atitudini fata de homosexuali & co

n-am timp s-o fac. Iti dai seama sa rasfoiesc 14 pagini de text. Scurt am vrut, nu alta. Dar daca e greu, nu e problema, nu insist. Multumesc si pentru acest raspuns.
 
Kory;210374 said:
Vai, Umbreon. Las-o mai moale. Tu in general faci deosebire intre bine si rau? Daca nu, nu e straniu ce spui.

Zi-i lu' fecioru-tau sa si-o tina tare ori sa si-o lase moale, mie mi te adresezi pe o nota mai formala, te rog.

Pe linga toate mai esti si din aia care au descoperit piatra filozofala precum si diferenta intre bine si rau, deci discutia cu tine e absolut echivalenta cu polemica in fatsa peretelui.
 
Kory:
n-am timp s-o fac.

e problema ta.

vad ca primarul "liberal" a interzis parada homosexualilor cu "marele argument" ca ar putea degenera in violenta...
cu asemenea argumente se poate interzice orice: de la Sarbatoarea Vinului pana la depunerea de flori cu ocazia zilei independentei (apropo, ieri, cu ocazia Zilei europei Klimenko a fost agresat, deci manifestatia trebuia interzisa)...
halal liberali...
puteau gasi ceva mai de Doamne ajuta...
 
IMPOTRIVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ce se face este sa se sugrume integritatea familiei, celula de baza a societatii; si totul pentru ca sa nu mai avem nici o sansa de a gandi, de a ne apara de evenimentele turbulente care se intampla in spatele cortinei....E timpul macar o data sa ne aparam integritatea morala, sa spunem NU fenomenului homosexualismului !!!!
 
yuhuhu:
ce se face este sa se sugrume integritatea familiei

iti este frica ca vre-un sot infidel sa nu fuga cu 2-3 lesbiene?

pentru ca sa nu mai avem nici o sansa de a gandi

hm, eu chiar cand vad homsexuali si lesbiene pot gandi...nu prea vad cine-ti ia tie aceasta sansa. oricum dusmanul nu e in exterior, cauta in lenjerie..
 
Umbreon;210380 said:
Zi-i lu' fecioru-tau sa si-o tina tare ori sa si-o lase moale, mie mi te adresezi pe o nota mai formala, te rog.

Pe linga toate mai esti si din aia care au descoperit piatra filozofala precum si diferenta intre bine si rau, deci discutia cu tine e absolut echivalenta cu polemica in fatsa peretelui.

Ai primit-o ca o ofensa, insa n-am intentionat s-o fac, dar singur te manifesti mult mai brutal. "Bravo" tie!
 
Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Republica Moldova (ASCOR) salută adoptarea noii legii cu privire la întrunirile publice care are drept scop acordarea unor drepturi mai largi cetăţenilor Republicii Moldova. Totodată ASCOR este profund îngrijorat de inactivitatea organelor responsabile pentru menţinerea ordinii publice în municipiul Chişinău în vederea împiedicării unor acţiuni care nu doar sfidează morala publică şi sunt în contradicţie cu legislaţia în vigoare, dar şi pervertesc în mod intenţionat noţiunile de „drept la întrunire”, „democraţie” şi „liberă exprimare”.

Potrivit unui comunicat făcut public, Centrul de informaţii „GenderDoc-M” preconizează organizarea în Piaţa Marii Adunări Naţionale a aşa-numitului „Pride al gay-lor, lesbienelor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) din Moldova „Curcubeul peste Nistru”, acţiune cu un atac direct la adresa valorilor fundamentale ale familiei şi moralei publice. Prin organizarea unor astfel de acţiuni se atentează la drepturile majorităţii cetăţenilor ale căror onoare şi demnitate este lezată de sus-numita asociaţie obştească.

