Ce inseamna aderarea la UE

un roman oarecare;220824 said:
Mai nenea lvl100 ... esti gelos ca noi frecam luleaua? Lasa mai bine sa o frecam noi pe-a noastra decit ca voi sa pupa luleaua rusilor si a lui voronin. De bine de rau noi ne-am descotorosit de rusi . Am suferit destul din cauza lor . Si nu numai noi ... toti care sunt sclavii rusilor au de indurat... :(

Eu cred ca tu nu stii nici ce inseamana Germania acum nici ce a insemant ea acum 20 de ani.

Uniunea Europeana este facuta ca Gemania si Franta sa conduca Europa.

Nu mai pot nemtii sa faca un razboi mondial si nici nave galactice dar nici nu o duc rau.

Acuma sunt niste desfranati aproape ca olandezii si toata ziua stau drogati. Las k eu stat acolo. Calea nu e Germania.

Veti spune poate ca Franta - Cei mai lenesi oameni din Europa - au 50 de zile de concediu pe an si alte fieste. Se cred superiori tuturor ca au avut un imperiu colonial mare si au omorat sute de milioane de oameni cu ocazia asta.

Iar comeratii Romania vs Ungaria, sau Romania - Bulgaria sunt ceva de genul Rusia-Olanda

Am vazut in Finacial Times prin 2000 un articol care zicea ca Rusia e mai slaba decat Olanda pt a PIB-ul mai mic... Ete fleoshc- Ana Karenina.
3
Romania, pe terman lung nu are cum sa nu castige. Daca se uneste cu Moldova va avea numai vecini slabi - Ucraina, Bulgaria, Serbia, Ungaria. Tari mici si fara resurse sau dezbinate si anacronice. De accea Romania va deveni un leader balcanic.

Le lumam pe rand:

- Bulgaria nu poate sustine o populatie prea mare pt ca nu are campie. Nu are cum sa aiba independenta energetica si toti vecini lor ii urasc - deci trebuie zeci de ani sa poata sa lege prietenii

- Ungaria - are campie dar nu are resurse, nu are iesire la mare deci niciodata nu va avea o industrie grea prea dezvoltata. In vest nu poate impinge ca sunt altii mai tari ca ei (Cehii, Austriecii). In est nu-i suporta nimemi pt ca au nenorocit toate natiile pa care le-au stapanit

- Serbia este slabia si desbinata, fara iesite la mare (mai nou) iar ungurii ii preseaza foarte tare cu Voivodina. Sunt totusi prieteni cu Romanii si noi i-am ajutat mereu chiar si in timpul Embargoului. (si cand i-am lasat pe americani in timpul interventiei lor sa ne foloseasca spatiul aerian in caz de urgenta au fost destui care au comentat)

-Ucaina - de fapt sunt trei Ucraine nu una + alte pamanturi care le-au furat de la tatari (Crimea) de la roamani (N bucovinei) si Bugeacul, de la Polonezi si de la slovaci. Este o tara mare, condusa de un regim mafiot (nu ca noi am duce-o mult mai bine) cu potential imposibil de exploatat.


- Romania - are f multe oportunitati, dar un popor needucat si necivilizat, potential energtic si agricol imens (practic se poate obtine independenta enegetica si alimentara) are rauri mari si radiale si suntem destul de apropiati de Sarbi si poate de Bulgari. Exista probleme cu Ungurii in Ardeal si sectorul Justitiar e la pamant.

Eu zic ca s-a analizat tot ce e pro si conta - de aia toate multinationalele au venit in Romania iar Dacia de exemplu se vinde in Occident ca painea calda.

Germanii au gresit ca i-au luant in brate pe Unguri si au facut industrie la ei si nu la noi. Acum trag "foloasele". Francezii fac Dacia si odata cu ea fac praf industria automobilistica din Gemania, Italia si Spania.

Mai nou Nokia a venit la Cluj placand din Germania. A fost mare scandal.

Pariati pe Romania, pe termen lung nu puteti pierde.
 
