referendumul transnistrean: rezultate, consecinte

Duma recunoaşte rezultatul referendumului din Transnistria

Duma de Stat a Federaţiei Ruse a recunoscut rezultatele referendumului din Transnistria privind independenţa regiunii de Republica Moldova şi ulterior aderarea acesteia la Rusia, cernd acelaşi lucru comunităţii internaţionale.
n declaraţia Parlamentului de la Moscova se spune că "Federaţia Rusă trebuie să-şi alinieze politica sa, lund n consideraţie libera exprimare a voinţei poporului transnistrean".

Deputaţii ruşi consideră că referendumul n stnga Nistrului a fost organizat respectnd standardele legale internaţionale şi legislaţia Transnistriei.

Apel la luarea n considerare a rezultatelor referendumului


Duma propune comunităţii internaţionale să ia n consideraţie rezultatele referendumului n Trasnitria.

Şi aceasta "pentru ca drepturile oamenilor, pacea şi securitatea din regiune să fie asigurate, şi pentru soluţionarea echitabilă a conflictului transnistrean".

Textul declaraţiei Dumei de la Moscova va fi trimis n Parlamentul de la Chişinău, Sovietului Suprem al autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene, Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Organizaţiei de Securitate şi Cooperare n Europa.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Tiraspol, la 17 septembrie n favoarea independenţei Transnistriei şi aderării ei ulterioare la Rusia au votat 97,1 la sută din participanţii la referendum, n timp ce pentru reintegrarea Transnistriei n Republica Moldova - doar 2,3 la sută au votat pentru, iar mpotrivă 94,6 la sută.

Numărul total al alegătorilor n Transnistria depăşeşte 390.000, dintr-o populaţie totală de 555.000.

Sursa:
www.bbc.co.uk/romanian
 
adrenalina;149672 said:
Onisofor, eu intelg chestiunea asta, dar daca tu crezi ca mai sunt sanse ca acei oameni sa isi schimbe parerea te inseli... intreaba pe cei din MD ce parere au despre chetsiune asta. majoritatea sunt de-acrod ca de fapt acest referendum este dorinta reala a populatiei de acolo. procentul celor care nu vad asa este foarte mic... sunt atat de spalati la creier acei oameni incat sunt incurabili :D... eu inteleg ca ii vorba de sprit national, de umanism si asa mai departe... insa realitatea este alta si noi ne imbatam cu apa de ploaie crezand ca acei oameni sunt obligati sa creada ccea ce ne-au dat de inteles la 17 septembrie...
.

Cand iti este furat copilul iar acesta dupa un timp nu te mai recunoaste nu trebuie sa renunti la el ci trebuie sa ii amintesti adevaratele lui radacini !
 
Back
Top