În conformitate cu Articolul 8 din “Legea cu privire la întrunirile publice” autorităţile publice locale sunt obligate să interzică acţiunile publice care au drept scop: “subminarea siguranţei naţionale, săvârşirea infracţiunilor, încălcarea ordinii publice, moralităţii publice, drepturilor şi libertăţilor altor persoane. “ Ţinem să reamintim că spaţiul în care se preconizează să fie organizate aceste acţiuni există instituţii preuniversitare, locuri de agrement pentru copiii minori şi lăcaşuri de cult. O astfel de activitate desfăşurată în Piaţa Marii Adunări Naţionale, simbol al fondării Republicii Moldova ca stat independent şi suveran, înseamnă profanarea unei dintre cele mai importante monumente din inima ţării noastre.

Existenţa cazurilor, în care decizia de a interzice acţiunile publice ale minorităţilor sexuale a fost apreciată pozitiv de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cum ar fi în cazul „Dudgeon vs. Marii Britanii” (22 Octombrie 1981), oferă tot dreptul administraţiei publice locale să împiedice desfăşurarea activităţilor care, nu doar încalcă în mod vădit morala publică, legislaţia Republicii Moldova, ci şi jurisprudenţa CEDO.

Cerem Ministerului Justiţiei să ia toate măsurile necesare pentru încetarea activităţilor cu caracter amoral desfăşurate de Centrul de informaţii „GenderDoc-M”. În conformitate cu Legea “Cu privire la asociaţiile obşteşti”, Articolul 4(3), “Se interzice constituirea şi desfăşurarea activităţii asociaţiilor obşteşti care atentează la drepturile şi interesele legitime ale cetăţenilor, la sănătatea oamenilor şi la morala publică”. Atenţionăm asupra faptului că grupurile de homosexuali sunt unii din principalii purtători ai virusului HIV, iar asocierea acestora în cadrul unei organizaţii ar putea pune în pericol securitatea populaţiei.

Informăm desemenea, că la aşa-numitul „gay-pride” urmează să participe cetăţeanul român Florin Buhuceanu şi cetăţeana americană Diane Fisher, ambii urmând să oficieze ritualuri religioase. Subliniem că aceşti cetăţeni străini nu aparţin niciunui cult religios înregistrat în Republica Moldova, această activitate încălcând în mod flagrant legislaţia Republicii Moldova. Îndemnăm organele abilitate (Ministerul Justiţiei, Serviciul de Informaţii şi Securitate, Procuratura) să întreprindă toate măsurile necesare spre împiedicarea activităţilor ilegale, care ar putea prezenta un pericol pentru securitatea cetăţenilor Republicii Moldova.

Biroul de presa al ASCOR
 
vitalic sprinceana;210384 said:
yuhuhu:

iti este frica ca vre-un sot infidel sa nu fuga cu 2-3 lesbiene?

hm, eu chiar cand vad homsexuali si lesbiene pot gandi...nu prea vad cine-ti ia tie aceasta sansa. oricum dusmanul nu e in exterior, cauta in lenjerie..

E vorba pana la urma de politica sociala, dak sunt recunoscute cuplurile homosexuale, statul este obligat sa renunte la politica de protectie a familiei traditionale.
 
militant;210392 said:
E vorba pana la urma de politica sociala, dak sunt recunoscute cuplurile homosexuale, statul este obligat sa renunte la politica de protectie a familiei traditionale.

Eu nu vad decat (-)(-) in actiunile minoritatilor. Acum incearca sa atraga atentia publicului larg, apoi vor cere drepturi. Putem presupune ce drepturi vor ei. O cunostinta de-a mea a dat in chirie un birou unui tip de la "Аргументы и Факты" dupa scurt timp vecinii (caci biroul era undeva intr-i casa pe pamant) l-au atentionat ca tipii fara sa se sfideze se imbratiseaza si se pupa in vazul tuturor. Ma intreb cum vor evolua evenimentele daca vor primi si drepturi? Vor crea familii, apoi vor adopta copii si li vor spune:"Uite Ionel, eu sunt tatal tau, iar aia e mama ta. Ea se numeste ... Gheorghe." Apoi copiii crescuti in atare mediu vor deveni eventual si ei... (...).
 
vitalic sprinceana;210384 said:
iti este frica ca vre-un sot infidel sa nu fuga cu 2-3 lesbiene?


hm, eu chiar cand vad homsexuali si lesbiene pot gandi...nu prea vad cine-ti ia tie aceasta sansa. oricum dusmanul nu e in exterior, cauta in lenjerie..

