Trei tipuri de democratii

militant

Member
de Alexandr Dughin
Alain de Benois, principalul ideolog al Noii Drepte franceze, a carui sarcina ideologica primordiala a constat in revizuirea cliseielor ideologice a „Vechii Drepte”, a formulat o ideie destul de interesanta legata de existenta a trei tipuri de democratii, care corespund celor trei principii revolutionare „Libertate, Egalitate, Fraternitate”.
Primul tip de democratie, cel mai raspandit in lume, este „modelul democratiei liberale”, care pune in centrul ideia de „liberalism” (din franceza „liberte”- libertate). Aceste tip de democratie pune accentul pe „om”, pe individ in calitatea lui de „subiect narcisist”, absolutizand necesitatile sale economice si biologice prin subordonarea intregii societati intereselor egoiste „liberului consum”. O parte componenta a acestui tip de democratie este si notiune de „drepturile omului”, devenita baza a demagogiei globaliste in critica sa a regimurilor nedemocratice sau a modelelor democratiei neliberale. Pentru democratia liberala este caracteristic principiul: „un om – un vot”.

Al doilea model al democratiei, dupa parerea lui Alain de Benois, este „democratie egalitara” numita uneori si „democratie populista” sau „democratie populara”, in aceasta dominand principiul de „egalitate”. Acest tip de democratie se manifesta in formele regimurilor tiranice, totalitare de sorginte socialista sau national-socialista. Aceasta viziune asupra democratiei reprezinta o abordare extrem de mecanicista a societatii, inteleasa ca „suma a indivizilor- atomi”. Anume acest „tip egalitar” Ortega y Gaset a numit „revolta maselor”, caracteristica pentru pesajul secolului XX. In regimurile democrat – egalitare domina aceeasi viziune individualista asupra individului, ca si in democratia liberala, insa preferinta nu este acordata individului izolat discret ci masei, conglomeratului de unitati discrete.

Al treilea tip de democratie, care este cel mai rar reprezinta o adevarata alternativa fata de celelalte doua tipuri cantitative si anume „democratia organica”care este bazata pe principiul „fraternitatii”. Aceasta forma a democratiei reprezinta nu este doar in opozitie fata de celelalte doua modele, prezente larg in politica contemporana, dar si fata de teoriile antidemocratice, bazate pe viziunele mecaniciste a structurilor sociale. Esenta „democratiei organiciste” consta in faptul ca poporul, natiunea este privita ca unitate calitativa si comunitate organica, avand radacini adanci in istorie si in traditia spirituala, culturala, nationala si politica care si reprezinta fundamentul autoguvernarii poporului, servind drept criteriu in luarea deciziilor, ca principiul al exprimarii vointei colective.
Democratia organica priveste poporul cu ca un mecanism lipsit de viata ci ca un organism viu, care nu poate fi divizat in unitati atomice fara ai provoca moartea acestuia.

In sfarsitul analizei sale Alain de Benois vorbeste despre un detaliu istoric foarte interesant. Daca in lozinca, pomenita mai sus, in timpul Revolutiei Franceze erau prezente toate trei notiuni - „Libertatea, Egalitatea, Fraternitatea”, in declaratia din 1789, in Constitutiile din 1791 si 1793 si in Carta din 1830 au ramas doar doua, cea de „fraternitate” fiind exclusa.
In acest fel, doua modele dominante a democratiei – democratia liberala si democratia egalitara – nu reprezinta unicele optiuni a posibilitatilor democratice. Mai mult de atat, acestea lasa in urma parantezelor, cea mai interesanta, cea mai atragatoare si armonica varianta a democratiei, in care ambele parti ai notiunii „demos” (popor) si „cratos” (puterea) poarta o esenta concreta, fireasca si organica, ceea ce nu poti vorbi despre primele doua, unde in loc de „popor” si „puterea” lui avem de a face cu conceptie abstracta, voluntarista a unei „secte politice” care incearca cu orice pret sa-si infaptuiasca utopiile sale sociale himerice.

