PPCD este forta politica sprijinita de Occident

Aurelian Roibu

New Member
Celebrul D i c k Morris recomanda moldovenilor sa voteze PPCD

„Vorbesc nu din numele Guvernului SUA şi nu din numele poporului american, dar ştiu că inima lor este alături de Partidul Popular Creştin Democrat din Moldova”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, politologul american, D i c k Morris. El a spus că a încheiat un contract de colaborare cu PPCD în vederea obţinerii, de către această formaţiune, a victoriei în alegerile din 6 martie.
„Lucrez pentru acest partid şi de aceea el va câştiga (...) Având de a face cu un regim precum cel din Moldova, trebuie să ne aşteptăm la falsificarea alegerilor. Comuniştii ştiu că nu pot fi aleşi pe cale democratică şi, în acest caz, ei ar putea purcede la falsificări. Însă comunitatea internaţională şi cetăţenii Moldovei nu vor permite falsificarea scrutinului din martie. Anul 2004 a fost anul libertăţii pentru Ucraina, iar anul 2005 va fi anul libertăţii pentru Republica Moldova”, a subliniat Morris.
Potrivit lui, în Europa a simţit pretutindeni spiritul reformei, a observat că oamenii se mişcă înainte. „Culorile roşu şi oranj sunt asemănătoare, dar sunt şi foarte diferite. Oranj este culoarea viitorului, culoarea oportunităţii de colaborare cu Uniunea Europeană şi cu SUA, culoarea libertăţii, iar roşul este culoarea trecutului, culoarea sărăciei, culoarea corupţiei, culoarea lipsei de posibilităţi şi a dictaturii. Cetăţenii Republicii Moldova vor face la fel cum au făcut cetăţenii Ucrainei, care au ales oranj”, a declarat Morris.
În opinia sa, în ultimele şase luni, lucrurile în Moldova s-au schimbat – acum şase luni Voronin era roşu, iar în prezent „nu este sigur ce culoare are”. „Cu 6 luni în urmă, Moldova se afla într-o mare roşie, - pe de o parte Năstase, iar pe de alta - Kucima. Acum Moldova este înconjurată de o mare oranj, - pe de o parte Băsescu, iar pe de altă parte - Iuşcenko. În câţiva ani România va deveni membru al UE şi este probabil că Ucraina o va urma. Nu cred că Moldova merită să rămână o insulă (...) Când George Bush a declarat luna trecută că America vede liderii reformelor democratice din toată lumea, m-am gândit la Iurie Roşca. Am o noutate pentru preşedintele şi structurile politice din Republica Moldova: PPCD va fi învingătorul scrutinului apropiat şi-i va depăşi pe comunişti. Roşca trebuie să explice alegătorilor că trebuie să aleagă între „roşu” şi „oranj”. Alegătorii care consideră că viitorul Moldovei este alături de Rusia sunt alegătorii Partidului Comuniştilor şi ai BMD. Cei care cred că viitorul Moldovei este lângă Europa, unde există mai multe oportunităţi economice, mai multă libertate politică, sunt alegătorii PPCD şi ai lui Iurie Roşca”, a conchis D i c k Morris.
Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al PPCD, D i c k Morris este cel care l-a ajutat pe Bill Clinton să recâştige alegerile din 1996, după ce acesta pierduse locul în congres în favoarea republicanilor cu doi ani înainte. Morris a mai operat campaniile electorale a treizeci senatori şi congresmani, toate rezultate fiind cu victorie. În ultimii ani, Morris s-a orientat spre campaniile electorale din străinătate şi a servit în calitate de strateg principal al reformatorului din Mexic Vincente Fox, care a câştigat alegerile prezidenţiale în iulie 1970 după 71 ani de dictatură socialistă. A lucrat împreună cu strategii din „Nasha Ukraina”, pentru succesul lui Victor Iuşcenko. Dick Morris a lucrat şi pentru campaniile electorale de succes a preşedinţilor din Argentina, Uruguay, Rusia şi Taiwan. Recent, Morris a ghidat Partidul Independenţei din Marea Britanie spre un succes în alegerile pentru Parlamentul European”.
Flux, 15 februarie
P.S. Am pus D i c k separat, deoarece administratorii site-ului cenzureaza acest cuvant.
 
Se stie D. Morris a facut campania PUR-ului din alegerile locale din romania, si se mai stie ca D.Voiculescu e un om extrem de bogat si'si poate permite asa strategi..
apare o intrebare retorica, de unde are rosca asa bani ? :wink:
 
Ideea topicului este tocmai asta: PPCD ESTE FORTA POLITICA SPRIJINITA DE OCCIDENT, IMPLICIT DE AMERICANI. Iar occidentalii pot sa acorde sprijin politic si fara sa ceara recompense financiare. Ei pot sa dea bani, nu sa ceara.
 
