Revolutia Brazilor A Demarat!!!

Hary12

New Member
Poliţia a interzis unui grup de tineri, care participau în cadrul unei manifestaţii împotriva guvernării, să protesteze în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru ca să poată fi instalat bradul guvernării, supranumit şi „Bradul Ţării”. Cei circa 150 de tineri protestatari au fost nevoiţi, la indicaţia poliţiei, să se deplaseze lângă Arcul de Triumf. Tinerii au scandat „Jos comuniştii”, „Noi suntem români!”, având pancarte cu diferite mesaje: „Deşteaptă-te, române!”, „Nu ne furaţi identitatea”, „Nu există limbă moldovenească”, „E ghimpată sârma dintre fraţi”, „Mai bine mort, decât comunist”.

Circa 300 de tineri, potrivit politiei, au protestat luni, 24 decembrie, impotriva declaratiilor recente ale presedintelui Vladmir Voronin, care, in opinia lor, sunt indreptate impotriva simbolicii R. Moldova.

Tinerii s-au adunat in jurul Arcului de Triumf, vizavi de sediul Guvernului, in dupa amiaza zilei. Ei au afisat drapele tricolore, placarde cu slogane anticomuniste si pro-romanesti precum: „Jos comunistii”, „O natiune si un stat moldovenesc sunt aberatii staliniste”, „Basarabia pamant romanesc”, „Basarabia libera” „Mai bine mort decat comunist”, etc. Marginea carosabilului din fata protestatarilor a fost blocata de cateva zeci de politisti, iar cateva persoane, despre care tinerii au spus ca nu ii cunosc, filmau cu camera de luat vederi.

Unul dintre participantii mai activi la actiune, care a solicitat anonimatul a declarat pentru Info-Prim Neo ca s-au revoltat fata de declaratiile recente ale presedintelui Vladimir Voronin privind schimbarea imnului si a denumirii limbii. Fiind intrebat cine sunt organizatorii mitingului, el a spus ca acesta a fost organizat din tineri prin intermediul Internetului, si nimeni nu cunoaste un organizator concret.

Tinerii au declarat ca vor sa continue actiunile de protest, dupa sarbatorile de iarna , inclusiv sunt decisi sa treaca la actiuni non-stop, pentru ca „tinerii nu mai au nimic de pierdut in conditiile de fata din R. Moldova”. Ei au mai mentionat ca nu cunosc numarul participantilor, dar spun ca circa 2,5 mii de tineri si-au exprimat optiunea de a veni la aceasta actiune.

Vladimir Voronin a declarat saptamana trecuta in cadrul unei conferinte de presa ca „si limba moldoveneasca, si istoria Moldovei, si imnul Moldovei si stema trebuie sa raspunda la intrebarile suveranitatii si integritatii R. Moldova”. De asemenea el a spus ca stema a fost propusa „prin poarta din spate a Parlamentului, pentru ca initial a fost pregatita alta, dar noaptea a fost schimbata”.

NU DORMITI, PARTICIPATI ACTIV!!!! NU RATA SANSA SA SCHIMBI LUCRURILE!!!!
 
Eu zic că e rândul nostru, celor tineri să iasă la luptă și s-o facă prin toate mijloacele posibile ... proteste de stradă, demersuri la forurile europene, chiar și atacuri informaționale din partea hackerilor moldoveni la site-urile rusofone din Moldova (cum s-a întâmplat și într-una din țările baltice în cazul soldatului de bronz mutat care a strârnit o groază de atacuri din partea hackerilor ruși la adresa site-urilor oficiale) ... afișe, grafitti ... orice să readucă în prim plan problema reală a republicii Modova - lipsa de identitate și hotărârea de a merge pe un singur drum - cel European, alături de România!
 
Absolut Corect! Sa Implicam Cat Mai Multi Tineri, Studenti Liceeni! Pacat Ca Suntem La Moment In Sesiune. Cred Ca Dupa Sarbatorile De Iarna Se Va Incepe Adevaratele Proteste!!! La Moment Urmeaza O Periuoada De Pregatire Si Mobilizare A Celor Care Sunt Convinsi Si Cred Ca Pot Schimba Ceva Si Ca Regimul Voronin Poate Fi Schimbat!! Mai Bine Mort Decat Comunist!!! Cine Vrea In Europa Ne Sustine!!!
 