http://chisinau.novopress.info
 
Ultima nu prea as considera-o cu adevarat o alternativa diferita. E doar tot democratia clasica umpluta cu niste cuvinte pompoase, lucru caracteristic dreptei de altfel.
Problema este de fapt alta. Eu credeam ca oamenii au invatat deja dupa lectia secolului XX , ca nu exista doctrina perfecta. Ma corectez , exista , dar mai exista un singur lucru minor, pe care multi il uita oamenii nu sunt perfecti
De aia a dat faliment comunismul, care in teorie era perfect, dar de fiecare data a esuat lamentabil.
Ce incearca nenea asta e cam acelasi lucru. El nu tine cont de faptul ca in realitate oamenii isi fac de fapt conducerea in functie de ei . Pentru ca oamenii sunt individualisti, sunt narcisisti, le place sa consume, si as mai putea continua, dar cred ca ai prins ideea.
De aia, sistemul capitalist actual e si cel mai de succes. Pentru ca nu are pretentiile utopice ale altor doctrine, el se doreste sa fie doar un compromis intre ce e bine pentru individ si ce e bine pentru mase.E un sistem imperfect pentru oameni imperfecti.
Asa ca pana or sa se schimbe mentalitatea la nivel structural al omului, puteti voi sa visati cat vreti la doctrine SF.
 
A treia forma a democratie este ce organica, nu vad ce "cuvinte pompoase" ai gasit aici, notiunea este destul de clar exprimata.
Cat de rolul intereselor individuale - deja e depasita faza, la fel ca si teoria "alegerii rationale".
Problema e ca de cele mai multe ori actiunile indivizilor sunt irationale fiind determinate de mai multi factori, inclusivi substraturile subconstiente. In plus mai exista rezultantele actiunilor colective.
Capitalismul si-a dovedit de mai multe ori ineficienta, de aia si a fost nevoie de principiile marxiste de interventie a statului in economie.
 
nu stiu cum capitalismul a fost ineficient numai in jumatatea estica a Europei, ca vad ca in rest a functionat bine mersi...
 
Cat de rolul intereselor individuale - deja e depasita faza, la fel ca si teoria "alegerii rationale".

Asta numai istoria o va dovedi. Daca oamenii vor crede de cuviinta vor alege pe cineva care gandeste in acest mod. Putem noi sa dam cate sentinte si definitii vrem, atata vreme cat ele nu se regasesc in mentalitatea colectiva, tot utopice sunt.

Problema e ca de cele mai multe ori actiunile indivizilor sunt irationale fiind determinate de mai multi factori, inclusivi substraturile subconstiente

Da asta am zis si eu in reply meu. Dar acum ce propui , alegerea unui conducator luminat care sa ii faca rationali pe oameni ? Au incercat unii , s-a numit comunism .

Capitalismul si-a dovedit de mai multe ori ineficienta, de aia si a fost nevoie de principiile marxiste de interventie a statului in economie.

Tu nu vrei sa intelegi ca , capitalismul e perfect tocmai prin imperfectiunea lui. Spre deosebire de o doctrina utopica, perfecta si rigida, capitalismul a fost singurul care a reusit sa se muleze pe nevoile oamenilor. Oamenii sunt individualisti le-a dat oleaca de liberalism, oamenii sunt comozi sau incorecti le-a dat 2 lingurite de interventia statului. Cu alte cuvinte capitalismul a inglobat cate un strop din celelalte doctrine, adaptandu-se la om asa cum e el, plin de defecte si calitati. Intelege odata, pana cand omul nu va deveni perfect, nu va exista doctrina perfecta


nu stiu cum capitalismul a fost ineficient numai in jumatatea estica a Europei, ca vad ca in rest a functionat bine mersi...

Asta s-a intamplat din mai multe motive. In primul rand sunt multi care mai cred , am impresia ca si militant la fel , ca vina nu este a maselor ci a conducatorilor. Ai gasit conducatorul si doctrina perfecta, hopa ai trimis 10 statii spatiale pe orbita :) Cand de fapt totul se reduce la gradul de evolutie al maselor. Cu alte cuvinte, fiecare popor isi are conducatorii si nivelul de trai pe care il merita.
Plus o gramada de alte motive care nu tin direct de popor. Gen vecinatatea fata de gaura aia neagra numita Rusia. In vest nimeni nu a vrut sa le explice cu tancurile ce e mai bine pentru ei.
 
