am fost umiliti in presa turca

romen

New Member
Va trimit traducerea unui articol in care Moldova e prezentata ca o casa de toleranta si populatia tarii ca fiind paduchioasa si riioasa. cititi, comentati. atasez si pozele scanate din revista turceasca cat si articolul scanat
 
pornind de la un adevar destul de trist, acestia, exagerand in unele ipostaza au prezentat o anumita fata a Molodvei. acuma chiar paduchi si raie nu prea cred sa fie in troleibus :D si nici fetele nu is cele care sustin economia tarii, insa multe din ce am citit acolo m-au facut sa zambesc amar.
si poate nu ar trebui sa ne gandim ca am fost umiliti in presa turca, dar sa ne gandim de ce altii ne vad asa.
 
Numai nu spuneti iar ca de vina sunt comunistii! :)

Ma uitam odat la o emisiune legata de publicitatea cu fetele dezgolite pe care le-a permis Chirtoaca. Acolo intreaba pe o femeie in varsta dak e normal sa se expuna in oras goliciunile. Stiti ce a raspuns: "las fetele noastre sa expuna ceea ce au mai frumos!" Ce mentalitate debila!
O fosta prietena de a mea era impusa de parinti sa poarte fusta inimaginabil de mini pe strada, incat imi era rusine sa stau alaturi de ea in oras.

In special cred ca o astfel de mentalitate este caracteristica pentru fetele de la tara, carora le este implantata ideea ca sunt doar niste marfuri care trebuie "promovate" activ pe toate caile spre a inainta pe scara sociala.

In locul celor de la putere eu as inchide toate night cluburile si as trimite tineretul sa mai ridice agricultura, in acest fel am fi ridicat econimia in picioare.

care este mesajul societatii civile de azi? "Copii, faceti ce vreti, dar folositi prezervativul!" pai asta si fac fetele noastre si destul de activ: cu turci, arabi, negri etc
 
partizan131;204390 said:
exemplul chinez nu-ti da pace sa dormi?

Pe 2-3 ani reeducare cred ca nu ar strica. Exista si exemplul nostru din trecut, vad ca a fost destulde pozitiv.
Fetele noastre ar trebuie sa aiba parte si de o perioada de profilactica, departe de cluburi, internet si tv. :)
 
articolul dat a fost publicat in revista tempo apoi a aparut in alte ziare si pe site-rile oficiale ale acestor ziare. e retardat? da! dar a fost cel mai citit articol de saptamana trecuta. si apoi daca ati citit ati observat ca omer faruk se afla in moldova si el a spus ca suntem paduchiosi. acest tip in opiniia mea ar trebui declarat persona non-grata in RM. noi aici nu spunem nimic despre turci, dar am putea. oricum autoritatile nu au luat atitudine. daca este cineva care are posibilitate sa trimta articolul in diferite ziare va rog.
 
eu propun ca primul care sa dea exemplu de buna purtare si sa puna mana pe sapa, sa fie militant. pentru ca dupa el, multi ii vor urma exemplul :D
 
militant, singura persoane care trebuie sa fie reeducata esti tu. Nu vad nici o problema in a-si arata goliciunile. Ok, nu ma refer sa faci nudism pe strada, dar de ce sa impui vreun stil bolnav ca al tau celor care nu vor sa-l poarte? Sa se imbrace cum vor, mai ales in night-cluburi, unde te duci sa te relaxezi, nu pentru discutii filosofice de 2 bani. Una e sa vii la munca sau la scoala imbracat provocator, alta e sa te distrezi seara.

N-o sa cred niciodata in prostia pe care o indrugi cum ca parintii cuiva impuneai fetei sa poarte o fusta mini si ea nu vroia... iar sapa a fost inventata pentru cei ca tine de cei ca tine. Iar pentru oameni mai civizilizati s-au creat universitatile si metode eficiente de a trai.

Articolul e facut la fel de vreun echivalent de-al tau turc, se vede de la o posta.
 
Militant trimite fetele la sapa ... Baaaaaaaai nu asa o sa fie ridicata economie tarii !!

Natiunea asta mizerabila care is turcii sunt ei nespalatsi, needucati si tembeli, si eu is primul care da dovada de lipsa de toleranta in acest sens , dar si avem si noi fete needucate care se baga sub ei . Turcii sunt turci independent de locul unde stau , iar blondele noastre ar trebui educate la liceu si nu trimise la sapa ca sa poata cel putin viza tipii din investment banking din occident care chiar au bani decit nespalatii aici discutatsi :D
 
offf, turcii nu le vad pe podoabele lor din Germania, cu mutrele smolitie si floacele blonde, sclipesc de la o posta in papucii lui mickul-muck... iaca s-o dezvoltat si Turcia, oricum ei in UE nu vor intra niciodata :D. Si pe pozele publicate de ei nu am vazut vreouna imbracata atit de aiurea, destul de normal, turcoaicele lor in Germ is mai debracate in disco-urile de aici. Ida barbatilor, unora le e rusine sa zica ca-s turci si zic ca-s italieni :D... Mai curind s-ar educa pe ei, decit ar tine lectii de morala noua... Da, moldovencile noastre is frumoase nu ca babele lor cu nasurile turtite... Cite podele o spalat si turcoaicle lor prin Germania...
 
Cine a tradus articolul? Sunt destul de multe erori elementare; banuiesc ca multe lucruri au fost "lost in translation" (poate cu scopul manipularii opiniei publice).

Se pare ca autorul face reclama pentru un agent de vinzari a bunurilor imobiliare - Ömer Karuk Futay (pun intended). Atit autorul, cit si mega-proprietarul sunt foarte optimisti, in ceea ce priveste aderarea Moldovei la UE. Nu stiam ca sansele noastre sunt atit de mari.

