ce ne facem cu limba rusa?

NNN!!!!!!!! Stalin nu era rus nici georgean,cum nu au fost rusi toti din jurul lui in afara de Vorosilov. Intr-adevar Tezaurul romanes precum si moldoveni deportati au plecat in Rusia dar nu si la rusi ... Cred ca stii dispre ce spun.... Eu sincer cred :
1) Imparatul Rusiei nu are ce sa faca cu tezaurul unei tari aliate.
1) Si Guvernul Romaniei a facut o prostie:stiind ce se ' ntimpla in Imperiul sa lase acolo tezaurul...
In al treilea rind,acesta este pamint eliberat de noi aici au murit soldatii nostri !!!!!!!!!!
IAR READUC IDEEA IN DISCUTIE: DE CE RUSII SUNT EXPANSIONISTI?????? PENTRU CE -RUSIA E MARE CINE POATE SA MA RASPUNTA??????????
 
2 avduss

Stalin nu era rus etc. El si toti din jurul lor care faceau politica erau bolnavi.
Ceea ce crezi tu sincer din pacate nu e drept. Se fura, lua fara a valorifica macar pentru bunastarea propriului popor dar pentru a duce in continuare o politica de expansiune sau pur si simplu se risipea, fiindca nu se dadeau prin fort depus, ci prin smecherii.
3. Tu intelegi ce inseamna eliberare? Consulta dic. Bine, eliberarea in intelegerea ta inseamna ca daca un vecin este terorizat de cineva, tu vii in ajutor, alungi teroristul si te instalezi tu in casa vecinului.Imperiul rus a avut la dispozitie ca ne atraga cu binele de partea lui, de ce n-a facut-o?De ce a trebuit sa fie masacrata atita lume nevinovata, chiar floarea natiunilor, inclusiv cea proprie? Dupa parerea mea Rusia tb sa-si reevaluieze tot, sa recunoasca in public ca s-a gresit si sa faca tot posibilul sa nu sa se repete istoria. Pacat de popor.

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: nnn pe 2001-06-13 05:00 ]</font>

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: nnn pe 2001-06-14 00:58 ]</font>
 
Si inca ceva. Oare de ce s-a depus atita efort pentru a face rau si nu invers?Era atit de simplu!Bolsevicii cand au venit la putere era toata lumea de partea lor.Copii din strainatate trimeteau portia lor de ciocolata copiilor din Rusia. Au mai gustat-o ei?
Consider ca ei nu stiau elementarele legi ale fiintei omenesti.Tot ce s-a facut s-a facut prin forta si impunere.Eu cind vorbesc de toate aceste nu am in vedere poporul rus.Am cunoscut atiti de multi rusi cumsecade.

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: nnn pe 2001-06-13 06:41 ]</font>
 
To avdussr

Discursurile tale despre occidentali - sunt niste aberatii ale unui om care nu este versat in materie, nu stie si nici nu vrea sa stie - el neaga tot pt a spune ceva. Cand afirmi ceva ar fi bine sa faci referinte, sa aduci argumente, nu pur si simplu scuipi in stinga si in dreapta. Se poate, dar nu-i interesant.

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: nnn pe 2001-06-13 08:50 ]</font>
 
Asta e educatzia rushilor... Si e o metoda folosita de parintzii lor de ceva timp. "Ja russkii, ja samyi siljnyi, ruskii vsegda prav". De argumente nu au nevoie. Exista armata "eliberatoare" roshie. :hahaha: Tympenia poporului tau, avdussr, si nu numai al lui e ca s-a lasat condusa de un grup de nerushi... Ce sa faci, daca yn afara de evrei nimeni nu poate sa va conduca hoarda? :3man:
 
