Windows 2003 / longhorn

ce fel de noutati? windows 2003 deja demultisor pe piata, insa e sistem de operare pentru servere. urmatoru windows pentru utilizatori va fi lansat probabil prin 2005-6 si versiuni alpha a acestui windows (longhorn) se gasesc si acuma pe internet, ultimu build ii 4051 din cite tin minte... chepturile noastre au sa aiba nevoie de hardware serios pentru a se folosi de noul windows...
 
Da, vom avea nevoie de hardware serios dar mai mult din cauza ca windowsu' viitor va arata frumos, cu multa grafica si alea-alea si nu din cauza ca rutinele sale cer multa putere de calcul. Continut nu de foarte mare calitate dar ambalaj super, ca si la mancarea americanilor :lol: .

Win2003 server mi se pare cel mai reusit dintre win pt. servere ca si xp pt. utilizatori.
 
am impresia ca aishtea de la microbugz se yntrec cu McOS la grafica.... deshi mai are mult....
 
da, stilul aqua/carbon/panther deja ii pisti tat, nu mai poti scapa de el, si macos in general arata mult mai elegant decit windows, e mult mai stabil si eficient insa si mult mai scump. windows e un fel de solutie pentru mase desi are si el avantajele lui...

longhorn se pare ca o sa fie mai frumos decit xp desi inca din cite am vazut nu pre mo impresionat, oricum alpha ramine alpha... ultimu build ii se pare totusi 4053, o incercat cineva?
 
Din cate stiu Mac-ul este creat mai mult pentru multimedia. Cu el se lucreaza la filme, animatii grafice complexe, muzica.. etc. Este specializat pe asa ceva, numai sa te uiti la cum arata si iti dai seama ca e pentru stil :lol:

McOS e de fapt un unix modificat, asa ca e si normal sa fie mai stabil. Prelucrat special petru procesoarele Macintosh.

Windowsu' e modificarea DOS-ului, interfata lui grafica, daca pot sa zic asa.

Macintosh e scump pentru ca doar firma specializata produce aceste calculatoare, nu exista "multiplicatori" in china sau mai stiu eu unde ca pentru IMB compat. Ei nu vand licente de productie.

Dar si dell-urile sau IMB-urile originale nu se compara cu cele facute pe componente.
 
eu zic ca microsoft-u tormozeshte sa scoata longhorn-u pe piatsa exact din aceleashi motive din care a folosit o strategie similara cu win 95, 98, etc. deci ei anuntsa ca "in viitorul apropiat" o sa apara o noua versiune - shi toata lumea sta cu gura cascata shi ashteapta acea "noua versiune plina de miracole" shi nu dau nici o shansa sistemelor de operare alternative - cu alte cuvinte e o strategie da a mentsine piatsa !
 
ma rog, la dinsii probabil ii un chept intreg de strategii ca doar nu poti sa arunshi la stinga si dreapta cu windows, cum necum, o multime de lume are asteptari mari... si incolo in 2005-6 se asteapta si hardware mai performant de care windowsu vre sa se foloseasca...

macosuri se folosesc ele pentru multimedia, si pentru servere cu macos x server, g5 pur si simplu rulez, asa sheva eu in viata mea nam vazut :)

iaka si un link aici
http://www.apple.com/powermac/performance/

insa se folosesc si ca calculatoare personale pentru multa lume, desigur mai mult pentru ashei cu bani, respectiv lumea de peste ocean...
 
Dupa cum am intzeles unele posibilitati care au fost anuntate anterior vor fi scose din cauza ca gibonii nu vor reusii pina in 2006 ;) Inafara unor functiii neinsemnata deasemenea va fi limitat si file system-u WinFS care va lucra pe baza unei baze de date&XML..

Am auzit ca Longhornu o sa ceara 5gHZ cpu si 3gb RAM =)

PS. Dea.. Acum Lindows a devenit Linspire :)
 
Windows Longhorn 4051 PDC WINBETA - il am pe asta. L-am pus dar folosind VMWare nu am putut vedea multe ( un virtual pc cind ai 256 MB Ram nu e chiar bine :) ) in general cred ca era grafica. Meniurile schimbate, special folders sunt diferite de WinXP (My Pictures, My Videos) si de sigur task baru-l ala nou nu mai stiu cum se numeste ( sunt multe programe in inet care pot sa faca asa ceva pentu winxp) In general cum s-a spus mai sus alpha e alpha :) Pentru cei care vor sa-l incerce IRC: server: irc.betasirc.net channel: #betas-xdcc acolo puteti gasi este si 4053, la mine ISO de 660 Mb asa ca dial-up nu o sa mearga :)
 
Oleg da ce viteza ai? Daca viteza e buna il pun am upload de 10mb da nu pot sta mult mine de exemplu am sa fiu de la 21:00 pina la 24:00 ora Moldovei.
 
eee... lasa compu aprins toata noaptea .. eu o sa scot undeva cu 16-20KB/s .. poate oleaka mai mult ... asha ca trebu timp ... sau pune-ti web server si eu o sa trag in citeva zile cind o sa fii
 
Oleg ma conectezi prin reteaua colegiului asa ca ftp, webserver nu pot pune :( Totushi dute pe www.ircspy.com si scrie windows Longhorn, o sa-ti deie rezultatele tu pune sa faca sort by speed nu te uita ca arata ca unii boti is offline ei nu fac update regulat pe urma dute pe http://www.xdcccatcher.com/ si fa download la proga lor cu ea e mai ushor sa faci download prin IRC pe urma pe sait apasa pe orice bot si XDCC Catcher se va porni automat. Desigur sunt multe nuante bot=ul poate sa fie offline sau no slots dar practica si pe urma totul o sa se primeasca. La mine in zile bune fac download la vre-o 5 filme in vre-o 3 ore. Succes :D
 
Zilele acestea la conferintza WinHEC 2004 (aici se string patzanii si discuta cum sa faca driverele sa mearga mai bine pntru longhorn ;o) managerul principal care se ocupa de dezvoltarea Longhorn-ului(eaka numai ce m-am uitat ce inseamna Longhorn.. Asta-i o specie de vaci originare din Anglia
icon_lol.gif
) a anuntzat ca noul sistem(care va fi cu cel mai mare lag din istoria Windows-ului dupa anii de develoment.. 6 ani!) va avea 3 interfeti grafice(se vor difirentia dupa resurse/grafica)
Prima si cea mai bolfoasa va fi Aero Glass.. Pentru a o ridica pe vacutza va trebui sa aveti o cartela video minim compatibila cu DirectX 9 si in spinare cu 64 MB memorie bazata pe interfata AGP 4x.
A 2-a interfata, Aero, va cere o cartele de cel putin 32MB&DX9&AGP4x.
A 3-a interfata va fi calculata pentru computerele de rind cu mai putin metal in ele, interfata va fi asemanatoare cu interfata Windows-ului 2000, adika fara efecte care necesitau o cartela video performanta.

Full Article..

Mde.. Eaka patzanii care vind placi video o sa-si umple buzunarele ;) Micro$oft-ul ca intotdeauna s-au gindit sa nu lese nici o santza la concurentzi.. Sa eie deodata toata piatza..
 
Back
Top