Rusia NazistĂ

Matihu Capac

New Member
În Europa Centrală şi de Est, în Caucaz, în Asia mijlocie au loc un şir interminabil de evenimente, circumstanţe şi lucruri care scot în evidenţă un fapt deja împlinit şi distructiv în evoluţie, existenţa Rusiei naziste.
Exponenţii Rusiei naziste sunt ruşii – nazişti, dacă e să luăm populaţia rusă în proporţie de 100%, undeva doar 10% nu au gândire nazistă, restul 90% sunt nazişti pur sânge, de cea mai înaltă speţă.
Nu cred că mă va contrazice cineva, spunând că naziştii mileniului III sunt ruşii tot mai numeroşi, de altfel ei au această trăsătură de 4 secole încoace.
Trăsăturile nazismului rusesc sunt de mai multe feţe, fie mai mult sau mai puţin camuflate de „umanism”, „suflet rusesc bun şi milos”, „ajutor prietenesc rusesc”, expresii gen: „pace şi prosperare tuturor popoarelor”, „pace în casa ta”, „prietenia între popoare”, de propagandă * la „Goebbels” (în varianta rusească Limonov, Jirinovski, Lavrov, Putin) cu supremaţia rasei ruseşti asupra popoarelor asuprite şi ocupate de ruşi: estonieni, letonieni, lituanieni, români, ucraineni, polonezi, cehi, unguri, georgieni, uzbeci, kârgâzi, tătari, başkiri, ciuvaşi, ceceni, etc, etc ., sunt specifice nazismului rusesc.
Comunismul şi nazismul au foarte mult în comun, şi faptul că o naţiune din Răsărit îmbrăţişează aceste ideologii fără nici o impertinenţă, ne pune pe gânduri.
Noi, românii am suferit şi tot mai îndurăm pe ruşii – nazişti, îndeosebi noi românii din Basarabia, care suntem majoritari – 74% din totalul populaţiei, suntem umiliţi de aceşti nazişti – ruşi. Prezenţa ruşilor-nazişti în Basarabia creează un mediu ostil de congruenţă etnică, se creează iluzia unei conveţuiri armonioase cu această minoritate etnică pe principii de egalitate lingvistice, economice, culturale, aceasta este bine simţit şi văzut, şi în ţările baltice, Ucraina, Georgia. Totuşi apelând la ideologia comunistă, ruşii – nazişti au creat în terminologie şi în mintea românilor între Prut şi Nistru, poporul „moldovenesc” şi acea pseudo-limbă, „maldavskii”, această îndoctrinare, pot să o spun docilă şi naivă, este promovată şi astăzi prin exponenţii ruşilor-nazişti din Basarabia, comuniştii.
Rusia sovietică a plasat şi strămutat intenţionat în perioada urss-ului, popoare şi populaţii etnice pe teritorii siberiene, în locul acestora au fost aduşi ruşii-nazişti, în felul acesta, colonizând pământuri care nu le aparţin, aceştia din urmă susţin sus şi tare că ei sunt de când lumea aici şi că este pământ rusesc, aceeaşi Ucraina, Letonia, Estonia sau Basarabia.
Dacă e să analizăm nazismul rusesc, observăm o caracteristică certă a acestuia şi anume combinaţia perfectă între simbolurile comunisto-sovietice-ruseşti şi cele naziste, cu împrumuturi reciproce, de exemplu, pe bancnotele sovietice din anii ‘30 ai ex-urss era reprezentată svastica nazistă, împrumutată ulterior de fascişti (cu toate că svastica este un simbol budist), culoarea roşie era comună ambelor ideologii, conţinutul şi mecanismul aplicării ideologiei sunt aceleaşi cu mici diferenţe, lagărele naziste sau gulagurile comuniste, etc., etc.,. Aceste două ideologii sunt complementare. Extremismul este o latură caracteristică a nazismului şi comunismului. Ruşii – nazişti sau folosit de comunism ca pe o mască meschină de manipulare a maselor de oameni pentru aşi ascunde adevăratele intenţii de dominare, asupra altor naţiuni.