Atunci cand iti este aratate doar "punctele pozitive" a unui sistem incep a crede ca este unicul functional. Cand incepi a studia mai profund problema incepi a vedea diferit lucrurile, incepi sa vezi neajunsurile fiecarui sistem.
In realitatea "capitalismul" ca concept si mecanism exista de cand au aparut relatiile marfa-bani. Insa epoca in care traim a fost prima care a ridicat interesul individual si material la nivel de principiu superior al societatii.

Nu stiu de unde ai luat tu ca oamenii sunt "individualisti" de la natura. Poate ai avut sau ai o copilarie grea, cine stie. Nu judec.

Adevarat ca in secolele 17 - 18 a fost foarte raspandita aceasta ideie, dealtfel o regasim si in "Leviatanul" lui Hobbes - ideia de "Omul pentru om e lup", contractul social si alte prostii.

Astazi suntem in plin secol XXI si din cate stiu in domeniul stiintelor socio-umane au avut loc niste progrese si "paradigma individualista" demult nu mai este "la moda".

Oamenii nu vor deveni niciodata pe deplini rationali deoarece au sentimente, slabiciuni, perceptii etc. Rational poate fi tractorul, calculatorul. Omul nu este rational, el rationeaza si rationalizeaza lumea din jur.
In plus exista si alti factori care pot influenta comportamentul unui individ: sistemul de valori, normele sociale, structura sociala careia apartine, grupurile de referinte, predespozitiile biologice etc
In ceea ce legat de ordinea politica - nu putem pretinde de la oameni cunostinte in politologie, fiecare are interesele, preferintele sale, unul canta, altul face bani, altul se ocupa cu stiinta.

P.S. Capitalismul nu este o doctrina ci un sistem la fel de utopic ca si comunismul, pentru simpla afirmatie ca "ofera sanse egale tuturor". Capitalismul nu o data si-a dovedit ineficienta si incapacitatea de a se autoregla, pentru ca in sine reprezinta un sistem artificial, nenatural.
Sistemele organice (politice, economice) sunt sisteme capabile de autoreglare iata de ce sunt mult mai superioare sistemelor mecanice precum este cel capitalist.
 
ba da draga... tocmai asta si demonstreaza noile stiinte socio-umane ca omul este o individualitate... sau vrei sa sustii ca putem fi toti egali??? cred ca tu traiesti intr-o utopie in care nu ai inteles deloc cum functioneaza omul...
ne desprindem de instinctul de turma si actionam dpa anumite legitati valabile in functie de context... CONTEXT... cuvant important pe care ar trebui sa il studiezi mai aprofundat...

insa tu de fapt vrei sa ne convingi pe noi ca avem nevoie de un regim totalitar in care marii stapani legionari sa faca legea si sa taie in stanga si in dreapta in numele crestinismului. asa cum au facut in perioada interbelica... tu cred ca ne iei de prosti cu astfel de texte si ne insulti inteligenta...
 
si mie tot a poezie imi suna a treia democratie...

"Al treilea tip de democratie, care este cel mai rar.."
sa-mi defineasca cuvantul rar in contextul dat...exista cumva vreun stat in care functioneaza o astfel de democratie...ca daca exista ma duc si eu sa vad cum e...
 
laurentiu;162002 said:
si mie tot a poezie imi suna a treia democratie...

"Al treilea tip de democratie, care este cel mai rar.."
sa-mi defineasca cuvantul rar in contextul dat...exista cumva vreun stat in care functioneaza o astfel de democratie...ca daca exista ma duc si eu sa vad cum e...

sau poate omului i se aproprie sorocul si isi imagineaza cam cum o fi in rai...
 
