Basescu suspendat din functzie!

adrenalina

fara aripi
Re: Basescu - anchetat de o comisie parlamentara

well, s-a indeplinit visul tuturor coruptilor din politica romaneasca... azi am avut prima data sentimentul de greatsa... cand ma gandesc ce fel de oameni au inceput acesta initiativa si pana la urma au castigat... rusinos pentru tara noastra... rusinos pentru politicienii nostri...
 
Re: Basescu - anchetat de o comisie parlamentara

am auzit ca daca Traian Basescu va demisiona , deputatii nu-i vor permite sa mai candideze
 
Sorry, nu e linku care tre, dar: In favoarea suspendarii au votat 322 din cei 440 de senatori si deputati prezenti.
 
In cazul demisiei cel mai mult are de castigat Basescu deoarece nici o persoana din coalitia antiprezidentiala nu are sansa sa ajunga nici pe locul 3 la alegerile care vor avea loc.
In cazul in care Basescu obtine din nou mandatul, o sa aiba o justificare si pentru introducerea votului uninominal si pentru instaurarea unei republici prezidentiale. Asa ca dak la moment PSD bate din palme, in perspectiva impreuna cu PNL sunt formatiuni politice care au toate sansele sa devina marginale.
 
Sincera sa fiu, m-am saturat sa ne reprezinte toti necioplitii. Din cand in cand mai sper la niste alegeri prezidentiale castigate de unul cu care sa nu-mi fie jena sa ies in lume.
Nu-mi pasa ca e opera opozitiei, oricata greata imi fac psd-ul si pc-ul. L-am votat pe Basescu cu toata increderea si l-am vazut jucand ca pe tarlaua lui. Am vrut sa iasa D.A. la alegeri pt ca ma saturasem de partidul-stat. Acum m-am saturat si de tatuca Basescu, dansat de tiganci si aplaudat ca Michael Jackson de public. Vreau sa functionam normal, nu sa ne punem sperantele in mai stiu eu ce erou cu mana de fier (e la moda "invocarea" lui Tepes).
 
Re: Basescu - anchetat de o comisie parlamentara

Petrica esti cel mai bun(pentru presedintia PD);Adriane nici nu stii...(catre Adrian Nastase); Ha,ha,ha, sunt perfect; Tepe in piata Victoriei; Solutie imorala(impusa de Basescu prin cooptarea PC la guvernare);sprituri cu Becali; blonda de la Golden Blitz; in cinci minute de la votarea suspendarii demisionez;etc., etc..
Stiti cine era ministru al transportului cand au fost adusi minerii in'90 la Bucuresti? Dar ca astazi in Piata Universitatii la demonstratia "spontana" au participat doua sute de mineri adusi de Marin Condescu ?

Vai, vai, vai de trei ori vai pentru pierderea unui Conducator atat de providential! Fara el Romania se va prabusi!

Hai sa fim seriosi!
 
Showurile astea politice fac si asa mult rau politicii economice, ei in loc sa-si faca treaba se f.ut intre ei, ce as mai rade daca Romania ar fi singura tara data afara din uniune :))
 
Re: Basescu - anchetat de o comisie parlamentara

Problema cu decizia de azi nu este una de legalitate. Parlamentul avea dreptul (din punct de vedere formal) sa faca ceea ce a facut. Totusi, cred ca luarea unei astfel de decizii, mai mult decat nepopulara, tradeaza faptul ca si-au pierdut frica de gloata. Iar asta ar fi de-a dreptul nesanatos.

Am vazut tot felul de opinii si justificari. Basescu a lovit PNL-ul in mod neloial. E adevarat. Face diplomatie de maidan. Si asta e adevarat. Si cu toate acestea, e singurul presedinte care a prezentat o linie politica si un program coerent in politica post 1989. Desi e uneori necioplit si mai si calca in strachini, sunt de acord cu linia pe care a sustinut-o de cand a venit la Cotroceni. De altfel cu prerogativele prezidentiale, tocmai pentru ca nu si le-a depasit, nu putea face mai mult decat sa creioneze o linie de politica externa si sa influenteze atitudini si opinii prin declaratii publice. Pe de alta parte, Tariceanu nu a propus un singur lucru bun de la taxa unica incoace. Si nici macar aia nu ii apartine.

