Alegeri locale 2007

Cu cine veti vota la viitoarele alegeri locale?

  • Veaceslav Iordan (Partidul Comunist)

    Votes: 3 4.2%
  • Ion Mereuta (Partidul Umanist din Moldova)

    Votes: 0 0.0%
  • Leonid Bujor (Aliantei "Moldova Noastra")

    Votes: 2 2.8%
  • Vladimir Filat (Partidul Democrat)

    Votes: 14 19.7%
  • Dorin Chirtoaca (Partidul Liberal)

    Votes: 24 33.8%
  • Zinovia Zorin (Partidul Conservator)

    Votes: 0 0.0%
  • Alexandru Corduneanu (PPCD)

    Votes: 24 33.8%
  • Valentin Crilov (Patria-Rodina-Ravnopravie)

    Votes: 0 0.0%
  • Eduard Musuc (Partidul Social-Democrat)

    Votes: 2 2.8%
  • Corneliu Ciurea (Partidul Social-Liberal)

    Votes: 2 2.8%

  • Total voters
    71
  • Poll closed .
De ce misogin, de ce nesimtit? In fine, macar sunt logic... Pe 3 iunie se vor numara voturile.
E simplu sa vorbesti si sa acuzi in spatele unui pseudonim, nu va cunosc si nu va cunosc faptele, deci trageti si singura concluziile.
Apropo, Angela Merkel este Cancelarul Germaniei, asta spune totul.
 
Campania Electorala 2007 - Nu banul va face diferenta!

Te trezesti dimineata cu radioul aprins, te enerveaza aceasi publicitate electorala de o saptamina, muti postul, dar nici acolo nu scapi de ele! Te pornesti la scoala si vezi peste tot mutrele de somnorosi ale candidatilor electorali (uneori in locuri neregulamentare). Privesti stirile care vezi vadit ca lucreaza pentru unul sau alt candidat mai avut.
Ei bine, pina aici a fost! Oamenii vor vedea cine cistiga pina la urma capital politic prin cai corecte!
Eu consider ca iesirea din impasul ce-l avem este posibila prin schimbarea oamenilor politici asa cum se practica si statele spre care tindem sa ajungem.
 
rigel;177557 said:
De ce misogin, de ce nesimtit? In fine, macar sunt logic... Pe 3 iunie se vor numara voturile.
E simplu sa vorbesti si sa acuzi in spatele unui pseudonim, nu va cunosc si nu va cunosc faptele, deci trageti si singura concluziile.
Apropo, Angela Merkel este Cancelarul Germaniei, asta spune totul.
nu critic dupa nici un pseudonim...imi spun parerea, pe care am tot dreptul sa mi-o exprim. acelasi lucru pot sa spun si despre tine, ca ii usor sa lauzi pe nu stiu cine ascunzandu-te dupa un comp. asta ii rostul forumului, altfel nu vad de ce te-ai inregistrat aici. sunt discutii libere. te deranjeaza critica, ii exact problema ta.

mai departe de obicei aceste barometre sunt destul de exact, sunt larg folosite in Occident. asa ca daca vii tu sa imi spui ca asta ii rahat, clar ca nu o sa te cred pe tine. mai departe, exista asa numitul contact social cu anumite persoane. eu am contact cu persoane care au ceva creier in cap si care daca pana acum au votat cu PPCD, nu o vor mai face. pentru ca la oamenii care isi folosesc neuronii nu mai merg faze de genul celor 10 porunci, din care nu vad nici un rost. PPCD ori a fost prost, ori a inteles ca niciodata nu o sa prinda la ciolan. si aici de inteles ca dupa atata timp in politica au vrut si ei sa suga ceva. asta ii mersul politicii. dar sa nu fie porci de-a dreptul si sa spuna ca o fac pt binele nostru si sa aiba pretentia sa ii credem.

ps: nu te mai lega de logica mea sau a altcuiva, ca o sa ma leg si eu de a ta si nu stiu cine o sa castige.

ps2: te rog argumenteaza spusele, dar nu o da pe Angela Merkel in fiecare mesaj al tau.
 
imi pare rau, dar aici nu suntem formali. pe forumul asta totii suntem egali... indiferent de varsta, ocupatie si asa mai departe.
astept argumente, nu vorbe in vant.
 
myajia;177532 said:
Daaa... Clipul de mai sus, adica cu "Iordan cel Groaznic", e tare.

