METRO in Moldova

nu-s suparat deloc... adica nu-s ympotriva la metro daca asta ai vrut sa yntrebi... :D cred ca e un spam obishnuit care ar trebui shters...
 
ap unde se afla magazinu ista in primul rind :wtf:
cum pot sa intru acolo, in al doilea rind :wtf: :wtf:
da vabshe merita sa ma duc acolo in al treilea rind :wtf: :wtf: :wtf:
 
intri la www.metro.ro la rubrica intrebari frecvente

Intrebari frecvente

1: Cum pot deveni client METRO?
2: De ce trebuie sa am legitimatie de client ca sa pot avea acces la METRO?
3: Ce inseamna “cash & carry”?
4: Cand apar revistele METRO cu oferte si cat timp sunt valabile ?
5: De ce revistele de oferte METRO sunt impartite in mai multe sectiuni ?
6: Cum pot plati factura METRO?
7: Cum pot sa cumpar daca nu am la mine legitimatia de client? Este valabila legitimatia METRO in toate magazinele?
8: Daca s-a schimbat sediul firmei, ce trebuie sa fac pentru a obtine o noua legitimatie METRO?
9: De ce nu mai primesc ofertele METRO ?
10: Este valabila legitimatia METRO si in afara Romaniei?
11: Pot veni la cumparaturi insotit de copii?1: Cum pot deveni client METRO?

Orice persoana juridica poate deveni client METRO prezentind Codul Fiscal al societatii in original si un act de identitate a reprezentantului acesteia.


2: De ce trebuie sa am legitimatie de client ca sa pot avea acces la METRO?

METRO este un format destinat profesionistilor, rezervat operatorilor comerciali, agentilor economici, celor care au la randul lor o afacere.

3: Ce inseamna “cash & carry”?

“Cash & carry “este o forma moderna de comert en gros, cu autoservire, in care clientul singur isi alege produsele dorite, le achita si le transporta.

4: Cand apar revistele METRO cu oferte si cat timp sunt valabile ?

Revisele cu oferte apar de doua ori pe luna, joi, iar valabilitatea lor este de doua saptamani.

5: De ce revistele de oferte METRO sunt impartite in mai multe sectiuni ?

Datorita faptului ca persoanele juridice care sunt clienti METRO au domenii diferite de activitate, revistele sunt impartite pe sectiuni, asfel incat sa fie mai usor de urmarit ofertele pe teme de interes al clientilor.

6: Cum pot plati factura METRO?

Factura METRO se plateste imediat, in numerar.

7: Cum pot sa cumpar daca nu am la mine legitimatia de client? Este valabila legitimatia METRO in toate magazinele?

In cazul in care nu aveti asupra dumneavoastra legitimatia de client, personalul nostru de la Intrare Clienti va fi bucuros sa va ajute, emitand pe suport de hartie o copie a legitimatiei dumneavoastra, care este valabila pentru ziua respectiva. Legitimatia de client METRO este valabila in toate magazinele din Romania, indiferent de magazinul in care a fost emisa.

8: Daca s-a schimbat sediul firmei, ce trebuie sa fac pentru a obtine o noua legitimatie METRO?

In cazul in care au intervenit schimbari in datele dumneavoastra (adresa, nr. de telefon, fax, e-mail etc) va rugam sa informati magazinul la care vi s-a emis legitimatia si vi se va elibera o noua legitimatie, cu noile date inscrise pe ea.

9: De ce nu mai primesc ofertele METRO ?

Ofertele METRO sunt distribuite clientilor care au o colaborare stransa cu firma noastra si care ne viziteaza foarte des. In cazul in care v-ati schimbat adresa, va rugam sa ne informati. Daca nu v-ati schimbat adresa, va invitam sa ne vizitati cu o frecventa mai mare si veti intra automat in programul de distribuire a ofertelor, destinat clientilor nostri fideli.

10: Este valabila legitimatia METRO si in afara Romaniei?