In privinta riscurilor cu Vacaroiu presedinte (The horror!!!), ele nu sunt in realitate prea multe. Dar e unul mare si grav. Sa nu coaca impreuna cu PNL-ul o retragere populista din Irak. Orice lege stramba se poate abroga si desface, dar o gafa diplomatica de proportii nu se poate din pacate retracta. O tara care mai are revendicari teritoriale, chiar si neoficiale, nu are dreptul sa isi strice ploile cu SUA. Uniunea Europeana mai are mult pana isi formeaza indentitatea si deocamdata nu inseamna nimic in afara de o piata comuna. Din punct de vedere economic, UE va fi o afacere foarte buna. Dar din punct de vedere al influentei politice UE e inca nula.

Cat despre aranjamentele dintre PNL si PSD. Bratienii probabil ca se rasucesc in mormant. Tot sper ca intr-o buna zi (poate la batranete) sa prind niste alegeri unde sa am de ales intre niste liberali autentici, niste conservatori autentici si niste crestini democrati autentici. Sa vad si eu un ciclu electoral in care stanga nu este reprezentata pentru ca populatia Romaniei va fi inteles in sfarsit eroarea logica a "egalitatii intre oameni" si diferenta extrem de importanta intre "egalitate" si "egalitate in fata legii".

Din pacate, cei care au votat azi suspendarea sunt reprezentantii categoriei care crede ca e bine sa traiesti meschin dar in siguranta. Sunt cei care vor sa doarma, sa manance, sa se c..ce si eventual sa fure, dar in liniste, fara galagie. Nu ca Base ar fi sfant. Oricum nu despre asta e vorba. Dar el a inteles si a promovat cateva chestiuni esentiale pentru evolutia si primenirea acestei natii:

1. Votul uninominal pe circumscriptii este singurul care poate curata un sistem electoral (vezi chestiunea "targurilor putrede" in Anglia in secolul XIX).

2. Romania are o pozitie strategica si anumite resurse pe care trebuie sa si le joace. Dar a le juca nu inseamna sa le dai la schimb pe o intrare nemeritata si nepregatita in UE, NATO sau oricare alta organizatie. A le juca inseamna sa iti faci temele ca sa rezolvi problemele fezabile (i.e. intrarea in UE) fara proptele iar resursele sa ti le joci agresiv asa cum facea si Romania interbelica.

3. Poti sa dai din gura cu lozinci Europene cat vrei, dar cand e vorba de fapte trebuie sa te ocupi in primul rand de ceea ce te doare pe tine. De exemplu, autostrada spre Transilvania e mai importanta pentru economia Romaniei decat coridorul 4 pan-european. Iar soferii de TIR se descurca si singuri sa mearga pe autostrada, chiar daca nu e cu semn de drum European pe ea. Dl. Tariceanu nu parea sa inteleaga asta la inceputul mandatului, pentru ca si el face parte din scoala linsului de pantofi catre exterior in schimbul tolerantei pe care exteriorul o arata fata de incompetenta si ineficienta din interior.

4. In politica si in afaceri exista un cerc vicios. Esti o tara/afacere mica, deci te porti ca o tara/afacere mica si nu iti asumi riscuri si opinii. In consecinta, nimeni nu te ia in considerare si ramai o tara/afacere mica. Daca vrei sa rupi cercul vicios trebuie sa fii un pic nesimtit si sa te porti ca o tara/afacere mare. Asta inseamna sa dai si cu bata in balta din cand in cand. Basescu a inteles acest lucru si a actionat in consecinta. Trebuie doar sa va amintiti de blocarea Dunarii. Mai tineti minte cat de surprinzator de eficienta a fost? Partidele noastre politice (chiar si PD-ul) nu au inteles din pacate acest fapt elementar.