Dragul meu, mie nimeni nu-mi fura sansa de a gandi normal, dar nu toti oamenii sunt puternici ca sa nu cada prada acestei politici antisociale. Da-mi voie sa te contrazik: dusmanul e in exterior!!! lenjeria nu are nimic a face, atata timp cat totul porneste din ratiune, iar sarmana ratiune isi pierde capacitatile in momentul in care incepem sa toleram asa decadere morala. TOTUL porneste din cap; daca ar fi o societate sanatoasa, crede-ma ca nimeni nu s-ar gandi la casatorii intre 2 femei sau intre 2 barbati.

de vreun sot infidel nu mii frica, da-l dracului sa faca ce vrea, dar un barbat adevarat ar fugi cu o femeie si nicidecum cu 2-3 lesbiene

daca asta e viitorul care il doresti tu pentru copiii tai, succes in viata. Eu personal nu vreau copiii mei sa creasca intro societate amorala

sper sa fie multi participanti la Marsul Familiei de duminica !!!!!
 
militant, explica-mi si mie ce are virusul pe care l-ar purta gay-ii cu siguranta nationala? Faci sex cu ei si ti-e frica sa nu iei o boala ceva? :D Nu se leaga... nu mai fa atata panica, ca nu-s chiar asa multa babutze care sa se sperie pe forum.

Kory;210394 said:
Vor crea familii, apoi vor adopta copii si li vor spune:"Uite Ionel, eu sunt tatal tau, iar aia e mama ta. Ea se numeste ... Gheorghe." Apoi copiii crescuti in atare mediu vor deveni eventual si ei... (...).

Argument cam idiot daca e sa te gandesti bine... si gay-ii pana acum in ce familii au crescut? Kory, daca aperi o cauza macar fa-o in mod congruent cu faptele reale, altfel nu convingi pe nimeni si esti inutil.

yuhuhu societatea nu inseamna doar tu si doar ce vrei tu... inteleg ca te crezi important dar adevarul e ca nu esti... si nu detii tu etalonul moralitatii sau al dreptatii.

Iar zici ca un barbat adevarat nu ar fugi cu 2-3 lesbiene(adica bisexuale)? Cum vine Adriana Lima si Jessica Alba sa-mi propuna o fuga undeva impreuna am si plecat...:D Si orice barbat normal ar face acelas lucru(exceptand cei cu familii sau vreo relatie foarte puternica).
 
PiggyEFromHell, acest thread are o tema spre dezbatere, unde fiecare-si expune parerea. N-ai ce califica tu argumentele, de fapt poti sa le califici, dar nu folosi termeni gen "argument idiot" s.a. Apoi, daca ai atitudine fata de homosexuali, n-ai decat sa-ti expui parerea... Mai este aici cineva care-i maestru la criticat in maniera lui Constantin Starish de la TRM. :) Nu, sper sa nu te supere aceasta replica a mea. ;) Uite, hai sa discutam la subiect. Eu ma pronunt contra manifestarilor minoritatilor sexuale, fiindca eu am unele convingeri care le-am postat anterior. daca sunt argumentele mele bune sau rele, judecata va apartine.

