Voronin presedinte din nou

Vladimir Voronin ales preşedinte al Republicii Moldova

Vladimir Voronin a obţinut 75 de voturi din totalul de 78 de votanţi, 23 de deputaţi fiind absenţi de la vot. Contracandidatul său, preşedintele Academiei de Ştiinţe Gheorghe Duca a obţinut 1 vot, două voturi fiind anulate.

Preşedintele Voronin se bucura de sprijinul celor 56 de deputaţi Comunişti, aleşi în urma scrutinului parlamentar din 6 martie şi mai avea nevoie de încă 5 voturi pentru a putea ajunge la majoritatea de 61 de voturi, din totalul de 101, cerută de Constituţie pentru alegerea şefului statului.

La vot au participat, pe lângă deputaţii Comunişti şi cei 11 deputaţi ai Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD), cei 8 deputaţi ai Partidului Democrat (PD) şi cei 3 deputaţi ai Partidului Social Liberal (PSL). De la vot au lipsit doar cei 23 de deputaţi ai Alianţei Moldova Noastră.

În prealabil, Blocul Moldova Democrată (BMD) s-a dezintegrat în urma excluderii celor 3 deputaţi PSL conduşi de Oleg Serebrian. Săptămâna trecută BMD fusese părăsit de cei 8 deputaţi PD conduşi de Dumitru Diacov.

Pe lângă Vladimir Voronin, a candidat şi Gheorghe Duca, Preşedintele Academiei de Ştiinte a Republicii Moldova, fost ministru în guvernul Partidului Comuniştilor între 2001 şi 2004. El a fost propus tot de grupul parlamentar Comunist, pentru ca să existe cel putin 2 candidaţi, aşa cum cere legea pentru validarea scrutinului.

(c) BBC
 
Roshka un animal NESIMTZIT, acum sa mai vad toti sustinatorii PPCD-ului cu motivarea deciziei lui Roshka :evil:
 
Voronin+Diacov+Roshca+Serebrean....... :evil:
cica ei au fost la negocieri.....interesant ce au negociat...citi bani vor avea fiecare in contul de banca... :lol:

interesanta lista conditiilor pe care au negociat-o cu Voronin....dar vor fi realizate aceste conditii de catre actualul presedinte??? :wink:
 
bllllllY@ eu sper ca conditiile pt care ppcd so schimbat peste noapte convingerile sa merite... treaba asta.... dar nu cred ca va fi asa....

Dea.. asta da cutit in spate .. pt sustinatorii ppcdistilor.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
 
ciofu, cred si eu. Si mai am o presupunere (poate cam paranoica...), cum ca BMD s-au folosit de Diacov ca de un tap ispasitor si ca de facto ei la fel au fost pentru Voronin, dar fara sa-l sustina deschis.
Azi va mai fi la PRO Tv Chisinau "in PROfunzime" poate si Rosca e invitat acolo, tare as vrea sa-l aud argumentandu-si optiunea.
P.S.
Am ramas fara partide cu o reputatie destoinica care ar putea participa la alegerile 2009. Asteptam partidul care-l va crea Jurnalul de Chisinau :) si poate mai apare ceva... Sunt dezamagit rau...
 
Cred ca situatie era inevitabila. NEalegerea lui Voronin ar fi fost posibila numai in cazul boicotarii a toturor deputatilor din opozite a alegerilor. Cand Diacov a iesit din BMD era evident deja ca Voronin va fi presedinte. In asa conditii PPCD nu i-a ramasa nimc sa faca. Daca boicotau si ei alegerile nimic nu era sa se schimbe. Asa macar au negociat ceva cu voronin si poate ca au si obtinut ceva, pentru interes natioanl sau/si personal.

Eu ii inteleg perfect. Din situatia creata au incercat sa obtina maximum ce e posibil de obtinut. Asa ca linistiti-va si nu aruncati atata cu pietre in Rosca. Acum toti o sa trambiteze ca si in 2000 (cand au dat jos guvernul Sturza) ca Rosca s-a unit cu comunistii. Prostii!!!
 