5. Pentru a duce o politica agresiva care sa speculeze la maximum orice avantaj de orice natura, e nevoie de o populatie care sa sustina o astfel de politica. E nevoie de o populatie conditionata pozitiv, si spre asta au tins toate discursurile cu continut vadit motivational pe care le-a avut Basescu in cursul mandatului sau. Oamenii trebuie sa iasa din psihologia asteptatului de pachete si plansului de mila si sa treaca la o psihologie a lui "se poate", "am dreptul" si "vreau". Trebuie sa iasa din subconstient mentalitatea de "eu imi apar saracia si nevoile si neamul". Ea trebuie inlocuita cu constiinta faptului ca tara asta are unele atuuri, dar ca pentru ca ele sa fie tranzactionate pentru dezvoltare si nu pentru supravietuire e nevoie de munca, de curaj si de atitudine pozitiva.

6. Pentru ca o organizatie (fie ea tara sau primarie) sa functioneze e nevoie de definirea permanenta de proiecte cu tinte concrete si masurabile/evaluabile.

7. Politica nu cunoaste aliante eterne ci doar interese eterne.

8. Pentru a se pune pe picioare, o tara trebuie sa isi redescopere respectul de sine si bucuria de a-si celebra sarbatorile si de a-si respecta sistemul de onoruri oficiale. De aceea sunt multumit ca de cand e Basescu presedinte nu am mai vazut decorati oameni de care sa-mi fie rusine si nici ceremonii de 1 decembrie incropite.

Pentru ca a inteles aceste lucruri esentiale il sustin in continuare pe Basescu, chiar daca ii stiu defectele si slabiciunile si indiferent daca se tine sau nu de cuvant cu demisia. As vrea sa am optiuni si sa pot sa spun ca nu-l votez pentru ca e coleric, impulsiv si necontrolat. Dar, asa cum stau lucrurile, e singurul votabil.

Singurul lucru care ma incalzieste, e ca prin instabilitatea si nabadaile pe care le importa din Romania, Ungaria, Polonia si alte tari din est, vestul primeste o macar parte din ceea ce merita pentru ca a hotarat sa ne lase pe toti in sfera de influenta ruseasca in 1945. Pacat ca nu sufera si SUA un pic de pe urma acestor convulsii.
 
Suspendarea lui Basescu este inca o victorie pentru Tariceanu - Patriciu - Fenechiu - Geoana. Parlamentul roman a mai reusit o victorie de gasca dupa cele 3 (legea ANI, Monica Macovei, noul guvern pesedisto-petro-liberal), baietii asa-zisi reprezentanti ai poporului suveran votand in draci impotriva presedintelui tarii, vinovat ca nu tace din gura si tulbura apele, in loc sa fie un bun jucator in echipa ca tov. Ion Iliescu. In acest moment il avem presedinte pe Votcaroiu, dat de un Parlament unde Vadim tine lectii de politite, Crinisor Antonescu se rade cu seful interimar al statului, iar Dan *Felix* Voiculescu urla "Politia politica a dictatorului Traian Basescu!".

Marturisesc ca imi pare rau ca Basescu nu si-a dat demisia inca. Trag nadejde ca o va face. Problema o reprezinta insa posibilitatea ca Parlamentul sa puna de o noua lege care sa ii bareze dreptul de a candida. Ramane de vazut cum se joaca.
 
ei Husky, daca o sa isi dea demisia, o sa le faca jocul... vezi ca deja Videan a arata un priect de lege care sa il impiedice pe Basescu sa mai candideze...

ceea ce s-a intamplat ieri este foarte trist pentru Romania, care se vede ca nu a scapat deloc de tagma de comunisti si securisti corupti care a condus-o ataia ani. si cel mai rau imi pare ca politicienii nostri au ajuns sa isi permita sa isi bata joc de noi si de doleantele noastre pe fata, fara nici un fel de ascunzis sau cortina... si mai rau este ca nu le pasa si nici macar nu se simt amenintati. au senzatia ca pot sa faca exact ce vor si scaunele lor sunt asigurate... de ex referndumul cu votul uninominal care a fost propus din februarie... rahatii astia nu s-au pronuntat pana acum... mai clar de atat nici ca se poate...

rusions !
 
