V-a facut-o Voronin... si comunistii

E o chestiune de urmarit. S-ar putea ca lucrurile sa degenereze intr-un mod extrem de neplacut pentru comunisti. De fapt, m-ar mira daca nu s-ar intampla asa.
 
Ce au votat deputatii din Chisinau este o lege nu numai anti-europeana, ci si profund anti-democratica. In toate tarile democratice dreptul de a alege si de a fi ales in structurile politice este dat numai de cetatenia tarii respective (eventual de dovada de rezidenta pentru o anumita perioada de timp), indiferent de faptul ca ai dubla sau tripla cetatenie...

Mi se pare un act vadit de ostilitate impotriva Romaniei.
 
Asta ca sa se vada bine de ce exista relatiile astea asa de bune intre Republica Moldova si Romania. E drept, nici Romania nu a facut mari pasi spre RM, in schimb tovarasii de la Chisinau fac tot ce pot ca sa ne, scuzati expresia, muste de fund si sa ne irite.

Cumva e bine. In felul asta se decanteaza apele si poate pricep si alegatorii ce oameni conduc la Chisinau.
Mi-as dori chiar sa faca greseli mult mai grave. In felul asta, negand drepturile "cetatenilor romani" din "Republica Moldova" s-ar justifica si dreptul Romaniei de a interveni. De fapt, Romania are oricum dreptul sa intervina, dar un prilej favorabil creat de Nea Voronin ar pica tocmai bine.
 
Din seria Voronin:

Voronin continua sa atace Romania
-- Presedintele Republicii Moldova, comunistul Vladimir Voronin, isi continua seria atacurilor mediatice la adresa Romaniei. Cel mai recent atac al liderului de la Chisinau, realizat in timpul unui interviu acordat in limba rusa, a avut loc vineri seara, in timp ce Ambasada Romaniei la Chisinau oferea o receptie cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.
Referindu-se la recentele declaratii ale presedintelui Traian Basescu privind o eventuala regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul UE, Voronin a acuzat Romania ca, intrand in UE, nutreste visul reunificarii, informeaza Rompres. Dar acest lucru nu se va intampla, a sustinut Voronin, invocand "cei 650 de ani de statalitate moldoveneasca", una dintre ideile promovate obsesiv in ultima vreme de autoritatile comuniste de la Chisinau. "Daca ar fi sa iei in serios Bucurestiul, ar trebui revizuite tratatele dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, ceea ce ar insemna o revizuire a intregii Europe, ceea ce ar lovi ca un bumerang insasi Romania", a afirmat liderul de la Chisinau. Atacand si chestiunea reactivarii, de catre BOR, a celor trei eprahii in cadrul Mitropoliei Basarabiei, Voronin a amenintat ca va contesta decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului din 2001 prin care Republica Moldova era obligata sa legalizeze Mitropolia Basarabiei, parte a Bisericii Ortodoxe Romane, daca aceasta din urma nu revine asupra hotararii de a deschide trei eparhii pe teritoriul care include Moldova si Ucraina. "Nu dorim repetarea situatiei din Kosovo in Moldova. De aceea vom rasturna decizia Curtii de la Strasbourg, daca dezordinea in jurul Mitropoliei Moldovei nu se opreste," a amenintat liderul de la Chisinau, care considera masura BOR drept un atac impotriva statalitatii si suveranitatii Republicii Moldova. (D.E.)

Articol preluat din ziarul Ziua, dar prezent sub alte forme si in alte ziare, inclusiv presa din RM.
 
Back
Top