1. Catre zatvor:
Mai zatvoare, foarte interesante linkurile trimise de tine. Foarte interesant si frumos e scris acolo. Dar uite si tu: la noi in Moldova: exista shcoli DE STAT in limbile a cel putin 4 minoritati nationale(rusa, gagauza, bulgara, ucraineana), la noi in Moldova o minoritatea de 3.5 la suta din populatie are o autonomie de un teritoriu de 13.5 la suta din toata suprafata, la noi in Moldova toate minoritatile au subventii din partea statului(ziare, televiziune, radio, etc) pentru o dezvoltare culturala normala. Ei bine, zatvoare, uite hai sa te intreb ca pe un om normal la cap: SINCER, CE VA MAI TREBUIE VOUA? MINORITATILOR NATIONALE? CE NU VA AJUNGE? Vreti limba rusa limba de stat? Ia, zatvoare, fii atent la mine: limba rusa limba de stat = razboi civil. Voi vreti asta? OK, este dreptul vostru sa vreti, dar atunci cand "... Hristoshi sa fiti nu veti scapa nici in mormant... ", atunci sa nu te mai intrebi de ce sunt moldovenii asa sau pe dincolo. Zatvoare, un singur lucru nu l-ati inteles voi bine timp de decenii: tacerea moldoveanului este cea mai periculoasa.

2. Catre avdussr:
Mai baiete, lasa la o parte teoriile despre piramide, masoni, si evrei cu patru capete, ca-i jale mare de tine. Nu te supara pentru acest atac la persoana din partea mea, dar sincer nu prea vad cum as putea eu discuta corect cu o persoana mancata din interior de frica marilor loje masonice, a piramidelor internationale si a conspiratiilor mondiale. Apropo, Stalin a pornit de la aceleashi premise. Stalin era bolnav psihic.
Avdeev, ai mai pomenit printre aiurelile tale o chestie care ma deranjeaza la culme: teoria "armatei ruseshti eliberatoare" care a salvat natiunile de marele prapad fascist. Tovarashe, "a elibera" inseamna "A ELIBERA", adica a da LIBERTATE, tovarashe. Uite, avdeeve, americanii au ELIBERAT Europa. Americanii au lasat Europa in pace si s-au carat ACASA dupa 1945(mai corect dupa 1950, cand si-au retras trupele din zona lor de ocupatie a Germaniei). Rusii insa ne-au COTROPIT, ei ne-au OCUPAT, tovarashe! Armatele ruseshti stationeaza pana ASTAZI(13 iunie 2001) pe teritoriul tarii mele. Oare asta se numeshte ELIBERARE? Lasa, shtiu ca te-au invatat la shcoala ca moldovenii sunt nishte prostani fara margini, dar hai zi-mi si mie: tu sincer, cu judecata normala, cu judecata treaza, crezi ca o tara care are pe teritoriul sau stationate trupe armate ale altei tari, este dupa tine o tara LIBERA??? Poate sunt eu prost sau handicapat sau imbecil de nu inteleg, dar explica-mi tu: cum poate fi o tara LIBERA daca pe teritoriul ei stationeaza forte armate straine???
Cat despre "eliberarea" voastra din 1877 si de mai inainte, nu comentez nimic, caci acolo ai fost de-a dreptul nesimtit sau fara discernamant.

3. Catre avdussr si zatvor:

De ce nu comentati nimic despre ce am zis eu despre guvernul Rusiei de azi si despre comunitatile ruseshti din fostele republici sovietice? Sau iarashi vechea poveste: lasa ca ei sunt nishte "moldavan-baran", este o umilire sa iti ceri scuze de la ei?

4. Catre Solara:

Am folosit argumentul cu Franta fiindca shtiu destul de bine care este situatia acolo. Nu am zis ca trebuie sa facem intocmai ceea ce fac marile democratii occidentale(sunt un adept al pastrarii individualitatii fiecarei natiuni, chiar si in cadrul unei Uniuni Europene largi), dar totushi ar fi bine sa luam exemplu de la ei. Cand va ajunge Romania(Moldova) la nivelul de dezvoltare si de cultura(CULTURA = sa nu se fure asa mult, sa nu se bea asa mult, sa nu se scuipe si sa se pishe in strada, etc... si asta se refera in primul rand la oamenii simpli) al Frantei, atunci vom putea si noi sa ii numim "occidentali imputiti". Pana atunci, insa, prefer ca noi sa invatam ceva de la ei, caci avem multe de invatat si foarte, foarte mult de lucrat.
 
Uite aici avdeeve, despre "eliberarea" voastra. Cinste tuturor eroilor Romaniei cazuti pentru eliberarea Basarabiei de sub hoardele sovietice.
Ostashi romni, treceti Prutul!

