Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani

Ati auzit despre Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani din Basarabia?

  • Da!

    Votes: 9 25.0%
  • Nu. Dar as fi interesat de ea!

    Votes: 2 5.6%
  • Nu!

    Votes: 22 61.1%
  • Doresc sa aflu mai multe si poate sa ma implic in activitile ei ulterioare!

    Votes: 3 8.3%

  • Total voters
    36

Frontist

ASCULTA-TI INIMA!
Asociatia Stiudentilor Crestini Ortodocsi Romani din Republica Moldova(A.S.C.O.R.), este o organizatie care are drept scop promovarea ortodoxiei in rindurile tinerii generatii, precum si in intreaga societate. Deasemenea A.S.C.O.R. va incerca de a se implica si a solutiona problemele acute din societatea noastra, cum ar fi Violenta in familie, HIV/SIDA, alcoolismul si narcomania s.a.
A.S.C.O.R. pledeaza pentru familia crestina care trebuie sa-si recapete statutul de celula de baza a societatii! Pentru educatia Tinerilor in spirit crestinesc prin introducerea obiectului de studiu al religiei in scoala! Pentru pastrarea traditiei neamului Romanesc si dainuirea lui.
A.S.C.O.R. activeaza cu binecuvintarea Inalt-presfintitului Petru, a Mitropoliei Basarabiei in cadrul Patriarhiei Romane.

Ca parteneri avem pe : Misiunea sociala Diaconia www.diaconia-md.org
Centrul de pelerinaje "Emaus".

In perioada 10- 21 iunie 2006 are loc pelerinajul cu genericul"ARDEALUL* ALBA IULIA lui Mihai Viteazul"
Timp de 3 zile pelerinii vor vizita un sir de manastiri si biserici.
Incepind de astazi la :"Berivoii Mari; ""Dejani""Brincoveanu" apoi participarea la vecernie, vizitarea mormintului I.P.S. Dr. Antonie Plamadeala - Mitropolitul Ardealului,dupa care Vor urma "Cuvinte duhovnicesti cu parintele Teofil Paruianu"
Mine De sarbatoarea Pogorirea Sfintului Duh- Rusaliile(stil nou) SIBIU:
Catedrala Mitropoliei; Alba Iulia: "Catedrala Reintregirii"- sf. liturghie, vizitarea monumentului lui Mihai Viteazul, si a Muzeului Unirii; Apoi la Biserica RAMET la vecernie;
Ziua a 3-a. Preasfinta treime AIUD: Biserica-Memorial; SIGHISOARA- Perla Transilvaniei. Vizitarea Casei-Memorial "Vlad Tepes";Apoi in BRASOV: La Biserica Sf. Nicolae, Muzeul-Prima scoala romaneasca;BISERICA NEAGRA, Si piata satului.


Sa-i aiba Domnul in paza sa!

Date de contact :
A.S.C.O.R.- ascor-basarabia@yahoo.com
sfintatreime@yahoo.com
+(373) 79774481;
Centrul de pelerinaj "Emaus":
tel:0(22) 47-38-81, 33-13-10, (orele 9-12 si 19-21), mob: 0- 790-73829, 0693-36366.


Misiunea Sociala "Diaconia":
Chisinau, str.Columna 101 Ap.8
Tel/Fax: (+373 22) 211263

E-mail: office@diaconia-md.org
 
Mersy, esti draguta! am obosit :)

Va invit sa download-ati aceasta mica brosura care aduce o noua viziune asupra lui Karl marx, este o carte pe care nu veti gasi in bibliotecile din RM.
Lectura placuta!

modificat la cererea lui Frontist - Husky40
 
ASCOR ureaza tuturor fericire si multa sanatate, pace in suflet si in casa cu ocazia sfintei sarbatori a Rusaliilor sau Duminca Mare, cum i se spune in popor. va aducem un scurt istoric despre aceasta sarbatoare!
DOMNUL SA VA OCROTEASCA!!!