Partidul Popular Creştin Democrat din Republica Moldova va fi primit în curând cu statut de observator în rândurile Partidului Popular European. Alexandru Herlea, membru al Comitetului Executiv al Internaţionalei Creştin Democrate, responsabil pentru ţările din Europa Centrală şi de Est, a efectuat cu acest prilej o vizită la Chişinău unde a susţinut o conferinţă de presă.
Alexandru Herlea s-a declarat convins că în circa o lună cererea Partidului Popular Creştin Democrat din Republica Moldova de a obţine statutul de membru observator al Partidului Popular European, cerere aflată acum în curs de examinare, va fi aprobată.
Statutul de membru observator al PPCD - care este acum membru plin al Internaţionalei Creştin Democrate - va deveni unul de membru asociat al Partidului Popular European, după ce Republica Moldova va deveni ţară candidată la integrarea în Uniunea Europeană.
Alexandru Herlea a spus că atât PPCD, cât şi liderul formaţiunii Iurie Roşca se bucură de o reputaţie excelentă în cadrul Partidului Popular European.
Întrebat cum apreciază calificativul de „formaţiune a extremei drepte” pe care-l atribuie constant PPCD-ului adversarii politici ai acestuia, Alexandru Herlea a declarat că îl găseşte lipsit de temei.
„Alegaţiile privind poziţia de extremă dreaptă a PPCD, a spus Alexandru Herlea, nu sunt luate în serios de PPE, dimpotrivă PPCD-ul este considerat ca un partid cu adevărat democrat, un partid care se conduce conform marilor valori care sunt valorile proprii PPE. Deci răuvoitorii care vor să arunce o umbră asupra PPCD-ului nu găsesc o ureche atentă în sânul PPE.”
Responsabilul ICD pentru ţările din Europa Centrală şi de Est nu şi-a ascuns intenţia de a sprijini PPCD-ul în campania pentru alegerile parlamentare din 6 martie:
„PPCD face parte din Internaţionala Creştin Democrată, este membru plin, titular al ICD şi este absolut normal ca responsabilul pentru Europa Centrală şi de Est al IDC să vină în vizită la Chişinău, la sediul PPCD. Eu nu mă ascund că doresc PPCD să aibă un succes cât mai mare în alegerile parlamentare – este în interesul familiei politice pe care o reprezint. Am venit aici să afirm punctul de vedere al IDC şi, deci, implicit , să susţin campania electorală a PPCD. Lucrurile astea sunt absolut normale, aşa cum alte internaţionale, socialistă de exemplu, sau liberale, pot trimite şi probabil îşi vor trimite reprezentanţi care să susţină partidele lor în campania electorală”.
Potrivit lui Alexandru Herlea, contextul în care PPCD va deveni membru observator al PPE este mult mai larg, „deoarece RM se regăseşte într-o fază extrem de importantă a evoluţiei sale legată de un factor extern care este această rapidă evoluţie a zonei statelor europene din fosta URSS spre democraţie”.
„Ceea ce s-a întâmplat în Georgia şi Ucraina - a spus reprezentantul Internaţionalei Creştin Democrate - este extrem de îmbucurător şi încurajator şi constituie un excelent cadru pentru progresul democraţiei şi în Moldova”.
Potrivit lui Alexandru Herlea, „desfăşurarea corectă a alegerilor – acesta va fi testul pe care Republica Moldova trebuie să-l treacă pentru a fi acceptată de comunitatea statelor democrate. Testul alegerilor din 6 martie va fi un test esenţial. Cu atât mai mult cu cât Republica Moldova, de la reluarea puterii de către comunişti, a fost într-o situaţie extrem de dificilă. Este de notorietate publică că statul de drept nu a fost respectat, independenţa justiţiei şi libertatea mass-edia au fost încălcate, drepturile omului de asemenea, s-au exercitat presiuni inadmisibile asupra opoziţiei, în special asupra PPCD-ului… Iată de ce comunitatea internaţională este extrem de atentă şi de ce urmăreşte cu îngrijorare situaţia legată de alegeri …”
„PPE, a mai spus Herlea - face un apel către toţi membrii săi, către toate partidele de dreapta şi creştin-democrate din Europa, de a trimite un număr cât mai mare de observatori la alegeri.”
http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2005/02/050212_ppcd-ppe.shtml
 