Alte caracteristici ale ruşilor nazişti, care sunt evidente (simţite şi de noi, românii, de care ne ciocnim zilnic), şi anume, trâmbiţarea că, există: superioritatea ruşilor în plan lingvistic, acelaşi „velikii i mogucii” (suprem şi măreţ) a limbii ruse cu umilinţe faţă de români de genul, să vorbeşti „pravilno” „po celoveceski”, adică vorbeşte corect, normal, omeneşte, ruseşte, nu ciripi în limba ta; în plan economic – că Rusia este cea mai bogată ţară din lume, şi poate închide gura oricui, rotind robinetul de gaze şi petrol după bunul plac; în plan cultural – cultura, mai mult (ne) cultura rusă şi bolşevică este arhisuperioară tuturor, aceasta ne este prezentat în mass-media (emisiuni din Rusia, posturi de radio, ziare) în fiecare zi; în plan militar – că Rusia a purtat războaie victorioase de cucerire şi nu a fost înfrântă niciodată, şi nu în ultimul rând în plan umanistic, când demnitatea umană şi identitatea naţională a românului, estonianului sau georgianului este călcată în picioare şi batjocorită cu dispreţ; de genul „maldavani-bâci” (boi), georgieni - „barani” (berbeci), estonieni „suki” – fascişti căţele, ucraineni – „haholi”, „crahabori” (înapoiaţi, primitivi), bieloruşi – „zaiki” (iepuri).
Propaganda ruşilor-nazişti este bine lucrată de strategi, securişti, kgb-iştii din presă şi chiar simpli oameni cu care conveţuim, este bine prezentată de aceeaşi mass-media de la Moscova, Sankt-Peterburg, Kazani, Orenburg sau Vladivostok, Kiev sau Chişinău, Tiraspol sau Talinn în culori patriotice şi trufaşe, observaţi „patriotismul” posturilor tv ruseşti: pervii kanal, sts, rtr, mir, sau ediţii ziaristice ca: „comsomolskaia pravda”, trud, aif, kommersant şi vă veţi convinge de felul cum este promovat nazismul rusesc printre ruşi şi nu numai. A vorbi de ruşii – nazişti înseamnă a evidenţia la ei: trufia, aroganţa, ura, dispreţul, orgoliul, faţă de tot ce nu este a lor şi nu le aparţine (deocamdată). Toleranţa şi bunul simţ este un tărâm necunoscut pentru ruşii – nazişti, dacă ei astăzi inventează o nouă ideologie, religie sau limbă vor încerca să o bage cu forţa, pe gât, tuturor celora care nu sunt de acord cu aşa ceva. Nazismul rusesc este subtil în acţiuni şi totodată brutal în manifestări.
Imperiul rus după suprafaţă este cel mai întins stat din lume, peste 17 mln. km2 , dar ruşii – nazişti au pretenţii teritoriale asupra unor state de 100 ori mai mici teritorial, şi pofte nemărginite de a domina economic şi politic aceste ţări, aceasta se numeşte subjugare nazistă. Rusificarea este un element specific ruşilor-nazişti, combinată cu discriminarea, aceste metode inumane prin felul cum sunt aplicate, îngenunchează multe popoare atât din interiorul Rusiei, cât şi în afara acesteia. Ruşii – nazişti au schimbat fondul genetic al multor popoare, schimbându-le chiar şi denumirea. Ruşii – nazişti deseori apelează la minciună şi incursiuni în istorie nefondate, pentru a argumenta necesităţile aşa zise vitale ale acestora, cum ar fi zone de influenţă, sau cap de pod în state vecine. Amestecul în treburile interne ale unui stat sunt lucruri fireşti ale ruşilor-nazişti şi privite ca dominaţie supremă asupra structurii politice, economice, culturale ale statelor. Manipulările energetice şi manipulările ideologice ale oamenilor sunt pârghii inventate şi utilizate de ruşii-nazişti în statele vecine.
Nazismul rusesc promovează concepţiile sale în statele numite de ei „blijnee zarubejie” (vecinătate apropiată) sub forma existenţei unor popoare polietnice şi a multilingvismului, a dualităţii politice (Basarabia, Ucraina, Kazahstan), marea greşeală a noastră, a românilor basarabeni, e că cădem în această plasă (capcană) bine mascată, ascunsă şi o interpretăm ca un bine adus nouă, deci mulţi români basarabeni sunt orbi de adevăratele idei şi intenţii ale ruşilor – nazişti . În regiunile sau republicile autonome ale Federaţiei ruse, unde băştinaşii deţin majoritatea etnică (ceceni, tătari, başkiri, udmurţi., etc.) nu veţi întâlni conceptele statale, polietnic sau bilingvism, acolo există o singură naţiune şi un singur popor, adică cel rusesc, celelalte etnii nu au decât să se supună. Frica, spaima, amorţeala civică sunt un rău necesar pentru ruşii-nazişti, în ideea de a sugruma orice intenţie de emancipare naţională ale popoarelor asuprite. Teza, cine nu este cu noi este împotriva noastră, a fost şi este foarte vizibilă, în evenimentele care sau petrecut în trecut şi în prezent, hărţuiala de orice fel este o armă redutabilă a Rusiei naziste. Nazismul este un subiect tabu în Rusia, deoarece nu se doreşte asocierea acestei ideologii extremiste de existenţa şi continuitatea Imperiului rus şi a ruşilor, conştienţi fiind că odată deconspirat în toată splendoarea sa, nazismul rusesc, va fi condamnat de toate naţiunile lumii.