Problema este s-au batut cu pumnul in piept si urlau de raguseau ca vor boicota alegerile. Si-au schimbat parerea peste noapte. Un pas extrem de neasteptat probabil pentru "enoriasii" PPCD-isti. :-?
 
Re: VORO

Mdaaaaa.......
Spuneam, ca n-am nimic contra lui Rosca, dar parerile ar trebui analizate....La fel si in privinta lui Serebrean. Diacov - no comments.

Ma abtin sa fac declaratii premature
Sa-i auzim pe Rosca, Serebrean ....

Sa ne aducem aminte de cazul Sturza, Rosca a procedat absolut corect atunci, urmarile au fost proaste, din vina acelorasi BMDisti.
Sa vedem ce spune acum...


Una spun:
Mai bine mort, decat comunist
Mai bine comunist decat BMDist.

BMD = Putin, Nomenclatura, Sangheli, Ciubuc, Matei, Micu, Cecenia, Mafia, Grisa Caramalac "Bulgarul", Smirnov, Antiufeev, Federalizare, Rusificare.

P.P.S. Incodata!!! Ma abtin de comentarii premature ... sa vedem.


To be continued...
 
...si cand iti aduci aminte cat timp am inghetzat in timpul acestor 4 ani cu rosca in piata... si cand te gandesti de cate ori au incercat sa-i retraga imunitatea sa-l puie la zdub...si cand iti aduci aminte cum rosca, secareanu, cubreacov stau in parlament cu pancarde blocind petrecerea adunarilor parlamentare... si dupa ce-ti dai mult-stimatul-propriu-vot-p-tru-ai-asigura-%-de-intrare-pe-brinci-in-parlament, dupa toate astea-ti ramine un simtz nu prea placut... de prezervativ folosit.
 
Am sa comentez si eu mai jos...insa mai intai cititi un articol care a fost publicat vineri, de unu aprilie, desigur a fost o gluma, insa cu multa seriozitate, am ras citindu-l...acum rad si mai tare ca mult mai seamana ce a a scris Negru mai jos cu cele intimplate astazi!
Recomand sa-l cititi!





Cina de taină de la Condriţa!!!
•autor: Nicolae Negru

Din surse demne de încredere aflăm că, aseară, preşedintele Vladimir Voronin a avut o întâlnire secretă, la reşedinţa prezidenţială de la Condriţa, cu Iurie Roşca, Dumitru Diacov şi Oleg Serebrian, în cadrul căreia s-a discutat crearea unei coaliţii de guvernământ prooccidentale. A mai fost prezent proaspătul preşedinte al Parlamentului, Marian Lupu, căruia preşedintele Voronin i se adresa familiar cu diminutivul „Lupuşor”.

Conform surselor care au dorit să-şi păstreze anonimatul, „cina cea de taină” a început cu degustarea unui vin „ecologic pur”, după cum s-a exprimat preşedintele Voronin, preparat de el însuşi. „Pentru Moldova, pentru Europa” – a fost leitmotivul toastului rostit de preşedintele RM şi însoţit de exclamaţiile aprobatoare ale convivilor săi. „Ura! ura! ura!” – au scandat ei în surdină, în beciul prezidenţial de la Condriţa, sorbind licoarea roşie din „cupe” de lemn, căci „un vin ecologic pur nu recunoaşte nici metalul, nici sticla”, a comentat, ca un veritabil „conesseur”, Marian Lupu.

„V-am invitat aici pentru a hotărî întrebarea cea mai importantă, despre care de-amu se vorbeşte în societate, aşa că n-are sens să ne-acundem după deget”, a spus Voronin solemn.

