Valorile romanilor

Unoltean;170689 said:
Corect! Apoi trebuie arse toate acele publicatii (carti, reviste, ziare) care dauneaza unitatii si stabilitatii poporului. In continuare trebuie desfiintate toate partidele politice si pastrat doar unul singur, pentru a inlatura disputele intre diferitele formatiuni politice din tara respectiva. Pasul urmator este de a-i aresta pe toti aceia care gandesc altfel decat linia oficiala! Si daca tot i-am arestat, atunci ar trebui pusi la munca, pentru ca numai asa putem cladi viitorul luminos al patriei!

Dragul meu, nici macar nu esti original! Ceea ce afirmi tu a fost descoperit de mult (si din pacate de multe ori) pe Terra! Numai in secolul XX au cunoscut aceste "binefaceri" ale unor indivizi ca tine peste un miliard de oameni! Incepand cu rusii si marea majoritate a popoarelor din imperiul rus, continuand cu italienii, germanii, popoarele est europene si nu in ultimul rand chinezii si mai multe popoare din Asia orientala! Iar conducatorii luminati, fie ca s-au numit comunisti, fascisti, nazisti sau mai stiu eu cum, au reusit sa-si duca popoarele in ruina! Te-ai intrebat vreodata de ce in aceste societati la care visezi tu oamenii duc un trai de zi cu zi cat se poate de saracacios, in timp ce nivelul de trai al celor din democratiile pe care nu le suferi tu a evoluat constant? Te-ai intrebat vreodata de ce multi oameni din tarile comuniste si-au riscat vietile ca sa evadeze din paradisul rosu? Si de ce n-am vazut oameni din societatile democratice venind in tarile comuniste sa ceara azil politic (bineinteles cu exceptia catorva persoane care, lucrand in slujba unor servicii secrete, si-au salvat astfel capetele)? Nu stiu cum se face, dar multi oameni nu prea inteleg teoriile tale savante! Si stii de ce? Pentru ca teoriile tale savante nu dau doi bani pe viata si personalitatea individului. Pentru cei de teapa ta individul este cel mult un numar si este bun cel mult sa se inmulteasca! Atat! N-am folosit pana acum cuvinte tari aici, dar despre tine si cei ca tine nu ma pot abtine sa nu fac urmatoarea remarca: IMI PRODUCETI SCARBA!

Tratezi lucrurile asa cum ti-au fost incoculate, probabil ai uitat de ce au cazut regimurile din Italia, Germania, Japonia, Romania etc
Informeaza-te mai bine despre situatia sociala economica din perioada interbelica, chiar si aceleasi Germania si Italia. Regimul lui Hitler, asa cum este el a reusit sa ridice statul din ruine. Cum poti explica ca situatia economica a Belarusului este unul din cele mai bune din statele ex socialiste depasind cu mult si Romania?
Treci te rog prin Ucraina spre Belorusia cel putin odata, te asigur ca vei fi socat de diferenta izbitoare. In Ucraina democratica, oamenii "cu dreptul la exprimare" nu mai au nici o speranta in ziua de maine, mizeria si dezorganizarea contrasteaza cu ordinea si increderea in viitor, increderea in propriul sau conducator. Ce a dat "libertatea cuvantului" Romaniei? Libertatea de a injura conducatorii iresponsabili?
Pai de aia si sunt iresponsabili pentru ca populatia este libera sa faca ce vrea, si cu cine vrea. Unei populatii se inoculeaza sentimentul de libertate pentru a se spala pe maini de orice fel de responsabilitate. Ce-i pasa unui presedinte de tara dak are u mandat doar de 4 ani si orice consecinte se pot lasa pe seama guvernului sau parlamentului?

Cred cu tarie ca Moldova nu are nevoie de abstractiuni de genu democratie sau libertate ci de OAMENI RESPONSABILI, oameni cu caracter si cu credinta si atunci toate problemele vor disparea de la sine.
Pot exista doar doua tipuri de regimuri: democratice, liberale cu lipsa de responsabilitate, si cele in care domina ordinea, autoritatea si responsabilitatea.
Explica te rog de ce in Germania in fiecare an creste progresiv popularitatea lui Hitler, iar populatia isi doreste tot mai mult un regim autoritar?
De ce zeci de mii de spanioli ies in strada in memoria lui Franco?
De ce Salazar, dictatorul portughez se afla pe primele locuri dupa popularitate azi?
Raspunsul la aceste intrebari le las pe seama ta.