Săptămâna trecută, când era în plin scandal, problema statuii ostaşului din bronz, am accesat pe net o publicaţie rusească „aif” (argumente şi fapte), pe forum se discuta acest subiect, bineânţeles că poziţia forumiştilor era aşa cum o ştim noi a „eliberatorului” sovietic-rus, a respectului faţă de faptele sovieto-comuniste, etc, etc., dar când am subliniat că totuşi să mai mediteze asupra acestor enunţuri, că totuşi Estonia demult nu mai este o ţară sovietică, este destul de independentă, membru UE, NATO şi ea hotărăşte propriile decizii, am fost atacat, insultat şi umilit cum numai ruşii – nazişti ştiu să o facă. Atunci am afirmat că acolo unde este prezentă Rusia şi minoritatea rusă, în acea ţară sau societate apar conflicte, disensiuni, perturbări economice, tensiuni sociale şi etnice şi nu în ultimul rând războaie de cucerire, ocupaţie sovietică-rusească, reacţia forumiştilor ruşi nu m-a mirat deloc, în proporţie de 90% se simţeau mândri de aceste „isprăvi” ale conaţionalilor şi înaintaşilor lor în ţările vecine şi chiar lansau provocări de atitudini dispreţuitoare faţă de estonieni, ucraineni, români. Astfel pot să spun că democraţia nu este pentru ruşii-nazişti, dar principiile democratice sunt folosite de aceştea pentru acoperirea ţelurilor extremiste, oribile, de supremaţie totală.
Cum să nu le spui nazişti acestor ruşi, dacă locuiesc în Basarabia de 60 ani încoace (majoritatea), numai zic de generaţia de la 1990 încoace, şi ei nu respectă cele mai elementare norme ale conduitei umane: respectul faţă de populaţia majoritară prin însuşirea limbii, a culturii, a tradiţiilor, şi nu în ultimul rând al istoriei, deci nu insist să cunoască în totalitate limba română, dar nici măcar să nu o ponegrească aşa cum o fac zi de zi.
Există o contradicţie la ruşii-nazişti prin felul cum gândesc, astfel dacă îţi vorbeşte în rusă şi tu îi răspunzi în română te face fascist-naţionalist, unii fac asta conştient şi bine intenţionat, alţii pur şi simplu nu realizează acest lucru, faptul că ei însuşi se compromit, apelând la tezele naziste ale intoleranţei rasiste şi etnice, ne demonstrează raţionamentul unei astfel de gândiri naziste, pot spune chiar că aceste teze xenofobe sunt populare în rândurile ruşilor nazişti. Mulţi afirmă că ortodoxismul rus este vinovat de expansiunea nazismului rusesc, este un fel de opiu pentru manifestările antidemocratice şi xenofobe ce au loc în capitalele statelor vecine.
Prin aceste opinii şi argumente nu fac nici o propagandă antirusească, sau instigare naţionalistă, pur şi simplu face să luăm atitudine civică faţă de acest fenomen sau flagel nazist-comunist răspândit în rândurile populaţiei ruseşti şi care are tendinţa de a se propaga în spaţiu şi timp, şi a infesta oameni de culturi şi mentalităţi diferite.
Afirm că nu toţi ruşii au această mentalitate nazistă nocivă, am prieteni şi cunoscuţi ruşi, care nu au fost îndobitociţi de această molimă, totuşi marea majoritate sunt infectaţi de această ideologie, mascată cu intenţii măgulitoare de comportament prietenos, iubitor şi tolerant – falsitate ruşinoasă, putem să ignorăm ieşirile naziste ale ruşilor, în consecinţă vom deveni victimele nepăsării şi neimplicării noastre.
Scopul nostru, al societăţii civile (dacă mai există) din Basarabia este să încercăm şi poate reuşim, de ai direcţiona pe aceşti ruşi îndoctrinaţi (cu care conveţuim) pe calea dreptăţii şi a respectului reciproc, al toleranţei umane…..
 
