Separatismul - noul val al secolului XXI?

domnule konya :) va amintesc ca muntenegrul,cernaia gora, era lipit doar pe hirtie de serbia cind in realitate muntenegrul avea moneda proprie,autonomie culturala,lingvistia .
 
Rog putina atentie si putin calm. Nu e bun denumirea de Separatismul, noul val... etc. Este parerea mea si argumentez:
Hai sa trecem peste certuri si sa nu transferam de pe alte forumuri aici disputele vechi. Este un forum nou si vad ca moderatorii sunt corecti si impartiali. Apreciez asta si asigur de respectul meu.
Deci, nu-i vorba de separatism. Eu NU vreau separatism. Nici economic, nici etnic. Eu doresc ( si multi maghiari spun asta) ca sa se PUNA IN PRACTICA ce este deja lege acum in Ro. Adica descentralizarea si autonomia locala inscrise in Constitutie si in Legea de Administratie Locala, - sa devina practica in viata de zi cu zi.
Motivatia este elementar evidenta. Ineficienta centralizarii se vede la tot pasul. Toate autoritatile locale ( de la judete, la orase si comune) asteapta "mura in gura" sa ordone" de la Centru cineva..... in orice domeniu. Iata, problemele sunt de fapt de Eficienta, Organizare, Management .... si mai ales FINANCIARE! Bugetele locale se aloca de la centru ( si stim ca dupa "ochi frumosi", de multe ori!). Sa ne amintim Bacau 2000-2004 cand Sekelariu primea de 5-6 mai multi bani de la Mitrea si Sekelariu-fratele pentru drumuri si infrastructura, mai mult decat jud. Mures-Harghita-Covasna LA UN LOC!
Si asta in conditia in care UDMR sustinea in Parlament guvernul PSD! Astazi, la fel se aloca fonduri, numai ca nu mai merg la pesedistii de la Bacau ( lasam orasul ca Stavarache este la PNL acum, trecand de la PC), dar fonduri enorme merg la Bucuresti pe mana lui Videanu care toaca fonduri imense pe asfaltari proaste, in fiecare an!
Am dat numai un exemplu mic....
Deci, descentralizarea financiara este necesara. Ea este in Lege, dar in practica este ca si pana in 2004...., adica DELOC.
Cetatenii fie romani fie unguri platesc impozite. Firmele lor platesc impozite. Ele se colecteaza la Centru care le imparte cum vrea. Daca sistemul ar permite ca o cota mai mare sa ramana la Local, atunci comunitatea locala ar avea un control mai bun al banului public local.
Sunt drumuri nationale cu gropi la Bucuresti unde se aloca fonduri enorme? Sunt! Sunt sosele nationale cu gropi la Mures si restul Secuimei unde se aloca de la centru sume prea mici? Sunt!
Acelasi lucru si in cazul bulevardelor locale si strazilor care sunt deja in custodia autoritatilor locale....
Provincia crede ca ar trebui sa ramana mai multi bani la bugetele locale. Aici e buba. Provincia inseamna si Secuime si Oltenia si Moldova-Ro si Crisana, etc, deci e o opinie falsa ca numai ungurii ar dori asa ceva. Poate ca magyarii sunt numai ceva mai activi in acest sens, atata tot. Exista Regiuni de Dezvoltare... dar ce putere economica au? Mai nimic. Ele trebuie sa devina unitati administrative si teritoriale cu autonomie locala. Atat.
Deci nu-i vorba de secesiune. Este exact ca la regiunile din Italia, ori provinciile Spaniole, de exemplu.
Daca autoritatile locale ar avea puterea reala in treburi locale, atunci si raspunderea lor in fata cetatenilor de acolo ar fi mai evidenta. Si s-ar zice cu drept la 4 ani odata: Ai facut ce ai spus? Ai avut si bani si putere de decizie!
Asa... mereu se va ascunde incompetenta si desinteresul dupa placa: nu avem fonduri, nu avem putere de decizia!
Pozitia mea asta este si e clara si veche de ani de zile pe forumuri, asta nu neg. Restul sunt aiureli. Eu ce am spus acum, am spus mereu.
Daca se permite, pot posta si adresa unui Group de Yahoo despre Regionalizare, unde exact asta discutam, fara extremisme si fara idei preconcepute.
Si mai cred ca Moldova, - cu regiunile ei Gagauz si Transnistria, pot sa ne impartasasca noua, tuturor, din experienta autonomiei locale. La voi cum este? Regiuni numai cu numele, asa cum este si in Ro, ori acolo chiar exista responsabilitate si descentralizare?
Numai bine va doresc si buna intelegere. OK?
 