Germanii tanjesc dupa Hitler:
http://chisinau.novopress.info/?p=386

Salazar, cel mai mare portughez al tuturor timpurilor
http://chisinau.novopress.info/?p=511
 
Belorusia are un PIB de 13 miliarde.
Romania 218,4 miliarde.

Atunci cand faci astfel de declaratii, am rugamintea sa te documentezi.
Ducem o discutie bazata pe fapte si date exacte, nu presupuneri fara baza in lumea reala.

Hitler a avut un vis maret (intunecat de unele concepte), pe care aproape l-a realizat. O singurata tara aproape a cucerit lumea! In ciuda faptului ca a instaurat un regim rasist, realizarile regimului hitlerist sunt de necontestat.

Franco este foarte asemanator Maresalului Antonescu, numai ca cel din urma nu a reusit sa salveze Romania de la comunism. Ambii sunt oameni onorabili, demni si mai ales iubitori de patrie si am tot respectul pentru ei!

Pacat ca tu nu realizezi ce a realizat Franco atunci cand a predat puterea monarhiei!
 
OK! Hai s-o luam metodic!

militant;170710 said:
Tratezi lucrurile asa cum ti-au fost incoculate, probabil ai uitat de ce au cazut regimurile din Italia, Germania, Japonia, Romania etc

In momentul in care analizez un regim politic nu o fac plecand de la origini si oprindu-ma la mijlocul perioadei, ci merg pana la cap!

Germania, Italia (Japonia nu prea are ce cauta aici; faptul ca a fost aliata in al doilea razboi mondial cu Italia si Germania, nu inseamna ca a adoptat un regim fascist sau nazist) - in ambele tari cei care aveau idei ca ale tale au venit la putere pe o nemultumire generala care isi avea radacinile in primul conflict mondial. Mai ales in Germania, situatia creata ca urmare a tratamentului la care a fost supusa aceasta tara dupa razboi, a indus in opinia publica o atitudine ostila tarilor care au castigat razboiul. Pe acest fond a ajuns Hitler la putere. Iar cand spui ca economia germana a evoluat spectaculos in perioada interbelica, omiti un lucru: intreaga economie germana era practic o economie indreptata spre pregatirea razboiului care urma sa fie revansa luata de Germania in fata restului lumii! Despre Italia se poate vorbi mai putin in acest sens. Pentru ca Italia nu a fost cu adevarat o forta economica decat dupa al doilea razboi mondial! Numai ca tu te opresti aici! Fals! Regimurile respective se analizeaza pana la final! Ce au lasat in urma regimurile respective? Niste tari transformate in ruine! Asta a ramas in urma lor!


militant;170710 said:
Cum poti explica ca situatia economica a Belarusului este unul din cele mai bune din statele ex socialiste depasind cu mult si Romania?

Cand vorbesc despre situatia economica a unui stat, imediat ma uita la venitul mediu al unui locuitor din acel stat! Pentru ca, in fond si la urma urmei, la ce ne trebuie o crestere economica, daca ea nu se regaseste in cresterea veniturilor populatiei acelei tari. Ori nu am auzit ca venitul mediu din Belarus sa rupa inima targului!

militant;170710 said:
Treci te rog prin Ucraina spre Belorusia cel putin odata, te asigur ca vei fi socat de diferenta izbitoare. In Ucraina democratica, oamenii "cu dreptul la exprimare" nu mai au nici o speranta in ziua de maine, mizeria si dezorganizarea contrasteaza cu ordinea si increderea in viitor, increderea in propriul sau conducator.

Nu ma intereseaza catusi de putin o comparatie cu Ucraina!

militant;170710 said:
Ce a dat "libertatea cuvantului" Romaniei? Libertatea de a injura conducatorii iresponsabili? Pai de aia si sunt iresponsabili pentru ca populatia este libera sa faca ce vrea, si cu cine vrea. Unei populatii se inoculeaza sentimentul de libertate pentru a se spala pe maini de orice fel de responsabilitate. Ce-i pasa unui presedinte de tara dak are u mandat doar de 4 ani si orice consecinte se pot lasa pe seama guvernului sau parlamentului?