Acu cu trebuie sa facem chestiuni pro contra:
- Romania trece nu numai printr-un proces de modernizare ci incet incet printr-un proces de identitate in spatiul carpatic si inca foarte curand cred ca odata cu rescrierea propriei istorii va influenta DECISIV rescrierea istoriei intregii europe.
- Romania va avea presedentia UE si va influenta din ce in ce mai mult politica europenilor.
- Isi va rezova totusi desul de greu anumite aspecte care inca nu sunt puse la punct.
- Romania isi va recupera tezaurul desi e clar ca rusii o sa ni-l dea cu taraita
...tezaurul exista dar rusii au facut o arma de negociere in asta...si santaj politic.
- Romania isi va relua locul in europa nu din unirea cu RM ci din descoperirea de noi dovezi care va duce la o regindire a statutului european.
 
eu as da tezaurul pr unirea cu MD de tot. Ca tot am trait fara el tata timp. Ar fi frumos sa reprimim aurul dar mai frumos ar fi sa ne unim
 
Nu m-am ashteptat ca lumea e atit de aproape de adevar! ionivus zice ca europa e controlata de Germania shi Frantza - are dreptate!!! Numai ca shi Germania shi Frantza e controlata la rindul lor de Elita Mondiala.

Comunitatea europeana a fost create pentru a scurge resursele Rusiei pe EURO tiparitzi de catre Elita mondiala! Europa e un teritoriu de interes al elitei unde ishi pregatesc viitorul!

Pina in ziua de azi au cishtigat din procente bancare shi diferentze de curs la USD. Acuma au trimis USA la ripa - pentru ca 1/40 e raportul productiei USA fatza de volumul in circulatie a dolarului - nu mai e rentabil. Iata shi apare euro pe scena!

Aia ca Moldova nu corespunde normelor pentru a intra in Europa nu e intimplator - Moldova e controlata de catre Elita internationala prin intermediul religiei, partidelor, alcoolului etc... astfel incit in Moldova bintuie nedumerirea shi dezordinea. De ce?

Daca Moldova intra in Europa - apu Ucraina ar intra shi ea - shi inca shi Rusia. Dar in cazul asta resursele rusiei nu pot fi procurate pe Euro tipariti!!!

Astfel - Voronin, partidul lui shi toate partidile care le avem acum - sunt marionete controlate de Elita mondiala - pentru a facilita SCURGEREA RESURSELOR Rusiei....
 
Salut fraţilor.

Uniunea Europeană a fost creată ca să facă din Europa o superputere federală pur şi simplu iar restul ideilor sunt doar fabulaţii.Motoarele UE sunt Germania şi Franţa dar ele nu o conduc chair dacă au mai multă influenţă.UE o să intre într-un proces de federalizare iar marea parte a puterii va trece în mâna Parlamentului European.Germania şi Franţa au peste 170 de parlamentari din cei peste 700 ai UE.Partea frumoasă este că parlamentarii Europeni sunt împărţiţi în grupuri doctrinare nu în grupuri naţionale.Ca să formezi un partid în PE îţi trebuie membrii din cel puţin 7 tări comunitare.UE este gândită să funcţionere ca o adevărată federaţie.

Din punct de vedere economic UE a fost formată pe baza teoriei - A doua cea mai bună soluţie....nu intru în detalii pentru că e ceva de vorbit.

Apropo fraţilor dacă stăpâniţi bine engleza şi vă plac discuţiile politice,religioase sau cele legate de moralitate puteţi să veniţi pe Discussion and Debate - Total War Center Forums .Aveţi grijă la limbaj moderatorii îşi fac treaba.Forumul e chiar plin de viaţă şi o parte din membrii sunt destul de tăioşi aşa că nu vă enervaţi şi fiţi la fel te tăioşi.Membrii sunt din toată Europa,America de nord,China,Australia şi mai multe deci discuţiile pot devenii chiar încinse.

Pe forumurile politice se discută despre orice chiar am avut nişte thread-uri despre Moldova şi voi nu eraţi pe acolo. :D
 
Ai dreptate cind vorbeshti de Comunitatea Europeana shi sctructura ei. Dar cum crezi - intreaga lume in ansamblu e controlata sau nu? Are cineva grija shi dorintza ca SUA sa mearga in Iraq, Rusia sa nu se dezvolte economic, Moldova sa nu intre in Comunitatea Europeana. Sau toate astea au loc intimplator de la sine?
 
dor007;221318 said:
Ai dreptate cind vorbeshti de Comunitatea Europeana shi sctructura ei. Dar cum crezi - intreaga lume in ansamblu e controlata sau nu? Are cineva grija shi dorintza ca SUA sa mearga in Iraq, Rusia sa nu se dezvolte economic, Moldova sa nu intre in Comunitatea Europeana. Sau toate astea au loc intimplator de la sine?
Lumea nu e controlată am fi avut un guvern mondial dacă ar fi controlată.
USA e în Irak ca să fure petrol iar Rusia se devoltă dearece legile sunt ostile inverstitorilor străini care vin din ţări care nu au relaţii bune şi sunt multe.
RM nu e in UE dearece e super slab dezvoltată.
Nu e întâmplător ci sunt determinate de conducătorii ţărilor respective.
Dacă x tară invadează y ţară ca să poată firmele ei să intre pe piaţa respectivă nu înseamnă că ''elita mondială'' vrea asta ci că câştigurile vor fi aşa de mari încât întreaga naţiune are de câştigat. :)
 