Cand se vorbeste despre al treilea tip de democratie cred ca se are in vedere societatile traditionale, care au un caracter organic. Valorile nu sunt doar respectate dar si exercita o functie de control, atat asupra membrilor societatii cat si fata de cei care sunt la conducere.

Democratia organica, parerea mea este foarte caracteristica obstelor satesti traditionale, unde toti erau egali in fata normelor sociale, liderii satesti judecan dupa dreptate.
Societatea romaneasca inainte de "modernizarea" sa ar putea fi numita cu adevarat o "democratie organica".
 
Atunci cand iti este aratate doar "punctele pozitive" a unui sistem incep a crede ca este unicul functional. Cand incepi a studia mai profund problema incepi a vedea diferit lucrurile, incepi sa vezi neajunsurile fiecarui sistem.

Deci eu am repetat ca un papagal inca de la inceput, nici un sistem nu e perfect, chiar si capitalismul si am si explicat de ce.. Iar tu dupa 10 posturi incerci sa ma convingi ca capitalismul nu e perfect....oi fi gresit fonturile si nu so fi scris destul de mare sa citesti si tu..


Nu stiu de unde ai luat tu ca oamenii sunt "individualisti" de la natura. Poate ai avut sau ai o copilarie grea, cine stie. Nu judec.

Da asa ai dreptate, oamenii prin definitie sunt altruisti , se gandesc intotdeauna la aproapele lor si la saracii de la 2000 km de ei. Dao in masa de salariu sau de viata, hai sa ne sacrificam pentru saraci sau pt binele tarii. Nu stiu pe ce pe planeta traiesti tu, dar la noi pe Terra lucrurile nu stau chiar asa. Dar poate ai avut o copilarie grea, cine stie. Nu judec.

Astazi suntem in plin secol XXI si din cate stiu in domeniul stiintelor socio-umane au avut loc niste progrese si "paradigma individualista" demult nu mai este "la moda".

Au avut loc progrese o laie. Oamenii sunt la fel ca si acum 2000 de ani. Indiferent daca conducatorul tarii Bill clinton si-o tragea cu toate bagaboantele , sau ca Bush face razboaie si omoara proprii americani cu miile, atata vreme cat le merge bine pe americani ia durut in pix. Important e sa le mearga bine, restul numai conteaza. Si exemplul cu americanii e luat la intamplare. Dar ar putea fi mai orice natie. Societatea de azi e mai individualista ca oricand.


Oamenii nu vor deveni niciodata pe deplini rationali deoarece au sentimente, slabiciuni, perceptii etc. Rational poate fi tractorul, calculatorul. Omul nu este rational, el rationeaza si rationalizeaza lumea din jur

Tocmai de aia este lipsit de sens sa vii si sa spui ca doctrina a 5 a din randul de la geam e mai buna decat politica cu sapca albastra de la etajul 7. Degeaba faceti voi teoria lui peste prajit ce e bun si nu, tot de masele de oameni va depinde ce vor accepta si ce nu.


P.S. Capitalismul nu este o doctrina ci un sistem la fel de utopic ca si comunismul, pentru simpla afirmatie ca "ofera sanse egale tuturor". Capitalismul nu o data si-a dovedit ineficienta si incapacitatea de a se autoregla, pentru ca in sine reprezinta un sistem artificial, nenatural.
Sistemele organice (politice, economice) sunt sisteme capabile de autoreglare iata de ce sunt mult mai superioare sistemelor mecanice precum este cel capitalist.

Eu sunt mai nou prin forumul asta. Dar nu sunt nou in general prin forumuri. Iar pe demagogii ca tine am invatat sa-i recunosc. Genul de oameni cu idei fixe, care nu pot sa le argumenteze cu adevarat dar ar muri pentru ele.
Pai cum ciorilor tot ne freci la melodie cu sisteme organice, dar ignori realitatea. Citeste bine, capitalismul, sistem bun sau prost e un sistem care functioneaza de minune intr-o gramada de tari. In timp ce nu am auzit ca vreo tara sa o duca bine datorita "sistemului organic". Si aici nu te contrazic eu, te contrazice realitatea


Democratia organica, parerea mea este foarte caracteristica obstelor satesti traditionale, unde toti erau egali in fata normelor sociale, liderii satesti judecan dupa dreptate.