Nu vreau a intra in detalii ,eu vad rusia nazista altfel : Timur Ka4arava,antifascist si solist de formatie punk/rock ucis de nazisti.
[nomedia]http://youtube.com/watch?v=REQhjTHHqpo[/nomedia]



Alte cazuri de tineri ucisi de neofascisti in Rusia le gasiti pe :
http://avtonom.org/index.php
 
Andolino;188071 said:
landser, să se întâmple asta cât mai repede în Basarabia mai întâi ...
Legionarii vor pune umarul la stirpirea tuturo doctrinelor de stinga ,atee si liberale ce dauneaza specificului national.National-socialismul e o varianta mult mai perversa a comunismului, si a fost creat pe baze rasiale si pe teorii biologice darviniste.
 
Landser, eu nu stiu despre ce teorii vorbesti ... dar stiu una singura ... eu imi iubesc poporul si tara ... asa cum legionarii au iubit ... sunt intr-un gând cu Legionarii şi Căpitanul ... şi sunt gata ca să-mi dau viaţa pentru acest popor dacă asta va fi necesar.
Cred în forţa cămăşilor verzi ... va veni şi vremea noastră legionari basarabeni!!!
 
landser;188292 said:
Legionarii vor pune umarul la stirpirea tuturo doctrinelor de stinga ,atee si liberale ce dauneaza specificului national.National-socialismul e o varianta mult mai perversa a comunismului, si a fost creat pe baze rasiale si pe teorii biologice darviniste.


Va dau sperante cei de la ND. Mai termina cu parascoveniile nationaliste si fasciste, stim cu toti cine sinteti si ce vreti. Extrema dreapta dispare din Europa unita iar voi veti muri de propria ideologie.
Antifa-ul rezista si isi face vocea auzita pretutindeni. Nu distrugeti stanga,extrema dreapta mai are unele rabufniri numai prin Est(Rus,Rom,Bulg,Ung)


Voi va pronuntati pentru distributism? Ei nu e tot un fel de comunism? Nici capitalism,nici comunism,atunci ce?
 
Andolino;188362 said:
Landser, eu nu stiu despre ce teorii vorbesti ... dar
Cred în forţa cămăşilor verzi ... va veni şi vremea noastră legionari basarabeni!!!


Poate camasile verzi de forta.. Si mult,mult valium si fortral
 
Svetlana ... adică Luminiţa ... nu te băga acolo unde treaba-i bărbătească !!!
Eşti o rusoaică şi îţi înţeleg răbufnirile tale isterice.
Noi, cei din noua dreaptă vrem doar binele poporului ... dar al poporului nostru ... nu al vostru şi vom face tot posibilul ca nimeni să nu ne steie în cale.

PS: Extrema dreapta apare in Europa! La noi la fel o sa ia naştere astfel de mişcări atâta timp cât situaţia internă o să fie ca cea de azi!!!
 
Nu, multumesc, Andolino, eu nu vreau binele pe care il promovati voi. Marturisesc ca imi pare sincer rau de cat de pierdut poti sa fi. Esti inca un roman lipsit de speranta; mai mult, esti unul care face rau cauzei romanismului in Basarabia. Foarte mult rau. Din cauza celor ca voi, au altii ocazia sa o tina in continuare cu sperietoarea romaneasca. Aia care vine si da in cap celor care nu-s romani. Ceea ce este si mai trist, voi nici nu realizati chestia asta.

Aceasta idealizare a Garzii de Fier si a unui dobitoc precum Codreanu... as fi tentat sa o numesc naitivate, Andolino, numai ca modul in care pui tu problema ("doar binele poporului ... dar al poporului nostru ... nu al vostru şi vom face tot posibilul ca nimeni să nu ne steie în cale") nu-mi sugereaza altceva decat rautate.

Atata timp cat voi nu o sa intelegeti ca si ceilalti sunt tot oameni precum mine si tine, nu o sa ajungeti nicaieri si nu o sa atrageti decat dezaprobare si dezgust. Adica exact ce meritati.
 
Husky, îmi displace tare mult naivitatea ta.
Eu nu am pomenit deloc despre faptul că vom ieşi şi vom da în cap celor care nu sunt moldoveni/români!!!
Trebuie să conştientizezi faptul că în fiecare ţară există o mişcare naţionalistă a cărei doctrină rezidă în promovarea valorilor majorităţii naţionale, în apărarea identităţii naţionale. Aceste mişcări iau amploare în cazul în care asupra valorilor naţionale apar diverse pericole. Nu te mai gândi atâta la Hitler, Antonescu şi toate ororile trecutului. Situaţia mereu se schimbă!!!
Aşa a luat naştere şi mişcarea legionară în perioada interbelică în România. Corneliu Zelea Codreanu nu s-a apucat să dezvolte o astfel de mişcare care între timp a ajuns să cuprindă milioane de români, doar ca un simplu hobby şi din distracţie. El a fost liderul unei mişcări care s-a declarat anticomunistă, antisovietică ... s-a declara pentru popor, pentru români, care avea la bază nişte principii, nişte valori.