Exista niste similitudini intre mesajul lui Ceausescu inainte de Craciunul din '89 si mesajul mai recent al lui Voronin.

Amandoi promiteau prosperite pentru populatie, o prosperitate, care iata-iata o sa le fie aruncata in bratzele pensionarilor si muncitorilor si altor paturi defavorizate economic.

Tot asa si Voronin, ca si Ceausescu la timpul lui, pare sa fie terifiat de niste forte straine (fara scrupule) care ii pregatesc ceva.

Nu e de mirare ca sarbatoarea de Craciun il sperie asa de tare pe Voronin.
 
Povestea brazilor - cu alte cuvinte - copiii au iesit sa se joace in ograda...cum dracu poti sa privesti asa noutati, de risul lumii, plea ride toata Europa de noi, rusine... долбаёбы
 
jokey, in prima parte cind au vrut sa mute bradu, da , sunt de acord cu tine :) da in a 2 partea la meeting, destul de serios a fost...

PS: tinerii sunt vietorul...
 
[ame="http://youtube.com/watch?v=0z03R7pNNKw&feature=related"]YouTube - Moldova[/ame]

poate facem ceva ca la mijlocul anilor '90
 
Apel către cei care au participat pe 24 Decembrie la protestul anti-comunist din centru:
30 Decembrie, Duminică, ora 13:00, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, pentru a doua oară, Uniunea Jurnaliştilor organizează dezbateri publice pentru NOI, cei care vrem să ne facem auziţi şi respectaţi.
Vino şi îţi apără propria opinie şi libera exprimare, aşa cum ai făcut-o Luni, în faţa guvernului!
Poporul suntem noi, iar conducerea TREBUIE să slujească poporul!
Simbolurile le conoaştem deja: drapelul, fluiere, pancarte.

Fii contra:

- înlocuirii Limbii Române cu falsa limbă moldovenească !
- modificării stemei, drapelului şi imnului !
- intimidării în şcoli a celor ce îndrăznesc să zică SÎNT ROMÂN !
- prostiei voronineşti, care te face de ruşine la Bruxelles, zicând că Romania, Ţara-Mamă, iţi este inamicul numărul 1 !
- circului ce s-a creat în jurul pomului de Crăciun !
- expulzării diplomaţilor Români din ţară!
- fărădelegilor înfăptuite de către TERMOCOM la ordinul conducerii de stat
- interzicerii dreptului TVR-ului de a emite în spaţiul basarbean.
 
Care brazi? Care revolutie? Ia uitati-va aici cat de dornici sunt basarabenii sa-i dea jos pe comunisti! Le doresc "Noapte buna" celor 47 % ...
... dar le urez tuturor "La multi ani !"
 
Smile;206708 said:
jokey, in prima parte cind au vrut sa mute bradu, da , sunt de acord cu tine :) da in a 2 partea la meeting, destul de serios a fost...

PS: tinerii sunt vietorul...

sunt deacord , acesta e un duel politic , cum a spus domnul Basescu : Comunismul nu a invins nicaeri , nu va invinge nici in Moldova !
 
Andolino;206617 said:
Eu zic că e rândul nostru, celor tineri să iasă la luptă și s-o facă prin toate mijloacele posibile ...


Inaugurarea bradului de Craciun ii lasa lui Dorin Chirtoaca un sentiment de stupoare si de profunda neliniste. Cine ar fi putut crede ca lucrurile vor lua o asemenea intorsatura ! A fost probabil prost inteles cand, in iulie, a descris consilierilor sai strategia protestatara pe care o va aplica cu cea mai mare fermitate impotriva guvernului actual. Bradul alternativ, bradul libertatii, trebuia sa fie un simbol al schimbarilor democratice menite sa faca din Chisinau o capitala europeana demna de acest nume. Bradul alternativ avea sa intruchipeze un nou proiect de societate, o noua viziune a politicii. Or ceea la ce a asistat acum cateva minute nu se putea inscrie nicidecum in aceasta nobila perspectiva ! "Cui, dracie, ii apartine ideea unui ascensor blindat pentru a urca in varful bradului !?", nu-si putea reveni primarul. "Iar dispozitivul de bruiaj electronic montat in ghirlande ??!! Iar sistemul de aparare antiaeriana cu tunuri de 35 mm camuflat in cabana lui Mos Craciun la picioarele bradului ???!!".