Daca tu crezi ca o tara de 22 mil sau 80 de mil poate fi condusa ca un sat , eu zic sa te mai gandesti odata. Plus ca fraza asta pute a comunism de la o posta, dar nu stiu de ce de la tine nu ma surprinde.



P.S.

Acuma stiu ca o sa urmeze un reply in care ii spui pt a 5 oara ca capitalismul nu e perfect + ceva injurii + suprematia "sistemului organic" (chiar daca sistemul asta nu exista decat in mintea unui nene si nu in realitate)
 
militant are o poezie invatata pe care este obligat sa o repete pentru a servi intereselor organizatie pe care o reprezinta... el crede ca prin asta va prinde oamenii prosti sau frustrati care nu inteleg mare lucru ce inseamna capitalism, dar stiu ca pe vremea comunismului aveau un post de munca... pe astia trebuie sa se bazeze noua dreapata pentru a putea face ceva... multi si prosti... eu propun sa va uniti cu Becali si vadim Tudor, ca vad ca nu sunteti departe de rebuturile astea...
 
lvl100;162020 said:
Deci eu am repetat ca un papagal inca de la inceput, nici un sistem nu e perfect, chiar si capitalismul si am si explicat de ce.. Iar tu dupa 10 posturi incerci sa ma convingi ca capitalismul nu e perfect....oi fi gresit fonturile si nu so fi scris destul de mare sa citesti si tu..

Nu ti se pare ca te cam sfadesti cu logica "e perfect fiindca este imperfect..."


Da asa ai dreptate, oamenii prin definitie sunt altruisti , se gandesc intotdeauna la aproapele lor si la saracii de la 2000 km de ei. Dao in masa de salariu sau de viata, hai sa ne sacrificam pentru saraci sau pt binele tarii. Nu stiu pe ce pe planeta traiesti tu, dar la noi pe Terra lucrurile nu stau chiar asa. Dar poate ai avut o copilarie grea, cine stie. Nu judec.

Oameni prin definitie sunt irationali, iar actiunea lor poate avea loc din multiple cauze, egoismul fiind doar unul din ei. Poate nu ai avut parinti? Erau si ei te-au crescut din niste motive "egoiste"?

Au avut loc progrese o laie. Oamenii sunt la fel ca si acum 2000 de ani. Indiferent daca conducatorul tarii Bill clinton si-o tragea cu toate bagaboantele , sau ca Bush face razboaie si omoara proprii americani cu miile, atata vreme cat le merge bine pe americani ia durut in pix. Important e sa le mearga bine, restul numai conteaza. Si exemplul cu americanii e luat la intamplare. Dar ar putea fi mai orice natie. Societatea de azi e mai individualista ca oricand.

Oamenii sunt la fel, dar stiinta mai evolueaza din cand in cand...fii mai atent


Tocmai de aia este lipsit de sens sa vii si sa spui ca doctrina a 5 a din randul de la geam e mai buna decat politica cu sapca albastra de la etajul 7. Degeaba faceti voi teoria lui peste prajit ce e bun si nu, tot de masele de oameni va depinde ce vor accepta si ce nu.

Nu am venit la tine cu nici o doctrina, existe anumite echestii care sunt pur stiintifice. Eu nu sunt sustinatorul nici unei doctrine ci doar a unor VALORI. Ceea ce este o deosebire foooarte, foarte maaaare.