Ce a dat "libertatea cuvantului"? Pai totul pleaca de aici! Libertatea cuvantului face parte din temelia societatilor din Europa unita, SUA, Canada, Japonia, Australia si multe alte tari pe care intr-un cuvant le putem numi CIVILIZATE!!!

militant;170710 said:
Cred cu tarie ca Moldova nu are nevoie de abstractiuni de genu democratie sau libertate ci de OAMENI RESPONSABILI, oameni cu caracter si cu credinta si atunci toate problemele vor disparea de la sine.

Este dreptul tau sa crezi orice vrei! Si sincer sa fiu putin ma intereseaza ce se intampla cu tara al carui cetatean si locuitor esti! Pe mine ma intereseaza ca in tara in care traiesc sa functioneze o societate democratica.

militant;170710 said:
Pot exista doar doua tipuri de regimuri: democratice, liberale cu lipsa de responsabilitate, si cele in care domina ordinea, autoritatea si responsabilitatea.

Fals! Corect e sa spui pot exista doua tipuri de regimuri: democratice si nedemocratice!

militant;170710 said:
Explica te rog de ce in Germania in fiecare an creste progresiv popularitatea lui Hitler, iar populatia isi doreste tot mai mult un regim autoritar?
De ce zeci de mii de spanioli ies in strada in memoria lui Franco?
De ce Salazar, dictatorul portughez se afla pe primele locuri dupa popularitate azi?

De ce? In primul rand pentru ca Germania, Spania, Portugalia sunt tari democratice, care respecta dreptul la libera exprimare al cetatenilor lor! In al doilea rand nu confunda te rog un grup de persoane cu "populatia" unei tari. Fiecare om are libertatea de a crede si spune ce vrea! Numai ca decizia se ia in functie de votul majoritatii! Ori din cate stiu eu partidele care sustin memoria unui Adolf Hitler, unui Franco sau unui Salazar nu reprezinta mare lucru pe esicherul politic din acele tari! Aaaaaa, ca sunt vreo 5.000 sau 10.000 sau 100.000 de cetateni care il apreciaza pe Hitler sau pe Franco sau pe Salazar, e adevarat! Dar ca sa pui semnul egal intre acestia si intreaga populatie a unei tari, e totusi cam mult! Nu crezi?
 
dusk;170714 said:
Belorusia are un PIB de 13 miliarde.
Romania 218,4 miliarde.

Atunci cand faci astfel de declaratii, am rugamintea sa te documentezi.
Ducem o discutie bazata pe fapte si date exacte, nu presupuneri fara baza in lumea reala.

Din cate stiu, dezvoltarea umana conform ONU nu se calculeaza dupa PIB, pentru ca acesta este un fals indicator daca este luat izolat. Pentru a determina nivelul de dezvoltare este nevoie de un treg set de conditii. PIB vorbeste despre existenta unor resurse interne, aceste resurse nu inseamna ca un stat este dezvoltat. Mai exista si un alt element, nivelul si capacitatea de distributie, nivelul de investitii in capital social si uman.
70% din bugetul Bielorusiei este indreptat spre sfere sociale, spre educarea tineretului, spre asigurarea unei vieti decente. Si Rusia are un PIB de 766,2 de miliarde, acest lucru insa nu poate vorbi despre nivelul de dezvoltare, spre deosebire de Bielorusia mecanismul de distributie este destul de bine pus la punct.
 
militant... tu cred ca nu iti dai seama ce vorbesti... care educare domnule a tineretului??? tu nu vezi in tara asta a ta roadele comunismului? mentalitatea asta redusa a oamenilor care nu vor sa munceasca crezand ca mai sunt pe vremea cooperativei... nu exista spirit de munca, nu exista intelectualitate... si asta nu datorita celor 17 ani de Independenta... asta datorita celor 60 ani de comunism... asa ca nu mai vorbi tampenii pentru ca esti scarbos, asa cum a spus Unoltean... habar nu ai ce vorbesti, da vorbesti sa te afli in treaba... iar linkurile date de pe propriul site crede-ma ca nu au nici o valoare... novospresul asla este un rahat al noii drepte fara pic de credibilitate... nu te mai obosi sa pui linkuri pentru ca o voi considera reclama si le sterg... si pot sa o fac, pentru ca deja exaperezi lumea cu aceleasi mesaje aiurea si trase la indigo... gata am inteles ca vrei totalitarism... nu cred ca ii necesar sa scrii acelasi lucru la fiecare tema...
 