Conform surselor la care ne-am referit, toţi cei prezenţi, mai puţin Roşca, au sprijinit ideea formării unei coaliţii prooccidentale, cu condiţia ca Voronin să promită că PCRM îşi va schimba denumirea. „Aşa nu merge, a spus de o manieră categorică, ce-l caracterizează, liderul PPCD, vă schimbaţi numele cu unul civilizat, vă votăm preşedinte şi formăm coaliţia. Dacă domnii Diacov şi Serebrian îşi pot permite să rişte, eu nu pot. Spre deosebire de ei, eu am un electorat stabil pe care trebuie să-l menţin şi care nu va accepta o monstruoasă coaliţie, decât dacă o garnisim şi o împodobim în culori europene.”

„Şi eu am electorat, eu trebuie să mă tem mai mult decât tine, Iura, că pot să-l pierd. Am spus: am să schimb numele peste doi ani, după alegerile locale, ca să fiu mai precis”, l-a asigurat Voronin, însă Roşca nu s-a lăsat înduplecat. „Banii mai întâi, apoi primiţi scaunele” (traducere aproximativă a unei fraze celebre din romanul „12 scaune” de Ilf şi Petrov. – n. red.) – a insistat liderul PPCD. „Lăsa-ţi-l, dle preşedinte! Suntem de-ajuns eu şi dl Serebrian. Avem împreună majoritatea constituţională şi-i de ajuns”, interveni Diacov. Decât să păţim cu el ceea ce au păţit Snegur şi ADR-ul, mai bine nu trebuie...” “A cui bî vacâ răje, da’ a ta tăşe, tovarăş Diacov”, replică Roşca vizibil iritat. Dacă nu era Urechean, nu ajungeai în Parlament şi nu erai aici. Aşa că nu te da tare, dle trădător de meserie”, adăugă el furios, aşa încât Diacov muţi pe loc.

Sursele noastre ne-au mai spus că Voronin părea jenat de comportamentul lui Roşca, dar s-a abţinut să intervină. După o oră de negocieri dure, s-a ajuns totuşi la concluzia că PCRM trebuie să-şi schimbe numele şi, mai mult, trebuie să se debaraseze de unele persoane „odioase”, cum ar fi Calin, Iovv, Jdanov, ca premisă a oricărei coaliţii prooccidentale. Voronin a promis că va face lucrul acesta în câteva zile, „poate chiar înainte de alegerea mea ca preşedinte”, a adăugat el.

„O decizie demnă de un adevărat bărbat al neamului, dle preşedinte. Păcat că nu v-aţi inclus în mişcareaa de eliberare naţională de la început. Acum eraţi preşedintele României reîntregite. În locul lui Druc. Dacă ar fi să aleg între dvs şi Putin, eu v-aş alege pe dvs. Sincer vă spun”, îl asigură Roşca ironic-jovial.

Cu acest prilej se turnă din nou, de data aceasta în pahare, la indicaţia preşedintelui Voronin. „Ca să putem ciocni”, îi explică el chelnerului.

Până la acest moment, Marian Lupu asistase fără să se implice, practic, în discuţii. Sobru şi ceremonios, el rosti următorul toast: „Domnule preşedinte, domnilor lideri! Domnilor! În viaţa fiecărui popor există momente de glorie strălucitoare şi momente de declin lamentabil. Acesta este indubitabil un moment fast, când zeii Parnasului ne surâd cu tot plinul inimii lor! Avante, cu toate pânzele!...”

„Măi, Lupuşor, măi, grăieşte moldoveneşte, măi! îl imploră preşedintele Voronin în glumă, cu simpatie, amuzând asistenţa. - Unii colegi de fracţiune erau cât pe ce să facă infarct, înghiţeau validol cu hapca, atunci când vorbeai în parlament. Ai să-mi omori deputaţii şi rămân în minoritate. Şi dacă nimeriţi pe mâna lui Urechean...”