Victor Dragan said:
Ideea topicului este tocmai asta: PPCD ESTE FORTA POLITICA SPRIJINITA DE OCCIDENT, IMPLICIT DE AMERICANI. Iar occidentalii pot sa acorde sprijin politic si fara sa ceara recompense financiare. Ei pot sa dea bani, nu sa ceara.

orice om cu cap pe umeri si'ar da seama ce tendentioasa este tema acestui topic, corect ar fi asa :
d.morris cunoscutul manager de campanii lucreaza pentru ppcd,
si de cand un tip care lucreaza pt oricine care da bani, reprezinta Occidentul

rog moderatorii sa ia masuri, ca se manipuleaza si denatureaza adevarul.
 
oricum se pare ca i'o platit prea putin, ca altfel le'ar fi dat o idei mai buna pentru imaginea partidului, dar asa o fost nevoiti sa o 'fure' de la alianta DA,de unde nu doar culoarea a fost furata, dar chiar si sloganul, ceea ce mi se regretabil :
http://alegeri2005.md/opponents/ppcd/
DA pentru Oameni
DA pentru Moldova

totala lipsa de imaginatie, dar daca o sa aiba succes la oameni o sa aflam abia dupa 6.martie
 
Eastern Europe's Orange Revolution
By Dick Morris
FrontPageMagazine.com | February 16, 2005

To paraphrase Marx and Engels, a specter is haunting the tyrannical former communist regimes of Eastern Europe — the specter of the Orange Revolution.

Once safe ruling their impoverished enclaves of repression and corruption, the ex-communists, who go by such euphemisms as “moderate centrists,” are now facing massive popular revolt and a spreading demand for freedom and real democracy.

Beginning in the former Soviet Republic of Georgia, the orange tide spread to Ukraine, where it engulfed the former nomenklatura and apparatchiks of the Soviet era and forced them from power. Now the revolution spreads, on its own as they all do, to tiny, oppressed Moldova.

Born in infamy by a provision in the Hitler-Stalin pact of 1939, Moldova was split off from Romania and given to the Soviet Union, where it languished as a “people’s republic” until 1991. But this battered and oppressed land of 4 million mistook the democratic promises of former communists who turned out to be controlled by the Russian mafia. Their leader became the richest person in the nation through unfathomable corruption.

The stench became so pervasive that, in 2001, a desperate electorate turned the mobsters out and put the unreconstructed communists back in charge. The repression that followed was predictable. Free media was snuffed out, opposition politicians were “investigated” and, in local elections, opposition parties had no access to the media and were denied permits for their meetings and rallies.

But the birth of freedom in Ukraine has inspired the tiny Christian Democratic Party, under the charismatic and tireless Iurie Rosca, to aspire to create a genuinely free Moldova. Symbolically backed by the Ukrainian democrat Viktor Yushchenko, Rosca is battling to make the voice of democracy heard despite the state-controlled media that won’t cover his party except to defame it.

Unfortunately, he gets no support or even sympathy from the diplomatic dunderheads in our own State Department who profess, and unfortunately practice, a neutrality that removes the United States from the side of those fighting for freedom. They pretend any election in which opposition parties are denied access to the media is somehow fair and free.

There seems to be a disjuncture between the Bush Freedom Doctrine and the policies and activities of his own State Department. There, officials seem not to have read the second Bush inaugural address or internalized its commitment to freedom.

In Moldova, the communists, for once refreshingly candid, still go by the name of “communist.” But they find themselves locked in a close three-way battle against the Russian mafia party — the so-called Moldova Democratic Alliance — and Rosca’s Christian Democrats (with the small but growing Social Democratic Party, a pro-democracy leftist party, as a potential surprise). With the election scheduled for March 6, the possibility that the orange momentum will sweep all before it has the power structure terrified. Only our own State Department seems to be, at best, ignoring the developments and, at worst, rooting for the wrong side.

The Moldovan communists, now cut off from Russia by a democratic Ukraine, say they have broken with Putin, but their Titoesque independent communism may be falling in the face of the Orange tide.

Meanwhile, Putin backs the party controlled by the Russian mafia, which ruled the country in the ’90s. His troops occupy Transniestria, the easternmost part of Moldova, which they “encouraged” to break away from Moldova, and have set up a mafia-dominated regime.

Moldova bleeds under its repression. One-third of the population has left. Human trafficking in body parts and in prostitutes of both sexes is ubiquitous, and university professors earn $30 per month.

