Trocul Voronin-Putin

adrenalina

fara aripi
Putin, dupa intalnirea de saptamana trecuta de la Minsk, a anuntat ca va fi reluat importul de vinuri moldovenesti....

totodata Voronin a facut inca o declaratie inaltatoare, rapunzand la intrebarea cum vede incalzirea relatiilor cu Romania, ca aceste relatii nu sunt mai calde, ci constau in faptul ca Romania is baga nasul in treburile inetrene ale unui stat suveran. si ca RM se va integra in Uniune fara ajutorul Romaniei si tot fara ajutorul ei se va ridica economic...

ce credeti ca oferit Voronin in schimbul bunavointei sau noului os aruncat de Putin?
 
Adrenalina, păi n-ai auzit că iar ne rusifică Voronin ... am citit pe undeva că la venirea n ţară a dat indicaţii ca să se intensifice relaţiile culturale cu Rusia ...
Ce nseamnă asta? ... probabil şi mai mulţi rockeri ruşi n Piaţa Marii Adunări Naţionale ... + mai multă bere Baltika :)
 
Uite c-am găsit şi linkul

V. Voronin: Nu avem nevoie de prieteni şi avocaţi de dincolo de Prut



- Vizita dvs. la Minsk, ntrevederea cu preşedintele Rusiei şi speranţa n soluţionarea conflictului vinurilor este tot la ce puteţi visa ori e doar nceputul unei mpăcări grandioase?

- Acest lucru pozitiv va avea impact asupra extinderii şi adncirii relaţiilor bilaterale şi, mai mult dect att, se va răsfrnge asupra soluţionării problemei transnistrene. Aş putea să vă spun - aşa, n mare secret - că imediat după ce m-am ntors, am dat indicaţii structurilor noastre să lucreze pentru aprofundarea relaţiilor cu Rusia n aspect umanitar: cultură, artă, schimburi de expoziţii, nvăţămnt. I-am pus astăzi serios consilierului Oleg Reidman sarcina de a se reveni la programul de relaţii regionale. Acum, vom pregăti propuneri. Şi, desigur, se planifică noi ntrevederi cu Vladimir Vladimirovici.

- La ultima reuniune GUAM de la Chişinău, R. Moldova, mpreună cu Ucraina şi Azerbaidjan, nu a susţinut solicitarea Georgiei de a face un front comun mpotriva Rusiei. Acest exemplu ar putea fi apreciat drept un pas spre o politică echilibrată din partea Moldovei?

- GUAM nu a fost nfiinţată mpotriva cuiva, ci ca o organizaţie internaţională a ţărilor care au constituit-o, cu obiective ce sunt istorice, n esenţă. n acest sens, ar trebui să ne amintim de marele Drum al Mătăsii şi să-l transferăm n planul modern de restabilire a culoarelor energetice, de livrare a agenţilor energetici şi de creare a rezervelor acestora, de organizare a circulaţiei libere a mărfurilor, oamenilor, capitalurilor prin graniţele acestor state. Acesta este scopul principal al GUAM, nu ieşirea mpotriva cuiva. Dacă cineva doreşte să ne atragă n astfel de acţiuni şi propuneri, fie chiar şi la nivel de rezoluţii nevinovate, noi nu vom accepta aşa ceva, mai ales că este vorba de partenerul nostru strategic - Rusia.

- n ultimul timp, atitudinea Romniei faţă de R. Moldova a devenit mult mai caldă. Ce ar putea obţine ţara noastră din apropierea cu vecinul de peste Prut?

- O privire atentă ar putea observa că ncălzirea vine doar din partea Romniei. Eu nu aş numi acest lucru ncălzire, ci ncercarea de a ne impune anumite reguli de joc, situaţii şi principii, pe care Romnia ncearcă să ni le bage pe gt n toţi cei 15 ani de independenţă. Dacă e să dăm o apreciere obiectivă, aceasta se numeşte amestec n treburile unui stat suveran. Noi nu am cerut niciodată autorităţilor romne să facă aşa ceva pentru noi. Ne descurcăm noi cumva şi singuri. Poate că va fi nevoie de mai mult timp, dar Moldova este n stare să-şi asigure de sine stătător şi integrarea europeană, şi dezvoltarea democratică internă a statului, şi sporirea nivelului vieţii social-economice a oamenilor muncii. Fără o astfel de ncălzire, fără prietenii şi avocaţii care ne sunt impuşi de dincolo de Prut.