Unionistul;221321 said:
Lumea nu e controlată am fi avut un guvern mondial dacă ar fi controlată.
USA e în Irak ca să fure petrol iar Rusia se devoltă dearece legile sunt ostile inverstitorilor străini care vin din ţări care nu au relaţii bune şi sunt multe.
RM nu e in UE dearece e super slab dezvoltată.
Nu e întâmplător ci sunt determinate de conducătorii ţărilor respective.
Dacă x tară invadează y ţară ca să poată firmele ei să intre pe piaţa respectivă nu înseamnă că ''elita mondială'' vrea asta ci că câştigurile vor fi aşa de mari încât întreaga naţiune are de câştigat. :)

Elita mondiala cishtiga nu din productie (cu toate ca un ultima vreme ishi dau seama ca v-or fi nevoiti) Ei cishtiga din procentele la credite, din tranzactiile baneshti internationale.
Fiecare cunoaste dolarul ca valuta internationala. Fiecare economie pina nu demult opera doar in dolari. Dolarii erau tiparitzi shi aruncatzi ca credite peste hotare - profiturile din ele sunt acumulate frumushel in bancile suedeze. Acum USA cade din cauza crizei financiare - Elita shi-a schimbat Dolarul pe Euro - iata shi fluiera dolarul liber in vint.

Uite care sunt ratele dobinzilor la banca nationala - in dolari shi euro sunt mici in lei sunt mari - ei explica - din cauza inflatiei - cu 6 ani in urma era acelashi curs.

Pe dracu - leii tiparitzi de singuri noi statul n-ii vinde ma scump ca valutele din exterior!
Shi tzaranul ce face? I-a credit in dolari/euro - pentru stabilitatea lui financiara! Platind pe cine? Doar euro shi dolarul la noi vine din exterior shi se cere shi el platit... iaca tzaranul plateshe banchirii care practic nu fac nimic - shi cresc ca ciupercile dupa ploaie, shi sigur mafia internationala prin internediul dolarului shi euro....
 
Unionistul;221321 said:
Nu e întâmplător ci sunt determinate de conducătorii ţărilor respective.
Presupunem ca tzara e condusa de conducatorii lor. In acest caz creshtinii, catolicii, musulmanii, romanii, rushii, babtishtii, iegovishtii sunt condushi de Voronin?
Serialele, filmele americane, filmele ruse, cartile care le citim, interetul, jocurile PC sunt scrise de Voronin?
Aud barbatzii de prin beciuri ce spune Voronin?

Sau poate sunt shi de ashtea care planifica de a filma "Tunul de lem 3" cu Stiven Segal? :)

Oare nu transmiterea informatiei de la subiectul administrarii la obiectul administrarii decide cum se v-a purta cel din urma?
 
Am priceput acuma tu te referi la cei mai bogaţi oameni ai planetei care au bani cât bugetele ţărilor foarte mici.Da ei au interese economice dar politica nu-i interesează cât timp ei îşi pot desfăşura activiteatea.Pe termen lung asta o să fie o problemă mare dacă nu-i ţinem în frâu dar termenul de ''elită mondială'' duce lumea cu gândul la elită politică mai degrabă.

Administraţia se poate îndepărta de multe ori de la nevoile poporului sau oamenii simplii nu au viziunea pe termen lung ca să-şi dea seama de alegrile pe care le face adiministraţia.Mulţi britanici se bat cu pumnul în piept că nu vor UE dar adevărul e că UE poate reprezenta interesele lor şi a tuturor membrilor mai bine decât o poate face vreodata Regatul Unit singur.

Apropo cam puţină lume pe forumurile ăstea.
 
Da - "elita mondiala" reflecta ce-i mai bogatzi oameni din lume. Shi dupa cum spune rusul "рыбак рыбака видит из далека" - cred ca impune ideia ca ashtea se cunosc foarte bine intre ei - au idei comune shi influentza enorma asupra omenirii. Cu toate ca cei care au elaborat aceasta teoria afirma ca lumea e controlata (nu totalmente - partial - cele mai importante tzari) inca din anticitate. Mai mult ca atit ei afirma ca sunt organizate oficii speciale secrete in cele mai diverse tzari de unde shi se infaptuieshte controlul.
Oficiul de baza - capul cum s-ar spune e in Suiedia - cautati pe net - e tzara cu cel mai innalt nivel al vietii.