Duminica Rusaliilor, Duminica Cincizecimii sau a Pogorarii Sfantului Duh

Duminica Cincizecimii (Dominica Pentecostes, Piatidesiatnita) sau a Pogorarii Sfantului Duh, numita in popor si Duminica mare, este sarbatoarea anuala a pogorarii Sfantului Duh peste Sfintii Apostoli, eveniment pe care ni-l istorisesc Faptele Apostolilor (2,1-4) si cu care se incheie descoperirea fata de lume si de creatie a lui Dumnezeu, Cel in treime. Ea cade totdeauna la 10 zile dupa inaltare sau la 50 de zile dupa Pasti, cand a avut loc evenimentul sarbatorit si cand evreii isi serbau si ei praznicul Cincizecimii. Este totodata sarbatoarea intemeierii Bisericii crestine, caci in aceeasi zi, in urma cuvantarii insufletite a Sfantului Apostol Petru, s-au convertit la crestinism circa 3.000 de suflete, care au alcatuit cea dintii comunitate crestina din Ierusalim (Fapte II, 41), nucleul Bisericii de mai tarziu. Nu incape indoiala ca Rusaliile sunt cea mai veche sarbatoare crestina impreuna cu cea a Pastilor, fiind praznuita inca din vremea Sfintilor Apostoli, ca o increstinare a sarbatorii iudaice corespunzatoare. Despre ea amintesc si Sf. Apostol Pavel (1 Cor. 16,8) si Sf. Luca (Fapte 20,16). E numarata si in Constitutiile Apostolice printre sarbatorile in care sclavii se cuvine sa fie eliberati de muncile obisnuite. Despre ea mai amintesc: Sf. Irineu (+ 202), Tertulian, Origen, Canonul 43 al Sinodului din Elvira (c. 300), Canonul 20 al Sinodului I ecumenic (care opreste ingenuncherea in ziua Rusaliilor), Sf. Epifanie s.a. Marii predicatori din secolele IV si V ne-au lasat o multime de panegirice in cinstea acestei sarbatori, iar in a doua jumatate a secolului IV pelerina apuseana Egeria ne descrie modul cum era sarbatorita pe atunci la Ierusalim. Pana catre sfarsitul secolului IV si inceputul secolului V Cincizecimea era o dubla sarbatoare: a inaltarii Domnului si a Pogorarii Sfantului Duh, asa cum o descrie, de altfel, inca din prima jumatate a secolului IV, Eusebiu al Cezareei. Dar, precum am aratat la sarbatoarea inaltarii, aceasta a fost fixata, de pe la 400 inainte, in ziua a 40-a dupa Pasti, cum este pana astazi, Cincizecimea ramanand numai ca sarbatoarea Pogorarii Sfantului Duh.
Nu numai ca vechime, ci si ca importanta, sarbatoarea Rusaliilor vine indata dupa Pasti. In timpul privegherii din ajun, se facea odinioara botezul catehumenilor. Ca si la Pasti, erau oprite ingenuncherea si postirea in toate zilele Cincizecimii; erau interzise jocurile din circuri si palestre, spectacolele pagane de teatru etc. Se impodobeau casele, in semn de bucurie, cu flori si ramuri verzi, indeosebi de nuc sau de tei, asa cum se face pana azi, obicei mostenit de la evrei, la care Cincizecimea era si sarbatoarea premitiilor din flori si fructe. In biserici se aduc si azi frunze verzi de tei sau de nuc, care se binecuvanteaza si se impart credinciosilor, simbolizand limbile de foc ale puterii Sfantului Duh, Care S-a pogorat peste Sfintii Apostoli.
De sarbatoarea Rusaliilor apartin o sumedenie de datini, credinte si rituri religioase populare, legate de pomenirea generala a mortilor din sambata precedenta (Sambata mortilor sau Mosii de vara).
 
Aceste frumoase cuvinte lea rostit parintele Cleopa in fata mirenilor in sfinta zi a cincizecimii!
Sa-l pomenim numai de bine pe Parintele Cleopa care a fost un om de mare cumintenie si smerenie!

Iubiti credinciosi,

Astazi este Duminica Cincizecimii, numita si Duminica Rusaliilor sau Duminica Mare. Astazi, la 50 de zile de la Inviere si la zece zile de la Inaltarea Domnului la cer, a fost trimis pe pamint in chip de limbi de foc Duhul Sfint Mingiietorul, a treia persoana a Preasfintei Treimi, "Care din Tatal purcede", cum marturisim in Crez. El a fost trimis de catre Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru a desavirsi opera de rascumparare si mintuire a neamului omenesc prin jertfa Sa de pe Cruce. Mai inainte de patima Sa, Mintuitorul spunea ucenicilor Sai: De ma iubiti, paziti poruncile Mele si Eu voi ruga pe Tatal si alt Mingiietor va va da voua ca sa fie cu voi in veac, Duhul Adevarului, pe Care lumea nu poate sa-L primeasca, pentru ca nu-L vede, nici nu-L cunoaste. Voi il cunoasteti, ca ramine la voi si va fi in voi va fi. Nu va voi lasa orfani. Voi veni la voi... (Ioan 14, 15-18).