Maghiarii nu prea vor toţi ce ai spus tu, cel mult cţiva extremişti din UCM. Cum rămne cu constituţia ţării, care la articolul 1 spune:

"Romnia este un stat naţional unitar şi indivizibil"?

n Ungaria există autonomie pe criterii etnice? Minorităţile din Ungaria au aceleaşi drepturi cu cele pe care le acordăm noi ungurilor şi secuilor din Romănia? Iată nişte probleme mai importante, care ar trebui să te preocupe mai mult, domnule racoczi.
 
Mai documenteaza-te cu privire la ce ai scris. Articolul 1 nu se contrazice cu articolele 120-121. Nu au cum. Autonomia locala si descentralizare nu au de-a face cu Unitatea Statului. Numai daca se priveste problema din o anume "perspectiva".... atunci totul are legatura cu..... "totul". Se numeste Teoria Conspiratiei si.... nu e prea in regula.
In Ungaria exista regiuni administrativ-teritoriale autonome. Cauta pe Google. Comitatele ( judetele) sunt reunite in regiuni si astea in euro-regiuni transfrontaliere. De exemplu, Duna-Krs-Maros-Tisza ( DKMT), reuneste si Regiunea de Vest a Ro ( Banatul-Aradul-Hunedoara) si Vojvodina ( Banatul sarbesc). La fel si euro-regiunea Karpatika. Nu are rost sa detaliem aici. Este vorba de criteriul ECONOMIC SI DE INTEGRARE.
Minoritatile din HU au Autonomie si Autoguvernare, detalii la Portalul comun Ro-Hu ( Bilateral.ro).
Ce ai postat ti-am raspuns, cu toate ca nu-s asa de importante precum zici. Important este factorul economic si respectarea principiilor Legii, cum ziceam mai sus.
Restul sunt pure speculatii care poate ca doresc sa directioneze discutia pe un fagas.... mai asa ....
Punctual am raspuns. In rest, la alte mesaje despre posibile teorii "conspirationiste" nu mai postez. E inutil a polemiza cu premisa "daca si parca".
Numai bine va doresc si ITI doresc.
( Nu e bine sa stai pe 2 forumuri odata)
 
Separatism ???
NEM NEM SOHA AUTONOMIE ! (NU NU NICIODATĂ AUTONOMIE)
:ro1:Ar trebui sa discutam despre Rentregire Romniei :super:

Chiar nea KROKO nu prea ai ce face prin forumurile din Romnia ? Ai fost banat pe toate ? :hoho:
 
Incepem cu Nodul Bucovinei si a regiunii Ismail ... daca reusesti ceva ma chemi ...
adica asteas aberatii ... cel putin in viitorul apropiat ...
 
La discursurile tale Rakoczi
Orice ai zice UNIREA Romaniei cu Moldova e doar o chestiune de ani (mai inti
basabenii trebuie să scape de comunism, dar asta trebuie să o facă singuri). Cand vor putea sa-si exprime opinia liber atunci UNIREA e ca şi realizată.

Ce separare a Ardelului vrei, noi suntem majoritari aici si după cum ai vazut ai nevoie de majoritate n democraţie, ce naţiune sunteţi voi nu sunteţi maghiari, ce autodeterminare mai vrei, de princiipiul autodeterminări s-a folosit pe care l tot pomeneşti s-a folosit poporul roman n 1918, şi-a exprimat n mod democratic opţiunea (nu există poporul moldovean, limba moldovenească, asta sunt invenţii ale ruşilor)

P.s. Cred ca mai ştii ce melodie ai dedicaţie specială de la mihaibo (aici roman)
dacă vrei trimite-mi un mesaj cu adresa ta de mail şi ţi transmit frumuseţe de piesă
 