But this tiny nation has assumed a geo-strategic importance that only our State Department seems to ignore. If the Orange Revolution can capture a third former communist state, the wave will be strengthened, perhaps enough to topple repressive regimes in Belarus and even to kindle the fires of freedom in Russia.

The regime will undoubtedly try to steal the election, but Western exit polls — more accurate there than here — may make their chicanery obvious. In the meantime, Rosca will flood the streets with thousands of young people waving orange banners imported from Ukraine and demanding freedom. Then it will be up to the United States and Europe to help the people achieve the democracy they covet.

Secretary of State Condoleezza Rice faces her first test. Will she go with the cautious, Moscow sympathizers of her bureaucracy or with the forces of freedom fanned so eloquently by her president? The world waits.

Notice: Morris is an adviser to the democratic forces of Moldova.

http://www.frontpagemag.com/Articles/ReadArticle.asp?ID=17046
 
Citate din
zopiryon said:
ceo sa faci daca o sa vorbim face to face
arg. meu pt a nu vota ppcd, e ca din cauza liderilor/propagandei/retoricei
daca o sa voteze cu ppcd no sal inteleg
de'si skimba pozitie de la o zi la alta
ai folosit forma plurale
no sa fiu badarn ca tine si no sa te trimit in mata, dar imi rezerv dreptu
mai postez odata aliniatul
sa dus sa mai citeasca
decand scriu pe moldova.net
mai am sanse sa vad sondajele prestegioaselor firme
da nu'i sigur el pe nimic
zopiryon said:
sa'mi arati si o sa recunosc
No comment.
 
poti sa cauti chestii de genu astea cate vrei, oricum o prostie mai mare ca homofob- uraste omu n'o sa gasesti, asa ca nu te obosi :lol:
eu scriu extrem de mult in fiecare zi, asa ca o fac ca sa fie inteles mesajul

sustii in continuare ca homofob e cel care uraste omul, sau ai deskis dexu si ai vazut cat de tontalu esti ?
 
zopiryon said:
redneck said:
zopiryon said:
rog moderatorii sa ia masuri, ca se manipuleaza si denatureaza adevarul.

A scris cel care a debitat clisee comuniste cu duiumul. Nu ti se pare ca esti ipocrit?

mi se pare culmea ipocrizie ca tu ai ajuns moderator
Cu alte cuvinte ipocriti sunt administratorii acestui forum, nu-i asa?
 
zopiryon said:
poti sa cauti chestii de genu astea cate vrei, oricum o prostie mai mare ca homofob- uraste omu n'o sa gasesti, asa ca nu te obosi :lol:
eu scriu extrem de mult in fiecare zi, asa ca o fac ca sa fie inteles mesajul

sustii in continuare ca homofob e cel care uraste omul, sau ai deskis dexu si ai vazut cat de tontalu esti ?
Zopiryon, mai dezgustator decat homofobia lui Roibu este antisemitismul tau abject.
 
diferenta e ca eu cel putin stiu ce cred, spre deosebire de el :wink:
eu nu urasc evreii, ci doar nu mi's simpatici :D
de ce ma ataci pe mine, cand ar trebui el atacat, sau din cauza ca e in acelasi gand ca si tine e scutit de asta ?
 
zopiryon said:
eu nu urasc evreii, ci doar nu mi's simpatici :D
Aberatie. Repet, nu-mi plac homosexualii si bisexualii. Adica, cei ca tine, care au sex feminin, dar se dau barbati. Cat despre termenul inventat de tine, homofob, in dex nu l-am gasit. Asa ca termina prostiile, ca deja nici amuzant nu esti.
 
zopiryon said:
diferenta e ca eu cel putin stiu ce cred, spre deosebire de el :wink:
eu nu urasc evreii, ci doar nu mi's simpatici :D
de ce ma ataci pe mine, cand ar trebui el atacat, sau din cauza ca e in acelasi gand ca si tine e scutit de asta ?
Dintre cele doua, homofobia si antisemitismul, ultimul a avut implicatii mult mau grave. In alta ordine de idei, tu ca un antisemit nu ai nici un drept moral sa afirmi:
zopiryon said:
ti'am atras atentia ca homofobia in lumea occidentala nu este tolerata
 
si ce am eu cu implicatiile pe care le'o avut antisemitismu, iti mai repet in momentu de fata, ei nu'mi sunt simpatici, nu am nimic impotriva lor, nu'i urasc, nu le vrea moarte si nimic de genu asta...
chestia e ca eu cel putin am citit indeajuns despre asta ca sa stiu macar ce inseamna antisemit, spre deosebire de retardatu de roibu care continua sa aberze
 
Back
Top