In alt loc Mintuitorul iar fagaduieste Apostolilor, si prin ei tuturor celor ce vor crede in El, pe Duhul Sfint, zicind: Iar cind va veni Mingiietorul, pe Care Eu Il voi trimite voua de Tatal, Duhul Adevarului, Care de la Tatal purcede, Acela va marturisi despre Mine (Ioan 15, 26). Iar scopul trimiterii Sfintului Duh pe pamint ni-l descopera Domnul nostru Iisus Hristos, zicind: Iar cind va veni Acela, Duhul Adevarului, va va calauzi la tot adevarul; caci nu va vorbi de la Sine , ci cite va auzi va vorbi si cele viitoare va va vesti. Acela Ma va slavi pentru ca din al Meu ia si va vesteste voua (Ioan 16, 13-14).

Deci ce trebuie sa stim noi despre Sfintul Duh? Ca este a treia persoana a Preasfintei Treimi, ca purcede de la Tatal si ca a fost trimis in lume prin Fiul, dupa inaltarea Sa la cer. Dar de ce a venit pe pamint la zece zile dupa Inaltarea Domnului? Pentru ca Fiul lui Dumnezeu, cind S-a inaltat la cer, a zabovit cite o zi la fiecare din cele noua cete ingeresti pentru a le innoi si bucura prin Invierea Sa. A zecea zi, spun unii Sfinti Parinti, dupa ce Fiul S-a asezat de-a dreapta Tatalui pe tronul slavei Sale, a trimis pe Duhul Sfint in lume.

De ce se numeste Sfintul Duh "Mangaietorul" si "Duhul Adevarului"? Pentru ca Duhul Sfint mingiie pe crestini cit sint pe pamint. El mingiie mamele care nasc si cresc copii, mingiie pe copiii orfani, pe saraci, pe infirmi, pe vaduve si pe cei bolnavi si pe batrini. Duhul Sfint mingiie si intareste in credinta si in rabdare pe mucenicii care rabda grele chinuri si isi dau viata pentru Hristos. Duhul Sfint mingiie pe credinciosi, pe calugari si pe slujitorii Bisericii in timpul rugaciunii si al grelelor ispite care vin asupra lor de la diavol, de la oamenii rai si din firea lor inclinata spre pacat. Duhul Sfint mingiie inimile celor smeriti si rivnitori pentru Hristos si mustra prin constiinta pe cei pacatosi care nu se pocaiesc.

Duhul Sfint se numeste "Duhul Adevarului" pentru ca prin El se marturiseste si se apara dreapta credinta pe pamint, se intaresc dogmele ortodoxe, se vesteste Sfinta Evanghelie in lume, se inspira sfintii, proorocii, ierarhii, preotii si cuviosii care pastoresc Biserica lui Hristos, care vestesc cele viitoare si povatuiesc sufletele pe calea mintuirii. Pe toate le sfinteste, le indrepteaza si le calauzeste "la tot adevarul" Duhul Sfint, care ramine cu noi "in veac", adica si pe pamint si in cer, dupa mutarea noastra la cele vesnice. Duhul Sfint "va marturisi" despre Hristos ca este Fiul lui Dumnezeu Mintuitorul si Judecatorul lumii si "va vesti", adica va descoperi celor alesi tainele Sale cele viitoare. Tot Duhul Sfint va mustra si va vadi necredinta celor lepadati de Dumnezeu, eresul si reaua credinta a sectelor rupte din sinul Bisericii, ca si rautatea pacatosilor robiti de pacate si nepocaiti.

