rapirea lui Vlad Cubrecov

romen

New Member
M-am gindit ca e interessant ce crede lumea



Chişinău. Vicepreşedintele Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD), Vlad Cubreacov, care este şi liderul fracţiunii parlamentare a PPCD, acuză serviciile speciale ale Rusiei de implicare în răpirea sa în primăvara anului 2002.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, luni seara, în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune PRO TV Chişinău, Cubreacov a dezminţit categoric afirmaţiile conform cărora conducerea PPCD i-ar fi înscenat răpirea, subliniind că, în pofida mărturiilor şi declaraţiilor făcute de doi foşti membri ai conducerii PPCD (Sergiu Burcă şi Ion Neagu) el crede în profesionalismul organelor de anchetă care vor dovedi faptul răpirii.

Cubreacov a reiterat, o dată în plus, că a fost răpit "nu fără participarea serviciilor speciale ale Rusiei şi ţinut la Tiraspol timp de aproape două luni"; că organizatorii şi executorii răpirii se află peste hotarele Republicii Moldova, iar în caz este prezent factorul rusesc.

Sergiu Burcă şi Ion Neagu au declarat recent că răpirea lui Cubreacov fusese înscenată chiar de către conducătorii PPCD că în toată perioada cît a fost absent, Cubreacov s-a aflat într-un apartament din strada Izmailului, la Chişinău, proprietate a unui parlamentar PPCD.

Într-un reportaj al PRO TV Chişinău, Valeriu Bodean, şef de secţie la procuratură, a spus că Burcă şi Neagu au afirmat, în depoziţiile făcute în august 2007, că răpirea lui Cubreacov a fost înscenată de către liderii PPCD şi avea ca scop complicarea situaţiei politice din R.Moldova, la timpul respectiv. Bodean a informat că, în afară de mărturiile lui Burcă şi Neagu, ancheta asupra cazului răpirii deţine şi alte probe, care oferă temei să se creadă că răpirea legislatorului a fost înscenată, dar a refuzat să le facă publice, pe motiv că nu a venit momentul.

Vlad Cubreacov, prezent în studio, a spus că Burcă şi Neagu sînt nişte "mincinoşi" care depun mărturii din considerente politice. Cubreacov s-a întrebat cînd Burcă şi Neagu spuneau adevărul - în 2002 sau în 2007? Moderatoarea emisiunii l-a contactat telefonic pe Sergiu Burcă, readresîndu-i întrebarea, la care Burcă a răspuns că a depus mărturii adevărate în 2007, iar în 2002 a dat dovadă de slăbiciune omenească şi nu a putut spune adevărul, pentru că liderul PPCD, Iurie Roşca, îi avertizase pe toţi participanţii la organizarea "răpirii" că ei trebuie să "ducă cu sine în mormînt acest secret".

Burcă a mărturisit în emisie directă că în 2002 nu a putut spune tot adevărul despre farsa cu răpirea lui Cubreacov şi este gata să răspundă conform legii pentru laşitatea sa. El a mai afirmat că la discutarea ideii răpirii au mai participat Iurie Roşca, Ion Neagu, Vlad Cubreacov şi Ştefan Secăreanu, cel din urmă s-a alăturat cu o mică întîrziere; în aceeaşi seară, Secăreanu şi Neagu au informat-o pe soţia lui Cubreacov asupra motivelor dispariţiei soţului ei.

După Burcă, studioul l-a contactat telefonic pe Ştefan Secăreanu, care a negat existenţa discuţiei şi elaborarea scenariului răpirii lui Vlad Cubreacov, subliniind că "un atare plan există doar în capul lui Burcă". Secăreanu a afirmat că acţiunile lui Burcă şi Neagu urmăresc subminarea autorităţii PPCD şi a liderilor acestuia; că afirmaţiile lui Burcă sînt false şi au un scop şi un substrat politic. A fost o răpire adevărată şi cei care au realizat-o au făcut-o nu fără ajutorul lui Burcă şi Neagu, a conchis Ştefan Secăreanu.
 
:Dhahahaha:D ... si eu cred ca stiu la cine in apartament s-a aflat - ex-diriginta mea e deputat PPCD si locuieste pe Ismail ...:)
 
Back
Top