Eu sunt mai nou prin forumul asta. Dar nu sunt nou in general prin forumuri. Iar pe demagogii ca tine am invatat sa-i recunosc. Genul de oameni cu idei fixe, care nu pot sa le argumenteze cu adevarat dar ar muri pentru ele.
Pai cum ciorilor tot ne freci la melodie cu sisteme organice, dar ignori realitatea. Citeste bine, capitalismul, sistem bun sau prost e un sistem care functioneaza de minune intr-o gramada de tari. In timp ce nu am auzit ca vreo tara sa o duca bine datorita "sistemului organic". Si aici nu te contrazic eu, te contrazice realitatea

Pot argumenta orice, dar nu cred ca astfel ideile mele vor deveni mai ADEVARATE. Realitatea va ramane asa cum este, in pofida argumentatiei mele. Daca aceasta REALITATE de ingrijoreaza nu ai decat sa te lasi ingrijorat, daca realitatea este radical diferita de ceea ce spun, nu ai decat sa ma ignori fara a te strofoli.
Iak sha.

Daca tu crezi ca o tara de 22 mil sau 80 de mil poate fi condusa ca un sat , eu zic sa te mai gandesti odata. Plus ca fraza asta pute a comunism de la o posta, dar nu stiu de ce de la tine nu ma surprinde.

Ti-am dat un exemplu. Si democratia nu se aplica doar la nivel de stat. Orice paradigma a conducerii poate fi aplicata la diferite nivele (republica, sat, oras, organizatie)
 
Heh probabil ca m-am aprins oleaca mai tare decat trebuia, dar teoria ta imi amintea prea mult de comunismul-nationalist promovat de Vadim si de cei care ii seamana.
Dar daca astea sunt idealurile tale, asta e. Oricum banuiesc ca si de aia s-au inventat forumurile , sa discutam ce ne doare :)
Nu ti se pare ca te cam sfadesti cu logica "e perfect fiindca este imperfect...
expresia de mai sus e perfect valabila si din punct de vedere logic cat si ca figura de stil
 
Elemente economice nesănătoase, uzurari şi jucători la bursă, cavaleri de industrie şi întreprinzători şarlatani, se urcă, cu repejune, în clasele superioare ale societăţii omeneşti, în locurile care, înainte, erau rezervate naşterii ilustre, averii seculare, inteligenţei celei mai dezvoltate, caracterului celui mai drept şi mai statornic…Peste tot credinţele vechi mor, un materialism brutal le ia locul, cultura secolului, mână-n mână cu sărăcia claselor lucrătoare, ameninţă toată clădirea măreaţă a civilizaţiei creştine. Shakespeare cedează bufoneriilor şi dramelor de incest şi adulteriu, cancanul alungă pe Beethoven, ideile mari asfinţesc, zeii mor”…”Mita e-n stare să pătrunză orişiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii”.

”Acela ce cutează a se revolta faţă cu această stare de lucruri, acela care îndrăzneşte să arate că formele poleite învelesc un trup putred, că "progresul" nostru ne duce la pierzare, că elementele sănătoase trebuie să se conjure şi să facă o luptă supremă pentru mântuirea acestei ţări este denunţat (prezentat n.n.) opiniei publice de către negustorii de principii liberal-umanitare ca barbar, ca antinaţional, ca reacţionar”.

Mihai Eminescu

Si Eminescu a fost comunist?
 
Elemente economice nesănătoase, uzurari şi jucători la bursă, cavaleri de industrie şi întreprinzători şarlatani, se urcă, cu repejune, în clasele superioare ale societăţii omeneşti, în locurile care, înainte, erau rezervate naşterii ilustre, averii seculare, inteligenţei celei mai dezvoltate, caracterului celui mai drept şi mai statornic…Peste tot credinţele vechi mor, un materialism brutal le ia locul, cultura secolului, mână-n mână cu sărăcia claselor lucrătoare, ameninţă toată clădirea măreaţă a civilizaţiei creştine. Shakespeare cedează bufoneriilor şi dramelor de incest şi adulteriu, cancanul alungă pe Beethoven, ideile mari asfinţesc, zeii mor”…”Mita e-n stare să pătrunză orişiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii”.