Autonomie si Descentralizare. Principii inscrise in Constitutia Romaniei.
Eu doresc ca sa se PUNA IN PRACTICA ce este deja lege acum in Ro. Adica descentralizarea si autonomia locala inscrise in Constitutie si in Legea de Administratie Locala, - sa devina practica in viata de zi cu zi.
Motivatia este evidenta. Ineficienta centralizarii se vede la tot pasul. Toate autoritatile locale ( de la judete, la orase si comune) asteapta "mura in gura" sa ordone" de la Centru cineva..... in orice domeniu. Iata, problemele sunt de fapt de Eficienta, Organizare, Management .... si mai ales FINANCIARE! Bugetele locale se aloca de la centru ( si stim ca dupa "ochi frumosi", de multe ori!). Sa ne amintim Bacau 2000-2004 cand Sekelariu primea de 5-6 mai multi bani de la Mitrea si Sekelariu-fratele pentru drumuri si infrastructura, mai mult decat jud. Mures-Harghita-Covasna LA UN LOC!
Si asta in conditia in care UDMR sustinea in Parlament guvernul PSD! Astazi, la fel se aloca fonduri, numai ca nu mai merg la pesedistii de la Bacau ( lasam orasul ca Stavarache este la PNL acum, trecand de la PC), dar fonduri enorme merg la Bucuresti pe mana lui Videanu care toaca fonduri imense pe asfaltari proaste, in fiecare an!
Exemple ca asta sunt destule.
Deci, descentralizarea financiara este necesara. Ea este in Lege, dar in practica este ca si pana in 2004...., adica DELOC.
Cetatenii platesc impozite. Firmele lor platesc impozite. Ele se colecteaza la Centru care le imparte cum vrea. Daca sistemul ar permite ca o cota mai mare sa ramana la Local, atunci comunitatea locala ar avea un control mai bun al banului public local.
Din acest punct de vedere lucrurile sunt clare si restul sunt speculatii de 2 bani. Unii nu vad barna din ochiul propriu de oful paiului din ochiul vecinului. Asta e mentalitate balkanica.
UE nu se multumeste cu reforme pe hartie si restructurari de ochii lumii. Vrea eficienta si munca. Iar conducerea centralizata e ineficienta, s-a dovedit in timpul comunismului .
Numai bine.
 
Din nou despre Serbia si Montenegro, din presa de azi:
"Muntenegru s-a desprins de Serbia
"Prin vointa cetatenilor sai, Muntenegru si-a recapatat independenta", a anuntat, ieri, premierul muntenegrean, Milo Djukanovic , precizand ca, in urma numararii a 99% din buletinele de vot depuse, duminica, in cadrul referendumului pentru independenta, 55,5% dintre alegatori s-au pronuntat in favoarea desprinderii de Serbia. "Muntenegru este un nou stat independent, un nou membru ONU care doreste sa devina, in cel mai scurt timp, membru cu drepturi depline in comunitatea popoarelor europene", a adaugat seful Executivului de la Podgorica, in aplauzele sustinatorilor sai, potrivit Mediafax. Desi partizanii mentinerii uniunii cu Serbia au refuzat sa recunoasca, duminica spre luni, victoria sustinatorilor independentei, Comisia pentru referendum a spulberat, ieri, orice urma de indoiala, validand scrutinul de duminica. "55,4% dintre alegatori au votat independenta Muntenegrului, in timp ce 44,6% au votat in favoarea statului comun", a anuntat presedintele Comisiei, Frantisek Lipka, precizand ca rezultatele "pot suferi modificari, dar nu semnificative". Potrivit Comisiei, procentajul buletinelor de vot valide a fost foarte ridicat - 99,13% - in conditiile in care rata de participare a fost de 86,3%. Cifrele anuntate de oficialii muntenegreni indeplinesc conditiile impuse de UE, conform carora pragul minim de participare ar fi trebuit sa fie de 50%. Totodata, victoria uneia dintre optiuni urma sa fie asigurata de intrunirea a 55% din sufragiile exprimate. In urma numararii voturilor, Uniunea Europeana a anuntat, prin intermediul Inaltului reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Javier Solana, ca "va respecta rezultatele referendumului". La randul sau, Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a precizat, ieri, ca referendumul din Muntenegru s-a desfasurat "in acord cu normele OSCE, ale Consiliului Europei si normele internationale pentru procese democratice".