O dovada indirecta a celor mentionate - Hitler a ocupat intrega europa shi a mers in rusia. Insa, Suedia a ramas neatinsa - bancile pline cu aur asha shi au ramas - lui Hitler nu-i trebuiau bani pentru razboi??? Se zice ca acesta a fost promis de calte elita sa cishtige controlul asupra omenirii - i-au creat o iluzie pentru ashi atinge alte scopuri - aruncarea evreilor de la conducerea statelor. Pentru ca evreii incepeau a intzelege realitatea.

Interesele lor nu se limiteaza doar la bani. Politaca in viziunea noastra (a majoritatii) e "impusa" de cuvintul dezbateri (democratie) = joc murdar . Dar daca e sa te gindeshti putzin - politica poate fi infaptuita prin dialog. Iata noi aici inforum - daca ne concentram asupra ideii - nu asupra cine eshti tu sau eu... suntem gata de a ne schijmba parerea cautind dreptatea - ajungem la numitor comun.

Ni se spune de mici: in dezbateri dreptatea iese la iveala, Nu e corect, in dezbateri se nashte ura unul fatza de altul. Dreptatea se nashte in dialog.
Ni se spune - munca se imparte in intelectuala shi fizica! Sigur, unul care matura nu gindeshte? Iaca trebuie sa fac curat aici, apoi aici, aci spal cu apa aici cu matura. Un cizmar nu gindeshte cum sa fixese incaltmintea? Un programist lucreaza doar cu creierii - de de ce ii dor degetele dupa aia?

Munca se imparte in munca de administrare shi de productie. Vedeti oare ca doctrinile din cartile noastea sunt grshite? De ce?

Pentru ca impartind munca in intelectuala shi fizica - imparti societatea in "prostime" shi "elita" - iar astea sunt in permanenta confruntare - shi nu-shi dau seama de probleme reale.

Cred ca putem merge in Europa - da ma rog Moldova e mica shi de rau de bine - poate reveni la economia naturala. Dar ar fi binevenit sa ne dam seama totalmente unde e dreptatea.
 
Da - "elita mondiala" reflecta ce-i mai bogatzi oameni din lume. Shi dupa cum spune rusul "рыбак рыбака видит из далека" - cred ca impune ideia ca ashtea se cunosc foarte bine intre ei - au idei comune shi influentza enorma asupra omenirii. Cu toate ca cei care au elaborat aceasta teoria afirma ca lumea e controlata (nu totalmente - partial - cele mai importante tzari) inca din anticitate. Mai mult ca atit ei afirma ca sunt organizate oficii speciale secrete in cele mai diverse tzari de unde shi se infaptuieshte controlul.
Oficiul de baza - capul cum s-ar spune e in Suiedia - cautati pe net - e tzara cu cel mai innalt nivel al vietii.

O dovada indirecta a celor mentionate - Hitler a ocupat intrega europa shi a mers in rusia. Insa, Suedia a ramas neatinsa - bancile pline cu aur asha shi au ramas - lui Hitler nu-i trebuiau bani pentru razboi??? Se zice ca acesta a fost promis de calte elita sa cishtige controlul asupra omenirii - i-au creat o iluzie pentru ashi atinge alte scopuri - aruncarea evreilor de la conducerea statelor. Pentru ca evreii incepeau a intzelege realitatea.

Interesele lor nu se limiteaza doar la bani. Politaca in viziunea noastra (a majoritatii) e "impusa" de cuvintul dezbateri (democratie) = joc murdar . Dar daca e sa te gindeshti putzin - politica poate fi infaptuita prin dialog. Iata noi aici inforum - daca ne concentram asupra ideii - nu asupra cine eshti tu sau eu... suntem gata de a ne schijmba parerea cautind dreptatea - ajungem la numitor comun.

Ni se spune de mici: in dezbateri dreptatea iese la iveala, Nu e corect, in dezbateri se nashte ura unul fatza de altul. Dreptatea se nashte in dialog. Da dialogul presupune a informatia e transmisa totalmente de la unul la altul. A se dizbate inseamna a te asculta doar pe tine insutzi pina cind ideaia ta nu e acceptata cu forta.