Orice legitimatie METRO emisa in Romania este valabila in toate magazinele METRO si MAKRO din intreaga lume.
Atunci cand va aflati la un magazin METRO sau MAKRO din alta tara trebuie sa prezentati legitimatia METRO din Romania personalului de la intrare clienti pentru a obtine o legitimatie valabila o zi in magazinul respectiv.

11. Pot veni la cumparaturi insotit de copii?

In magazinele Metro clientii pot veni insotiti de copii peste 6 ani.


asta ca sa nu mai intrati pe site
 
Mai mult de o ora am stat in rind ca sa intru in magazin….lume peste lume. Daca ma mai duc cat de curind, o sa ma trezesc la 3 noaptea poate macar asa o sa scap sa stau in rind.
Amu, mai putin decat de 100 de lei nu poti sa cumperi. Inafara de asta tre sa ai card care na se elibereaza doar pesoanelor juridice.
Am observat si eu dar miau atras atentia si altii…pe rafturile magazinului is foarte multe produse de care in viata mea nam auzit nu leam vazut si mai ales nu leam folosit / consumat. Mam uitat pe eticheta nici tu producator si nici tara producatoare.
Aaa, da rindurile la casa is si ele lungi ca riu Nil.
In fine…..prima impresie, cel putin a mea – nu e kiar cine stie ce buna!
 
nici mie nu prea mi-a placut...am stat o ora in rand la intrare...dupa aia o ora la casa...shi o ora ca sa mi se dea un termen de garantzie...

produsele cosmetice sunt impachetate cate 2...deci daca vrei sa-ti cumperi ceva...tre sa cumperi 2 produse de acelashi fel...sunt doar un pic mai ieftine ca prin magazine...dar decat sa pierd timpul stand la rand...mai bine platesc nishte bani in plus..

din cate am intzeles cardurile se elibereaza nu numai persoanelor juridice...
 
io tot asha zic, ca peste un timp cand lumea se va trezi din hipnoza, va fi mai relaxant shi nu chiar asha de stresant sa faci cumparaturi la metro...
 
iaka pe mine la Carrefour ista incepe sa ma enerveze...aici mia- spus cineva asa o chestie, daca ai de cumparat ceva fao in timpul saptamanii, pentru ca sambata si duminica vine lumea de la tara si gata cu spatiul in magazin, asa si este, am avut intr-o zi de cumparat ceva sambata, si and am intrat in magazin, lume de lume, eu aveam cos si nu ma puteam misca, da ce sa spun de cei cu carucior...e mai ieftin, sunt unele lucruri care intradevar sunt mai ieftine chiar si ca la piata...
 
dnd said:
iaka pe mine la Carrefour ista incepe sa ma enerveze...aici mia- spus cineva asa o chestie, daca ai de cumparat ceva fao in timpul saptamanii, pentru ca sambata si duminica vine lumea de la tara

Absolut normal, oamenii ce lucrează nu prea au timp să facă cumpărături în timpul săptămînii. Exact la fel e şi în Franţa
 
Sa ne larmuim

Eu sint din Bucuresti si am si firma si am fost la toate Metro care sint pe aici, inclusiv in Iasi.

Am fost la Chisinau in jur de 25 dec 2004 si tot umblind de colo colo am dat cu ochii si de reclamele Metro. Si zic: "te pomenesti ca oi putea sa intru cu cardul din Romania". "Mai stii ?"


Culmea ! Am intrat si am cumparat. Alimentele sint din Moldova iar in rest majoritatea produseleor sint romanesti sau aduse din Romania, pentru ca in Romania Metro are baza puternica. Metro Iasi-ul este aprope si asta e foarte convenabil.

Reteaua are sanse pentru ca va grantez eu ca au facut calcule de fezabilitate si nu s-au apucat in investeasca milioane de dolari asa aiurea.