„Apropos, de Urechean, dle preşedinte, interveni Serebrian. Dacă Blocul Moldova Democrată decide să intre şi el în coaliţia prooccidentală, ce răspundem noi? Imaginaţi-vă că vine Urechean şi spune: sprijinim şi noi obiectivele coaliţiei şi vrem să facem parte din ea...”

Remarca inopinată a lui Serebrian i-a pus pe toţi în încurcătură. (Timp de câteva minute, pe banda magnetică ce ne-a fost pusă la dispoziţie nu se auzea decât foşnetul pădurii, de unde se poate deduce că, între timp, fusese deschis geamul –n. red.) Apoi se auzi vocea lui Marian Lupu: „Vă implor, dle preşedinte, în numele parteneriatului pe care l-am semnat cu toţii şi în numele concordiei naţionale, să-i invităm aici şi pe Urechean, Braghiş şi Untilă...”

„Eu sunt împotrivă, spuse cu promptitudine Diacov. Cu reputaţia lui Urechean de la primărie... Societatea şi Occidentul n-o să ne înţeleagă. Eu am plecat de la el ca să ajung la el?” Spre surprinderea tuturor, Roşca susţinu ideea lui Lupu. „Generalul Alexei e de altă părere privitor la reputaţia dumitale”, îi replică lui Diacov liderul PPCD.

„Bine, invită-i, îi permise lui Lupu Voronin, dar să-i spui lui Untilă să-şi lase stiloul acasă, să nu-l mai învârtească în faţa mea că mă înnebuneşte şi-l arestez” (preşedintele Voronin se referă probabil la deprinderea lui Untilă de a ţine în mână un stilou vişiniu şi a-l roti neîntrerupt atunci când vorbeşte în faţa telespectatorilor, enervându-i – n. red.).

Conform surselor, până la sosirea celor trei, oaspeţii Condriţei au făcut cunoştinţă cu fauna şi flora Condriţei, pentru care scop au fost aprinse toate reflectoarele. Ei au rămas impresionaţi de un motan enorm, de circa 18 kilograme, ce se plimba pe aleile scăldate de soarele crepuscular. „E cumva motanul de Cheshire, dle preşedinte? se interesă Serebrian. „Dracu’ să-l ştie. Mi l-a dăruit Dmitri Kozak, răspunse scurt Voronin, fără să dea detalii.

După sosirea lui Urechean şi Braghiş (Untilă a lipsit), discuţia nu a durat mult. Ei au acceptat ca BMD să intre în coaliţia prooccidentală, dar cu condiţia ca din ea să nu facă parte Diacov, „pe care nu te poţi baza”. „Azi el ne-a trădat pe noi, iar mâine el va trăda coaliţia prooccidentală, dle preşedinte, a spus Urechean. „Sunt de acord ca Diacov să nu facă parte din coaliţie”, a spus Roşca. „Ideea e destul de plauzibilă şi PSL o îmbrăţişează cu toată puterea”, adăugă Serebrian. Roşu ca racul, Diacov era gata să izbucnească în plâns, dar l-a salvat Voronin, care a propus ca „în numele unităţii naţionale să se înfăptuiască ceea ce nu a reuşit nimeni: o coaliţie guvernamentală din toate fracţiunile parlamentare”. „E indubitabil cea mai patriotică idee rostită vreodată de un politician moldovean într-un moment de cotitură epocală a istoriei noastre”, exclamă Marian Lupu. Voronin a promis că, pe 2 aprilie, sâmbătă, va convoca plenara CC al PCRM, pentru a pune problema schimbării denumirii partidului, ca luni să poată fi votat în calitate de preşedinte al RM.