Revenim la inconfundabila campanie a lui Iordan.

Stiti, cate o data stau si ma gandesc ca astia care ii fac Campania isi bat joc de Iordan chiar pe banii lui. Ca tre' sa fii nu stiu cat de Iordan, ca sa nu te vezi dintr-o parte ce "cloun" electoral apari in spatiu basarabean.

Din cate am auzit campania lui Iordan este facuta de o echipa de specialisti din Romania. E o campanie de genu celei lui Basescu la prezidentiale. Se face ironizarea lui Iordan intentionat pentru a ascunde punctele sale slabe si a face imposibila orice critica. Cu cat il vor ironiza contracandidatii sai cu atat va castiga mai multe puncte. Frumos facut.

Opozitia este cea care deobicei este departe de pulsul poporului de aia si rateaza de fiecare data. In campania electorala parlamentara din 2001 toate partidele anticomuniste s-au concentrat spre vociferarea impotriva unei eventuale dictaturi comuniste. Se stie insa prea bine ca populatia voteaza cu cei care sunt mai puternici, daca spui poporului "nu votati cu comunistii ca instaureaza dictatura", populatia exact pe comunisti o sa voteze. Este un comportament electoral specific intregului spatiu post sovietic care in literatura de specialitate este numit "clientilism".
 
eu am o intrebare, de ce nu se fac niste aliante cat de cat viabile? astfel voturile nu s-ar dispersa in modul asta si ar fi o sansa reala sa pice comunistii o data si o data.
 
credeam ca nu ii cazul sa ma repet, dar vad ca este necesar sa scriu in tema asta... draga domnule ti-am scris mesaj privat in care te-am anuntsat ca am deschis o tema speciala cu alegerile din Franta. pentru ca aici se discuta despre alegerile locale din MD, nu despre toate alegerile din lumea asta. asa ca te-as ruga sa vizualizezi tema respectiva si sa plasezi acolo linkurile.
 
adrenalina;177579 said:
eu am o intrebare, de ce nu se fac niste aliante cat de cat viabile? astfel voturile nu s-ar dispersa in modul asta si ar fi o sansa reala sa pice comunistii o data si o data.

Problema cea mai mare este birocratia de la primarie care a ramas neschimbata de 20-25 de ani. Birocratie pe care nici puterea nu a fost niciodata capabila sa o supuna.
Putini stiu ca primaria continua sa fie un stat in stat controlata de diverse clanuri mafiote. Situatia este atat de catastrofala in cat orice schimbare ar fi pozitiva. Nu conteaza cine va castiga, principalul este sa nu ramana lucrurile asa cum au fost toti acesti ani. Administratia capitalei are nevoie de o revolutie prin care ar veni forte noi.
AMN-ul lui Urecehean este cel care inca mai paralizeaza functionarea normala a orasului, odata cu eliminarea acestuia din primarie va avea loc un flux de cadre noi de la partidele care au fost outsideri toti acesti ani PD, PPCD, si PCRM.
 
Ne-am cam blocat. Dumnevostra sunteti in rolul PCRM (controlati fluxul de informatie), eu - rolul unui partid de opozitie. Ei despre ce fel de liberate de exprimare poate fi vorba pe acest forum?
Pacat, chiar incepusem sa-mi placa dezbaterea. Dar... fiecare dupa posibilitati.
 
eu chestia asta am mai auzit-o de nu stiu cate ori pana acum. de la fiecare user care nu se putea conforma unor anumite reguli pe care le are forumul.
discutie libera inseamna sa se discute pe tema care este stipulata in titlul, argumentat si fara abateri de la tema. vad ca restul lumii se conformeaza si combate si discuta. vad ca sunteti singurul care se considera inadaptat... si singurul cu pretentii de genul adresati-va cu dumneavoastra.

mai departe, de fapt discutiile personale, nemultumirile, se discuta in privat prin optiunea mesaje private. nu se discuta in cadrul temei pentru a nu deranja pe ceilalti useri care vor chiar sa discute.

conform regulamentului am dreptul sa sterg orice mesaj care nu este la tema.

si in ultimul rand. nu v-am cenzurat parerea... si aici jucati murdar. v-am sters niste mesaje care nu aveau nimic de-a face cu alegerile locale si care le puteti scrie intr-un mesaj privat adresat mie.
nu vad sa va fi sters un mesaj unde v-ati exprimat o opinie. faptul ca v-am combatut este dreptul meu coform libertatii de exprimare despre care vorbiti in mesajul de mai sus.