Dar de ce a venit Sfintul Duh Duminica si in chip de limbi de foc s-a asezat pe capetele Sfintilor Apostoli aflati in foisorul Cinei din Ierusalim? Domnul a inviat Duminica, in ziua cea dintii a saptaminii, si tot Duminica pe la orele noua dimineata S-a coborit Duhul Sfint peste Apostoli, ca sa sfinteasca aceasta zi, ca zi de odihna vesnica a crestinilor in locul sabatului Legii Vechi si sa ne indemne Duminica dimineata, mai ales la biserica, pentru a asculta Sfinta Liturghie si cuvintul de invatatura din Evanghelie.
 
Limbile de foc ce s-au asezat peste Apostoli ca un vuiet si suflare de vint ce vine repede (Fapte 2, 1-4) simbolizau focul Duhului Sfint ce avea sa arda toata necredinta, tot eresul si pacatul in lume.

Prin limbile de foc ale Duhului Sfint s-au sfintit cei doisprezece Apostoli, s-a intemeiat in lume Biserica si urma sa se hirotoneasca diaconi, preoti si episcopi. Prin acest foc dumnezeiesc urmau sa se savirseasca cele sapte Taine ale Bisericii si sa se reverse peste crestini harul mintuitor al Duhului Sfint.

Iubiti credinciosi,

Iata cit de mare este praznicul de astazi! S-a inaltat Hristos la cer de-a dreapta Tatalui, dar a venit la noi Duhul Sfint Mingiietorul, ca sa ne sfinteasca, sa ne calauzeasca, si sa lucreze mintuirea sufletelor noastre. Noi toti care ne inchinam cu dreapta credinta Preasfintei Treimi, ne impartasim cu harul Duhului Sfint prin cele sapte Sfinte Taine intemeiate de Hristos. Prin botez devenim fii ai lui Dumnezeu dupa dar si fii ai Bisericii Ortodoxe. Prin taina Ungerii cu Sfintul Mir primim pecetea harului Duhului Sfint.

Prin spovedanie ne spalam si ne dezlegam de pacatele facute dupa botez, tot cu puterea harului dumnezeiesc, care impreuna cu Botezul si Mirungerea revarsa peste noi cel mai mult harul mintuitor al Duhului Sfint. La fel si ultimele trei Taine si mai ales Preotia, ne impartasesc in viata harul mintuirii, prin care ne curatim, ne iluminam si ne sfintim in Hristos.

Datoria noastra principala este sa nu intristam pe Duhul Sfint care este in noi de la botez, prin pacate.

Nici sa alungam pe Sfintul Duh de la noi prin necredinta, mindrie, desfrinare, ucidere si mai ales prin caderea in cursele sectelor. Am gresit? Sa ne pocaim de indata ca sa nu ne paraseasca Duhul Sfint. Spovedania si Sfinta Impartasanie ne ajuta in viata cel mai mult la mintuire. Sa nu le aminam la batrinete, ca sa nu murim asa, ca nu ne putem mintui fara dezlegarea pacatelor si fara Trupul si Singele lui Hristos.

Sa fugim de pacate, ca pacatul indeparteaza Duhul Sfint de la noi. Sa ne ferim de adunari si invataturi sectare, ca acelea nu au Biserica nici harul Duhului Sfint. Vrem sa stim tainele credintei? Sa citim carti sfinte si sa cerem sfatul preotilor. Vrem sa vorbim limba ingerilor, care este cea mai frumoasa? Sa ne rugam din inima cu smerenie si lacrimi si sa laudam pe Dumnezeu acasa si in Biserica.

Prin rugaciune vorbim cu Dumnezeu, cu Maica Domnului, cu Apostolii, cu sfintii din cer si cu oamenii de pe pamint. Rugaciunea este cea mai pretioasa vorbire duhovniceasca in limba Duhului Sfint. Vrem sa biruim rautatea lumii si a diavolului? Sa iubim curat pe toti oamenii, sa iertam si sa ajutam dupa putere pe toti. Vrem sa laudam pe Duhul Sfint? Sa rostim zilnic rugaciunea "Imparate ceresc Mingiietorule". Vrem sa laudam cu totii ingerii si cu toti sfintii pe Preasfinta Treime? Sa cintam adesea "Sfinte Dumnezeule", laudind pe Tatal, pe Fiul si pe Duhul Sfint.