Sursele ne spun că a urmat un episod de eufuziune sufletească şi de bruderşafturi, aşa încât, până la urmă, Urechean s-a îmbrăţişat cu Voronin, în aplauzele generale ale celor prezenţi. În acest moment, a sosit şi Untilă care avuse ghinionul să fie oprit de poliţia rutieră pentru nu se ştie ce motiv. Luând loc la masă, el îşi scoase din mapă stiloul şi... toată lumea izbucni în hohote de râs. Cina s-a încheiat, la rugămintea lui Urechean, cu o cursă de motocicletă pe aleile nocturne deja ale Condriţei, cu care prilej preşedintele Voronin a ordonat să fie scos din „grajd” faimosul Harley Davidson, pe care i l-a dăruit fiul său.

sursa http://jurnal.md
 
HA

LAM, Capitane, Anticomunistule, mai iesi mai spune ceva

Da, eu deja am vorbit cu "rebiata" lui Rosca si Serebrianu....Straniu, Da ei sunt destul de calmi si .... bucurosi "Lasa mai, Horia, ca nu-i sfarsitul lumii. O mai votat Rosca cu comunistii ... contra Sturza, in guvernul caruia erau cetateni a Federatiei Ruse, corupti...." o spus "frontistii".
"Draga, Horia, Ce-i mai presus interesul national, sau ocupatia ruseasca importata de Urecheanu" o spus PSListii. "Urecheanu ii cu rushii, Urecheanu ii padruga lu Putin" o spus PDistii.

Ce va spune Rosca? Asta mai mult intereseaza!
M-am gandit mai demult "Ce, naiba, cauta Saacasvili, Iuscenco, Basescu la VOROnin. Hai, inteleg cu Rosca - DA, da cu Urecheanu - NU, dar, si mai straniu, pleaca si la comunisti". Amu cam inteleg si eu, ce s-a intimplat.
Legionarii interbelici, la fel au coalizat cu uniii ***, numai sa scape TARA de beleaua jidano-masonica, alias Iorga & Ko.

P.S. Da gurile rele spun ca ... Aici a fost maina lui Saacasvili, Iuscenco si Basescu. Intr'adevar?

BMD(Urekeanov) = Putin, Siberia, Ciuma, Deportari, Dictatura, Gryzlov....
 
Pentru cei care mimeaza nedumerirea atunci cind analizeaza votul lui Rosca, voila:

Parlamentul l-a reales pe Vladimir Voronin in functia de presedinte


Parlamentul l-a reales pe presedintele Vladimir Voronin pentru un nou mandat de patru ani. In favoarea candidaturii sale au votat 75 din cei 78 de parlamentari, care au participat la vot, inclusiv deputatii crestin-democrati, cei democrati si social-liberali, in timp ce 23 de deputati din fractiunea Alianta Moldova Noastra (AMN) au boicotat scrutinul prezidential. Liderii celor trei grupuri de opozitie, care l-au sprijinit pe Voronin, au afirmat ca aceasta decizie a fost dificila, dar numai o asemenea pozitie corespunde intereselor R.Moldova la momentul actual. Data inaugurarii lui Voronin in functia de presedinte va fi stabilita de o comisie parlamentara speciala.


In cadrul discursului sau de prezentare a programului, Vladimir Voronin s-a angajat sa promoveze valorile democratice si sa mentina vectorul european al politicii externe a R.Moldova, sa promoveze reforme care ar conduce la combaterea coruptiei in raindul functionarilor de stat si ar stabili angajarea acestora in baza de concurs, precum si reforme economice si sociale.

Un aspect important abordat de Voronin a fost cel al diferendului transnistrean, despre care seful statului a spus ca nu poate fi solutionat prin negocieri cu liderii de la Tiraspol, care, potrivit lui Voronin “se sprijina pe forta armata brutala si sfideaza in mod fatis cele mai elementare norme democratice”. De asemenea, in premiera, liderul Partidului Comunistilor s-a aratat dispus sa sprijine ideea stabilirii prin Constitutie a incompatibilitatii functiei prezidentiale cu calitatea de membru de partid.