In noaptea de 12 spre 13 iunie 1941 din Basarabia au fost deportate peste 22 de mii de persoane, dintre care aproximativ 2/3 femei si copii. Dupa reanexarea Basarabiei la URSS in 1944, ca Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca, au mai urmat inca doua valuri de deportari in masa, in 1949 si 1951.
Numarul total al persoanelor care au avut de suferit in aceasta perioada se ridica, potrivit unor cercetatori,la 885 mii de persoane.
 
Domnilor aparatori ai cauzei drepte a minoritatilor, ati uitat sa aduceti argumentul standard "da pe bunelu' meu inainte de razboi l-au batut jandarmii romani, iar sovieticii au venit si i-au luat apararea".
 
Da, da, zeidrik :smile: Au uitat sarmaneii de ei, vai de capul lor... Apropo, in sat la bunica mea jandarmii romani au dat palme la doi dintre locuitorii satului: unul din ei era un violator de minore care a fost spanzurat in 1935, iar altul era un lenes fara pereche care statea toata ziua la soare si nu facea nimic.
 
Sa nu ma intelegeti greshit: in mesajul despre armate si state eliberate ma refeream la forte armate care stationeaza pe teritoriul altor state fara ca intre aceste state sa existe vreun acord in acest sens. De exemplu; Germania si SUA fiind in alianta militara(NATO), Germania a ACCEPTAT DE BUNA VOIE ca pe teritoriul sau sa fie amplasate baze militare americane. In cazul Armatei a 14-a, termenul de retragere a fost depasit de cativa ani buni deja, iar intre MD si Rusia NU EXISTA NICI O ALIANTA MILITARA.
 
Pt Dorin. Nu iti place document al CE? Ia in vedere, ca acesta este un document dar nu vorbele mele. N-am spus ca n-avem drepturi, dar am vrut sa fac ca tu nu mai vorbi despre tarile baltice "democratice" si aplicarea experientei lor pe tara noastra. Daca vrei, eu pot gasi si alte documente de acest fel:-)
Despre Rusia. Am spus multe ori, daca ai rabdare pot gasi opinia mea in mesaje trecute. Am gresit un pic: n-am spus despre moldoveni in Rusia si drepturile lor. Daca vrei, poti gasi ca niste regiuni rusesti au 2, 3, 4 etc. limbi oficiali. Daca moldoveni din Rusia n-au cerut limba romina ca limba oficiala - nu e vina mea. Asa-i, baietule?
Despre "moldavan-baran" pot sa-ti spun ca tu ai spus aceste cuvinte. Cum crezi, daca au bunica-moldoveanca pot eu se spun asa ceva despre ea? Te rog, nu te faci galagie si lasa vorba despre razboi civil, pentru ca nimeni nu vreau acest lucru.
Daca ne intoarcem la document, acolo era vorba despre normele civilizate si democratice prin care pot exista pace in comuntutatea noastra multinationala.
 
<TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Pe 2001-06-11 17:17, Picardul a scris:
Ginditi-va la populatia minoritara romana din ukraina. Ce s-at intimpla daca autoritatile ukrainene nu le-ar respecta drepturile in prezent? Ukraina doar nu recunoaste consecintele pactului rib-mol asupra bucovinei si deci teritoriul e tratat ca toate celelalte teritorii ukrainene si deci moldovenii de acolo sunt socotiti populatie minoritara (tot asa cum rusii sunt in moldova). Cu toate astea au scoli cu predare in limba romana, licee, Eminescu e tratat caatare etc. uitam trecutu si ne uitam in prezent asta e situatia in ukraina pentru moldoveni) Acelasi lucru si-l doresc rusii din md, insa ei sunt mai multi si pentru ca moldovenii l-au ales pe voronin ei si-au cam luat nasul la purtare;

Exemplu: la timisoara in banat intr-o clasa la o scoala obisnuita: 40% sunt ardeleni (romini), 20% sirbi, 20% maghiari, 20% nemti etc. Cu toate astea banatul e cea mai bogata regiune a romaniei si acolo nu exista conflicte intre popoare si eu zic ca e cel mai cool acolo
[/quote]

Excelenta ideea de a asigura rusilor din Moldova drepturi similare cu cele ale romanilor din Ucraina.