(Din interviul acordat ziarului on-line

Press-Obozrenie - www.press.try.md)


sursa: http://www.timpul.md/Article.asp?idIssue=440&idRubric=4703&idArticle=11285
 
Sincer

Eu sunt basarabean ... dar acum locuiesc n Romnia ... şi sincer la cte prostii face conducerea comunistă a Rep. Moldova, n locul romnilor eu le-aş da cu şutul n fund şi aş termina povestea cu frăţia de peste Prut ... dacă nu ne vreţi atunci noi nici att ... cine are de pierdut şi cine de cştigat ... e de ajuns ct Romnia s-a purtat ca şi c-o fată mare n relaţiile cu Rep. Moldova ... dacă ţţa rusească i se pare mai grasă lui Voronin atunci n-are dect să sugă numai din ea ...
 
Re: Sincer

offffffffffffffffffff... asta este singurul meu comentariu la adresa marelui Voronin.

ceea ce sper este ca prin aceasta politica instabila si prin aceste decelaratii, moldovenii se vor trezi si vor intelege o data si o data cine sunt comunistii si unde vor ajunge daca continua sa ii mai aleaga.

imi este frica sa nu fie prea tarziu...

si unde masa ii Rosca acum cu cele 10 porunci ale lui... sa mori de ras de chicsul pilitic dat de acesta...
 
Adrenalina, stai linistita ca s-ar putea ca si la viitoarele alegeri sa iasa castigatori niste mutanti ai comunismului de-alde Voronin ... mai bine decit astia nu reprezinta nimeni milioanele de moldoveni.
 
Ce scrie ZIUA

Ambasadorul Romaniei la Chisinau a fost convocat luni la MAE moldovean sa dea explicatii pentru "amestec in treburile interne"

Voronin il urecheaza pe Basescu









Presedintele de la Chisinau Vladimir Voronin se zborseste catre omologul sau de la Bucuresti, Traian Basescu, acuzand inca o data Romania de amestec in treburile interne ale Republicii Moldova, informeaza Rompres. Acuzatia de "amestec in treburile interne" constituie semnalul comunistilor de dincolo de Prut, atunci cand vor sa transmita semnale de obedienta catre Moscova.

In octombrie 2001, ministrul moldovean de Justitie Ion Morei a acuzat Romania de tendinte expansioniste, de promovarea unor actiuni de subminare a suveranitatii Republicii Moldova si de ingerinta directa in afacerile interne ale republicii.

Iritare la Chisinau

Intr-un interviu transmis de ITAR TASS, seful statului moldovean a declarat ca, "in 15 ani de independenta, Bucurestiul a incercat sa impuna Moldovei anumite reguli ale jocului, anumite principii. Daca e sa patrundem in profunzime si sa formulam o definitie corecta, asta se cheama amestec in treburile interne ale unui stat suveran. Moldova nu a cerut niciodata autoritatilor romane sa faca asta", a subliniat Voronin, informeaza Agentia Rusia la Zi. Potrivit spuselor lui, conducerea moldoveana "este singura in stare sa asigure si integrarea europeana, si o evolutie interna democratica a statului, si cresterea nivelului social si economic al oamenilor muncii, fara asemenea prieteni si avocati, care ni se impun de peste Prut", citeaza Novii Region declaratia liderului de la Chisinau.

Observatorii au pus aceste cuvinte pe seama afirmatiilor din vara ale presedintelui roman, Traian Basescu. La acea data, el a declarat ca Romania "este singura tara, este singurul popor care a ramas divizat dupa reunificarea Germaniei", exprimandu-si convingerea ca aceasta unificare se va produce in interiorul UE. "Romania a propus Moldovei, sefului statului moldovean varianta de a intra impreuna in UE. Dar ce va fi, depinde de autoritatile de la Chisinau si de poporul Moldovei", a spus, atunci, presedintele roman.

Ambasadorul roman chemat la ordine

Luni a fost invitat la MAE moldovean ambasadorul roman, Filip Teodorescu, caruia i-a fost atrasa atentia asupra atitudinii provocatoare a presedintelui Uniunii Oamenilor de Teatru, Ion Caramitru, care a vizitat recent Chisinaul si care a declarat, printre altele, ca "din punct de vedere istoric, Moldova a fost mereu parte a Romaniei, si ca, mai devreme sau mai tarziu, ea ar trebui sa se intoarca in albia patriei-mama".