Cel de-al doilea candidat, presedintele ASM, Gheorghe Duca, a afirmat ca inaintarea sa la functia de sef al statului demonstreaza autoritatea de care se bucura savantii din partea conducerii R.Moldova. El a mentionat ca aceasta idee le-a fost inspirata deputatilor comunisti de catre parlamentarii din opozitie, care au optat pentru un candidat apolitic, insa nu au prezentat propria candidatura.


Odata cu demararea procesului de votare, fractunea AMN a anuntat ca сei 23 de deputati ai sai nu vor intra in cabinele de vot, pe motiv ca au semnat angajamentul de a nu alege un presedinte comunist. Astfel, actualul sef al statului a acumulat 75 din totalul de 78 de voturi, Gheorghe Duca a fost votat de un singur deputat, iar doua buletine de vot au fost declarate nevalabile.


Liderul PPCD, Iurie Rosca, a afirmat dupa anuntarea rezultatelor scrutinului ca alegerea sa a fost deopotriva dificila si riscanta, dar s-a impus in conditiile in care anumiti “adversari din exterior si-au dorit ca alegerile prezidentiale din R.Moldova sa esueze”. “Atunci cand am de luat o decizie grea, analizez ce vrea de la mine adversarul meu politic si procedez exact invers”, a precizat Rosca. El a mai spus ca a luat decizia de a-l realege pe Voronin in functia de presedinte duminica, dupa ce s-a intalnit cu seful statului, care a acceptat fara rezerve zece propuneri inaintate de crestin-democrati. Intre acestea, reformarea institutiilor publice ale audiovizualului, inchiderea ziarelor guvernamentale, adoptarea unei noi legi cu privire la procuratura, asigurarea reala a independentei judecatoresti, stabilirea unei noi formule de constituire a Comisiei Electorale Centrale si altele.


Propunerilor si pozitiei crestin-democratilor au subscris si cei trei deputati social-liberali, ai caror lider, Oleg Serebrian, a participat la intrevederea de duminica cu seful statului. Amintim, ca acestia au semnat angajamentul de a nu vota un presedinte comunist.


Liderul Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a afirmat la randul sau ca si-a facut alegerea abia in prima jumatate a zilei de astazi, optand pentru Vladimir Voronin “in interesele R.Moldova”. El a precizat ca deputatii democrati raman in opozitie, “dar nu o opozitie care se bucura de insuccesele tarii”, si a amintit ca intre propunerile pe care le-a inaintat saptamana trecuta cu titlu de conditii, se numara si cea a depolitizarii functiei prezidentiale. De asemenea, Diacov a spus ca si-ar dori ca prima vizita a noului presedinte sa fie intreprinsa la Moscova, cu care trebuie sa avem relatii bune, inclusiv pentru a discuta solutionarea diferendului transnistrean.


Tot astazi, Parlamentul a constituit comisia speciala de inaugurare in functie a presedintelui, care va stabili data si procedura de inaugurare a noului sef de stat. Se presupune ca Voronin va fi investit pana la finele saptamanii curente, iar in urmatoarele zile el va propune Legislativului candidatura noului premier, care va forma Cabinetul de Ministri.

REPORTER.MD
 
Iar Diakov nu se da de batut in rusopupincurismul lui deja legendar:

De asemenea, Diacov a spus ca si-ar dori ca prima vizita a noului presedinte sa fie intreprinsa la Moscova, cu care trebuie sa avem relatii bune, inclusiv pentru a discuta solutionarea diferendului transnistrean.
 
BBC NEWS (ROMANIA) said:
Vladimir Voronin reales preşedinte al Republicii Moldova
Alexandru Canţâr
corespondent BBC la Chişinău


Lovitură de teatru în această după amiază la Chişinău. Deşi mulţi preziceau un eşec al preşedintelui în exerciţiu în intenţia acestuia de a obţine un nou mandat, Vladimir Voronin înregistrează o victorie.
Este votat de 75 de deputaţi, inclusiv de cei 11 ai PPCD, precum şi de deputaţii Partidului Democrat. La vot au participat şi deputaţii Partidului Social Liberal, desprinşi în ceasul al doisprezecelea de Blocul „Moldova Democrată” pe a cărui listă au intrat în parlament.

