Terra si-a gasit sora geamana

Eu tin cu Spencer!

Apropo, Spencer, ce crezi tu despre o colonie pe luna? Care ar fi problemele/avantajele unui efort in acest sens?
 
Citez citeva rinduri dintr-o poezie :

" J’ai demandé * la lune …
…Si tu voulais encore de moi "
" Elle m’a dit, j’ai pas l’habitude …
De m’occuper des cas comme ça …
Que c’était juste une aventure …
Et que ça ne durerait pas..." ... nu a durat mult intr-adevar. Toate zborurile spre Luna au fost inghetate brutal, fara nici o justificare, pe 19 decembrie 1972.
 
erm... vorbim despre "sora geamana" a terrei - 581 c ... luna ... luna e mai degraba o verisoara de a doilea. Cat despre colonii > NASA face in fiecare an Space Setllment Contest > http://www.nas.nasa.gov/About/Education/SpaceSettlement/Contest/ ...
Abenpace, sunt sigur k acolo o sa afli toate informatiile importante despre coloniile spatiale.
Dk o sa te uiti atent o sa vezi k unele proiecte din anii anterior au fost castigate de romani. De fapt, nu e mare branza > toate informatiile sunt date mura n gura pe saitul respectiv> tot ceea ce trebuie sa faci este analiza si reinterpretare. Eh, dk s ar gasi vre un profesor care sa i indrume pe elevii doritori, ar auzi si alte tari despre noi, nu numai Italia :/

Despre luna > o baza lunara este inevitabila, mai ales dpdv economic(pt misiuni umane in sistemul solar), pt proiectul unui radiotelescop gigantic pe partea intunecata a lunii... desigur unde mai pui k gagicile noastre o s fie usoare k o pana ;]

PS> frumoasa poezie totusi... cam filosofica, da frumoasa
 
citeste mai atent poezia ... "luna" ii considera oaspeti nepoftiti pe paminteni ... arunca un mail la cei din NASA poate se va gasi cineva sa raspunda de ce au inghetat toate programele spre Luna in 1972.
 
Spencer;176834 said:
1.1.1 Ce anume ne spune diametrul stelei si activitatea acesteia? Tot asa cum s a format apa pe terra, tot asa posibil sa se fi format si pe 581 c la inceput. Conditiile sunt asemanatoare. Nu conteaza cat de aproape este de soare, conteaza cantitatea de radiatii pe care o primeste > care nu este cu mult mai mare decat a terrei(vezi topicul de mai sus), si dk mai pui k initial se rotea...

Rata de ardere a hidrogenului nu este mica din aceasta cauza. Hidrogenul arde pt k temperatura a ajuns la peste 10 mln K. Si a ajuns la aceasta temperatura pt k steaua se prabuseste sub propria greutate. Energia rezultata in urma reactiilor termonucleare formeaza un gaz de electroni a carui presiune trebuie sa echivaleze fortele gravitationale care tind sa comprime steaua. Cu cat mai mare este steaua, cu atat fortele gravitationale vor fi mai mari iar reactiile termonucleare mai intense... iar 581 are abia 0,31 mase solare

Nu conteaza ca o sa fie o stea de neutroni sau altceva, conteaza ca soarele nostru mai are de trait vre o 5 mlrd ani, iar 581 este o stea tanara dpdv al evolutiei, 581 se afla in coltul dreapta jos al diagramei Hertzprung-Russell, si inca cu un rezervor plin de hidrogen. Abia a intrat in secventa principala a diagramei, iar acolo o sa si petreaca 90% din timpul sau de viatza. Timpul de viatza.... poti sa l calculezi. In threadul de mai sus am aflat luminozitatea. Ea este putere dpdv fizic <=> raportul dintre Lucru mecanic si timp. Lucrul "mecanic" ar fi energia consumata pt transformarea unei parti a produsilor de reactie in radiatie, iar timpul T ar fi perioada de viatza a stelei.

