Apel la inimi-basarabeni!!!

Sfinx;166784 said:
De acord, dar categoriile astea nu se pot suprapune cu precizie peste regiunile istorice romanesti. Nu putem spune ca moldovenii sunt OK, iar ceilalti sunt xenofobi. Stau marturie chiar forumistii din Ro care scriu aici. Insa cred ca discutia asta nu-si mai are rostul pentru ca, asa cum spuneam, Alejandro si-a nuantat pozitia intre timp.

De asta si zic ca nu s-a exprimat bine. Eu personal ma refer doar la zonele BUC, Timisoara, Craiova, Moldova Romaneasca, Dobrogea... restul imi sunt cam necunoscute. Dar cred ca e acelas lucru.
 
Piggy a pus punctul pe pe "i",cam asa e.

Sfinx,imi pare rau daca ai inteles ca urasc neconditionat toti romanii,or cel putin nici nu-i respect macar.Tocmai eu,care tot timpul le fac o "propaganda" de nu mai pot prietenii sa ma asculta...Si cand auzi pe unul ca moldovenii sunt asa si pe dincolo.Sa se fi luat de mine era ok,ti s-a pus pata pe omul ala si ai chef de cearta,da' s-a luat de toti moldovenii si ne facea in fel si chip.Si ma intreb cine-i prostu?El or eu ca le i-au partea in fata prietenilor mei?

De asta am zis ca mi-a trecut dorul.Sunt roman,dar din Moldova,asa cum si Piggy a zis ca-i place sa specifice,specific si eu pe unde merg ca sunt de la Chisinau...
 
Mama era din Moldova, neam vechi de romani, mai spre Nistru. Nevorbitori la vremea aceea de limba rusa. Tatal, orasean din Cetatea Alba, care stia si limba ucraineana. Eu m-am nascut in Romania si in afara de limba romana si de ceva franceza si engleza, nu stiu nici o boaba de rusa, desi in scoala am invatat-o obligatoriu 7 ani. EU SUNT ROMAN. Neamurile mele din actuala Republica Moldova
se declara moldoveni pe mine accceptandu-ma ca fiind roman. Unii dintre ei fac afaceri bune in Romania si spun ca sunt moldoveni peste tot fara sa aibe probleme de vre-un fel.
Va intreb:
- Sunt roman sau moldovean?
 
E si normal, sa urasti romanii regatenii. Pe parcursul istoriei acesteau si-au dovedit ca nu merita sa faca pare din neamul din care fac parte, tradarile permanente si-au spsu cuvantul. Doar simpla lipsa de respect fata de propria identitate cate spune...
Romania este una din cele mai americanizate natiuni din lume, este o populatie care absoarbe ca o bureta toate mizeriile lumii fiind impermiabila la adevarata cultura, este o tara care se inchina tuturor si oricui. Este o tara lipsita de respectul fata de propria individualitate.
Este si normal ca moldovenii avand aversiune de un astfel model al romanului perfect sa refuze sa se numeasca romani.
Daca numele de ROMAN este batjocorit de cei care se numesc cetateni ROMANI cum pot moldovenii sa iubeasca identitatea romaneasca?!
Tre sa fii sa un prost, sau un mazochist...
 
militant;166955 said:
E si normal, sa urasti romanii regatenii. Pe parcursul istoriei acesteau si-au dovedit ca nu merita sa faca pare din neamul din care fac parte, tradarile permanente si-au spsu cuvantul. Doar simpla lipsa de respect fata de propria identitate cate spune...
Romania este una din cele mai americanizate natiuni din lume, este o populatie care absoarbe ca o bureta toate mizeriile lumii fiind impermiabila la adevarata cultura, este o tara care se inchina tuturor si oricui. Este o tara lipsita de respectul fata de propria individualitate.
Este si normal ca moldovenii avand aversiune de un astfel model al romanului perfect sa refuze sa se numeasca romani.
Daca numele de ROMAN este batjocorit de cei care se numesc cetateni ROMANI cum pot moldovenii sa iubeasca identitatea romaneasca?!
Tre sa fii sa un prost, sau un mazochist...


Capitane nu fii trist....sau poate ca ar trebui?
Sa ii urasti pe "romanii regateni" nu e decat o dovada de imbecilitate, produsa poate de un complex de inferioritate supracompensat, de lipsa de cultura, invidie, etc. Din cate stiu eu, romanii regateni au facut Romania iar povestea cu respectul fata de propria identitate, cred ca te referi la identitatea proprie, nu-i asa? E adevarat ca trebuie sa meriti sa faci parte din poporul roman, merit pe care nu il ai.
Romania americanizata - sigur, avem McDonalds, in viitor baze americane(cam prea mici), multi romani care studiaza prin U.S.A., multi care lucreaza prin State, multi care chiar stiu sa vorbeasca bine engleza(si nu numai) spre deosebire de tine care folosesti cuvinte ca: BURETA - corect BURETE si IMPERMIABILA - corect IMPERMEABILA. Invata in primul rand limba romana si apoi da-ti cu parerea despre romanii regateni. Cat despre respectul de sine fata de propria identitate a romanilor fa bine si renunta la tema asta. Stim bine cine suntem si ce vrem fata de tine care ai mari probleme de personalitate. Stiai ca pe capitanul tau ,cel mult iubit, il chema inainte Zelinski si apoi Codreanu?
Nimeni nu il poate obliga(si nici nu il obliga) pe unul care nu se simte roman sa se numeasca astfel.
Cat despre batjocorirea numelui de ROMAN tu nu ai nici un drept sa vorbesti despre asta.