care educare domnule a tineretului???asa ca nu mai vorbi tampenii habar nu ai ce vorbesti,


Nationalistii in todeauna au fost impotriva comunismului.

P.S.Ai fost in Belorusia ?Ai vazut cit de ridicat este nivelul de trai al populatiei?Daca nu ar face bine sa vizitezi aceasta tara si sa te convingi ca nu are sens sa crezi tot ce auzi la radio si televizor.
 
adrenalina;170735 said:
militant... tu cred ca nu iti dai seama ce vorbesti... care educare domnule a tineretului??? tu nu vezi in tara asta a ta roadele comunismului? mentalitatea asta redusa a oamenilor care nu vor sa munceasca crezand ca mai sunt pe vremea cooperativei... nu exista spirit de munca, nu exista intelectualitate... si asta nu datorita celor 17 ani de Independenta... asta datorita celor 60 ani de comunism... asa ca nu mai vorbi tampenii pentru ca esti scarbos, asa cum a spus Unoltean... habar nu ai ce vorbesti, da vorbesti sa te afli in treaba... iar linkurile date de pe propriul site crede-ma ca nu au nici o valoare... novospresul asla este un rahat al noii drepte fara pic de credibilitate... nu te mai obosi sa pui linkuri pentru ca o voi considera reclama si le sterg... si pot sa o fac, pentru ca deja exaperezi lumea cu aceleasi mesaje aiurea si trase la indigo... gata am inteles ca vrei totalitarism... nu cred ca ii necesar sa scrii acelasi lucru la fiecare tema...

Si eu am vrut sa zic cam aceleasi lucruri...
M-am gandit eu ca nu are rost...
Are mintea odihnita...
Asa ca ma fac ca ploua :nuascult:
 
Cine are minte odihnita stie si singur.Nui asa PainGiver?
In privinta ta si adrenalinei poti spune sigur ca nu aveti mintea odihnita ci umpluta cu tot felul de deseuri.Pe aceasta cale le transmit salutari tuturor ratatilor.
 
landser sunteti o trupa de copii care va plictisti si v-ati gandit ca chestia asta cu Noua Dreapta suna cool... iar daca aveti membrii mai inaintati in varsta, ori este cazul sa creasca la minte, ori va folosesc pentru interese personale...

oricum ceea ce sperati voi ca se va intampla si ideile pe care le propagati nici macar nu le intelegeti... ce sa mai spun sa prevedeti impactul pe termen lung... singurul care cat de cat a aratat ca are ceva in cap ii militant... dintre toti exponentii care ati fost pe acest forum... numai ca mesjaul lui militant nu functioneaza decat la copii de 15 ani care se plictises sau nu au expreientsa. asa ca nu va obositi degeaba cu propaganda asta pe forum...
 
Legionarismul sa opus tuturor formelor de rai pe pamint(socialism) pentru ca ei nu sunt adeptii unei ideologii,ci a unei doctrine destul de flexibila pentru a fi adaptata la noile condiitii ale timpului.Deaceea ideile legionare sunt intodeauna actuale spre deosebire de liberalism sau comunism.

P.S.Sper ca nu trebue sa va conving ca legionarii sau opus regimului ceausist,ce sia batut joc de poporul roman.A invinui ND de simpatii pentru fostul regim din Romania este absurd.
 
