Religia ca instrument de control

dor007

Stabiltate=Ratiune/Emotii
Domnilor credincioşi ai tuturor religiilor.

Ideologiile şi religiile sunt instrumente eficiente de control şi manipulare a grupărilor de oameni. Omul nu e necesar să fie captiv al căreiva idei pentru a avia viaţă plăcută, fără iluzii şi frică că v-a fi filtrat prin sită numărului de păcate după ce moare. Nici un dumnezeu nu se va încumeta să ţină în mîini o astfel de sită.

Nu cumva cei care au pus mîinile pe resurse ca să nu vă vadă ce fac păcălesc oamenii cu poveşti?
 
Si tu cine esti ? vreun Jidan ratacit ? , ori teai lasat manipulat de ei , si teai dezamagit in tot ? , uite ca dusmanul asta si vrea ca sa te dezamagesti in tot ! Omul dezamagit si fara credintza e mort , credinta da speranta ! asa ca lasa aberatiile !
 
Eu sunt o parte a intregului Dumnezeu din care shi tu faci parte si oricare alt individ de pe glob..
Jidanii nu au religie? Careva religie spune ca dusmaniul tau e evreul?
Poate ai in vedere ca omul care shi-a pierdut increderea in viitor are mai putine shanse de dezvoltare?
 
a nu crede in nimic , asta nu inseamna ca nu te inchini la nimeni , si nu ai un stapin ! Cel care nu crede , se inchina lu acela rau , fiindca face propaganda ca nu crede in Dumnezeu , si aduce argumente gresite , sau nu aduce nimic . Mai repet , nus cuvintele mele: omul care nu crede in nimic , el e mort , e 'hodiacii trup' ! Cine oare ar putea rezista fara sperantza ? daca nu ar fi speranta cum am putea trece prin incercarile vetii ? - fiindca cind te leapada toti aici , sau nu ai pe nimeni , oricum ai pe cineva , poti oricind ridica capul sus , speranta e doar acolo ! Referitor la jidani , tiam raspuns in tema cu pasapoartele biometrice .
 
Dumnezeiu exista - fara dubii. Doar ca ceia ce numim religiile azi acopera adevarul servind unor grupari restrinse do oameni. Evreii nu sunt ultima treapta in aceasta ierarhihe ci penultima... sunt doar un instrument ideologic de control. Ce zici de o astfel de viziune asupra lucrurilor?
 
Uite , tu nu incerca sa bagi toate religiile la un loc , si indeobste nu incerca sa amesteci toate ratacirile cu Ortodoxia ! , adevarul e numai unul si doar prin Ortodoxie ne putem mintui , restul invataturilor ne sunt pagine noua , is erezii si rataciri , daca incerci sa bagi totul la un loc , atunci esti in ratacire . Majoritatea sectelor is nascociri care nu au un istoric destul de lung , si daca sa urmaresti de unde s-au pornit vei intelege , de exemplu catolicii cindva au fost ortodocsi , dar au cazut in erezie si si-au facut credinta lor , din catolicizm iarasi s-au facut divizari in protestantizm si alte secte, multe secte tot din secte provin , incearca macar sa citesti ceva in acesta directie , nu nega totul fara macar sa incerci sa te documentezi !!! un adevar de la Dumnezeu este , deci bucurate ca teai nascut printre Ortodocsi , e greu acum sa te tii nemanipulat cind din toate partile se face manipulare . Posibil ai privit vreo 2 documentare facute de jidani , si teai dezamagit in tot , asta si vrea dusmanul sa nu mai crezi in nimic , si sati deie un nou sistem cu biocipuri , nu te lasa manipulat , dar cauta adevarul si il vei gasi !
 
Dumnezeu nu exista, caci ar fi trebuit sa-l faca cineva !

Dumnezeu e o dorinta ce salasluieste in capul omului. Cu cit mai sarac si stupid omul, cu atat mai mare dorinta. Dorinta de a fi justitie in lume, de a avea sanatate, el si copiii lui, dorinta de a avea siguranta zilei de maine. Dorinta asta, la majoritatea persoanelor e atat de mare incat se transforma in ... credinta.
Apoi individul o apara, patetic si ridicol.