Salutari.
 
cica marsul gay-ilor a fost oprit inainte de a incepe.
nu primaria, ci: "skinheazii, legionarii, Noua Dreaptă în bocanci şi naţional-bolşevicii cu feţele acoperite."
astia au dreptul sa protesteze, si sunt morali, cum ar veni, desi isi baga piciorul in ea de democratie. bietii gay insa sunt marii dusmani ai statalitatii moldave...
 
vitalic sprinceana;210414 said:
cica marsul gay-ilor a fost oprit inainte de a incepe.
nu primaria, ci: "skinheazii, legionarii, Noua Dreaptă în bocanci şi naţional-bolşevicii cu feţele acoperite."
astia au dreptul sa protesteze, si sunt morali, cum ar veni, desi isi baga piciorul in ea de democratie. bietii gay insa sunt marii dusmani ai statalitatii moldave...

le ceri si dumneata drepturile?
 
Societatea noastra inca nu a evoluat destul sa accepte ceva ce e diferit de majoritate. Eu nu aprob ce fac ei, insa e dreptul lor la exprimare si nu are nimeni dreptul sa le interzica. Daca sa mergem mai departe cu casatoria si adoptarea copiilor sunt niste semne intrebare, mai ales la ultima. Dar revenind la ceea ce s-a intamplat la noi, totusi cred ca Chirtoaca a procedat corect interzicand acest mars (oricum asta n-a avut nici un efect) fiindca uneori trebuie sa iei niste decizii reiesind nu numai din "drepturile omului" dar si din realitate. Si realitate este ca sociatatea noastra inca nu-i pregatita pentru asa ceva. Asa ceva am in vedere nu anume marsul gaylor dar orice exprimare iesita din comun. Deci pentru a evita probleme grave uneori e nevoie de a impiedica asa ceva. Le-asi sugera homosexualilor sa se gandeasca la alte modalitati de exprimare nu chiar asa de extremale.
 
Kory:
le ceri si dumneata drepturile?

sigur. tipii astia sunt singurii care revendica niste drepturi corelate cu ceva obligatii (vor sa intemeieze familii, sa educe copii, sa respecte legile etc)...
apoi ma distreaza ridicolul situatiei: in apararea moralitatii si statului democratic au iesit chiar cei care-si baga piciorul in el: skinhead, fascisti, legionari, buna adunatura...


_victor_
Dar revenind la ceea ce s-a intamplat la noi, totusi cred ca Chirtoaca a procedat corect interzicand acest mars (oricum asta n-a avut nici un efect) fiindca uneori trebuie sa iei niste decizii reiesind nu numai din "drepturile omului" dar si din realitate. Si realitate este ca sociatatea noastra inca nu-i pregatita pentru asa ceva.

este un argument prost. cu ajutorul lui poti interzice orice, pentru ca autoritatile pot spune ca nu suntem pregatiti pentru democratie, pentru dreptul la libera exprimare (sa interzicem deci marsul si protestele ziaristilor), pentru o buna receptare a muzicii (eliminam concertele din piata marii adunari nationale), pentru un consum normal de alcool (scoatem si sarbatoarea vinului), pentru a fi parinti (interzicem procrearea copiilor)..veselie, nu?
interzicem si alegerile, ca tot nu suntem gata de a organiza o campanie electorala decenta...
 
vitalic sprinceana;210421 said:
Kory:


sigur. tipii astia sunt singurii care revendica niste drepturi corelate cu ceva obligatii (vor sa intemeieze familii, sa educe copii, sa respecte legile etc)...
apoi ma distreaza ridicolul situatiei: in apararea moralitatii si statului democratic au iesit chiar cei care-si baga piciorul in el: skinhead, fascisti, legionari, buna adunatura...

Vitalic, sincer, cum iti inchipui tu o familie de homosexuali? Nu-ti spune chiar si firea ca este ceva anormal? Este ceva absolut iesit din comun: chiar si fizicul omului indica anumite reguli: barbat + femeie si invers, dar nicicum nu barbat + barbat sau femeie + femeie. Cum iti inchipui tu viata acelui copil, crescut de asemenea "parinti" (nu stiu daca am dreptul sa-i numesc asa).