Amin.
din predicile a lui Parinte Ilie Cleopa
 
Www.ascor.org.md

Salutare tuturor!
As vrea sa anunt ca de curind a fost lansata pagina web a Asociatiei noastre. Speram ca vom reusi treptat sa facem o pagina cit mai buna si sa fie cit mai bogata , desigur acum sintem abia la primii pasi, viitorul insa ne asteapta.
Va indemnam s-o vizitati la: www.ascor.org.md! Asteptam sugestiile dvs. la adresa sfintatreime@yahoo.com
Va multumim si Doamne ajuta!
 
Frontist said:
Mersy, esti draguta! am obosit (f/v sint alaturi pe tastiera) :)
Frontist, de fapt e ''merci'' :D
of mi-ai amintit de copiii care spuneau Fif/ Sida HIP/SIDA :D, ce mai erau neinformati...
Dar daca sincer, am citit primul mesaj doar pt a mai sti ce organizatii obstesti mai sunt prin MD, dar celelalte nu cred ca am rabdare sa le citesc. Parca te sfatuisera cineva sa scoti idei pricipale, matinca Solara , tu scrii asa de mult... Scrie un mesaj cit mai mic posibil, cu spatii intre rinduri, mai scoate cuvinte-cheie in evidenta :), ca sunt sigura ca nimeni nu a citit ceea ce ai postat :) Dupa ce scrii un mesaja asteapta sa vina lume cu feedback, dupa primul daca nu mai scriai celelalte, ar fi venit sa te intrebe cineva ce-i cu organizatia aceasta , da' tu deodata ai pus atita info, ca nu-i interesant nimic :D
 
Va multumesc pentru sugestie, o sa ma stradui sa aplic recomandarea!
Dar ete si o chestie interesanta ca moderatorul a adugat (sint alaturi cu tastiera )probabil a dorit sa rida, sper ca s-a amuzat bine. dar cred ca nu este frumos ca sa mai adugi cuvinte la mesaje straine, si va rog cel care a operat modificarile sa stearga.

www.ascor.org.md nu ezitai a ne vizita regulat situl care speram in curind sa-l facem cit mai bun.
 
Eu nu am modificat nimic. Orice interventie a mea in posturile userilor a fost marcata prin culoarea pe care am utilizat-o (albastru). Si eu nu folosesc cuvantul tastiera. Tastatura. Imi pare rau, dar "faptasul" este din RM. Daca vrei, pot sa sterg ce a fost adaugat. Trimite-mi un mesaj privat.
 
Centrul de pelarinaje" EMAUS" organizeaza in perioada 1- 3 Iulie pelerinajul Bucovinei - Arhipelag manastiresc.
ZIUA 1, Simbata, 1 Iulie: Suceava: biserica Sf, Ioan cel nou, moastele sf. Ioan; Biserica Mirauti, Muzeul cetatea de scaun, Cetatea de scaun, Botosani - locul de nastere si botez a lui Mihai Eminescu, Ipotesti: biserica, Casa memorial "Mihai Eminescu" Radauti:Catedrala, biserica Bogdana, moastele sf. Leontie, Mormantul si monumentul lui Bogdan I - Intemeietorul Moldovei.Sihastria Putnei: vecernnia
ZIUA 2, Duminica, 2 Iulie: Sf, mare voievod Stefan cel Mare, Manastirea Putna, sfinta liturghie , mormantul domnitorului, muzeul , Biserica lui Dragos Voda, Dealul Crucii, Chilia lui Daniil Shastru; Sucevita, muntii Crpati- popas. Humor ; Dragomirna:vecernia
Ziua 3, Luni 3 Iulie: Sihastria :Sf,Teodora de la Sihla:sfinta liturghie, chilia si mormantul parintelui Cleopa;Iasi: catedrala mitropoliei Moldovei si Bucovinei, moastele Sf. Parascheva.,biserica Sf. trei ierarhi: Mormintele domnitorilor Vasile Lupu, Dimitrie Cantemir, Al.Ioan Cuza, Palatul Culturii, Monumentul lui Stefan cel Mare.

Locul de adunare a pelerinilor , monumentul lui Stefan cel Mare, Piata marii adunari nationale.

Relatii la tel: 331310, 069336366.

Dumnezeu sai ocroteasca pe cei ce calatoresc...
 
Salutare tuturor!
Astazi este pomenita ziua cind a murit marele nostru voievod, Stefan cel Mare.
El a stiut cu deosebita maiestrie de a pastra credinta acestui plai, fara a pierde din demnitate!
Sa-i urmam calea in apararea credintei stramosesti, prin fapte, si prin cinstirea numelui sau in aceasta zi.