Cred ca putini, daca nu deloc pot sa descrie mai bine valorile romanilor decat marele nostru Eminescu:
“Peste noapte si prin surprindere am admis legiuiri straine”
, “legi straine in toata puterea cuvantului, care substituie,
pretutindenea si pururea, in locul notiunilor natie, tara, roman,
notiunea om, cetatean al universului, fie din Berber, Nigritania,
China sau Galitia?” …“Ei, bine, nu le-am admis pentru roman, cu
interesele caruia nu se potriveau, ci pentru elemente economice cu
care se potriveau si care stiu a se folosi de dansele. Am creat o
atmosfera publica pentru plante exotice, de care planta autohtona moare…
Azi avem cele mai inaintate institutii liberale. Control, suveranitatea
poporului, codice frantuzesti, consilii judetene si comunale. Stam mai bine
pentru aceasta? Nu, de zece ori mai rau, caci institutiile noi nu se potriveau
( si nu se potrivesc n.n.) cu starea noastra de cultura, cu suma puterilor
muncitoare de care dispunem, cu calitatea muncii noastre, incat
trebuie sa le sleim pe acestea pentru a intretine aparatul costisitor
si netrebnic al statului modern”
E intr-adevar ciudat de-a vedea un popor eminamente plugar ca al nostru
si a carui ratiune de-a fi este tocmai originea lui traco-romana, cum,
din chiar senin si intr-o singura noapte, erige teoria de om si
om teorie absoluta de stat si face din banul international si
din posesiunea acestuia singura masuratoare pentru a deosebi
inraurirea unui om de a celuilalt in
viata statului. Nici nu e lesne de inteles cum un popor de
plugari, ba inca unul care s-a lasat de pastorie de ieri-alaltaieri si
s-a apucat de plug inainte de abia (cu n.n.) cincizeci de ani, putea sa
se creada indestul de bogat pentru a introduce, la el, forme de
civilizatie si institutii pe care tarile apusene, bogate prin industrie si
printr-o dezvoltare economica de sute de ani, abia le pot plati. Cea
mai superficiala socoteala din lume ar dovedi, indestul, ca puterea
productiva a natiei romanesti n-a crescut, n-a putut sa creasca in
raport cu groaza de cheltuieli pe care le-au impus formele
de civilizatie straina, introduse cu gramada in tara noastra…
Inzecitu-s-au i insutitu-s-au oare averea romanului si veniturile lui
pentru a plati institutiile de o suta de ori mai scumpe? Desigur ca
nu. Clasele productive au dat indarat; proprietarii mari si taranii au
saracit; industria de casa si mestesugurile s-au stins cu
desavarsire – iar clasele improductive, proletarii condeiului,
cenuserii, oamenii ce incurca doua buchi pe hartie si aspira a
deveni deputati si ministri, advocatii, s-au inmultit cu asupra de
masura, dau tonul, conduc opinia publica, fericesc natia in fiecare
zi, pe hartie”
textul integral:
Testamentul politic al lui Mihai Eminescu
_ttp://d01.megashares.com/?d01=3622124
ori
rapidshare.com/files/24046016/TESTAMENTUL_POLITIC_AL_LUI_MIHAI_EMINESCU.pdf.html
 
landser;171229 said:
Legionarismul sa opus tuturor formelor de rai pe pamint(socialism) pentru ca ei nu sunt adeptii unei ideologii,ci a unei doctrine destul de flexibila pentru a fi adaptata la noile condiitii ale timpului.Deaceea ideile legionare sunt intodeauna actuale spre deosebire de liberalism sau comunism.

P.S.Sper ca nu trebue sa va conving ca legionarii sau opus regimului ceausist,ce sia batut joc de poporul roman.A invinui ND de simpatii pentru fostul regim din Romania este absurd.

Nu stiu cam cate cunosti tu despre miscarea legionara, dar, daca tot ai deschis discutia, hai sa iti amintesc si eu ceva. In anii '20, atunci cand in centrul universitar al Iasului se puneau bazele miscarii legionare din Romania, multi dintre cei care au aderat la acea miscare au fost intelectuali (istorici, filozofi, invatatori, scriitori, preoti, licentiati si multi studenti). Printre figurile emblematice care au facut parte de-a lungul timpului din miscarea legionara ii regasim pe Nae Ionescu, Emil Cioran, Mircea Eliade sau Radu Gyr. Cu alte cuvinte o parte a intelectualitatii romanesti din secolul XX a aratat simpatie sau chiar a facut parte din miscarea legionara. Asta a fost una din principalele diferente dintre Miscare si PCR!

