reabilitarea partiala a maresalului antonescu, nou motiv de scandal

dan123

daniel stan - Focsani
Moldova critică reabilitarea parţială a lui Antonescu


Republica Moldova a criticat reabilitarea parţială a generalui Ion Anonescu printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti precum şi recunoaşterea "drept legitimă ocuparea de către România a teritoriului Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti şi a Bucovinei de Nord".

Într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău se spune că decizia a fost receptată "cu indignare de întreaga societate moldovenească, de toţi cei care ţin bine minte ororile Holocaustului declanşat în anii 1941-1944".

"Toată lumea ştie că anume în această perioadă a misiunii „eliberatoare” a lui Antonescu în Republica Sovietică Socialistă Moldovenească au fost exterminaţi peste 300 mii de evrei şi reprezentanţi ai altor naţionalităţi", se spune în comunicat.

"Pe de altă parte, provoacă uimire capacitatea justiţiei române de a revizui nu numai acţiunile unor persoane odioase, ci şi de a crea temeiuri juridice pentru reabilitare în cazuri ce sunt considerate în mod univoc de către întreaga comunitate internaţională drept invazie, agresiune şi ocupaţie."

"Anume în acest mod pot fi apreciate acţiunile comune ale Guvernului României şi Germaniei fasciste din 22 iunie 1941 până în 24 august 1944 pe teritoriul actualei Republici Moldova", se mai spune în comunicat.


Un precedent dramatic în relaţiile bilaterale dintre Republica Moldova şi România, care pune, indiscutabil, în cel mai serios mod la îndoială capacitatea justiţiei României de a acţiona în conformitate cu standardele şi cu valorile Europei unite.

Comunicat MAEIE

Curtea de Apel Bucureşti a revizuit decizia justiţiei din 1946 prin care Ion Antonescu şi alţi co-inculpaţi erau găsiţi vinovaţi de delictul de "crime împotriva păcii", ca urmare a admiterii pe teritoriul României a trupelor germane, care aveau să lanseze în iunie 1941 atacul împotriva URSS.

Instanţa nu a revizuit însă capul de acuzare "crime împotriva umanităţii", de care a fost găsit vinovat Ion Antonescu în 1946.

În 2004, Comisia Wiesel de studiere a a Holocaustului a ajuns la concluzia că regimul Antonescu se face vinovat de uciderea a între 280.000 şi 380.000 de evrei din Basarabia, Bucovina şi Transnistria.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova s-a arătat îngrijorat de decizie, considerând că ea reprezintă "un precedent dramatic în relaţiile bilaterale dintre Republica Moldova şi România, care pune, indiscutabil, în cel mai serios mod la îndoială capacitatea justiţiei României de a acţiona în conformitate cu standardele şi cu valorile Europei unite".

http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2007/02/070223_moldova_antonescu_critici.shtml
 
mdea, psc shi ma inerveaza comunistii!!! sa vina mai degraba alegerile shi da doamne sa pearda comunistii, oricinie numai nu comunisti!
 
Bine, eu as vrea sa ii aud pe comunisti condamnand anexiunea sovietica si epurarea etnica practicata de sovietici. Cam greu din partea celor pentru care 26 iunie 1940 este ziua in care au calcat in Basarabia eliberatorii sovietici ai lui Iosif Vissarionovici Dsugasvili zis Stalin. Asa insa, e foarte usor - plangi cu lacrimi de crocodil pentru evreii omorati, dar te faci ca ploua in privinta romanilor ucisi de sovietici; si daca tot suntem la capitolul explicatii, poate vor sa ne explice cam ce au patit evreii burghezi *dusmani ai poporului* in perioada 1940-1941 si germanii din Basarabia dupa 1944.

Nesimtiti.
 
Smile;165859 said:
mdea, psc shi ma inerveaza comunistii!!! sa vina mai degraba alegerile shi da doamne sa pearda comunistii, oricinie numai nu comunisti!

ei doar se numesc comunisti...n-au identitate.doctrina....in adevaratul comunism nu exista mafie
 
Fara suparare, Sventlana, dar adevaratul comunism nu poate exista decat in cartile lui Marx. Incercarea de a-l transpune in realitate esueaza in genul asta de nomenclatura dubioasa, saracie cumplita si coruptie generalizata.
 
Daca sa pornim de la aceasta putem califica si Declaratia Universala a Drepturilor Omului, pe care o adorati atat de mult, ca o mare aberatie care nu poate fi aplicata in realitate...
 
Poti sa ma scutesti de interventiile astea de carciuma, stimabile. Imi cer scuze ca nu sunt un fan al visului de aur al omenirii.
 
Declaratia Universala a Drepturilor Omului este o lege care consacra un cadru juridic strict in temeiul caruia orice abuz impotriva unei persoane sau a unui grup poate fi pedepsit.
Marxismul pe de alta parte, este o utopie ce a oferit un cadru ideologic suficient de flexibil pentru ca orice abuz impotriva unei persoane sau a unui grup sa poata fi justificat.
 
Realitatea said:
Din partea Moscovei astept cu deosebita nerabdare condamnarea crimelor comuniste, a pactului Ribbentrop-Molotov, a ocuparii Europei de Est, modificarii cu forta a granitelor, deportarii a milioane de oameni si promovarii rusificarii in anumite zone reintrate sub stapanirea URSS. Pana atunci, pe noi sa ne mai lase cu moralismele astea ieftine. Curtea de Apel din Bucuresti nu a scuzat deportarea evreilor si a tiganilor, ci a spus ca razboiul impotriva URSS a fost justificat in baza agresiunii initiale sovietice, agresiune de care tovarasii moscoviti ai erei Putin nu isi prea amintesc. Desigur, Federatia Rusa stie prea bine aceste probleme, dar simuleaza amnezia.
 
Daca nu ar fi existat politica expansionista a URSS si a Germania naziste nu ar fi ajuns la putere nici Antonescu, iar Romania nu ar fi intrat intr-un razboi pe care nu l-a dorit. Asa ca tovarasii sa faca vizite mai dese si mai lungi prin Siberia si sa-l lase pe Antonescu sa-si doarma somnul de veci in pace. Au mai multi criminali de razboi decat toata Europa la un loc si pe ei nu-i judeca nimeni. Duca-se pe pustii.
 
Mefisto;167929 said:
Ostasi, va ordon treceti Prutul !!

Ai grija ce iti doresti! In primul rand de pe care mal al Prutului incepe invazia ca sa stiu si eu ce fac mai departe?
 
Back
Top