Domnul sa Va aiba in paza!

P.S. pe situl A.S.C.O.R. : www.ascor.org.md/forum a fost lansat forumul de discutii unde puteti veni cu sugestii , si desidur propune teme de discutie!
 
Centru de pelerinaj "EMAUS"

Centrul de pelerinaje "EMAUS" a mitropoliei Basarabiei shia lansat pagina, sa cine doreste sa afle de serviciile pe care le ofera va invit sa vizitati pagina oficiala: www.emaus.org.md ,
Manastirile Romaniei si a intregului areal romanesc va asteapta alaturi de centrul "EMAUS" iar preturile sint cele mai atractive.

Nu ezitati sa vizitati pagina www.emaus.org.md

cu respect Frontist.

www.ascor.org.md
 
Seminare pentru studenti
Din Septembrie filiala ASCOR Chisinau initiaza un curs de seminare.
Cei care sunt interesati de diverse probleme din domeniul social, de diverse aspecte a crestinismului ortodox puteti contacta urmatoarele persoane:

Octavian Racu

email: octavianracu@yahoo.com
tel: 079774454

Cezar Salahor

email: sfintatreime@yahoo.com

tel 079774481
 
Da din păcate ştiu ce e ASCOR. Au umplut tot Iaşu' cu mizeriile lor. Toţi studenţii aştia sunt la fel de spălaţi pe creier ca toţi baptiştii, mormonii şi martorii lui iehova. E trist că vor să scoată tineri normali din realitate şi să-i duca n evul mediu cu biblia lor...
 
Demonolatry;147294 said:
Da din păcate ştiu ce e ASCOR. Au umplut tot Iaşu' cu mizeriile lor. Toţi studenţii aştia sunt la fel de spălaţi pe creier ca toţi baptiştii, mormonii şi martorii lui iehova. E trist că vor să scoată tineri normali din realitate şi să-i duca n evul mediu cu biblia lor...

dar unde sai ducem in europa homosexualizata si distrusa moral, sau sa traiasca corect urmandu-i calea cea dreapta care ne va duce pina la urma la mintuirea sufletului?

Cit priveste spalatul pe creier se vede ca idseie nu ai ce e sa fii spalat pe creier! Spre deosebire de toate sectele aici nimeni nu te obliga sa faci ceva , sa cersesti , sa dai bani, sa aduci in fiecare luna noi membri, si asa mai departe , esti liber ca sa alegi ceea ceti place si daca alegi calea singur ne fiind influentat de prozelitismul agresiv caractristic sectelor atunci nu cred ca putem vorbi de spalare de creier!
Nik-ul tau spune multe despre convingerile tale! nu stiu poate ca pentru tine sint niste tineri cu conceptii medievale dar nu uita ca zilnic sintem tot mai multi, si tineretul se regaseste alaturi de cei care ii sustin cel putin cu un sfat!
Doamne ajuta! Va rog de ne iertati!
 
Frontist;147583 said:
dar unde sai ducem in europa homosexualizata si distrusa moral

Stii ca in Olanda doar 34% din oameni cred in Dumnezeu si sunt permise casatoriile intre homosexuali. Este o coicidenta ca este o tara foarte bogata si 97% din oameni sunt multumiti de viata lor. Defapt cam in toate tarile, cu exceptia SUA, religiozitatea este invers proportionala cu bogatia si multumirea oamenilor.

Frontist;147583 said:
sau sa traiasca corect urmandu-i calea cea dreapta care ne va duce pina la urma la mintuirea sufletului?

Asta este conceptia medievala care distruge o lume intreaga. Crestinismul a avut timp peste 1500 de ani sa demonstreze etica sa. Acum numim perioada aceea "epoca intuneacata". Umanismul spune ca mai bine traim bine si in pace in lumea asta decat sa ne gandim in mod egosist la rai. Tu crezi ca Dumnezeul asta al "iubirii" peate tortura pentru o etarnitate 90% din populatia lumii.

Frontist;147583 said:
Spre deosebire de toate sectele aici nimeni nu te obliga sa faci ceva, sa cersesti, sa dai bani, sa aduci in fiecare luna noi membri, si asa mai departe, esti liber ca sa alegi ceea ceti place si daca alegi calea singur ne fiind influentat de prozelitismul agresiv caractristic sectelor atunci nu cred ca putem vorbi de spalare de creier!