La momentul actual situaţia internă impune consituirea unei astfel de mişcări organizate într-un singur spirit ... cel al naţionalismului, pentru că anumite forţe externe atentează asupra valorilor noastre naţionale. Şi prin urmare se impune ca o anumită pătură de oameni să ia atitudine şi să conştientizeze aceste fenomen, să-l identifice şi să acţioneze pentru contracararea lor. Ceea ce este important pentru doctrina noastră naţionalistă este că mişcarea trebuie să fie bine organizată ... şi nu una răzleaţă, cu multe voci pro-româneşti, dar nesemnificative ca intensitate şi efect. Aşa că se impune crearea unei noi mişcări care să arate anumitor forţe răuvoitoare că cineva apără aici valorile naţionale, iar metodele aplicate vor fi de o diversitate extraordinară ... nu neapărat violente!!!
Husky, ca un bun român te sfătui să pui umărul la conştientizarea pericolului în care se află astăzi valorile naţionale româneşti în Basarabia !!!

Dar aşa ca şi curiozitate ... care sunt soluţiile tale? ... pentru că pe mine mă enervează la culme faptul când se aud critici la adresa promotorilor spiritului naţionalist în Basarabia, dar fără să se facă propuneri mai bune în acest sens ... şi părerea pe care mi-o fac despre aceşti oameni nu e tocmai bună ... i-aş sfătui să tacă şi să privească meciul de la peluze!!!
Dacă îmi propui soluţii mai bune eu o să le iau în considerare cu multă atenţie!!!
 
Andolino;188394 said:
Husky, îmi displace tare mult naivitatea ta.
Eu nu am pomenit deloc despre faptul că vom ieşi şi vom da în cap celor care nu sunt moldoveni/români!!!
Trebuie să conştientizezi faptul că în fiecare ţară există o mişcare naţionalistă a cărei doctrină rezidă în promovarea valorilor majorităţii naţionale, în apărarea identităţii naţionale.

Topic de barbati,andolino? Esti si sexist,asa-i?
Inainte de a-mi spune sa tac(nu stiu cu ce drept faci asta),afla ca nu numai cei care nu-s romani sint impotriva voastra sau pentru ca nu-s romanca(n-am vazut sa scrie in regulament ca daca esti rus taci). Cred ca orice om care uraste extremismul (fie de dreapta sau de stanga) are o astfel de atitudine fata de nationalistii fascisti(pentru ca asta a fost miscarea legionara). Cu ocazia asta,ma bucura atitudinea lui Husky40.
Extrema dreapta in europa e anemica,repet,numai in est pare in crestere.
NPD-ul german(nazisti,prieteni cu NouaDreapta)ies si ei odata pe an la un mars/miting. Ies cam 300 de membri. Si 10.000 de oameni vin si-i hulesc. Ce spui de asta?
Degeaba incercati sa va promovati ideile extremiste,rasiste si ultra-nationaliste pentru ca orice om cu o gandire libera isi da seama de capcanele ce le intindeti.
Si pentru ca topicul este despre Rusia,afla ca in Rusia ,extrema dreapta este cea mai violenta din lume. In Rusia,semenii vostri bat imigranti,pe unii ii ucid, iar cei antifa sint terorizati.

am tradus citeva cazuri de pe www.avtonom.org

Pe data de 16 aprilie, 2006, Aleksandr "Shtopor" Ryuchin, anti-fascist in varsta de 19 ani, a fost ucis in apropierea clubului"Planet Lda"unde mai tarziu avea loc un concert hardcore punk sustinut de trupa germana"Tackleberry".Aleksander se apropia de club impreuna cu prietenul sau, cand au fost atacati de 6-8 neo-nazisti.Nu a avut loc nici un fel de lupta, Aleksander fiind imediat injunghiat in inima decedand inainte ca ambulanta sa ajunga, prietenul sau fiind ranit la cap.Fascistii purtau manusi speciale fiind clar pregatiti pentru un omor. Fascistii nu au urmarit o persoana oarecare - cauza fiind simpatiile lui anti-fasciste, ca si faptul ca politistii au descoperit in portofelul lui stickere anti-fasciste.Sa fie oare acest fapt pentru care el a devenit tinta, dat fiind faptul ca el mergea intamplator la un concert hardcore punk nefiind nici macar activist politic. Asemenea atacuri ale fascistilor sunt aplicate si impotriva grupurilor de imigranti sau studentilor straini.Aleksander a fost inmormantat in orasul sau din Moscova.El era student in anul 3 la Institutul de Matematica si Electronica din Moscova.Cu 3 zile inainte de crima a avut loc un atac fascist major in orasul Volzhk din volgograd, cunoscut pentru activitatile miscarii Anti-Fasciste. 20-30 de indivizi atacand comunitatea locala de tigani, omorand doi dintre ei si ranind grav pe alti doi.Pe data de 7 aprilie, in St Petersburg, inca o crima fascista a aparut pe primele pagini ale ziarelor, cand un student membru al "African Unity" Senegalese Lanzar Samba, nascut in 1978, a fost impuscat mortal cu un shotgun la ora 6AM. cand se intorcea acasa impreuna cu prietenii sai dintr-un night club .Criminalii lasand arma pe care era inscriptionata o Svastica, la locul crimei.