Belgradul acuza Podgorica de separatism
Victoria partizanilor independentei Muntenegrului a fost primita cu resentimente in Serbia, presa locala anuntand "ruptura", respectiv "sfarsitul" uniunii Serbia-Muntenegru. "Majoritatea lui Milo, indoielnica", afirma cotidianul Politika in editia sa de ieri, preluat de Reuters, adaugand ca "se poate spune ca sustinatorii independentei au castigat, dar nimeni nu poate afirma cu cate voturi". La randul lor, oficialii de la Belgrad au acuzat Podgorica de separatism, Aleksandar Simici, consilierul premierului sarb, Voislav Kostunita, declarand ca nu va fi "surprins daca cineva va da in judecata" autorii sondajelor. "Ceea ce au facut se incadreaza in cea mai buna traditie a scenariilor separatiste", a mai spus Simici. Mai resemnat, ministrul de Externe al Uniunii, Vuk Draskovici, a afirmat ca este timpul ca Serbia "sa se intoarca la radacini" si sa instaureze monarhia. Anterior scrutinului de duminica, Serbia a cerut Muntenegrului sa nu dizolve uniunea celor doua state, precizand, insa, ca va accepta rezultatul. Cele doua tari au facut parte din acelasi stat, intr-o forma sau alta, din 1918, aminteste Mediafax. Independenta Muntenegrului presupune aparitia unei noi tari pe harta lumii si sfarsitul Iugoslaviei, celelalte republici - Slovenia, Croatia, Bosnia, Macedonia - separandu-se in urma razboaielor din anii '90 din Balcani. (D.E.)

Transnistria, pe urmele Muntenegrului
Transnistria va urma exemplul Muntenegrului pentru a-si obtine independenta fata de Republica Moldova, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, la Tiraspol, presedintele "Uniunii moldovenilor din Transnistria", citat de Mediafax. "Vom merge pana la capat si, asa cum a decis, recent, Congresul deputatilor din Transnistria, vom organiza un referendum privind separarea de Republica Moldova. Eventualul refuz al Uniunii Europene de a recunoaste rezultatele acestui referendum in contextul sprijinului acordat separarii Muntenegrului si provinciei Kosovo de Serbia nu va fi decat un exemplu flagrant al dublului standard practicat de Occident", a precizat Valerian Tulgara in acest sens. In cadrul celui de-al VI-lea congres al deputatilor transnistreni, organizat in martie, oficialii de la Tiraspol au anuntat ca intentioneaza sa organizeze, anul acesta, un referendum care sa decida viitorul republicii separatiste, aminteste Mediafax. (D.E.)
 
Ca s-o despartit si ultima farama din Iugoslavia era clar pentru toata lumea . Totul a fost fals facut de Tito , iara minciuna nu tine la nesfarsit , chiar daca e vorba de politica , sau poate mai ales in politica , nici eu nu stiu chiar sigur .
Io nu stiu ce vor sa demonstreze ungurii astia pe aici , ca ei nu au nici o treaba cu asta . Moldovenii , da , ca odata si odata tot se vor uni cu Romania chit ca mai trec 20 de ani pana atunci , da ei ? Ca teritoriile ce le-ar putea ei baga in seama din Romania , Iugoslavia sau Slovacia , unde traiesc mai multi maghiari sunt tabu . Iara zona din centru Romaniei nici vorba nu poate fi atinsa de ei mai mult ca de chinezi .
O sa se faca Europa mare , vor fi toti acolo , ce dracu mai vreu ?
 
Ferencz, descentralizarea va fi aplicata, dar ma tem ca nu in forma pe care o doresti. Har-Cov nu vor constitui o regiune autonoma. Mai degraba, fiecare dintre aceste judete va fi inglobat intr-o alta regiune autonoma.
 
Ma gandesc ca daca nu se facea atata tam-tam cu autonomiile astea ar fi realizat ceva . Da daca insisti , si iar insisti , si iar insisti...ba ca-i culturala , ba ca-i economica , ba ca-i autonoma , ba ca vor independenta , ba Ungaria Mare , ba dracu , ba lacu...dracu sa-i mai priceapa ce vor . Mai bine nu capata nimic , ca sa nu ne inselam , sa lasam lucrurile deocamdata asa .
In Iugoslavia Federativa , lucrurile au fost impotriva naturii , asa cam ca la sex , la pozitii va ganditi voi ca nu stiu daca pot sa spun cine da si cine ia . Asa ca s-a intamplat divortul , apoi partajul , adica fiecare a primit cu ce a venit , cu casa lui sau cu teritoriul lui in cazul asta .
 
Husky40 said:
Ferencz, descentralizarea va fi aplicata, dar ma tem ca nu in forma pe care o doresti. Har-Cov nu vor constitui o regiune autonoma. Mai degraba, fiecare dintre aceste judete va fi inglobat intr-o alta regiune autonoma.