E adevarat ca trebuie sa ai firma dar exista avantajul ca firma poate delega persoane care sa faca cumparaturi la Metro in numele firmei sau in nume personal. Astfel, eu daca am firma (in Romania in cazul meu) pot sa-i fac card de Metro cuiva din Chisinau (o pers sau 2) astfel incit sa poata sa intre si sa cumpere orice doreste.

Ca se paote cupara numai de 100 lei nu e o tragedie. Se va estompa cu timpul. In Romania, cind au infintat Metro valoarea minima era 100.000, la vremea aceea cam 30, adica vreo 400 lei modovenesti. De atunci n-au mai umblat la valoarea asta si acum cei 100.000 lei romanesti fac 3 $ si ceva. Iata cum a devenit accesibil.

Ca te obliga sa iei mai multe o data. E adevarat dar se presupune ca vii la metro ca mic engros-ist macar iar daca esti persoana vrei sa ieisi ceva mai ieftin. Atunci iei si tu 2. Altfel magazinul ce cistiga. Metro nu e chiar un magazin en detail.

De ce sint 2 ? simplu: ca cei din oras sa se poata aproviziona mai usor
functie de zona in care se afla si ca cei care vin din afara sa o poata face frara sa trebuiasca sa intre in oras. In plus umblindu-se cu cantitati foarte mari de marfa ar fi foarte incomod atit pentru sistemul de aprovizionare cit si pentru circulatia orasului ca aceste miscari de tiruri sa aiba loc in oras. Sint 2 si pentru facptul ca din calculele de fezabiliatate a reiesit ca ambele, vor avea clientela.

Pentru Moldova Metro este un lucru foarte important pentru ca aduce o noua cultura comeriala si arata moldovenilor cam cum arata comertul civilizat. Eu am vazut ca la Chisinau comertul este un mare haos si se face dupa ureche si la mica intelegere, cu toate dezavantajele ce decurg din asta. In piata centrala este o aiureala absoluta. Gasesti orice, oricum, opriunde si oricind, inclusv TORT (adica prostituate). Prostituatele in Mijlocul orasului nu sint chiar o imagine buna pentru oras.

Metro va ajuta la derusificare. Eu din cite tin minte, nu prea am vazut scris ruseste pe acolo. Poate ma insel dar ma duc data viitore si verific.

In Moldova nu exita la nivel macro o cultura a comertului civilizat. Ea a aparut insa o data cu firmele moderne (FIDESCO, VOXTEL, MOLDTELECOM - probabil ca mai sint si altele). In aceste locuri, eu, vizitator strain, care vin din Romania, unde avem deja niste standarde definiste cit de cit bine de comert civilizat, sint destul de prost impresionat de zapaceaza din Chisinau. Ca sa ma explic foarte bine zic asa: am fost la chiosc sa-mi cumpar un suc. Ca sa n-am surprize cu stomacul am cauta sa cumpar ceva ce beau in Romania, adica am cautat Sprite. Am gasit la 2 L. Am dat pe el 13,8 lei. Peste 2 zile ma duc tot acolo si cica costa 14,5 lei. Eu nu mai inghit asa ceva. Ma gindeam ca oricum e mai ieftin ca in Romania si nu mai uitam la pret, dar nu suport ideea sa fiu furat. M-am dus la un magazin mai cochet de peste drum si am luat spriete la 12 Lei. Conditii optime, bon ca la carte si daca mai pun ca aera si eftin (pentru mine cel putin) e super. Macar e cinstita chestia. Chiar daca as da mai mult prefer de la un magazin serios.

O alta experianta am avut la posta unde pentru 3 telefoane, toate 3 de 1 minut la un loc am platit 17 lei. M-am enervat si am zis ca de acum dau telefon de la Moldtelecom. Acolo e cu bon si cit vorbesti atita dai. Pentru 3 telefoane scute am platit 1 leu si ceva nu 17 ca la posta.

Comertul la standarde civilizate fac bine la viata si creier si trebuie sa va obisnuiti cu el (nici nu e prea greu) daca vreti sa intrati in UE.