ranilea astea superficiale pe care le afisati arata ca nu aveti argumenete. altfel de mult ati fi incercat sa ne convingeti ca PPCD nu ii asa sau asa, etc... dar nu vad nimic pana acum.

ps: va simtiti mai important acum ca m-am adresat cu dumneavoastra?

asa ca blocajul vine din partea ta.
 
revenind acum la tema.

am in fata programul electoral al lui Filat. am vrut sa scriu o parte din el aici, dar acum nu prea am dispozitie sa scriu atata, mai ales ca fac ceva intre timp ce navighez pe forum si ma cert cu useri :D..

oricum imi place sloganul si modul in care acesta este exploatat de-a lungul prezentarii:

Start implicare
Stop nepasare

start transparenta
Stop coruptie


Start educatie si perspectiva
Stop neglijare

Start bunastare
Stop saracie si somaj

Start constructii
Stop lipsa de locuinte

Start transport civilizat
Stop haos si gropi

Start sigurantsa si curatenie
Stop faradelege si mizerie

Start implicare
Stop nepasare

cititi mai maulte pe www.filat2007.md
 
Exprimarea cu "Dumneavoastra" denota bun simt si nu importanta.
Revenind la subiect, ati facut niste afirmatii jignitoare la adresa unui partid politic, in cazul de fata PPCD. Corect ar fi fost sa va identificati si sa enumerati toate propunerile Dumneavoastra pentru schimbarea situatiei politice din Republica Moldova (sau a formatiunii politice din care faceti parte), si astfel sa combateti (cu argumente) activitatea PPCD-ului. Altfel este foarte usor sa arati cu degetul de dupa colt. Dar, repet, fara jigniri.
Sincer, nu ma simt dator sa va dau darea de seama a activitatii PPCD-ului, Dumneavoastra aveti o problema cu PPCD-ul, nu PPCD-ul cu Dumneavoastra.
Dezbaterea trebuie sa aiba caracter constructiv si nu distructiv.
In fine, desi sustineti ca suntem egali, oricum exista niste limite.
Sper de dragul libertatii de exprimare sa pastrati acest mesaj pe forum.
 
Cei tineri care isi iubesc Tara, nu va certati din cauza partidelor, ele dezbina fratii, sa invatam a face un lucru simplu , poate greu de realizat, nu stiu, - iubiti-va aproapele!

Trebuie sa fim in primul rind noi exemplu de responsabilitate, morali si sa nu ne vindem sau sa cumparam pe altii.

Sa ne iubim Tara si sa facem bine pentru toata natiunea si cei care sint cu noi impreuna.

cine nu ar invinge in Romania acum la referendum sau la Chisinau la primarie, sa nu uitam ca suntem mai inti de toate crestini si romani, si cetateni ai Tarii, fapt care trebuie sa-i uneasca pe cei care percep toate subtilitatile unei politici murdare, venite din exterior.

Imi placea un cintec "Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane".

Traiasca Libertatea!!!
 
da normal ca il pastrez si chir o sa combat ceea ce ati spus.
chiar discutam cu niste persoane zilele trecute despre faptul ca politica ne face pe noi sau noi facem politica. eu consider ca noi facem politica si asa ar trebui sa fie oriunde in lumea asta. ca cetateni ai unui stat cu drept de vot suntem cei care hotaram cine are dreptul sau cine merita sa ajunga in fruntea tarii. hotaram acest lucru prin prisma informatiilor pe care ni le ofera partidele si oamenii politici in timpul campaniilor electorale, in functie de promisiunile facute anterior si in functie de cate au respectat, in functie de reusite, esecuri si directii luate de un partid sau altul.

ei bine, din simplu fapt ca cetateanul are de fapt cheia lucrurilor in mana, cel putin intr-un stat democractic, ii da dreptul sa faca judecati de valoare, sa critice sau sa laude, sa fie cinic sau chiar arogant la adresa unor partide sau oameni politici care i-au inselat asteptarile. astfel, indiferent cum ma numesc eu, ce functie am, etc, este dreptul meu sa imi exprim parerea despre un partid sau altul. pentru ca un partid nu este stapanul cetateanului. si in MD partidele ar trebui sa inteleaga asta... ca de fapt sunt la dispozitia noastra, ca ii urmarim si ii taxam pentru fiecare greseala in parte. cred ca in sfarsit lumea s e desteapta, se informeaza si intelege ca este in puterea ei sa schimbe ceva,

daca sa discutam despre PPCD, din punctul meu de vedere a gresit de 3 ori:

1. prin faptul ca a facut alianta cu PCRM si a primit anumite facilitati pe care de fapt electoratul nu i le-a dat prin votul exprimat. ceea ce inseamna ca a inselat electoratul printr-o alianta facute dupa ce cartile au fost aruncate. ceea ce este incorect si imoral, dupa parerea mea.