Nu e vorba de Harghita si Covasna, numai. Este si Muresul care face parte tot din Secuimea istorica. E adevarat ca jud. Mures actual este mult marit spre vest de impartirea administrativa din 1968 facuta de Ceausescu. Muresul istoric de pana in 1950 cand s-au facut Regiuni, a fost ceva mai mic. Nu ma refer la o regionalizare etnica, domnule. Regiunile de dezvoltare actuale ( care ar putea sa devina regiuni administrative) sunt doar partial corespondente unor regiuni istorice. De exemplu, Oltenia este in hotarul ei firesc, numita regiunea de S-V Oltenia. Dar mai este si regiunea de S-E complet aiurea pentru ca contine Dobrogea si judetele de S ale Moldovei.
Ei... toate astea se pot discuta. Inclusiv o regiune ardeleana care sa contina Mures-Harghita-Covasna si..... de ce nu si Cluj? Ar fi excelent! Asa procentul de maghiari ar fi de aprox. 43% si nu s-ar mai teme nimeni de ETNICISM! Romii sunt in relitate cam 9-10% in regiunea aia si Romanii restul. Deci nici un pericol "etnic" maghiar. Vorbim de regiuni administrative autonome si descentralizate in Toata Romania, trebuie sa repet iar?
 
Re: Unitate in diversitate...

Sa revenim la Muntenegro:
"
Independenţa Muntenegrului răscoleşte spaime vechi n UE
de Cristina Oroveanu


n timp ce muntenegrenii adepţi ai independenţei sărbătoreau de zor, anticipnd ncă de duminică seara rezultatul referendumului, atmosfera reţinută de la Bruxelles contrasta izbitor. Pusă n faţa faptului mplinit (peste 55% din muntenegreni alegnd despărţirea de Serbia), Uniunea Europeană s-a nclinat n faţa voinţei populare, dar nu şi-a ascuns nemulţumirea. Apariţia noului şi minusculului stat pe harta Europei dă bătăi de cap şi răscoleşte temeri vechi chiar n snul Uniunii, sunt de părere cei mai mulţi analişti.
"Uniunea Europeană va respecta n totalitate rezultatul referendumului", declara recent Javier Solana, purtătorul de cuvnt al diplomaţiei europene. Aceeaşi UE s-a străduit nsă din răsputeri să nu se ajungă n acest punct. Europenii sunt cei care au făcut presiuni mari asupra Muntenegrului să accepte, n 2003, crearea unei federaţii cu Serbia, punnd bazele unui fel de mini-Iugoslavie redusă la ultimii săi membri. Podgoriţa a acceptat cu condiţia ca peste trei ani viabilitatea federaţiei să facă obiectul unui referendum. Bruxelles-ul a acceptat, impunnd, la rndul său, ca o ultimă măsură de precauţie, o condiţie fără precedent n consultările populare: atingerea unui prag de 55% din voturile exprimate. Ceea ce s-a şi ntmplat duminica trecută.
De ce atta reţinere din partea Uniunii Europene, din moment ce cei 25 au ncurajat şi sprijinit ani de-a rndul emanciparea statelor din spaţiul ex-iugoslav? Există mai multe raţiuni, iar prima ţine de Muntenegru nsuşi, o ţărişoară săracă, cu circa 700.000 de locuitori, a căror bunăstare decurge, aparent, din turism, singura sursă oficială de venituri. n anturajul lui Solana se vorbeşte cu ngrijorare despre crima organizată şi legăturile sale directe cu puterea de la Podgoriţa.

Forţa exemplului
Analiştii europeni se tem că precedentul Muntenegru va da apă la moară albanezilor din Kosovo, acum cnd ncep negocierile asupra statutului final al provinciei srbe. Populat n proporţie de 90% cu albanezi, Kosovo ţinteşte independenţa. Luni, liderul srbilor din Bosnia a dat de nţeles că o eventuală independenţă a provinciei Kosovo ar putea reprezenta un model de urmat pentru comunitatea pe care o reprezintă. n acest ritm, peste cţiva ani, UE se va trezi la negocieri de aderare cu un număr de micro-state naţionaliste. n plus, ce contraargumente ar mai putea fi aduse altor minorităţi din Balcani, determinate să-şi capete independenţa? Aceeaşi problemă se pune şi n interiorul UE. Spania, de pildă, nu vede cu ochi buni ce s-a ntmplat n Muntenegru din cauza Cataluniei, provincie n care mişcarea pro-independenţă are din ce n ce mai multă forţă. La fel se ntmplă n Flandra, unde o treime din populaţia flamandă simpatizează deschis cu Vlaams Belang, iar majoritatea n-ar spune nu unei desprinderi de Belgia.
 