- Sa traiti dom'le Primar ! urla caporaliceste primarul adjunct, luand pozitia de drepti cand Chirtoaca intra in sala de sedinte, unde se aflau deja reuniti toti membrii consiliului municipal.

Aruncand o privire ingrijorata asupra colaboratorilor sai, tanarul primar lua loc in capul mesei, scoase un carnetel cu coperta din piele neagra, il deschise undeva pe la mijloc, citi ceva din el si-l inchise cu un gest lent :

- Domnilor si doamnelor, stimati colegi ! incepu primarul cu o voce metalica. Revin de la inaugurarea Bradului libertatii... A fost un spectacol de-a dreptul impresionant. Va multumesc pentru munca depusa si va felicit pentru excelenta organizare de care ati dat dovada ! Dar as vrea totusi va fac parte de anumite nedumeriri...

Responsabilul Departamentului de Logistica si asistenta tehnica al primariei, Vasile Bostanache, isi pleca capul. Se simtea vizat de tonul neobisnuit de aspru al sefului.

- As vrea sa inteleg de ce un brad de Craciun are nevoie sa fie inconjurat de un sistem de recunoastere "friend-foe", « prieten-inamic », sistem de altfel defectuos caci s-a declansat, dispersand gaze lacrimogene, tocmai cand amicul meu I. Rosca s-a apropiat de Mos Craciun... iar ambasadoarea SUA si cativa membri ai guvernului, aflati in preajma, au fost transportati la spital cu leziuni pulmonare grave…


-[FONT=&quot] -- [/FONT]Ma iertati, domnule primar, e de vina probabil reglajul spectrometrului. Daca permiteti dau chiar acum un telefon echipei tehnice si problema va fi rezolvata in cel mai scurt timp, incerca sa se justifice Bostanache.


-[FONT=&quot] -- [/FONT]Vasile ! Mi se falfaie de spectrometru ! Vreau sa inteleg ce cauta pe un pom de Craciun un lansator de grenade lacrimogene !


-- E vorba de cadoul lui Rudy, facu timid Veronica Sifonescu, consiliera in mass media a primarului. Rudy Giuliani, afland de uneltirile comunistilor lui Voronin, v-a trimis acest modest dispozitiv de protectie in semn de solidaritate si in numele tuturor locuitorilor progresisti ai New York-ului. Ar fi dorit sa faca mai mult, dar…


-- Bine, sa presupunem ca e asa cum ziceti, replica nervos Chirtoaca. Sa presupunem…ca era necesar una ca asta ! Dar, dracia draciilor, cum se face ca bradul este sprijinit de patru stalpi enormi si hidosi din aluminiu ? Mai estetic n-ati gasit nimic ? Ce, bradul nu putea sa stea de unul singur, fixat la sol ?


-- Domnule primar, nu sunt stalpi ci rampa de lansare a bradului.


Dorin Chirtoaca fu brusc cuprins de un val de ameteala. Se holba indelung catre Bostanache care nestiind cum sa reactioneze gasi cu cale sa-si continue explicatia :


- Imediat dupa receptionarea semnalului de alerta cu privire la atacul iminent din partea politiei, bradul isi porneste motoarele, isi ajusteaza prin GPS sistemul de ghidaj si este lansat pe traiectorie balistica catre tinta, adica, catre resedinta lui Voronin. Bradul dispune de asemenea de trei..


Discursul savant si extrem de instructiv din punct de vedere tehnic al lui Bostanache fu intrerupt de zgomotul surd produs de caderea unui corp. Dorin Chirtoaca zacea nemiscat pe parchetul din stejar al salii de sedinte.


A doua zi, colonelul Smantanescu, comandantul grupului de genisti moldoveni in Irak, primi o telegrama de la Statul Major al armatei R. Moldova : « Ordon sa reveniti de urgenta acasa. Avem nevoie de cei mai buni specialisti in deminare. Misiune delicata in centrul Chisinaului. »
 
CAT TIMP VEI MAI STA DEOPARTE?