In data de 27 martie ora 11PM,in Izhevsk Rep. Udmurtian,pe str. Communards 222,in jur de 12 neo-nazisti au atacat un mic grup AntiFa.Stanislav Konepanov a fost injunghiat destul de grav.Transportat la spital a stat mai multe zile in coma luptandu-se pentru viata lui,dar din pacate nu sa mai putut face nimic pentru a fi salvat.In data de 31 martie 2007,Stanislav Konepanov a incetat din viata.Stanislav avea doar 18 ani.Pentru el viata abia incepuse

25 decembrie 2006 inca un anarhist din Belorechensk a fost omorat (primul fiind Ost, in aprilie 2003). El a fost prietenul meu si o persoana importanta-Kostya Shibidko. Noi ii spuneam "Poetul" ,deoarece el scria poezi, inca din copilarie. El prefera pseudonimul"Yasher"(lizard). Intr-o seara din decembrie, Poetul se intorcea acasa de la niste prieteni.Dar el nu a mai ajuns niciodata acasa - a fost gasit pe o strada intunecata cu capul sfarmat. A stat in coma cateva zile, doctorii dandu-i mici sanse de supravietuire. Dar noi toti aveam sperante.Noua inca nu ne vine sa credem, ca poetul a murit. In dimineata zilei de 25 decembrie, am primit vestea ca el a murit, am plans. A fost atat de straniu-cum ar fi putut fi el?El devenise unul dintre activistii Miscarii Anarhiste din Belorechensk, imediat dupa moartea lui Ost. Dupa ce Ost publicase zine-ul lui "anarcho punk zine Ochag" ,Poetul a publicat si el un zine "Novaya Pena", scris de mana, care includea si versuri din proiectul muzical anarhist "Mersi i Yasher" care a fost initiat de Poet impreuna cu Mers, si care au inregistrat si 5 albume.Poetul incepuse sa scrie la noul numar al zine-ului "Novaya Pena"recent, dar nu l-a mai putut termina niciodata.In ultima mea vizita la Belorechensk, in vara lui 2006, unde am stat la etajul casutei sale batranesti, am fost trei sau patru , beam vin si purtam o discutie despre moarte.Il comemoram pe Ost.Si spuneam "Fir-ar sa fie, sa ne iubim atata timp cat suntem in viata! De ce ne apropiem si incepem sa iubim unii oameni abia dupa ce ei trec in nefiinta?Lasa-ne sa discutam ca si cum ar fi ultima oara in viata noastra!"Altii taceau, dar Poetul deodata a spus ca el va fi urmatorul care se va duce .Iar eu am strigat "de ce spui asta",si toti eram ametiti, ne-am imbratisat fiecare si am spus ca ne iubim si catotdeauna vom fi impreuna...

Kostya avea 31 de ani.El a lasat in urma sa 2 fice, in varsta de 3 ani si 8 luni, Alisa ramanand orfana, fiind parasita si de mama sa pe cand avea 1 an.
 