2. presedintele partidului apare la Tv inainte cu o zi si urla pe toate psoturile ca el nu va vota pt Voronin, ca a doua zi sa apara cu o alianta, 10 porunci si noi sa ne trezim inca 4 ani cu agramatul de Voronin. nu putem decat sa ii multumim lui Rosca.

3. a tradat ideologia partidului sau, prin asta nu a obtinut nimic si nu am vazut decat tacere din partea PPCD-ului la toate rahaturile pe care le-a facut Voronin, la toate afirmatiile si actiunile anti-nationale.

cred ca ii destul ca sa am dreptul sa imi exprim exact parerea pe care o am despre acest partid...

ps: grohaitul l-am luat de la domnul Rosca care se adresa in acest mod colegilor lui de Parlament intr-o sedinta. nu vad cum aveti tupeu sa imi spuneti mie de bun simts cand conducatorul vostru se exprima asa cum a facut-o in acea sedintsa. rusinos!
 
Din cate inteleg sunteti membru sau simpatizant al PD-ului.

1. Nu am inteles afirmatia despre anumitele facilitati, atunci cui i-a incredintat electoratul anumite facilitati? Mi se pare un nonsens. Tin sa reamintesc ca si BMD-ul s-a destramat imediat dupa alegeri, iar PD-ul, PSL-ul si PNL-ul au inselat electoratul BMD. Si PD-ul, si PSL-ul au votat la 4 aprilie 2005 la fel ca PPCD-ul. Deci nu PPCD-ul este unica oaie neagra.

2. Sa ne reamintit contextul votului din 4 aprilie 2005, posibila "revolutie galbena", intrevederile dintre Voronin si Basescu, Iuscenko si Sakasvili. Si evident, medierea acestui vot de catre americani.

3. Iurie Rosca a fost reales in functia de Presedinte conform Statutului PPCD.

In fine, am ajuns sa vorbim despre Presedintele PPCD-ului si nu despre PPCD in general.
 
Apropo, Vladimir Voronin este Presedintele Republicii Moldova, deci este si conducatorul dumneavoastra, deci sa nu vorbim de tupeu. Sa urmarim contextul... [nomedia]http://www.youtube.com/watch?v=rojBzVYzGUU&mode=related&search=[/nomedia] si http://www.parlament.md/news/plenaryrecords/23.03.2007/

Suplimentar... [nomedia]http://www.youtube.com/watch?v=do-xsihrS5E&mode=related&search=[/nomedia]
 
nu sunt membru al PD-ului si nici macar nu sunt simpatizant. sunt un simplu om care vede anumite chestiuni si trage anumite concluzii.

acelasi lucru il vad acum si pe scena politica din Romania, ma refer la socierea dintre PNL si PSD. eu sunt o persoana care nu as putea fi om politic, deoarece imi place corectitudinea si nu imi plac absolut deloc marsaviile. si incerc sa imi sustin ideile pe care eu le consider sanatoase. si principiile dupa care eu ma ghidez au fost incalcate. scuze si motivatii sunt multe, dar pana la urma conteaza rezultatul si acesta nu favorizeaza PPCD, cel putin in ochii mei. posibila revolutie galbena, intrevederile dintre mai sus numitii si interventia americana nu au avut loc peste noapte. rosca trebuia sa taca si sa faca. dar nu sa stea la tv inainte cu o zi de 4 aprilie si sa sustina, sa promita ca nu va vota pentru Voronin. uite aici a fost o greseala flagranta de conduita politica. macar nu te lauda, daca nu ai cu ce.

in rest, hai sa revenim la alegerile locale. asta ii alta tema. daca doriti putem continua discutia aici http://www.moldova.net/showthread.php?t=89
 
Back
Top