Ai stat deoparte si ai fost martorul anti-românismului care a cuprins Italia in urma crimei savarsite de Romulus Mailat. A felului in care imaginea tarii noastre in exterior a avut si are in continuare de suferit de pe urma anumitor exponenti ai etniei tiganilor.

Ai stat deoparte si ai privit cum in Basarabia istoria românilor este scoasa din scoli, identitatea si limba româna sunt negate, mijloacele mass-media pro-românesti sunt anihilate, in paralel cu sustinerea celor rusesti si pro-comuniste. Cum un nou zid al Berlinului a fost ridicat pe Prut incepand cu 1 ianurie 2007, data la care România a fost anexata de UE si a intodus sistemul de vize pentru toti cetatenii Republicii Moldova, al doilea stat românesc, constituit impotriva vointei Natiunii Române.

Ai stat deoparte si ai privit cum, in urma euroalegerilor, nu mai putin de 3 iredentisti maghiari au ajuns in Parlamentul European si sunt platiti de statul român, de fiecare dintre voi, ca sa militeze de la Bruxelles pentru autonomia asa-zisului Tinut Secuiesc! Pentru segregarea invatamantului pe criterii entice si pentru recunoasterea limbii maghiare ca a doua limba oficiala in România!

Ai stat deoparte si ai privit cum in fiecare an parazile homosexualilor, manifestari cu caracter provocator, obscen si anti-social, aduc atingere bunelor moravuri si ordinii publice.

Ai stat deoparte si ai privit cum, in cei 18 ani de regim democratic pe care i-am traversat, partidele s-au dovedit a fi golite de orice doctrina, intemeiate pe orgolii, obsedate si fascinate de scaunul puterii. Cum, în lupta dintre ele, au neglijat cu totul interesele mari, eterne ale neamului românesc, invrajbindu-i pe români unii împotriva altora si ramanand oarbe la suferintele lor.

Ai stat deoparte si ai privit cum sistemul educational si mijloacele mass media au contribuit la relativizarea principiilor, la exaltarea instinctelor, la decaderea moralitatii, fapt care a facut ca milioane de români sa fie redusi la nivelul animalelor inferioare. Si aceasta în timp ce credinta în Dumnezeu, dragostea de Neam, fidelitatea fata de Patrie, au fost distruse.

Cât timp vei mai suporta aceste umilinte? Cât timp vei mai sta deoparte? Daca inainte ai vrut sa strigi, sa lupti, sa protestezi, nu ai putut. Pentru ca erai singur.

Acum insa nu mai esti singur! Acum exista Noua Dreapta! Nationalistii au acum posibilitatea sa lupte organizat impotriva a tot ceea ce ameninta prezentul si viitorul neamului românesc!

Tu, care ai stat deoparte pana acum, ai în sfarsit sansa sa te manifesti, sa iti unesti fortele cu cele ale altor tineri care au aceleasi convingeri si idealuri.

Intreaga noastra istorie ne intareste convingerea ca poporul român isi poate asigura existenta numai printr-o lupta constienta, iar Noua Dreapta este tocmai acea reactie aproape instinctiva de aparare de care poporul român a dat intotdeauna dovada atunci cand existenta i-a fost primejduita, cand demnitatea, mandria si drepturile i-au fost calcate in picioare.

Iata de ce, in acest moment de rascruce, este necesar ca fiecare dintre noi sa se trezeasca din resemnare si indiferenta si sa puna umarul pentru salvarea României. Lupta pe care noi o ducem in folosul cauzei românesti are nevoie de sprijinul si participarea tuturor celor care simt si gandesc ca noi, inclusiv a ta!

Nu te multumi doar sa ne dai dreptate! Renunta la rolul de spectator si alatura-te Noii Drepte acum, cat inca mai avem pentru ce lupta! Orice forma ar lua, sprijinul tau in acest Nou An 2008 este binevenit si va contribui la implinirea idealurilor pentru care luptam! Nimeni nu poate face TOTUL dar fiecare poate face
Liderul Noii Drepte,
Tudor Ionescu

1 ianuarie 2008
Iaca asa!!!!
 
Back
Top