P.S. Daca e sa vorbim despre grupurile care au venit sa protesteze impotriva paradei minoritatilor sexuale, nu-s sigur ca s-au manifesta skinheazii, nazbolii s.a.
 
vitalic sprinceana;210421 said:
_victor_


este un argument prost. cu ajutorul lui poti interzice orice, pentru ca autoritatile pot spune ca nu suntem pregatiti pentru democratie, pentru dreptul la libera exprimare (sa interzicem deci marsul si protestele ziaristilor), pentru o buna receptare a muzicii (eliminam concertele din piata marii adunari nationale), pentru un consum normal de alcool (scoatem si sarbatoarea vinului), pentru a fi parinti (interzicem procrearea copiilor)..veselie, nu?
interzicem si alegerile, ca tot nu suntem gata de a organiza o campanie electorala decenta...

Asta e deja alta extrema. Da poti sa interzici orice, si trebuie, daca societatea e intr-adevar una primitiva. La noi societatea insa e evoluat putin de la cea primitiva si respectiv e timpul sa lasi unele actiuni sa se desfasoare si altele sa le interzici, treptat le lasi pe toate atunci cand societatea e suficient de "evoluata".
 
2Kory
Intr-adevar, ar trebui sa schimbe numele din casatorie in... nu stiu... de exeplu uniune... etc... dar in ceea ce priveste adoptarea copiilor... initial aveam si eu rezerve profunde in aceasta problema... dar daca e sa te gandesti, cati copii orfani stau pe la casele de copii si nu-s prea multi carora le pasa... Ii vei infia tu cumva pe toti? Pentru ca eu nu...

E mai bine sa creasca un copil intr-un orfelinat, care nu e o familie, sau intr-o "familie mai ciudata" in care cineva tine la tine? Cum vor fi copii crescuti in asa familii? Probabil la fel ca si altii, doar ca vor fi mai toleranti asta e sigur. De ce e mai bine sa creasca cu un singur parinte? Intr-o familie de betivi? Cu bunica care poate sa moara azi sau maine? Daca tot esti ingrijorat de soarta copiilor atunci gandeste-te mai bine la interesele lor mai intai si apoi la prejudecatile tale.

Problema asta e mai mult decat simpla... iar simplificarea nu prea ajuta. Daca un copil creste bine intr-o asa uniune, iar interesele sale sunt respectate, atunci care-i problema? Mai bine sa-i lasi singuri sa creasca fara viitor sau unul antisocial prefacandu-te ca nu s-a intamplat nimic? Sigur, vei dormi mai bine la noapte pentru ca tu crezi ca ai dreptate, dar e o idee non demonstrata... teoretizarea fara fapte demonstrate e ca si masturbarea mentala...

Sigur, imi starneste o reactie de neplacere sa vad 2 barbati sarutandu-se... si o deosebita placere 2 femei :)(chiar daca lebienele pure nu accepta avansuri din partea barbatilor)... aici ar trebui sa se ajunga la un compromis, pana la urma majoritatea va fi hetero, si manifestatiile lor de afectiune ar fi cel putin ciudate... Sau poate e doar o chestie de obisnuinta?

In ceea ce ma priveste cred ca ar trebui studiata situatia altor tari care au deja experienta in acest sens. Chiar daca casatoria gay mi se pare cam fara sens, cine stie, poate au dreptate si are ceva sens... in ceea ce priveste tind sa ma abtin.

2_victor_
Nu cred ca e un argument. Cand va fi societatea pregatita? Majoritatea populatie nu va fi niciodata pregatita, se vor duce purtati de curent cum au facut-o si mai inainte ascultandu-si liderul spiritual. Iar daca exista vreun detaliu care face diferenta, atunci cred ca era numai bine de vazut ce impact ar avea asupra opiniei publice si de luat decizii.
 
Back
Top