Asa se apara toate cultele ca voi. Nu sunteti obligati sa aduceti noi membrii, dar de ce impanziti ambele tari cu afisele voastre? Veniti si recrutati copii de la scoli si licee. Cat de mişelesc. Cum a fost la piesa de teatrul cu Isus: "Evanghelistii". Asta nu demonstraza comportarea voastra de furnici. Stiu si eu ce libertati aveti. Un fel de "Esti liber sa faci ce vrei atata timp cat sunt eu de acord". Este adevarat ca nu sunteti la fel de agresivi ca sectele.... INCA.

Frontist;147583 said:
Nik-ul tau spune multe despre convingerile tale!

Se vede ce om esti daca ii judeci pe altii dupa un simplu nick. Este acelasi nick care il am pe last.fm si care il am pentru ca ascult black metal. Nu sunt satanist LaVeyan sau altceva asemanator.

Frontist;147583 said:
dar nu uita ca zilnic sintem tot mai multi, si tineretul se regaseste alaturi de cei care ii sustin cel putin cu un sfat!

Asta n-o sa mai tina mult. Europa evolueaza spre bine.
 
cunosc zeci de persoane care-s credincioase si am reusit sa-mi fac o parere despre ele.70% au o cultura generala care lasa de dorit,15%bunicei...si 15%buni...dar nu extraordinari.in majoritatea cazurilor,acestia aveau ca preferite in materie de muzica acel gen numit manea......ce-i drept se si recunosc versuri in manele gen:...."mi-a dat d-zeu....doamne,doamne"....ajuta-ma doamne"...etc.Printre prietenii mei,majoritatea atei,(90%)nivelul de cultura e cu totul altfel....multi dintre ei invata la cele mai bune licee ,2 olimpici la matematica,o fata olimpica 3 ani la rand la romana.inca o amica picteaza iar alta e actrita.cu totii avem un lucru in comun....cu totii ascultam Rock!!!acea muzica pe care multi nu o inteleg si o atribuie satanei ,asta din cauza incapabilitatii lor de a gandi dincolo de perdeaua asternuta cu atata grija de niste minti limitate care vor sa pastreze controlul.
 
Imi permiti sa formulez concluzia? majoritatea oamenilor religiosi sunt niste tampiti iar rockerii in marea lor parte genii! esti tare azi, mai omule :D
 
andrei_ivan82;149831 said:
cunosc zeci de persoane care-s credincioase si am reusit sa-mi fac o parere despre ele.70% au o cultura generala care lasa de dorit,15%bunicei...si 15%buni...dar nu extraordinari.in majoritatea cazurilor,acestia aveau ca preferite in materie de muzica acel gen numit manea......ce-i drept se si recunosc versuri in manele gen:...."mi-a dat d-zeu....doamne,doamne"....ajuta-ma doamne"...etc.Printre prietenii mei,majoritatea atei,(90%)nivelul de cultura e cu totul altfel....multi dintre ei invata la cele mai bune licee ,2 olimpici la matematica,o fata olimpica 3 ani la rand la romana.inca o amica picteaza iar alta e actrita.cu totii avem un lucru in comun....cu totii ascultam Rock!!!acea muzica pe care multi nu o inteleg si o atribuie satanei ,asta din cauza incapabilitatii lor de a gandi dincolo de perdeaua asternuta cu atata grija de niste minti limitate care vor sa pastreze controlul.

Am observat un lcuru la persoanele care asculta rock - sunt persoane care nu accepta starea de lcururi din societate. Din randul acestor persoane sunt fie atei sau satanisti fie fundamentalisti crestini.
Rockerii trebuie priviti corect, ele nu reprezinta neaparat ceva opus spiritului crestin ci sunt o reactie la lumea contempoorana. Din aceasta cauza ii respect.
Sunt persoane care nu accepta starea de lucruri actuala si sunt intr-o cautare permanenta, adica reprezinta o materie prima pentru Biserica.
Rockerii (extremalii) sunt persoane care simt cel mai bine anormalitatea lumii de aceea si sunt foare sensibili si recurga la diverse extreme.

Un exemplu este parintele Serafim Rose, american care s-a convertit la ortodoxie, un fost punk-ist.
 
Back
Top