Probabil ca mega-businessman'ul si autorul articolului au si probleme psihologice derivate din vechi experiente negative cu femeile. Cuvintele cheie pentru articol sunt "femei" si "fete". Sarmanii turci, chiar e atit de rea situatia acolo? E interesant ca la intilnirea cu prim ministrul tot despre asta au intrebat. Sunt sigur ca atunci cind vor vorbi cu dumnezeu, tot despre fetele din Moldova vor intreba (-:

Tarlev - bravo, se uita din cind in cind la harta, si stie ca Moldova seamana cu un strugure. Un raspuns hi-tech, care merita sa fie auzit de cineva care acorda intrebari despre fete, venit fiind din '45, tocmai 1.5h de zbor. OMFG!



Moldovenii recunosc gagauzii dupa forma subtire a ochilor si vazandu-i in mare panica isi ascund gentile
Mi-a placut faza asta. Va spun sincer, eu nu am idee cum arata un astfel de om. Poate privesc rar televizorul? Poate ies rar in oras? Are cineva vre-un screenshot?


Articolul are si alte informatii geografice extrem de utile. Eu nu stiam ca Jesus Christ himself si-a luat zborul din Orhei. Am trait in acel oras foarte multi ani, dar prima data aud despre asta.

Calugarul Valeriu - now he's a character! "El traieste aici de noua ani la o adancime de 10 metre si se ridica la suprafata doar pentru paine, apa si vin [si fete]" (-:



Acel ziar, ce fel de ziar e? Un fel de "Times" sau "Fortune"? Sau e low-end? Mda.. sper ca e low-end, pentru ca altfel presa din Turcia e foarte slaba.




Ce sa spun, cred ca articolul este slab, superficial, si subiectiv. Nu trebuie sa va grabiti sa puneti Turcia in blacklist si sa dati foc tarabei lui Murat. Un articol de 2 bani, trebuia sa foloseasca spatiul revistei cu ceva... Da' voi reactionati non-adecvat... "sa le trimitem la sapa", "putem si noi despre turci sa spunem", "podoabe din Germania"....

Mai bine s-ar gasi cineva care ar traduce comentariile turcilor pe site'urile unde e publicat articolul. Atunci vom vedea cu adevarat ce cred ei despre noi.
 
gr8dude, de fapt ai dreptate, mai intii tre de analizat, apoi de vb :)
...dar daca turcu care a scris articolul povesteste cumva din propria experienta ca fetele le toarna turcilor somnifere in bautura si apoi le fura hirtiile, atunci e un porst ca s-a lasat pacalit. Da pe de alta parte poate cineva a inventat toata povestea cu articolul ista, poate nis nu-i publicat in vreo revista din presa turca. Da despre faza ca fetele moldovence se prostituiaza in Turcia am auzit-o de pe la unii turci care au neamuri prin Turcia... Da eu nus de ce cred ca cele care se prostituiaza in Turcia tot is turcoaice-gagauze :)...ele nu au probleme sa invete limba turca ...

si totusi se exagereaza cind se spune ca foarte multe prostituate din Europa, din Turcia is moldovence, in total iese ca nr-ul prostituatelor moldovence e mai mare decit insasi populatia Moldovei :rolleyes:
 
Ceva nu e in regula aici. E straniu ca acest turc nobil, mare proprietar de paminturi si bunuri, calator, artist, wine-gourmet.... a decis sa se coboare la nivelul unei moldovence riioase si paduchioase ca sa se @#^$ cu ea. Si mai straniu e ca toti turcii fac asta.

Sarmanele femei din Turcia, barbatii lor prefera niste fete cu paduchi, decit pe "fiicele Koranului" (-:

Tara cu problema psihologica de scara mare: toti stiu ca este o problema, dar nimeni nu o discuta direct, toti prefera sa arate cu degetul catre poporul Moldovei. (n.red: nu mai spun ca religia le interzice sa consume alcool; probabil somniferele erau puse in KÖkα-køλa)

Unde esti? Stefan, maria ta! Vino si ne apara de puhoiul otoman! Gata-ti este sabia de rasplata!



Se aud pasii unui cal. Protagonistul inmina sabia calaretului. Scena se inchide, protagonistul cade pe pamint, rizind in hohote zmeurii. Pe ecran apare "all your bases are belong to us".
 
gr8dude, ei nu-s trae credinciosi, imi pare ca in Istanbul este interzis sa porti capu acoperit cu basmaua lor speciala :)... Ei s-o modernizat tare cind ii vb de prostii, beau si alcool, turcii produc si vin... numa ca shineva s-o scremut tare, cind a scris ce a scris :)
 
dictionar;204494 said:
Da pe de alta parte poate cineva a inventat toata povestea cu articolul ista, poate nis nu-i publicat in vreo revista din presa turca. :rolleyes:
nu am inventat articolul ci l-am tradus, da pe undeva cu greseli. apropo articolul cu pricina nu a aparut doar in revista tempo dar in foarte multe ziare si reviste si a fost citit aici de milioane de turci, care dupa cum ii cunosc, cred ca si-au luat deja bilet spre tara noastra, pentru sex turism, in timp ce noi minutios analizam daca a fost sau nu editat. plus sunt si foşle scanate ale articolul. Afost chiar publicat si in Milliyet( unul ditre cele mai citite ziare din turcia). scriti :Ayda 8 bin Türk, Moldova kapılarında" si veti vedea pe cate site-uri de stiri a aparut.
 
Back
Top