Marirea saraciei si reducerea cheltuielilor de sanatate si invatamant, fac automat sa creasca numarul de credinciosi din tara respectiva.
Biserica si Statul stiu asta si actioneaza ca atare.

Taranii sint mult mai credinciosi decat orasenii.
Femeile mai mult decat barbatii. Ele sint expuse mortii mai mult pe parcursul vietii; sarcina, nasterea.
Necalificatii sint mult mai credinciosi decat cei cu studii superioare.
Batranii mult mai credinciosi decat tinerii.
 
Da, de acord. Dumnezeu dupa cum e descris in scriirile religioase nu exista. Suna foarte absurd ca o fiintza careva de pe undeva sta la un panou de comanda shi administraza totul imprejur fara a da careva semne de existentza.

In schimb. Dac privim acea fortza globala (nu supreama) (care multi o numesc dumnezeu) ca ansamblul de informatie purtat de orice obiect shi fiintza din univers - atunci existentza acesteia e mai mult ca evidenta.

Doar care ar fi caracteristicile de baza a unui adevarat dumnezeu?
1. Fortza capabila de a crea ceia ce vedem azi? Cum a evoluat viatza pe pamint daca nu in baza informatiei stocate in elementele primare? Cum evoluiaza elementele universului in intregime? Nu cumva in baza informatiei stocate in fiecare atom?
2. Fortza care ne administreaza in prezent? Nu e vorba oare de totalitatea informatiei accesibile pentru individ la moment?
3. Fortza care defineshte viitorul? Poate informatia stocata despre trecut shi defineshte viitorul? Poate in baza acesteia shi facem alegerile nostre?
4. Fortza care tinde pre adevar? Nu cumva fiecare din noi tinde mereu spre adevar???

Dumnezeu intr-o astfel de viziune e prezent acum shi aici! Fiecare din noi e parte a lui! Shi volumul de informatie care il schimbam cu acest sistem este interactiunea noastra cu fortza globala... ce zicetzi de o astfel de interpretare a lucrurilor?

Nu un astfel de dumezeu ar unifica natiunile? Nu un astfel de dumnezeu ar fortza dezvoltzarea umanitatzii?
 
Dumnezeu e mult mai subtil si mai amplu decat conceptul de Dumnezeu, decat insasi cuvantul Dumnezeu. Sursa, Transcendentul Absolut, Adevarul Ultim, Esenta, Substanta ultima cate nume poti sa-i dai Lui care este dincolo de tot ce mintea si chiar inima noastra poate "crea", percepe.

Din experienta unui suflet drag, care Sa traim sa-l pomenim cum s-ar spune, a facut un accident, si probabil ca a trecut printr-o faza ceea ce numesc medicii a fi moarte clinica. El i-a spus mamei sale, Dumnezeu este ca ...si a suflat, spunea ca sfintii il purtau din lume si din alta lume, care si mai de care sclipitoare, luminoase. La intrebarea Unde este Dumnezeu?, spiritele celea i-au spus: Dumnezeu Este si i-au zambit

Ptr mine Dumnezeu exista, creatia asta pe care o vad imi este de ajuns ca dovada, vorbele unor oameni, zambetul si surasul unui copil, privirea prietenoasa a unui prieten si as da mii de exemple. Inima care bate la nu stiu ce impuls, la impulsul cui? cine o sustine? suflarea vantului mi se pare un alt mister, la geografie am studiat ca vantul este miscarea aerului de la o presiune atmosferica mare la cea mica, sau invers nu tin minte exact :) cine creeaza presiunea asta? cine pune in miscare aerul, ca sa devina vant, furtuna, uragan? de unde apare traznetul? fulgerul? nici oamenii de stiinta n-au ajuns la o concluzie clara si precisa ce este fenomenul de fulger, si ce este el ca un fenomen de sine statator. Fierul din compozitia soareului se afla si la noi in sange. Cum de a ajuns in structura sangelui nostru? da da da ingineria genetica, astronautii de demult care ne-au dat viata, pe ei cine i-a creat? spiritele primare, spiritele primare din ce au aparut, din substanta primara, substanta primara de unde? cine a dat impuls Big Bang-ului? :))