Svetlana, scuză-mă pentru că te-am jignit ... sincer nu ăsta îmi era scopul.
Nu aş vrea prea mult să mă explic de ce şi pentru ce am ales acest drum al naţionalismului, pentru că s-ar putea să mă înţelegi foarte greu. Un singur lucru vreau să mai adaug: eu nu aş urma astfel de exemple pe care le-ai dat tu mai sus ... cine a procedat în felul acesta se numesc zombi ... iar zombi nu sunt oameni. Credinţa legionară înseamnă în primul rând credinţa în Dumnezeu, care spune că trebuie să-ţi iubeşti aproapele tău ... Credinţa legionară înseamnă onoare, respect, organizare. Legionarii lui Codreanu nu au apărut dintr-o dorinţă de aşi petrece timpul liber prin a face propagandă, ci din dorinţa de a crea o "Gardă" împotriva expansiunii comuniste. Deobicei mişcările naţionaliste anume pentru asta servesc - protejarea valorilor naţionale de influenţele externe. Îmi pare rău că există larg răspândită prejudecata despre legionari ... când se vorbeşte despre ei, oamenii şi-l închipuie pe Hitler, Antonescu, lagărele de exterminare nazistă sau mai ştiu eu ce.
PS: apropo Iorga într-adevăr a fost ucis de către un legionar, dar acest legionar nu era unul simplu, ci un agent moscovit infiltrat în sistemul lor, pentru ca să i se incrimineze lui Codreanu această crimă şi să existe un motiv de a-l băga în puşcărie, poate chiar şi a-l extermina fizic.
 
Andolino;188432 said:
Nu aş vrea prea mult să mă explic de ce şi pentru ce am ales acest drum al naţionalismului, pentru că s-ar putea să mă înţelegi foarte greu. Un singur lucru vreau să mai adaug: eu nu aş urma astfel de exemple pe care le-ai dat tu mai sus ... cine a procedat în felul acesta se numesc zombi ... iar zombi nu sunt oameni. Credinţa legionară înseamnă în primul rând credinţa în Dumnezeu, care spune că trebuie să-ţi iubeşti aproapele tău ... Credinţa legionară înseamnă onoare, respect, organizare. Legionarii lui Codreanu nu au apărut dintr-o dorinţă de aşi petrece timpul liber prin a face propagandă, ci din dorinţa de a crea o "Gardă" împotriva expansiunii comuniste. Deobicei mişcările naţionaliste anume pentru asta servesc - protejarea valorilor naţionale de influenţele externe. Îmi pare rău că există larg răspândită prejudecata despre legionari ... când se vorbeşte despre ei, oamenii şi-l închipuie pe Hitler, Antonescu, lagărele de exterminare nazistă sau mai ştiu eu ce.
PS: apropo Iorga într-adevăr a fost ucis de către un legionar, dar acest legionar nu era unul simplu, ci un agent moscovit infiltrat în sistemul lor, pentru ca să i se incrimineze lui Codreanu această crimă şi să existe un motiv de a-l băga în puşcărie, poate chiar şi a-l extermina fizic.

Andolino, miscarea legionara a pornit de la un scop declarat nobil, lupta impotriva comunismului, si a terminat penibil intr-o alianta cu ei. Te intreb pe tine: erau multi zombi printre membrii legiunii? Credeau ei in Dumnezeu? Asasinatele politice ce au avut a face cu credinta? In afara legiunii nu exista credinta in Dumnezeu, onoare, respect, etc.? Poti sa imi spui ce valori nationale pazesc acum legionarii, in momentul in care comunismul a cazut?
Si au existat cumva doua feluri de legionari? Unii ai lui Codreanu si unii ai lui Sima? Agentul moscovit era singur cand a fost asasinat Iorga? Si tot el i-a asasinat si pe ceilalti la Jilava si aiurea in frunte cu Virgil Madgearu? A fost miscarea legionara o miscare extremista?
 
Rapax;188498 said:
Andolino, miscarea legionara a pornit de la un scop declarat nobil, lupta impotriva comunismului, si a terminat penibil intr-o alianta cu ei.

Alianţă??? ... despre ce fel de alianţă vorbeşti? Legionarii au fost vânaţi mereu de către comunişti ... şi înainte şi după război!!!
 
Andolino;188518 said:
Alianţă??? ... despre ce fel de alianţă vorbeşti? Legionarii au fost vânaţi mereu de către comunişti ... şi înainte şi după război!!!

Adevarat, si Bush este prieten cu Ahmadinejad. Habar nu au despre istorie. Sa-i lasam cu mintea odihnita.
 
