Puneti cate regionalisme vreti numa scrieti si zona.
Zona Roman:
Chisleag-lapte batut
Perje-Prune de tuica
Cotarla-catea
Poame-struguri
Sicliit-incalcit si urcat
Fosnag-baros
Bardita-secure
a pitroci- a fierbe incet
stiubei-butoias
cosarca-cos de nuiele
coshar-loc de pus porumbul
curechi-varza
curu gainii-papadie
bizoi-musca mare
pivnita-beci
garla-albie de rau
a uschi-a pleca repede, a fugi
chitit-nimerit,gasit
Troscau-rachiu facut din ce ramane de la storsul vinului
Pufoaica-rachiu facut din fecale
pelinca-scutec
Harbuz-pepene verde
Zona Roman:
Chisleag-lapte batut
Perje-Prune de tuica
Cotarla-catea
Poame-struguri
Sicliit-incalcit si urcat
Fosnag-baros
Bardita-secure
a pitroci- a fierbe incet
stiubei-butoias
cosarca-cos de nuiele
coshar-loc de pus porumbul
curechi-varza
curu gainii-papadie
bizoi-musca mare
pivnita-beci
garla-albie de rau
a uschi-a pleca repede, a fugi
chitit-nimerit,gasit
Troscau-rachiu facut din ce ramane de la storsul vinului
Pufoaica-rachiu facut din fecale
pelinca-scutec
Harbuz-pepene verde