Si ma distreaza teribil cei ce cad in capcane mult prea vizibile sau cei care se arunca in prapastie cu capul inainte. Da-i bataie.....
 
militant... ultima data cand iti permit sa aiurezi in halul asta... o sa ii las pe restul sa te faca de cacao... ultima data cand instigi la ura impotriva la ceva... normalitatea ta este de fapt dementa.... si de la de astia de-alde tine porneste pericolul... cred ca ii reprezinti tare bine pe astia alde vadim, pe vremea tineretii lor.
 
...am promis ca revin...

meditati(e)

Nu ştiu dacă aţi încercat aşa ceva, dar ţi se întâmplă câteodată să vrei să te retragi pentru un timp de lume. Cauza acestui sentiment poate fi diferită, dar întotdeauna demoralizarea aceasta mă face din ce în ce mai pesimist. Când simt acest lucru îmi iau rucsacul şi plec pe munte(trăiesc de trei ani într-un orăşel de la poalele Stânişoarei), sau, dacă nu mai am nici un ban, mă-nvârt până seara prin oraş, pe cele mai ascunse străduţe. Ar putea lumea să spună că meditez la ceva, dar nu, în aceste momente sunt rupt în două şi port cu mine doar partea fizică.
Nu mai gândesc, nu mai văd, nu mai simt, doar obosesc. Efortul fizic mă descarcă pentru un timp de acea energie negativă care clocoteşte în mine, dar ca o baterie lăsată de voia ei, care după un anumit timp se reîncarcă de la sine, şi eu mă umplu iar şi iar de această scârbă.
Şi mi-au zis mai mulţi că sunt pesimist rău, iar eu le-am spus că nu, că doar sunt un rece realist, care socoteşte opţiunea cea mai rea ca fiind cea mai probabilă. Şi totuşi eu sunt sluga mea şi voi face orice-mi va sta-n putinţă pentru stăpânul meu. Aşa-mi ziceam.
Dar ţi se întâmplă câteodată ceva straniu în viaţă şi de atunci lucrurile iau o altă întorsătură. Aşa ca o revelaţie, de parcă ţi-ai da seama cum funcţionează un algoritm care până atunci nu-l putea-i înţelege. Şi toate principiile pe care te bazai se prăbuşesc. Încerci să te aduni, dar rezumi că eşti ca un prunc, neajutorat şi fără nici o cunoştinţă. Lăsat de izbelişte fără vreo oarecare explicaţie; doar mergi şi trăieşte!
Părinţii sunt uzaţi, poate chiar expiraţi, de profesori nici nu mai zic, caci marea lor majoritate sunt nişte dogmatici, închişi la minte, care nu ştiu decât să-şi facă datoria, şi atunci începi să-ţi răspunzi singur la propriile-ţi întrebări. La început stângaci, exact ca mersul unui bebeluş, dar apoi, după ce acumulezi destulă experienţă din cărţi şi din viaţa pe care o duci, observi şi te miri că-ţi poţi răspunde la din ce în ce mai multe întrebări.
Zici că, gata, nu te mai poţi baza pe un principiu toată viaţa, ci doar pe un interval scurt de timp. Jonglezi cu aforismele, cugetând care este mai valabil azi.
Cu timpul ceaţa devine din ce în ce mai subţire şi începi să observi realitatea! Dar te miri, te miri că-i foarte bine ascunsă şi te întrebi „de ce?”, te miri că-i atât de distorsionată şi te revolţi. Când începi să gesticulezi, să strigi, să te zbaţi, observi că eşti izolat, undeva într-o pustietate imensă. Cazi în genunchi, te sfâşii şi plângi:” Ce folos de REALITATE, dacă o pot vedea doar eu?! Ce folos de ADEVĂR, dacă-l cunosc doar eu?! ”
Te ridici slăbit, şi-ţi promiţi că vei face cunoscut lumii întregi ADEVĂRUL!!! Ce naiv eşti, ai învăţat atâtea, dar atât de necunoscător eşti... Oriunde te duci să propăvădueşti eşti considerat nebun, lovit, călcat în picioare. Ai putea să continui, dar îţi dai seama că eşti prea mic într-o lume atât de mare. Dar nu care cumva să cedezi atât de uşor, nu, Doamne fereşte! „Te reprofilezi”, adevărul nu este altceva decât lipsa minciunii, aşa că nu le mai arăţi imbecililor realitatea, ci striveşti minciuna. Odată această misiune îndeplinită, vei reconstitui ORIGINALUL.
Este o luptă foarte grea, căci sunt mult mai mulţi cărora le convine minciuna. Întotdeauna vei întâlni grele obstacole, dar să nu cedezi, să nu cedezi atâta timp cât eşti în viaţă, căci ţi-ai făcut o misiune pe care trebuie să o îndeplineşti cu toată forţa şi energia ta.
Şi acum, cine crede că în plin secol douăzeci şi unu, secolul „democraţiei”, a libertăţii individuale şi a cuvântului, percepe cele dimprejuru-i ca fiind adevărul şi numai adevărul, să ştiţi că amarnic se înşeală. Ma-ţi putea întreba de ce...deschideţi ochii şi realitatea vă va izbi în faţă...
O să vă dau câteva exemple: Holocaustul din Germania şi România – NU A EXISTAT! O imensă minciună a evreilor care urmăresc nişte scopuri diabolice; cine crede că în Moldova(şi nu numai) există libertatea presei şi a cuvântului, se înşeală – încercaţi să căutaţi prin librării cartea lui Paul Goma „”, publicată într-o primă ediţie în 2002 la Chişinău la editura „” şi veţi vedea că nimeni n-a auzit de ea; dar gândiţivă numai la manualul de ISTORIE INTEGRATĂ...ce porcărie. Şi exemplele pot continua...
Ce vă rog eu este să deschideţi ochii!!!
...
 