Andolino,eu nu te invinovatesc pe tine ca esti nationalist ori ca admiri pe legionari. Incerc sa fiu cit mai toleranta si sa inteleg,cel putin ideologic,optiunile oamenilor. Cit pentru mine,mai importanta ii umanitatea,egalitatea,drepturile omului si o societate unde toti sa traiasca liberi ,nediscriminati pentru etnie,religie,sex sau orientarea sexuala. Am inteles care era scopul legionarilor,scopul nu parea criminal in prima faza,dar ai vazut unde s-a sfirsit si cit singe a curs. Din teama de comunisti s-au aliat cu cel mai mare criminal al lumii si nu le-a mai pasat de credinta.
Daca esti un om adevarat credincios,nu numai formal ci si cu duhul,apoi nu ucizi. Aici mi-am dat seama de ipocrizia legionarilor. Intr-adevar au iubit neamul romanesc,dar au facut obsesie. Si stii ca orice lucru dus la extrem de sfirseste tragic si udat de singe. Uite ce-a facut Milosevici,un nationalist sirb,in fosta iugoslavie dupa ce s-a separat. Sint sigura ca si acolo sint oameni care-l admira,dar orice lucru are doua fete. Cred ca istoria ne-a demonstrat ce tragedii se-ntimpla din pricina nationalismului fie el german,sirb,roman,turc,rus. Cum WW2 s-a pornit din cauza nationalismului,din cazua lui Hitler care a incalcat un tratat,care a reintrodus armata si a ocupat zona Rinului demilitarizata,care a ocupat o parte din Cehia si apoi a atacat Polonia.
Cred ca in zilele noastre,mai bine privim catre unitate si umanitate,catre Uniunea Europeana,in care eu cred. Cred in umanitate si libertate. Nationalismul si fanatismul religios n-a adus decit razboaie si moarte si o ura intre popoare care inca mai exista
 
La tot ce ai expus tu mai sus îţi răspund cu o vorbă - "eu nu-aş purta pistol dacă aş şti că şi alţii n-o să poarte ... într-un război fie el şi informaţional, cultural, fizic etc etc ... dacă nu calci te vor călca!!!"
 
as vrea sa ne intoarcem la tema discutiei si sa lasam roblema legionarilor... urmatoarele mesaje scrise offtopic vor fi sterse.
 
Oameni, care nazishti, extremishti!?

Personal, eu intseleg orice mishcare in lume in contextul fizicii elementare - oricea actsiune declansheaza o reactsie. Cu cit mai mare fortsa actsionezi, cu atit mai mare rezistentsa obtsii ca raspuns.

Shtiu ca bunicii mei au suferit mult din cauza rushilor shi sistemului lor comunist, care avea scopul doar a ne folosi, a controla spre satisfacerea schizofreniei lor imperiale. Shtiu acest lucru din istoria transmisa oral, nu din cartsi shi programe predate in shcoli shi universitatsi. Deshi, la shcoala am avut doar ocazii de a-mi confirma aceasta.

Chiar ieri am vorbit la tema asta cu doi rushi moscovitsi, cu care traiesc in acelashi apartament pentru urmatoarele citeva luni.

Am intseles ca pentru ei, nazismul lui Hitler e cel mai mare rau care s-a intimplat acestei lumi. Ei zic ca mai mult rau shi mai multa ura fatsa omenirii nimeni nu a promovat decit Hitler cu politica lui shi aliatsii lui...

Le-am ripostat zicind ca pentru mine, personal, nazismul lui Hitler, cu toate ororile lui contra umanitatsii shi regimul totalitar comunist cu toate ororile lui, contra celor utilizatsi spre binele Imperiului Sovietic shi spre binele straniu, insuflat shi impus bunicilor mei, nu prezinta nici o diferentsa. Adica nici una, din doua, nu-mi pare mai inumana sau mai animalica.

Am zis ca, poate, eu shi familia mea, impreuna, am suferit mult mai putsin din partea acestor prearai shi preauritsi nazishti de-a lui Hitler, decit din cauza rushilor shi a aberatsiilor lor imperiale.

Reactsia lor, a astora, cu care discutam, a fost sa ma dispretsuiasca. :) Noi mai mult aproape nu am comunicat. Ei ma socot acum drept un nazist. Ma ignoreaza, pur shi simplu. Ei trec cu nasul pe sus shi aproape nu raspund, cind le zic "noapte buna" sau ii intimpin cu "buna dimineatsa".



Oricum, eu intseleg ca cei ce mi-au subjugat stramoshii, nu sint ashtia pe care acum ii cunosc. Ei nu-mi sint adversari. N-am nici o ura fatsa de ei, sau fatsa de acei care ii conduc shi le inspira disprets fatsa de popoarele, fostele satelite, ca shi RM...

Politica, ca shi religia asta, de stat, propagata cu spuma la gura, e doar un instrument pentru a inhama publicul larg, des incapabil sa aiba o opinie cu adevarat proprie.




Tuturor care simt ca le fierbe siingele cind aud la radio sau citesc pe forum-uri despre nedreptatsile suferite de poporul nostru, le recomand sa citeasca Teoria Relativitasii shi sa nu uite ca in primul rind sintem suflete, apoi entitatsi biologice.

Chiar daca sintem citeodata suflete obsedate, oarbe shi nesimtsite fatsa de existentsa altora.
 
Back
Top