un colt de lume intr-un sistem solar din alte miliarde de sisteme solare dintr-o galaxie pe care o inconjoara alte miliarde de galaxii pretinde ca este si stie totul ? :D

daca noi pana acum am crezut ca suntem singuri in Univers, pretindem ca stim si cunoastem pe Dumnezeu? care a creat acest Univers in care noi suntem doar un punct mic micut si cream atatea definitii pentru niste lucruri atat de simple. Asta este problema noastra vrem definitii ptr tot, din cauza asta exista atatea regulamente si legi, din dorinta excesiva de a determina totul, pana si viitorul :) dar viitorul Universului, Pamantului, Sistemului Solar n-ai cum sa-l determini atunci cand nu tu l-ai creat, si nu tu dispui de el, ci cel care l-a creat. Si noi incepem sa dispunem de un lucru care nu ne apartine, si mai mult ca atat incepem sa ne batem joc de el, E ca si cum te-ar invita cineva in ospetie si tu incepi sa dispui de tot ce ai acolo, si sa faci haos, sau cum ar spune unii o noua ordine, cand de fapt era deja ordine, si o ordine fireasca, naturala, nu una scoasa intr-un mod artificial, dintr-un haos la fel creat artificial. Proprietarul priveste cum propria sa casa devine intr-un soi de casa baricadata si intentioneaza sa-si ia dreptul de administrare inapoi luat cu de-a sila de un oaspete care habar n-are cum sa se poarte intr-o casa straina. Fiindca oaspetele a fost chemat ptr un anumit scop, ptr a discuta, ptr a purta o discutie civilizata, ptr schimb de informatii care ar ajuta pe ambii sa se maturizeze, atat pe oaspete, cat si pe proprietar.

Dumnezeu exista, a existat, si va exista, nu e o mare problema ptr El sa stii tu daca exista El sau nu. Daca vei spune ca exista El sau nu, asta nu va schimba cu nimic existenta Lui. El vrea doar sa vada daca tu poti exista in deplina armonie si pace cu ceilalti care sustin ca El exista, care cred in El. Si din pacate exista unii care tind din toate puterile sa ne demonstreze ca el nu exista, si altii si mai rai ne propun un fel de Dumnezeu hibrid care aproba totul ce spune cel care l-a creat.

si din proprie experienta pot spune ca exista, exista ceva maret, indefinibil, care e mai presus de perceptiile noastre, in fata Lui stau si ma caiesc ptr tot ce-am facut. Si stiu ca are un plan maret mult mai sanatos decat "fortza care ne administreaza acum" si aceasta fortza are un cu totul alt plan decat cel propus de Univers.

este o vorba a unui intelept, Osho il cheama " theism means belief in God, atheism means disbelief in God, but when there's no God why should you be an atheist?"

"In mine este Tatal si eu sunt in Tatal " asa a spus Iisus Hristos, e doar un exemplu care-mi spune ca este posibil, urmeaza-mi sfaturile si vei ajunge fratele meu asta spune Iisus, si asta e calea iertarii si pocaintei, si smereniei, si le-a expus in cele Noua fericiri si sunt atatea cai

Dumnezeu sa ne Ajute!

Faca-se Voia Ta si nu a noastra.
Amin.
 
ExpreSS, atat de frumos ai redat ideea unei divinitati supreme...Sunt total de acord cu acest fel de a privi creatia si Creatorul.

Dar cum aici e vorba de religie ca instrument de control, as vrea sa stiu care este, totusi, rolul religiei in lumea aceasta? Poate fi vorba, pana la urma, de un instrument de control? Poate fi vorba de nevoia omului de a "inventa" un Dumnezeu? Ne manipuleaza divinitatea? Sau sunt alte forte care se baga in treaba noastra?
Si ma refer la religie ca parte integranta a vietii, de la ritualurile rugaciunilor din fiecare religie pana la post, ideea de pacat, de mantuire, iad, rai.