Situatia etnica din Timisoara, dupa recensamintul din 1992: 80% romani, 10% unguri, 4% germani, restul alte nationalitati.
Picardule, in alte postinguri vorbeai de 4 milioane de tigani in Romania. Acum cresti numarul ungurilor si germanilor din Timisoara, dar pe tigani i-ai uitat. Nu te prea pricepi la statistica.

Marius
 
<TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Pe 2001-06-13 13:20, zatvor a scris:
Pt Dorin. Nu iti place document al CE?
[/quote]
A zis Dorin ca nu-i place acest document? Sa vedem citatul!!!
<TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Ia in vedere, ca acesta este un document dar nu vorbele mele.
[/quote]
Ei si? Ce ai vrut sa zici cu asta?

<TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
N-am spus ca n-avem drepturi, dar am vrut sa fac ca tu nu mai vorbi despre tarile baltice "democratice" si aplicarea experientei lor pe tara noastra.
[/quote]
Adica, recunosti ca minoritatile la noi au drepturi si chiar prea multe. Totodata nu vreai sa pierzi aceste drepturi. Adica ai ceva impotriva ca toti sa fie egali in drepturi?! Ia seama ca ne discriminezi si facem zarva...


<TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Daca vrei, eu pot gasi si alte documente de acest fel:-)
[/quote]
Da-i drumu'. Dar analizeaza-le intai, ca nu cumva sa te contrazici prin ele, cum deja ai facut-o.

<TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Despre Rusia. Am gresit un pic: n-am spus despre moldoveni in Rusia si drepturile lor.
Daca moldoveni din Rusia n-au cerut limba romina ca limba oficiala - nu e vina mea.
[/quote]
Asta demonstreaza doar faptul ca moldovenii din Rusia nu se suie in cap rusilor si nu cer drepturi suplimentare. Ei opteaza pentru drepturi egale pentru toti.

<TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Te rog, nu te faci galagie si lasa vorba despre razboi civil, pentru ca nimeni nu vreau acest lucru.
[/quote]
Cand se impart ajutoare umanitare egal la toti si cineva vine sa mai ia odata risca sa provoace cearta (razboi).

<TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Daca ne intoarcem la document, acolo era vorba despre normele civilizate si democratice prin care pot exista pace in comuntutatea noastra multinationala.
[/quote]
Si acolo scria cumva ca minoritatea are dreptul sa impuna majoritatii limba sa ca limba de stat?
Iti traduc eu daca nu ai inteles. Acolo scrie "Ian voi majoritatea nu va bateti joc de minoritati si nu-i lasati chiar cu totul fara drepturi. Va rugam sa nu pretindeti ca ei nu exista".

Ori, poate rusii din Moldova vor ca Consiliul Europei sa elaboreze o lege care sa zica "Minoritatile nu au dreptul la drepturi suplimentare fata de majoritate. Toti sunt egali". Daca au sa se poarte minoritatile din EU ca minoritatile din Moldova nu stai mult si vezi ca apare asa o lege. Asa, ca pentru nesimtiti.


<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: zeidrik pe 2001-06-13 13:48 ]</font>
 
Vah, vah, vah... Saracii ocupantzi...
catrun.gif

Dece taci, mama Rusie?
 
Daca nemtii avea sa cistige si sa ramina pe teritoriul tarilor cucerite, cum avea sa fie numiti ei? Si ce avea sa fie mai bine?


<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: Mask pe 2001-06-14 06:16 ]</font>
 
Nu vad legatura... Merci "fratzilor" rushi ca ne-au eliberat de sub okupatzia fascista! :3man: Da' e timpul de dus pe la case... Atzi myncat si baut destul...
 
Cred ca e prea tirziu deja de trimis pe ei acasa ... Nu cred ca asa de multsi rusi(curati) au ramas ... Ce facem cu famiile mixte? Cum numim un copil la care un parinte e rus dar altul e roman(moldovean)? Il numim Rus sau Roman sau Moldovean?
Is 100% deacord ca minoritatile nationale trebue sa posede limba de stat si sa nu ceara ca de stat sa fie si limba lor. Dar sa cunosti o limba(sau chiar mai multe) in plus niciodata nu strica.
 
Back
Top