...si inca...lasati dracului palavrageala de doi bani...
in trei mesaje am si reusit sa ne certam
cautati problemele in voi nu in altii...
 
...cartea lui Paul Goma pe care am specificat-o este "Săptamâna roşie 28 iunie - 3 iulie sau Basarabia şi Evreii" editata intr-o prima varianta la editura "Museum"...2003 nu 2002(greseala mea)
 
grizzly;167440 said:
...O să vă dau câteva exemple: Holocaustul din Germania şi România – NU A EXISTAT! O imensă minciună a evreilor care urmăresc nişte scopuri diabolice; cine crede că în Moldova(şi nu numai) există libertatea presei şi a cuvântului, se înşeală – încercaţi să căutaţi prin librării cartea lui Paul Goma „”, publicată într-o primă ediţie în 2002 la Chişinău la editura „” şi veţi vedea că nimeni n-a auzit de ea; dar gândiţivă numai la manualul de ISTORIE INTEGRATĂ...ce porcărie. Şi exemplele pot continua...
Ce vă rog eu este să deschideţi ochii!!!
...

cum iti argumentezi afirmatia?
da,puteai face asemenea afirmatie daca era topic ''Iisus a fost muritor'',intrucit e vorba de o carte,dar nu cind e vorba de marturii vii,poze,filmari,lucruri recunoscute..Nu poti face afirmatii de asemenea gravitate pe un astfel de topic,mai ales cind nu te bazezi decit pe cuget.Crezi oare ca asemenea lucru a putut fi inventat cind exista dovezi indubitabile?Crezi ca evreilor le-a priit prin ce au trecut?
 
Romania [...] este o tara care se inchina tuturor si oricui. Este o tara lipsita de respectul fata de propria individualitate.



Totusi nu-l uitati pe Capitanul Corneliu Zelea Codreanu
Mai dea Domnul oameni ca el!!!
 
grizzly sustii niste monstruozitati si in loc sa apreciezi alte valori ale politicii romanesti,gen Nicolae Titulescu,ridici statuie unui extremist si criminal in serie-Zelea Codreanu...unele persoane au nevoie de o cura de xanax,valium si prozak si multa consiliere psihiatrica
 
Sventlana;167450 said:
grizzly sustii niste monstruozitati si in loc sa apreciezi alte valori ale politicii romanesti,gen Nicolae Titulescu,ridici statuie unui extremist si criminal in serie-Zelea Codreanu...unele persoane au nevoie de o cura de xanax,valium si prozak si multa consiliere psihiatrica

Te rog fara gunoaie la adresa marilor personalitati. Mai ai mancat mult pana a te compara cu ei...
 
militant;167459 said:
Te rog fara gunoaie la adresa marilor personalitati. Mai ai mancat mult pana a te compara cu ei...
Mare personalitate a fost CZC..brava..sincer nici nu vreau a ma compara cu el..e ultimul lucru pe care il doresc..nu cred ca am nimic in comun cu acest personaj,te las pe tine sa aspiri la ''gloria''sa.Ai vazut cum a curatsat Rambo jungla,nu-i greu, numa` sa vrei.
 
uite na, s-a jignit militant... pana se ne comparam noi cu nenea Codreanu trebuie sa ne manjim mainile cu mult sange... ca si cum ai spune : nu vb urat de Ted Bundy... ca mai ai ce manca pana o sa ajungi ca el :D

ce ati schimbat tactica, militant? iti aduci intariri care sa ii proslaveasca pe legionari si Noua Dreapta? grizzly a fost discret pana acum si chiar putea scapa neobservat daca nu o trantea in ultimul mesaj despre Codreanu si odihna lui de veci.
 
Back
Top