ocazie romanii sa fie considerati criminali, iar atunci cand faci o constatare sau chiar o critica la adresa evreilor esti un "nenorocit si un mincinos" neaparat? Chiar asa nu se mai pot aborda anumite subiecte ptr ca devii automat infractor? Atunci sa se dea o lege prin care sa se spuna ca nu ai voie sa pronunti cuvantul evreu sau sa vorbesti despre ei si rezolvam problema.
 
radu , imi place ce spui si cum spui.
dar saracia majoritatii si alte probleme le convine rusilor ,camunistilor etc.
cat timp se vor afla la putere lucrurile nu vor evolua spre binele majoritatii.
 
Luke Skywalker;175834 said:
Mai RaduMan, chiar te faci ca nu stii de ce a ajuns Rep Moldova in situatia asta? Din cauza ocupatiei rusesti care a deportat si omorat sute de mii de romani in Siberia si a creat un om nou de tip nou, omul fara neam si tara, omul sovietic!

iar pina la ocupatia ruseasca... vrei sa zici ca sub ocupatia turcilor Moldova se afla intr-o situatie mai buna ? iar turcii n-au omorit si inrobit mii de oameni? de ce nu dai vina pe turci atunci?

iar daca e sa vorbim de prezent, nu de ceea ce-au facut rusii in trecut: sa stii ca din cauza persoanelor ca tine Rep Moldova se afla in PREZENT in situatia in care se afla ... si poti tu sa dai vina pe cine vrei, pentru ceva ce a facut in trecut ca tot in r.ahat o sa ramii
 
Si turcii sunt vinovazti ptr pradaciunile pe care le-au facut, insa acum, in Rep Moldova se afla armata rusa.

Si din cauza mea Rep Moldova e in situatia asta ptr ca nu m-am implicat mai mult in eliberarea estului Moldovei.

Mesaj din Moldova din dreapta Prutului!
 
as dori sa reveniti la tema propusa de titlu... exista alte teme pentru rusificare, limba rusa si asa mai departe. va sterg toate mesajele care nu sunt la tema, indiferent de cat de lungisau consistente sunt.
 
Introducere :

Alexander Parvus (Russian: Александр Парвус) (September 8 [O.S. August 27] 1867 in Berezin,Russian Empire (now in Belarus)– December 12, 1924 in Berlin) was a Russian revolutionary (Menshevik) and a German Social Democrat. [1] [2]

Parvus was born Israel Lazarevich Gelfand (Russian: Израиль Лазаревич Гельфанд; his last name in English is sometimes rendered Gelfant, Helfant or Helphand) in Belarus shtetl Berezino , the son of Jewish parents. He was raised in Odessa (today's Ukraine), where he began associating with the Jewish revolutionary (The Bund) circles.[3]

- http://www.youtube.com/results?search_query=Александр+Парвус
- Alexander Israel Helphand. Encyclopædia Britannica. Retrieved on 2006-12-17.
- (German)Heresch, Elisabeth Geheimakte Parvus. Die gekaufte Revolution. Langen/Müller. 2000 ISBN 3-7844-2753-7
- (German)Scharlau, Winfried and Zeman, Zbynek A. Freibeuter der Revolution. Parvus-Helphand. Eine politische Biographie (Gebundene Ausgabe) Cologne 1964 ASIN B0000BN7WQ (The most important biography of the German-Russian-Turkish Social Democrat and Revolutionary Parvus)
- a b (Russian) Александр Парвус (Израиль Гельфанд). (the best Russian language reference). ХЪОНОС. Retrieved on 2006-12-17.
- Karaömerlioglu, Asim (November 2004). Helphand-Parvus and his impact on Turkish intellectual life.. Vol. 40, No. 6, pages 145-165. Middle Eastern Studies. Retrieved on 2006-12-17.
- a b (Russian) Галковский, Дмитрий (June 22, 2005). Березовский – между Азефом и Парвусом (Berezovsky - between Azef and Parvus). Деловая газета «Взгляд». Retrieved on 2006-12-17.
- a b Schurer, Heinz (October 1959). Alexander Helphand-Parvus--Russian Revolutionary and German Patriot.. Vol. 18, No. 4, pages 313-331. Russian Review. Retrieved on 2006-12-17.
- (Russian) Парвус, Александр (February 1915). Подготовка массовой политической забастовки в Ъоссии (A preparation of massive political strikes in Russia). ХЪОНОС. Retrieved on 2006-12-17.
- Ludendorff, Eric. My War Memories, 1914-1918 ISBN 1-84574-303-2
- Antony C. Sutton Wall Street & the Bolshevik Revolution Buccaneer Books. ISBN 089968324X
- Semion Lyandres The Bolsheviks' "German Gold" Revisited: An Inquiry into the 1917 Accusations
- (German)Pößneck, Ehrenfried Lenin als Kontrahent von Parvus im Jahr 1917. Schkeuditz : GNN-Verlag, 1997. ISBN 3-932725-05-0
- (German)Haenisch, Konrad Parvus : ein Blatt der Erinnerung. Berlin : Verl. für Sozialwissenschaft, 1925
- (Russian) Бунич, Игорь (January-March 1992). Золото партии (free full text). Санкт-Петербург. Retrieved on 2006-12-17.
- Steinberg, Jeffrey Douglas, Allen Douglas, Rachel (September 23, 2005). Cheney Revives Parvus Permanent War Madness. Executive Intelligence Review. Retrieved on 2006-12-17.
Retrieved from "http://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Parvus"
- http://www.hronos.km.ru/biograf/parvus.html
- http://www.britannica.com/eb/article-9039931/Alexander-Israel-Helphand

Extras din Enciclopedia Britanica :
Russian Aleksandr Izrail Lazarevich Gelfand, byname Parvus Russian-German socialist who helped enable Lenin to reenter Russia in 1917 from exile in Switzerland, thus helping to ignite the Russian Revolution of October 1917.
Helphand, the son of Jewish parents, grew up in Odessa, on the Black Sea. He was attracted to revolutionary Socialism at an early age and became a Marxist during his prolonged residence in Germany (from 1891), where he eked out a living as an itinerant left-wing journalist. He met Lenin and Trotsky and other exiled revolutionaries and returned to Russia to participate in the Revolution of 1905. Arrested by the Russian police and sentenced to Siberia in 1906, he escaped to Germany and never returned to his native country.

With the onset of World War I, Helphand was able to obtain subsidies from the German government in exchange for his advice on ways to subvert Russia's tsarist regime. He also convinced the German government to provide him with large sums to funnel to the Bolsheviks, though it is unlikely that this service had much impact. Although Helphand helped negotiate with German authorities Lenin's passage in the notorious “sealed train” across Germany on the way to Russia in April 1917, Lenin refused to allow the disreputable Helphand to return to Russia after the October Revolution of 1917.

A man of dissolute character, Helphand grew immensely rich as a result of his trading and publishing ventures during World War I. A bold thinker in many respects, he was viewed as a brilliant but unscrupulous maverick by many of his fellow revolutionaries throughout his career.
 
Back
Top