Eu cred foarte mult in Dumnezeu, ca o sursa a binelui suprem, insa mi-e destul de greu sa mi-L apropii. Am luat crestinismul si islamul la puricat si am ajuns la concluzia ca mi-e foarte greu sa ma impac cu anumite reguli si ritualuri. Si cu cat incerc mai mult sa aflu, parca mai rau ma lovesc de ideea preconceputa conform careia religia e creata de om. Si ajung ca multe lucruri sa se bata cap in cap si sa-mi doresc uneori sa-mi creez o religie a mea, un crez al meu, mulat dupa propriul suflet. Insa ar fi o erezie, nu?
Consider ca simtim cu totii nevoia unei apropieri de Divinitate, dar insasi religia e cea care ne indeparteaza...poate ca si din aceasta cauza se nasc intrebari de genul celei din titlul acestui topic. Si am ajuns sa ma rog cum stiu eu, in felul meu, cu speranta in suflet ca Dumnezeu imi iarta stangaciile savarsite pe calea catre El.

Dar oare nu e logic sa ne gasim o cale de manifestare a dragostei noastre catre Dumnezeu? Nu e normal sa apartinem unei comunitati, unei confesiuni religioase? Si cand nimic nu ne satisface, oare cum vom gasi alinare si cum ne vom hrani bobul asta de credinta? In conditiile in care se da o lupta intre religii, pentru demonstrarea superioritatii uneia dintre ele? Deci...eu cu cine sa tin?
 
clara;222490 said:
Dar oare nu e logic sa ne gasim o cale de manifestare a dragostei noastre catre Dumnezeu? Nu e normal sa apartinem unei comunitati, unei confesiuni religioase? Si cand nimic nu ne satisface, oare cum vom gasi alinare si cum ne vom hrani bobul asta de credinta? In conditiile in care se da o lupta intre religii, pentru demonstrarea superioritatii uneia dintre ele? Deci...eu cu cine sa tin?

Fiecare din noi e parte a Lui, ai nevoie de cel Dumnezeu care e capabil de ai iubi te toti indiferent de religie? Ai nevoie de biblie (instructii false) sa shtii cum functionezi? De ce sa ne buimacim citind biblii shi corane cind raspunsul e inscris in inimile noastre?
 
dor007;222492 said:
Fiecare din noi e parte a Lui, ai nevoie de cel Dumnezeu care e capabil de ai iubi te toti indiferent de religie? Ai nevoie de biblie (instructii false) sa shtii cum functionezi? De ce sa ne buimacim citind biblii shi corane cind raspunsul e inscris in inimile noastre?

Pentru ca DOAR CITIND ne inaltam,AFLAM. Inima nu-ti spune nimic despre anatomia ta,despre matematica,calcule astronomice,econimie.Le afli ,citind,invatind,comparind ,analizind.
Inima iti trage doar semnalul de alarma CA EXISTA CEVA ACOLO SUS ,la care chiar daca renunti sa te supui cedind orgoliului,in faze de pericol suprem,intorci capul inspre cer si-l chemi in ajutor:O DOAMNE,AJUTA-MA; aceasta este FITRA=NATURALETEA INNASCUTA ,CODUL GENETIC INSCRIS IN FIECARE INIMA INCA DE LA NASTERE.

De ce alegi sa fi pe jumatate cind poti fi complet ?ai atit inima cit si creier,hraneste-le deci pe ambele,si vezi ce rezulta.
 
dor007;222132 said:
Eu sunt o parte a intregului Dumnezeu din care shi tu faci parte si oricare alt individ de pe glob..
Jidanii nu au religie? Careva religie spune ca dusmaniul tau e evreul?
Poate ai in vedere ca omul care shi-a pierdut increderea in viitor are mai putine shanse de dezvoltare?

Tu si eu si toti suntem PARTE A CREATIEI DIVINE si nu parte din CREATORUL INSUSI.tine minte asta!

tu poti sa-l cunosti pe cretorul tau,functie de perfectiunea,multitudinea creatiilor insa ATIT.Nu poti patrunde in existenta sa,el nu este delimitat in timp ,spatiu si loc deoarece EL a creat timpul,spatiul si locul.
 
dor007;222492 said:
Fiecare din noi e parte a Lui, ai nevoie de cel Dumnezeu care e capabil de ai iubi te toti indiferent de religie? Ai nevoie de biblie (instructii false) sa shtii cum functionezi? De ce sa ne buimacim citind biblii shi corane cind raspunsul e inscris in inimile noastre?