Ni se spune - munca se imparte in intelectuala shi fizica! Sigur, unul care matura nu gindeshte? Iaca trebuie sa fac curat aici, apoi aici, aci spal cu apa aici cu matura. Un cizmar nu gindeshte cum sa fixeze incaltmintea? Un programist lucreaza doar cu creierii - de de ce ii dor degetele dupa aia?

Munca se imparte in munca de administrare shi de productie. Vedeti oare ca doctrinile din cartile noastea sunt grshite? De ce?

Pentru ca impartind munca in intelectuala shi fizica - imparti societatea in "prostime" shi "elita" - iar astea sunt in permanenta confruntare - shi nu-shi dau seama de probleme reale.

Cred ca putem merge in Europa - da ma rog Moldova e mica shi de rau de bine - poate reveni la economia naturala. Dar ar fi binevenit sa ne dam seama totalmente unde e dreptatea.
 
Ideea e ca Moldova e o tzara care poate fi usor adminstrata datorita dimensiunilor ei. Are un vecin care ii tine spatele in orice caz (macar atata cat poate) si deci s-ar putea ca Moldova sa devina un tigru european daca ar fi vointa(de ex Irlana a reusit). Totzi cei care au putere o au pt ca au crescut-o. Controlul asupra banilor si a societatzii se obtine destul de greu iar odata obtinut, daca este cultivat cu grija se inmultzeste. Puterea se concentreaza dar... eu cred ca in Balcani exsita un mare vid de putere. Ce state il vor umple ramne de vazut. Moldova are o sansa destul de buna sa se afirme. La fel si Romania dar... exista un dar... Nu prea avem elite capabile de asa ceva.

Si vorba moldoveneasca... unde nu-i cap, vai de picioare
 
ionivus;221345 said:
...unde nu-i cap, vai de picioare
Pai nu spun eu - hai sa aducem capul la locul lui? Capul cel mai mare shi puternic al unei natiuni e format din ansamblul de capuri a fiecarui din noi, nu? Cunoshtinte gratis!

Fiecare basarabean e de a fi informat despre cum se admnistraza (cel putin)....
 
inca niste reguli stupide care par a fi niste experimente doar ca in loc de cobai suntem noi,
eu nu vad ca la ei sa fie astfel de reguli...
imi pare rau pentru cei care cred ca ceea ce se face e spre bine!
 
Omul a fost "creat", SUA a fost "creata"...
"Nu cel mai puternic a supravetuit, nici cel mai destept, ce acel care e capabil de a se adapta la schimbari".

"Europa", "SUA", "Moldova" - denumiri de teritorii impartite. Intre cine? Intre oameni? Ce aveti voi de a imparti? Ura sau dragostea? Sau poate resursele???
 
Sau poate e cazul de a unifica fortele in cautarea solutiilor problemelor reale ca foametea, poluarea mediului, utilizarea nejustificata excesiva a resurselor, extinderea faunei si florei... E necesar de a fi "impartiti" in "tari" pentru a coopera?
 
O tara candidata la UE trebuie sa indeplineasca criteriile valabile in UE.
Citeva exemple:sa aiba o justitie independenta si functionala,o politie demilitarizata si eficienta,o presa libera si sa fie asigurat accesul la informatiile de interes public,respectarea drepturilor omului...........
Bai, voi aici bateti campi cu gratie; bine-a zis cine-a zis ca "statul sunt eu" ~ avea dreptate, statu-i toti.
Problema-i ca poate vrei sa te mai si misti; si-atunci, in calitate de statu-palma, cum procedezi, ca sa devii eschimos, inuit, de ex?! Ai ?! Faci o cerere, depui o aplicatie ?! Daca tot cartierul meu se decide sa se infiinteze o statiune de cercetari la Polul Sud sau la Ecuator, carui STAT trebuie sa se adreseze ? Se considera Asociatie Non-Profit, Partid Politic, Migratie in Masa - ne da la stiri ? Ce efect, ce relevanta ar mai prezenta, in ochii cui ?
Administratia ca termen cinstit si propriu nu semnifica decat organizare eficienta - ce treaba are Justitia cu Dreptul la Libera Circulatie, ce treaba are Politia cu Harta Lumii, cu viteza noastra de deplasare ? In cat timp ajung moldoveni normali la Polul Nord ? Poate ca si maine, cat ai bate nervos din picior, nu ?!
De ce s-aderati bai, la Mrs. U.E. ?!
Convingeti-i pe uisti sa adere ei la notiunea de Administratie.
Si ce daca sunteti mici - nu marimea conteaza, asta de la mine o stiti.
VIOICIUNEA, ba!
 
Back
Top