In Moldova sint diferente foarte mari la preturi ale aceluiasi produs, inclusiv la cursurile valutare ROL/Leu md ceea ce e foarte neplacut.

Acum voua v-ar trebuie niste magazine BIlla sau Carefour in oras. Este cu siguranta o chestiune de timp pina vor apare si acestea. Mai trebuie un pic sa se obisnuiasca lumea cu comertul modern si sa creasca un pic nivelul de trai si pretentiile clientilor.

Dupa ce vedeti cum arata pietele mari din Bucuresti (e adevarat ca nu-s prea ieftine) o sa va doriti sa aveti asemenea piete. Acoperite, inchise, ingrijite destul de bine.

Dupa ce te obisnuiesti cu comertul civilizat nu mai inghiti zapaceala din piata centrala.

Vivat tara Moldovei.


Ce aveti voi nevoie
 
Nu am fost in METRO si daca serios nu prea cred sa fie prea mare diferenta. Ok, poate ceva preturi mai mici dar in rest, nu cred ca METRO ma poate servi pe mine drept un magazin convenabil deoarece este totusi destinat persoanleor juridice si e angro ! Pentru ei, sigur ca e mai bine, pentru cei ce cred ca METRO e GreenHIlls sau GrandHall dar cu preturi mai mici am impresia ca se insala.

Cel putin asta e parerea mea momentana. Poate cind ajung acolo mi-o schimb.


Mai vedem !
 
xxx

Metro n-o sa aduca nimic bun decat lui Voronin si feciorasului sau. Noi tot o sa ramanem saraci cu pantaloni rosi in fund.
 
www.cbi.ro said:
Eu sint din Bucuresti si am si firma si am fost la toate Metro care sint pe aici, inclusiv in Iasi.

Am fost la Chisinau in jur de 25 dec 2004 si tot umblind de colo colo am dat cu ochii si de reclamele Metro. Si zic: "te pomenesti ca oi putea sa intru cu cardul din Romania". "Mai stii ?"


Culmea ! Am intrat si am cumparat. Alimentele sint din Moldova iar in rest majoritatea produseleor sint romanesti sau aduse din Romania, pentru ca in Romania Metro are baza puternica. Metro Iasi-ul este aprope si asta e foarte convenabil.

Reteaua are sanse pentru ca va grantez eu ca au facut calcule de fezabilitate si nu s-au apucat in investeasca milioane de dolari asa [cenzurat].

E adevarat ca trebuie sa ai firma dar exista avantajul ca firma poate delega persoane care sa faca cumparaturi la Metro in numele firmei sau in nume personal. Astfel, eu daca am firma (in Romania in cazul meu) pot sa-i fac card de Metro cuiva din Chisinau (o pers sau 2) astfel incit sa poata sa intre si sa cumpere orice doreste.

Ca se paote cupara numai de 100 lei nu e o tragedie. Se va estompa cu timpul. In Romania, cind au infintat Metro valoarea minima era 100.000, la vremea aceea cam 30, adica vreo 400 lei modovenesti. De atunci n-au mai umblat la valoarea asta si acum cei 100.000 lei romanesti fac 3 $ si ceva. Iata cum a devenit accesibil.

Ca te obliga sa iei mai multe o data. E adevarat dar se presupune ca vii la metro ca mic engros-ist macar iar daca esti persoana vrei sa ieisi ceva mai ieftin. Atunci iei si tu 2. Altfel magazinul ce cistiga. Metro nu e chiar un magazin en detail.

De ce sint 2 ? simplu: ca cei din oras sa se poata aproviziona mai usor
functie de zona in care se afla si ca cei care vin din afara sa o poata face frara sa trebuiasca sa intre in oras. In plus umblindu-se cu cantitati foarte mari de marfa ar fi foarte incomod atit pentru sistemul de aprovizionare cit si pentru circulatia orasului ca aceste miscari de tiruri sa aiba loc in oras. Sint 2 si pentru facptul ca din calculele de fezabiliatate a reiesit ca ambele, vor avea clientela.