Nu au participat la vot cei 23 de deputaţi ai Blocului „Moldova Democrată”, în frunte cu Serafim Urecheanu, care şi-au reluat – ca grup parlamentar - denumirea mai veche de Alianţa „Moldova Noastră” - singurul partid ce a rămas după dezintegrarea BMD.

Cum se poate explica acest vot al opoziţiei pentru Vladimir Voronin, încă liderul Partidului Comuniştilor, un vot de neimaginat acum un an, de exemplu? În primul rând prin schimbarea radicală, cu 180 de grade, în politica pe care a promovat-o la începutul mandatului său şi pe parcursul întregii traiectorii a partidului pe care-l conduce.

Însuşi Vladimir Voronin a reconfirmat, în discursul său înainte de a fi votat, această transformare spectaculoasă. Integrarea europeană a Republicii Moldova este ireversibilă, şi nu doar o manevră de conjunctură.

În soluţionarea conflictului trasnistrean Chişinăul va miza pe sprijinul SUA, al Uniunii Europene, Ucrainei şi României, abandonând vechile mecanisme de negocieri.



Republica Moldova va persevera fără compromisuri de acum înainte pe calea democratizării. Sunt doar câteva opţiuni care au făcut, se pare, să dispară cea mai mare parte din ostilitatea care a dominat relaţiile dintre guvernarea comunistă şi opoziţie.

Mai mult, Vladimir Voronin se pare că a acceptat mai multe condiţii şi propuneri de colaborare cu opoziţia în schimbul voturilor ei, inclusiv una pe care nu a acceptat-o categoric până acum. Este vorba de abandonarea funcţiei de lider al Partidului Comuniştilor.

În următoarele zile Vladimir Voronin urmează să desemneze un candidat pentru funcţia de prim-ministru, acesta fiind probabil actualul ministru de externe Andrei Stratan, care, ca şi preşedintele parlamentului Marian Lupu, nu este membru al Partidului comuniştilor.
 
Liderul PPCD, Iurie Rosca, a afirmat dupa anuntarea rezultatelor scrutinului ca alegerea sa a fost deopotriva dificila si riscanta, dar s-a impus in conditiile in care anumiti “adversari din exterior si-au dorit ca alegerile prezidentiale din R.Moldova sa esueze”. “Atunci cand am de luat o decizie grea, analizez ce vrea de la mine adversarul meu politic si procedez exact invers”, a precizat Rosca. El a mai spus ca a luat decizia de a-l realege pe Voronin in functia de presedinte duminica, dupa ce s-a intalnit cu seful statului, care a acceptat fara rezerve zece propuneri inaintate de crestin-democrati. Intre acestea, reformarea institutiilor publice ale audiovizualului, inchiderea ziarelor guvernamentale, adoptarea unei noi legi cu privire la procuratura, asigurarea reala a independentei judecatoresti, stabilirea unei noi formule de constituire a Comisiei Electorale Centrale si altele.


Propunerilor si pozitiei crestin-democratilor au subscris si cei trei deputati social-liberali, ai caror lider, Oleg Serebrian, a participat la intrevederea de duminica cu seful statului. Amintim, ca acestia au semnat angajamentul de a nu vota un presedinte comunist.

Prostii!
Voronin si pe asta si se mentine! Coruptie, mass media, si politie!
El nu-i prost "ca sa le democratizeze"! Si sa le distruga, atunci s-ar termina cu acest regim! Si cu puterea lui.
Rusine!
Daca se stia ca Diacov vota cu Voronin, era deajuns, ce s-a mai bagat si Rosca acolo?
 
Back
Top