Daca tot stii cum functionezi de ce ai mai avea nevoie de doctor atunci cand te imbolnavesti ?
"Repara-te" singur !
A citi,a invata,a ne ridica nivelul cunoasterii ne deosebeste de celelalte vietati.
Dar ai dreptate intr-un fel.Nu,nu ai nevoie de "biblii" (si nu gresesti cu pluralul).
Insa iti recomand Coranul (aici nu merge pluralul,fiindca Sfantul Coran este doar unul,in forma lui autentica de la revelatie si pana in ziua de azi)

Primul lucru cu care suntem indemnati in Coran este : CITESTE!!!
 
clara;222490 said:
ExpreSS, atat de frumos ai redat ideea unei divinitati supreme...Sunt total de acord cu acest fel de a privi creatia si Creatorul.

Intr-adevar, frumoase cuvinte scrise de ExpreSS, m-asi subscie si eu la ele, cu micile exceptii...


clara;222490 said:
Dar cum aici e vorba de religie ca instrument de control, as vrea sa stiu care este, totusi, rolul religiei in lumea aceasta? Poate fi vorba, pana la urma, de un instrument de control? Poate fi vorba de nevoia omului de a "inventa" un Dumnezeu? Ne manipuleaza divinitatea? Sau sunt alte forte care se baga in treaba noastra?
Si ma refer la religie ca parte integranta a vietii, de la ritualurile rugaciunilor din fiecare religie pana la post, ideea de pacat, de mantuire, iad, rai.

Cuvantul "religie", daca nu ma gresesc, provine din cuvantul latin "re-legare", ce-ar insemna "reconectare" a omului cu Dumnezeu. Cred ca tema religiei a foarte vasta si necesita o discutie aparte. Cert e una, ca termenul "religie" are conotatii diferite pentru diferiti oameni. Nu e exclus, ca unii oameni folosesc unele religii in scopul lor, inclusiv ca instrument de control. Nu este vorba de nevoia omului de a "inventa" pe Dumnezeu, idea de Dumnezeu deja e imprimata in fiecare om, incepind cu nasterea sa, imprimata de insasi Dumnezeu. In araba aceasta stare se numeste FITRA, ce inseamna "Predispozitia Naturala" sau "Naturaletea Innascuta", cum a mai spus MoonaSdm. Pe parcursul viertii insa, omul se indeparteaza de la aceasta FITRA, precum este preconditionat de familie, societate, mass-media etc sa creada in alte lucruri, acetsea din urma deseori impunand asupra individului setul lor de valori relative, deitati false, idoli, o "realitate falsa", daca vreti. Asa ca omul de sine statator, reiesind din firea sa imperfacta, n-ar putea sa se discurce din aceasta impletitura. De aceea si era nevoie ca Dumnezeu sa trimita Profetii sai, ca sa arate oamenilor calea cea dreapta, care duce la El, la Adevar. Daca cineva considera ca va ajunge la Dumnezeu de sine statator, e liber sa incerce, eu unul insa nu sunt sigur de rezultatul scontat.

Si toti acesti Profeti, care au fost cei mai buni si alesi dintre oameni, dupa ce au primit revelatia de la Dumnezeu, i-au invatat pe oameni despre rugaciuni, post, idea de pacat, rai si iad etc. Unoii din acesti Profeti (pace sa fie asupra lor toti) au primit Scripturile de la Dumnezeu, ce confirmau misiunea lor. Insa dupa cum Dumnezeu l-a inzestrat pe om cu libertatea de a alege, omul e absolut liber sa creada sau sa nu creada in ele. Insa inainte de a sari la o concluzie, n-ar fi oare util ca omul sa studieze aceste Scripturi si viata Profetilor carora le-a fost date ele?