2.2.2 Defineste verbul "a matura"

3.3.3 Inka ma gandesc :/

4.4.4 Ba sa stii k ne foloseste... demonstratia de mai sus ne arata cat de apropiate sunt conditiile de pe 581 c in raport cu terra noastra. Toti parametrii planetei respective sunt calculati relativ la cei ai terrei, pe marginea temei "este sau nu 581 c sora geamana a terrei?" . Dk as pune in locul stelei soarele nostru as obtine niste rezultate pt tema "ce ar fi dk soarele ar fi in locul lui 581 c" > care nu are absolut nici o relevanta in cazul nostru.

Am incercat sa expun in threadul anterior niste argumente pt "incoronarea" in statutul de "sora a terrei". Eu zic ca pana acum aceasta este planeta cea mai apropiata de conditiile terestre... ramane sa vedem dk are sau nu atmosfera, sa vedem dk se mai roteste(lucru de care incep sa ma ndoiesc), dk apropierea de stea este chiar asa de dezastruoasa.


eu totusi sper ;]

1. Nu este vorba de "formarea" apei, ci de existenta ei in stare lichida. Conteaza distanta fata de stea. Dupa cum cred eu ca pitica rosie e rezultatul colapsarii unei stele de tipul soarelui nostru, atunci si cantitatea de radiatii primita a fost foarte mare. Cum ar fi daca terra s-ar gasi pe orbita lui Mercur?

Si prabusirea stelei nu iti spune ca ea a fost mai mare inainte? Si daca a fost mai mare a fost mult mai activa? Si emitea o cantitate mai mare de radiatii?
As crede ca mai degraba pitica rosie este spre sfarsitul vietii ei. Ca soarele mai are cel putin 6 mld. de ani de viata pana la a colapsa tot in stare de pitica rosie, asta e alta treaba.

2. a matura(vb) de la "matura", a da cu matura, a face curatenie prin maturare.

4. Chiar nu are nici o relevanta daca steaua a fost in trecut mai mare?

- Sora geamana ca marime(cu putina aproximatie).

Ca sa ne lamurim complet, trebuie sa mergem pana acolo(mi-ar place). Proiecteaza nava, o construim impreuna si fac pariu ca gasim imediat si echipaj pentru asa aventura.
 
2.2 am inteles

4.4 poate k are diferentza. Intervalul de timp de la nasterea piticelor rosii(stabilirea unui echilibru hidrostatic) pana la formarea unui generator termonuclear in centru poate dura pana la 10^9 ani. Nu stiu cat anume dureaza formarea planetelor(trebuie sa recitesc niste carti)si dk formarea stelei are vre o legatura cu aceasta perioada de timp, si nu am avut timp sa vad care i treaba cu rotatia(da promit sa nu uit)

- nu doar k marime ;]

Echipaj se gaseste... Ne trebuie vin k sa experimentam conditiile de supragravitate
 
dirlidirlidirlidirlidirlidirlida, maldavane v kosmas ne letajut bez vina!!!!

iaka de ce inca nui nici moldovean cosmonaut...nui dau voie cu baklajka
 
Inainte de a porni la drum (drum?) eu zic sa trimitem dintai o nava test cu cei 19 candidati la functia de primar, cum au facut si rusii cu Belka si Strelka. In cazul in care misiunea esueaza - cu atat mai bine tarii. In cazul in care reuseste - vom gasi pe planeta geamana 19 capitale europene bine amenajate si fara probleme si va fi mult mai simplu sa o colonizam.
 
Abenpace;178178 said:
Inainte de a porni la drum (drum?) eu zic sa trimitem dintai o nava test cu cei 19 candidati la functia de primar, cum au facut si rusii cu Belka si Strelka. In cazul in care misiunea esueaza - cu atat mai bine tarii. In cazul in care reuseste - vom gasi pe planeta geamana 19 capitale europene bine amenajate si fara probleme si va fi mult mai simplu sa o colonizam.

Eu as fi de acord. Insa cu doua conditii:
1. Sa fie de acord si Spencer;
2. Sa trimitem cativa si din Romania.
 
Re: Candidati

Abenpace;179290 said:
Si iata ca prin aceasta intorsatura miraculoasa, Mirshea Jioana shi Jiji Becali au ajuns la tema Stiinta. :)

Ar merge si baietanii astia pentru un experiment. In fond ce avem noi cu bietii cobai?
 
Back
Top