Nu sunt un adept al ideilor legionare (in ciuda numelor grele care au contribuit la cizelarea lor mi se par extrem de rudimentare), dar un lucru e clar: legionarii n-au fost niste inculti! Ei stiau (si asta era unul din lucrurile la care tineau cel mai mult) la perfectie limba romana! Asa ca dragule, inainte de a te "sparge in figuri" pe forumuri cu ideile tale legionare, fa bine si pune mana pe o carte de limba romana! Nu de altceva, dar am impresia ca geme si display-ul si tastatura din cauza numeroaselor tale greseli de limba romana!
 
SpinulAlb;171261 said:
Cred ca putini, daca nu deloc pot sa descrie mai bine valorile romanilor decat marele nostru Eminescu:

Te rog frumos, nu face din Eminescu un zeu sau un idol. De acord, a fost un mare poet si un mare ziarist polemic dar daca vei analiza mai bine textul vei vedea ca viziunea lui nu e tocmai corecta. Ce cod de legi exista la noi din mosi - stramosi? Care Constitutie? Care dezvoltare? Agricola? A mestesugarilor? Unde am fi fost astazi daca o tineam pe agricultura si olarit? Nu vreau sa polemizez cu tine pe tema asta dar te rog sa incerci o analiza critica a textului.
 
mari prikoale cu artistii care intra-n politica si ideologi..prin asta isi pierd respectul....nu ii contesta nimeni geniul lui Eminescu,dar nici cit s-a inspirat din romantismul European ,filozofia indiana si Schopenhauer
 
politica si ideologia nu e ceva disrepectuos deloc. treburile statului(politica) ar trebui sa-l preocupe pe fiecare cetatean. nu vad prin ce Eminescu a devenit mai mic comentind asupra politicii de atunci a statului romanesc, nu vad argumente.(cel putin ale lui mi se par mai solide ca ale tale) ori dupa tine, artistul adevarat tre sa stea cumintel separat de politica, de "ideologii"? si daca facultatile mintale si sufletesti ii permit sa fie si artist si filosof si politician, atunci de ce sa se margineasca doar la arta?
eu cred, nu faptul ca el s-a implicat activ in politica te deranjeaza Sventlana ci "ideologia" lui. si asta nu ma mira deloc, caci nefiind romanca, simti ne-romaneste.

Rapax;171356 said:
SpinulAlb;171261 said:
Cred ca putini, daca nu deloc pot sa descrie mai bine valorile romanilor decat marele nostru Eminescu:

Te rog frumos, nu face din Eminescu un zeu sau un idol. De acord, a fost un mare poet si un mare ziarist polemic dar daca vei analiza mai bine textul vei vedea ca viziunea lui nu e tocmai corecta. Ce cod de legi exista la noi din mosi - stramosi? Care Constitutie? Care dezvoltare? Agricola? A mestesugarilor? Unde am fi fost astazi daca o tineam pe agricultura si olarit? Nu vreau sa polemizez cu tine pe tema asta dar te rog sa incerci o analiza critica a textului.

nici zeu nici idol nu-l fac. imi exprimi admiratia si respectul, atat. acum insa analiza critica a textului: arata-mi te rog in text locul unde Eminescu insista sa ne tinem de agricultura si olarit.

"nici nu e lesne de inteles cum un popor de
plugari, ba inca unul care s-a lasat de pastorie de ieri-alaltaieri si
s-a apucat de plug inainte de abia (cu n.n.) cincizeci de ani, putea sa
se creada indestul de bogat pentru a introduce, la el, forme de
civilizatie si institutii pe care tarile apusene, bogate prin industrie si
printr-o dezvoltare economica de sute de ani, abia le pot plati."

aici el caracterizeaza starea de atunci, nu spune nimic ca trebuie sa ne tinem de plugarit. din contra, citind intreaga cartulie am vazut ca sprijina dezvoltarea industriei si comertului, cu conditia ca totul sa apartina tarii, nu "multinationalelor".
iar despre cod de legi si constitutie, nu ti-am inteles confuzia. Ce anume nu ai inteles?

In fine, inainte de a-mi face anumite recomandari, revizuieste te rog propriile modalitati de citire critica a textului.
 
Back
Top