"Avand in vedere ca ambasada Romaniei a fost unul dintre organizatorii actiunii la care a luat parte domnul Caramitru, Ambasadorul a fost rugat sa nu uite de necesitatea respectarii normelor diplomatice pe parcursul activitatilor unde este implicata ambasada", informeaza Agentia Rusia la Zi.


George DAMIAN



sursa: http://www.ziua.ro/display.php?data=2006-12-06&id=212365
 
Re: Ce scrie ZIUA

Ma gindeam intr-un timp ca Moldovei iar fi benefic doua solutii :

1. "Protectoratul"* (adica caderea sub directiunea unei structuri politice straine puternice la nivel politic si economic ; exemplu UE), sau

2. Schimbarea sistemului politic (la nivel de constructie constitutionala)**.

* Sa nu incerce cineva (gen patrioti infasurati in prosoape nationale) sa mai readuca vorba despre "suveranitate" ; moldoveanul nu stie sa isi hotarasca singur soarta - moldoveanul a scapat de iobagie in secolul trecut.

** Derbedei ca Voronin nu merita (nu e corect, nu e civic) sa decida de unul singur soarta unei tari ; o lichea lasa si complexata dirijeaza o turma de berbeci care tac si se ineaca in fatalism mioritic.


P.S. Am impresia ca a 4 "putere in Stat" (adica jurnalismul) nu exista in Moldova. Daca nu exista jurnalist in aceasta tara care sa nu se indigneze de "aventurile" boului asta de "Cirmuitor", atunci asa numita presa basarabeana e un pishat de magar. Daca totul e atit de corupt in Basarabia, la nivel de Parlament, Guvern si Presedentie, atunci unica scapare ramine in Jurnalistul liber cugetator !
 
Mai sustine cineva ca RM e o democratie?

Gestul MAE al RM aduce aminte de perioada cea mai neagra a stalinismului si e o dovada clara a faptului ca bolsevicii lui Voronin si-au schimbat doar parul, nu si naravul. Iar RM, sub actuala conducere, este foarte departe de standardele europene.
Pai cum sa reprosezi unui guvern faptele ori spusele unui artist care actioneaza si vorbeste in nume propriu, nu in calitate de conducator politic ce reprezinta guvernul ? Romania nu-i o tara perfecta, dar s-au dus timpurile cand securistii iti dictau ce sa spui si ce sa nu spui atunci cand te afli in strainatate ...
 
Sirb, exista la noi presa care ii critica pe al-de Voronin & Co ... in primul rind Timpul, apoi Flux dar cu o oarecare flexibilitate ... doar voRosca e intr-o barca cu ei acum ... ideea ca aceste ziare nu au prea mare audienta ... la noi pur si simplu lumea de rind nu citeste aceste ziare ... iar la televiziune nu prea ai sa vezi programe care sa critice conducerea, pentru ca in afara de Moldova 1 alte posturi pur si simplu nu baga Rep. Moldova in seama. Iar Moldova 1 nu are decit vreo 5-6 ore sau poate putin mai mult daca nu gresesc in care oamenii pot sa vada ceva stiri. Asta e valabil in afara capitalei ... in capitala e oleaka mai democratic ... in rest TUPIC!!!
 
Vrajeala.Or ii hatru or nu Putin asta.L-a avut cum a vrut pe Voronin si acum Moldova probabil va fi de acord ca Rusia sa intre in Organizatia Comertului,or cum se mai numeste.
Deah,e o mandrie sa fii moldovan si sa nu ai coloana vertebrala,nu?;)
 
alejandro;156819 said:
Vrajeala. Or ii hatru or nu Putin asta.L-a avut cum a vrut pe Voronin
De ai avea pe cine sa il "ai" as fi de acord cu tine, insa ... (tacere) ; - sa stai asa, nici nu stii pe cine sa il alegi de "cel mai impotent" din pleiada de Presedinti "moldavi" [Snegur un colhoznic "sters", Licinschi o lichea, Voronin un las si un fricos care mai are tupeul sa apara in societate cu mutra lui de "gospodar dur"].

alejandro;156819 said:
Deah,e o mandrie sa fii moldovan si sa nu ai coloana vertebrala,nu?;)
Ce ai mai spus-o, parca romanul din partea ailalta de Prut e mai de treaba ?
 
Back
Top