clara;222490 said:
Eu cred foarte mult in Dumnezeu, ca o sursa a binelui suprem, insa mi-e destul de greu sa mi-L apropii. Am luat crestinismul si islamul la puricat si am ajuns la concluzia ca mi-e foarte greu sa ma impac cu anumite reguli si ritualuri. Si cu cat incerc mai mult sa aflu, parca mai rau ma lovesc de ideea preconceputa conform careia religia e creata de om. Si ajung ca multe lucruri sa se bata cap in cap si sa-mi doresc uneori sa-mi creez o religie a mea, un crez al meu, mulat dupa propriul suflet. Insa ar fi o erezie, nu?
Consider ca simtim cu totii nevoia unei apropieri de Divinitate, dar insasi religia e cea care ne indeparteaza...poate ca si din aceasta cauza se nasc intrebari de genul celei din titlul acestui topic. Si am ajuns sa ma rog cum stiu eu, in felul meu, cu speranta in suflet ca Dumnezeu imi iarta stangaciile savarsite pe calea catre El.

Daca tu crezi in Dumnezeu ca o sursa a binelui suprem, si sursa Adevarului suprem, ai putea oare accepta ca binele e ralativ si adevarul e relativ pentru fiecare persoana aparte, caci asa va fi daca fiecare va incerca sa-si creeze propria sa religie, cu setul de reguli morale, adevaruri, binele si raul diferite, de la om la om? Oare n-ai accepta ca Adevarul e unul pentru toti, in alte cuvinte, ca Dumnezeu e Unul pentru toti? Si El nu depinde de noi, de dorinta noastra de Il defini dupa placul nostru, El Singur s-a definit pentru noi si a ne-a zis despre EL in Scripturi, cu cuvintele prin care noi, cu ratiunea sa limitata, putem sa-L intelegem. E drept insa, mintea noastra nici pe departe nu poate sa-L cuprinda. Si o religie autentica, in loc sa-l indeparteze pe om de la Dumnezeu, trebuie sa-l apropie, sa-l "reconecteze" cu El. Si eu cred ca aceasta religie, de fapt nu e religie, e o cale care cuprinde toate aspecele vietii omului, e Islamul, el insemnand Supunere, supunere Unicului Dumnezeu, Allah. Si daca il cauti pe Dumnezeu cu adevarat, roaga-l ca El sa-ti lumineze calea catre El, roaga-L cu sinceritate si El neaparat te va calauzi. Eu din tot sufletul iti doresc sa-L gasesti, si-L rog pe Dumnezeu sa te calauzeasca. Amin.


clara;222490 said:
Dar oare nu e logic sa ne gasim o cale de manifestare a dragostei noastre catre Dumnezeu?

E logic.

clara;222490 said:
Deci...eu cu cine sa tin?

Cu Dumnezeu.
 
MoonaSdm;222505 said:
Pentru ca DOAR CITIND ne inaltam, AFLAM. Inima nu-ti spune nimic despre anatomia ta,despre matematica,calcule astronomice,econimie.Le afli ,citind,invatind,comparind ,analizind.
Citind afli ce scriu alti oameni. Mai mult ca atit prin transmiterea informatiei se exercita control. Citeshti fizica - cazi sub controlul (influienta) fizicianului carfe a scris-o. De aia - dupa ce citeshti mai e nevoie shi sa controlezi - intradevar fizicianul a scris totul corect? Poate a greshit undeva - da ma rog e om shi el, nu?

MoonaSdm;222505 said:
Inima iti trage doar semnalul de alarma CA EXISTA CEVA ACOLO SUS....
Da pamintul totushi e sferic - unde e asta sus?


MoonaSdm;222505 said:
De ce alegi sa fi pe jumatate cind poti fi complet ?ai atit inima cit si creier,hraneste-le deci pe ambele,si vezi ce rezulta.
Am spus ca-s jumate? Am spus ca eu intreg sunt parte a Intelegentei Universale - ce ma face aici jumate?
 
ascary;222512 said:
Daca tot stii cum functionezi de ce ai mai avea nevoie de doctor atunci cand te imbolnavesti ?
"Repara-te" singur !
A citi,a invata,a ne ridica nivelul cunoasterii ne deosebeste de celelalte vietati.
Dar ai dreptate intr-un fel.Nu,nu ai nevoie de "biblii" (si nu gresesti cu pluralul).
Insa iti recomand Coranul (aici nu merge pluralul,fiindca Sfantul Coran este doar unul,in forma lui autentica de la revelatie si pana in ziua de azi)

Primul lucru cu care suntem indemnati in Coran este : CITESTE!!!