O mica incursiune in istorie prezent, trecutul apropiat, trecutul indepartat.
Azi avem jucatorii la bursa, ieri erau boierii la care ai fi lucrat iobag pana la moarte, alaltaieri erau triburile care daca te prindeau te puneau la rotisor si te mancau ca pe porc cu marul in gura.
Azi ai dreptul sa crezi in ce vrei tu, ieri erai ars pe rug daca nu erai destul de credincios, alaltaieri erai dat in curtea cu lei daca erai prea credincios
In timp ce Shakespeare creea piese de teatru, lumea era preocupata sa se sfasie una pe alta in razboaie ilogice si fara sfarsit.

Eu nu stiu de unde exista fascinatia asta pentru vremurile asa zise "de aur" Ele nu au existat niciodata cu adevarat. Istoria omului a fost intotdeauna exact ca omul : plina de lucururi minunate dar si de lucruri groaznice.
Dimpotriva , mie mi se pare ca s-a evoluat extrem de mult.
Te plangi de economii nesanatoase, jucatori la bursa, etc etc. Sunt probleme reale, dar care oricat ai suspina tu dupa vremuri care nu au existat niciodata, nu or sa dispara, or sa apara intr-o forma sau alta. Si aici apare meritul adevarat al democratiei, este singura care a stiut cu adevarat sa canalizeze pacatosenia oamenilor intr-o forma de convietuire acceptabila pentru toti, nu doar pentru cateva elite.


”Acela ce cutează a se revolta faţă cu această stare de lucruri, acela care îndrăzneşte să arate că formele poleite învelesc un trup putred, că "progresul" nostru ne duce la pierzare, că elementele sănătoase trebuie să se conjure şi să facă o luptă supremă pentru mântuirea acestei ţări este denunţat (prezentat n.n.) opiniei publice de către negustorii de principii liberal-umanitare ca barbar, ca antinaţional, ca reacţionar”.

He he daca as avea macar cate 1 leu de fiecare data cand am auzit textul asta de la extremisti sau utopici as fi milionar in dolari acum.

Cand Vadim injura de ar face si ultimul betiv sa roseasca de rusine, si asta nu pe strada ci in Parlament sau calomniaza pe oricine fara nici un fel de probe, sustinatorilor lor nu li se pare nimic anormal "voi il judecati gresit pe cei care incearca sa spuna lucrurilor pe nume "
Cand Vadim spune ca dupa venirea la putere distruge coruptia in 24 de ore si sunt intrebati cum este posibil asa ceva in realitate, ni se raspunde " voi judecati gresit, nu sunteti in stare sa va dati seama ce om grozav e"
Asta e de fapt scuza voastra generala. A celor care sustin lucruri absolut utopice, a celor care militeaza pentru vremuri care nu au existat si nu vor exista vreodata. In imensa voastra valoare sunteti neintelesi si marginalizati.
Faptul ca in general va bazati teoriile pe visuri sau pe porniri atavice si pe care in 99% din cazuri nici nu aveti cum sa le explicati logic ci doar la nivel de trairi, noi suntem de vina ca nu va intelegem...
 
militant;162251 said:
tot postul pe care l-am scris anterior este scris de Mihai Eminescu

1) Daca l-ai copiat inseamna ca iti insusesti mesajul, crezi in el si in consecinta il predici pe forumuri. In cazul asta ce am scris mai sus ramane valabil

2) Mihai Eminescu a fost un om de litere. Un mare om de litere, dar doar un om de litere. Ca poet avea dreptul sa viseze la absolut ce himere vroia.Mai ales ca idealismul e o trasatura foarte des intalnita la artisti in general Dar aici suntem la categoria Politica, unde loc in care Eminescu nu prea isi are locul. Sau ar trebuii sa fiu de acord cu obiectii socio-politico-economice de actualitate, doar pentru ca persoana in cauza a fost un mare poet ?
 
Pe langa poet, a fost ziarist, deci cunostea foarte bine realitatea romaneasca, de aia si este studiat la facultatile de Politologie si Sociologie ca unul din cei mai mari sociologi romani.
 
Clasic. Tu incerci sa discuti politica recitand Luceafarul. Si va mai indignati ca oamenii nu va iau in serios :) :) :)
Ok eu ma retrag, te las pe tine cu volumul de poezii in mana visand la lumi eterale.
 
Back
Top