Rakoczi Ferencz said:
Nu e vorba de Harghita si Covasna, numai. Este si Muresul care face parte tot din Secuimea istorica. E adevarat ca jud. Mures actual este mult marit spre vest de impartirea administrativa din 1968 facuta de Ceausescu. Muresul istoric de pana in 1950 cand s-au facut Regiuni, a fost ceva mai mic. Nu ma refer la o regionalizare etnica, domnule. Regiunile de dezvoltare actuale ( care ar putea sa devina regiuni administrative) sunt doar partial corespondente unor regiuni istorice. De exemplu, Oltenia este in hotarul ei firesc, numita regiunea de S-V Oltenia. Dar mai este si regiunea de S-E complet aiurea pentru ca contine Dobrogea si judetele de S ale Moldovei.
Ei... toate astea se pot discuta. Inclusiv o regiune ardeleana care sa contina Mures-Harghita-Covasna si..... de ce nu si Cluj? Ar fi excelent! Asa procentul de maghiari ar fi de aprox. 43% si nu s-ar mai teme nimeni de ETNICISM! Romii sunt in relitate cam 9-10% in regiunea aia si Romanii restul. Deci nici un pericol "etnic" maghiar. Vorbim de regiuni administrative autonome si descentralizate in Toata Romania, trebuie sa repet iar?

Ferencz, procentul asta de maghiari ii cam exagerat, cred eu... daca o sa mai adaugi si Satu-Mare, Oradea si Arad, o sa spui ca is peste 50% si atunci eu chiar vad pericol... :)

cat despre Cluj... la ultimul recensamant au iesit aproximativ 18% maghiari, poate chiar mai putin...

cat despre REGIUNI ADMINISTRATIVE autonome mi se pare utopic si foarte periculos pentru integritatea tarii... ca in USA acest lucru functioneaza, este pt ca ei asa s-au format... dar noi suntem un stat de sine statator si nimeni nu ne poate lua asta... plus ca modul asta impaciuitor de a pune problema nu ma linisteste deloc, mi se pare chiar suspicios, mai ales ca sunt clujeanca si stiu cum gandesc ungurii...
 
Autonomie Locala

adrenalina said:
Ferencz, procentul asta de maghiari ii cam exagerat, cred eu... daca o sa mai adaugi si Satu-Mare, Oradea si Arad, o sa spui ca is peste 50% si atunci eu chiar vad pericol... :)

cat despre Cluj... la ultimul recensamant au iesit aproximativ 18% maghiari, poate chiar mai putin...

cat despre REGIUNI ADMINISTRATIVE autonome mi se pare utopic si foarte periculos pentru integritatea tarii... ca in USA acest lucru functioneaza, este pt ca ei asa s-au format... dar noi suntem un stat de sine statator si nimeni nu ne poate lua asta... plus ca modul asta impaciuitor de a pune problema nu ma linisteste deloc, mi se pare chiar suspicios, mai ales ca sunt clujeanca si stiu cum gandesc ungurii...

Eu nu am ce sa zic privind suspiciunea asta a ta.... decat ca e nepotrivita. Desigur, exista suspiciuni inca. Si maghiarii au multe fata de unii romani, mai ales de cei ca Vadim.
Insa acuma zici si ca tonul "impaciuitor" este "ciudat"! Pai uite, cu toate ca Funar a facut ce a facut ( peremist) la Cluj, totusi noi colaboram foarte bine in Consiliul Local Municipal si cel judetean. Fara voturile celor 24% consilieri alesi, nu ar fi avut alianta DA majoritate acolo. La fel la Satumare, Salaj, Bihor, etc. In cazul interesului local, colaborarea este destul de buna si oamenii isi vad de treaba.
Am explicat destul de mult cum e cu Autonomia Locala si daca e nevoie detaliez si mai in amanunt.
Numai bine.
 
Nu cred că e n evoie să mai detaliezi. Sunt sigur că toată lumea a nţeles ce vrei să spui.
 
E ciudat ca desi de ani de zile se discuta despre globalizare , Europa unita , e.t.c unii tin mortis sa vorbim despre separatism .
 
Petre said:
E ciudat ca desi de ani de zile se discuta despre globalizare , Europa unita , e.t.c unii tin mortis sa vorbim despre separatism .

Nu e deloc ciudat. Sunt unul sau doi indivizi care postnd sub zeci de nume diferite au umplut forumurile de limba romnă de discuţii de-astea. Ei tot speră ceva.
 
Back
Top