Husky40;174076 said:
Marturisesc ca imi pare rau ca Basescu nu si-a dat demisia inca. Trag nadejde ca o va face.
Eu trag nadejde ca nu o va face, chiar cu riscul de a fi etichetat drept mincinos. In cele trei luni, ramas si fara imunitate, i s-ar putea intampla multe lui Base : vreo HG care sa-i interzica participarea, vreun dosar-bomba, trageri din toate pozitiile de pe "Antenele" lui Felix, "Ziua" petro-securistului SRS si celelalte mass-media controlate de mafia, cu duhoare de petrol si vodca ruseasca, careia (inca) presedintele pare sa-i fi deranjat "afacerile".
Dar problema e ca nici chiar eventuala realegere (sau validare prin referendum) a lui Base nu rezolva mare lucru. Ar trebui dat jos parlamentul, dar cum? Poate printr-un referendum initiat la cererea electoratului (campanie de semnaturi) ...?
 
In primul si in primul rand
SALUTARE FRATILOR, ca de mult nu am mai scris pe-aici, cu toate ca citesc des

2. Care e procedura de suspendare din punct de vedere tehnic?
SE SUSPENDEAZA PE 30 zile?
Daca DA? care e scopul, efectul?

Asta am luat-o din stirile rusesti
http://www.lenta.ru/news/2007/04/19/basescu/
P.S. Care o fi cele 19 puncte din constitutie incalcate de Basescu?

3!!
Romanian Global News: A treia lovitură de stat a Moscovei la Bucureşti
http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=1197

Chiar e isprava "fratilor" mai mari de la est?

Sunt deacord de parerea ca PRM lui WC Tudor e controlat de rusi
dar PNLul tot de rusi? UDMRuul tot a votat contra lui Basescu?
PCul? Independentii? Minoritatile?

CE PARERI AVETI?
CE SE AUDE IN PIATA UNIVERSITATII?
Sunt proteste contra demiterii?

P.S. Azi mi s-au blocat paginile *.ro, parca dinadins

Multumesc anticipat
 
Basescu este omul providential al Romaniei? Fiti seriosi si ganditi mai mult. Planurile pentru intrarea in UE nu au fost facute de Basescu ci de specialistii din Alianta. Partea economica de exemplu a fost facuta de un mult prea hulit liberal, anume Vosganian. Basescu nu a facut nimic in afara de provocarea de scandaluri. Nici atunci cand a fost ministru, nici ca primar al Bucurestiului. Nimic constructiv. Numai conflicte. Cu asta se hraneste. Plansul la comanda si autocompatimirea, nerespectarea cuvantului si proastele maniere ii sunt caracteristice. In afara populismului si a frazelor "marete" dar gaunoase nu prea vad altceva. Iar cu antirusismul si promoldovenismul lui o sa aveti mari deziluzii.
Adevarul este ca toata lumea e satula de razboaie. In afara jurnalistilor. E painea lor. Analizati faptele, nu vorbele.
 
Husky40;174076 said:
vinovat ca nu tace din gura si tulbura apele, in loc sa fie un bun jucator in echipa ca tov. Ion Iliescu.
Atata timp cat nu propune legi si nu si le voteaza singur, atata timp cat nu face munca tuturor ministrilor, e mai sanatos e sa nu fie in conflict cu guvernul sau parlamentul; nu neaparat sa fie un om de echipa (nici o sansa in cazul lui), dar nici sa-i traga la gioale lui Tariceanu zilnic.
 
Back
Top