Doctori sunt multzi, cine daca nu eu decid la care sa merg?
Daca te indeamna sa citeshti - cel care scrie doreshte sa-tzi transmita informatzie.
Odata transmisa - informatia data are o influienta oarecare asupra-tzi...
Nu e oare aceasta influientza resultatul dorit de cel care scrie?
 
sa nu va certati....
totdeauna subiectele de religie se termina cu cearta,adminul sterge contul si moderatorii postarile.
hai mai bine sa discutam de mos Niculaie.....gata bocancii...??
i-ati pus la fereastra??
ce primiti in ei ?

de cand m-am maritat cu "Abbu" meu, nici eu nu mai pun la fereastra bocancii dar imi place sa aud de la altii
 
Cer scuze Abbu daca am creat impresie de cearta - pe cit e posibil cititzi va rog, cel putzin ceia ce scriu eu - cu ton linishtit fara enuntzari shi intrebari agresive. Ceia ce am scris mai sus am scris absolut in absentza emotziilor shi nu are scopul sa va supere ci sa va invite la dialog in a da raspuns la intrebasea "este religia un instrument de control sau nu?".

De aia cartile sunt interpretate diferit de diferite persoane - pentru ca fiecare o citeshte in tonul lui. E necesar oare sa invatzam a citi fara emotzii?
 
dor007;222573 said:
De aia cartile sunt interpretate diferit de diferite persoane - pentru ca fiecare o citeshte in tonul lui. E necesar oare sa invatzam a citi fara emotzii?
Foarte adevarat ce-ati declarat.
Fiecare citim carti,site-uri,ne documentam din diferite surse,inca de la o virsta destul de frageda si informatiile ne sunt influentate total de persoanele sau ideile persoanelor ce scriu cartle.
INSA......,daca eu voi citi de azi inainte (pe o perioada de 3-4 ani carti numai si numai despre economie ,marketing si management,va asigur ca-mi dezvolt cunost. in acest domeniu.La fel poate fi cu orice stiinta.Cind e vorba de religii,credinte,in ce ma priveste ,am studiat despre martorii lui Yehova ,un munte de carti si nu m-am putut opri la ei cu toate ca m-a atras stlul autorilor .M-am documentat si din religiile hinduse,budism,bahai in urma cu ani buni.Doar cind am ajuns la citirea Quranului ,am dedus ca era pt prima data ,cind OPERA scrisa (qoranica)nu reprezinta creatia omului;cum am ajuns la aceasta concluzie?Simplu.....vezi informatii scrise in Qoran despre Oceanografie,embriologie,astronomie,economie,samd,mentionate in urma cu 1400 ani si descoperite de stiinta moderna in ultimile decenii;va intreb atunci:NU ESTE QORANUL UN MIRACOL PERMANENT care se afla chiar sub ochii nostri?
Suntem peste 6 miliarde de suflete pe pamint si este normal sa fim cit se poate de diferiti atit fizic cit si in ce priveste gindirea,perceptia;insa toti ,absolut toti avem anumite temeri(ca le recunoastem sau nu)privind VIATA DE DUPA MOARTE,MORMINTUL.

iNTR-UN FEL SAU ALTUL SUNTEM CONTROLATI DE MEDIUL IN CARE NE DESFASURAM ACTIVITATEA,manipulati mai mult sau mai putin;insasi nasterea noastra in aceste timpuri ,in dif. tari,la parintii nostri nu depinde de alegerea noastra.Ceea ce dipinde de noi este numai si numai drumul pe care noi il alegem,ideologia dupa care ne ghidam vietile ....aici consider eu ca avem nevoie de indrumare DIVINA si o putem obtine prin caile alese tot de noi,fiecar ein parte.
 
Back
Top