Pentru Moldova Metro este un lucru foarte important pentru ca aduce o noua cultura comeriala si arata moldovenilor cam cum arata comertul civilizat. Eu am vazut ca la Chisinau comertul este un mare haos si se face dupa ureche si la mica intelegere, cu toate dezavantajele ce decurg din asta. In piata centrala este o [cenzurat] absoluta. Gasesti orice, oricum, opriunde si oricind, inclusv TORT (adica prostituate). Prostituatele in Mijlocul orasului nu sint chiar o imagine buna pentru oras.

Metro va ajuta la derusificare. Eu din cite tin minte, nu prea am vazut scris ruseste pe acolo. Poate ma insel dar ma duc data viitore si verific.

In Moldova nu exita la nivel macro o cultura a comertului civilizat. Ea a aparut insa o data cu firmele moderne (FIDESCO, VOXTEL, MOLDTELECOM - probabil ca mai sint si altele). In aceste locuri, eu, vizitator strain, care vin din Romania, unde avem deja niste standarde definiste cit de cit bine de comert civilizat, sint destul de prost impresionat de zapaceaza din Chisinau. Ca sa ma explic foarte bine zic asa: am fost la chiosc sa-mi cumpar un suc. Ca sa n-am surprize cu stomacul am cauta sa cumpar ceva ce beau in Romania, adica am cautat Sprite. Am gasit la 2 L. Am dat pe el 13,8 lei. Peste 2 zile ma duc tot acolo si cica costa 14,5 lei. Eu nu mai inghit asa ceva. Ma gindeam ca oricum e mai ieftin ca in Romania si nu mai uitam la pret, dar nu suport ideea sa fiu furat. M-am dus la un magazin mai cochet de peste drum si am luat spriete la 12 Lei. Conditii optime, bon ca la carte si daca mai pun ca aera si eftin (pentru mine cel putin) e super. Macar e cinstita chestia. Chiar daca as da mai mult prefer de la un magazin serios.

O alta experianta am avut la posta unde pentru 3 telefoane, toate 3 de 1 minut la un loc am platit 17 lei. M-am enervat si am zis ca de acum dau telefon de la Moldtelecom. Acolo e cu bon si cit vorbesti atita dai. Pentru 3 telefoane scute am platit 1 leu si ceva nu 17 ca la posta.

Comertul la standarde civilizate fac bine la viata si creier si trebuie sa va obisnuiti cu el (nici nu e prea greu) daca vreti sa intrati in UE.

In Moldova sint diferente foarte mari la preturi ale aceluiasi produs, inclusiv la cursurile valutare ROL/Leu md ceea ce e foarte neplacut.

Acum voua v-ar trebuie niste magazine BIlla sau Carefour in oras. Este cu siguranta o chestiune de timp pina vor apare si acestea. Mai trebuie un pic sa se obisnuiasca lumea cu comertul modern si sa creasca un pic nivelul de trai si pretentiile clientilor.

Dupa ce vedeti cum arata pietele mari din Bucuresti (e adevarat ca nu-s prea ieftine) o sa va doriti sa aveti asemenea piete. Acoperite, inchise, ingrijite destul de bine.

Dupa ce te obisnuiesti cu comertul civilizat nu mai inghiti zapaceala din piata centrala.

Vivat tara Moldovei.


Ce aveti voi nevoie

hai bai CBI nu te mai da si tu asa shmeker... si in Bucuresti majoritatea pietzelor si magazinelor nu sunt la standartele europene, norok ca sunt centre de comertz En-Gro: Metro, Carrefour si Sellgros... si sper sa apara si mai multe pe viitor...

tu vorbesti asa... de parca ai fi din Londra si ai compara Kishngtown nostru ;)
 
Back
Top