Basescu suspendat din functzie!

Sarcastic;179062 said:
Bucurestean !!!

Corect. Numai ca baietii aia nu sunt toti bucuresteni. Iar spiritul lui "Mitica" este cu totul altul. Spiritul lui Mitica il vezi la Caragiale, care sper ca iti place.
 
Da.....chiar mi-a placut si filmul "De ce trag clopotele, Mitica" inspirat tot din Caragiale.Desi nu stiu daca de acolo se trage Mitica bucurestenilor....probabil e un nume mult folosit acolo.

Revenind la tema...
Sa vedem ce o sa se intample la referendum. Pe undeva sper ca Basescu ramana presedinte si sa dizolve parlametul.

Si da, pe acolo nu sunt toti mitici...dar din cate observ nu e loc de ei pentru altcineva.Trebuie sa joci cum vor ei, altfel zbori.
 
Sarcastic;179131 said:
Da.....chiar mi-a placut si filmul "De ce trag clopotele, Mitica" inspirat tot din Caragiale.Desi nu stiu daca de acolo se trage Mitica bucurestenilor....probabil e un nume mult folosit acolo.

Revenind la tema...
Sa vedem ce o sa se intample la referendum. Pe undeva sper ca Basescu ramana presedinte si sa dizolve parlametul.

Si da, pe acolo nu sunt toti mitici...dar din cate observ nu e loc de ei pentru altcineva.Trebuie sa joci cum vor ei, altfel zbori.

Mitica este un diminutiv din Dumitru. Sfantul Dumitru este ocrotitorul Bucurestiului si de aici a pornit povestea lui "Mitica".

Referendum. Basescu trebuie sa ramana. Motivele pentru care il doresc eu ca presedinte sunt usor diferite de ale celorlalti, cat despre dizolvarea Parlamentului, asta nu poate sa o faca pentru ca nu are acest apanaj constitutional. Si hai sa vedem care sunt bucurestenii de care se impiedica toti: Iliescu e din Oltenita, Hrebenciuc este moldovean, Vacaroiu este nascut la Cetatea Alba, Geoana este oltean, Basescu este din Constanta si lista continua....Ah! Am uitat, Tariceanu este bucurestean. Asa ca nu prea merge chestia aia cu miticii de care nu ai loc. Bucuresteni care sa fie in capitala de cel putin doua generatii sunt putini. Venetici care se dau de bucuresteni sunt insa gramezi. Asa ca nu bietul Mitica e de vina ci nou venitii. E plin Bucurestiul de pantofi lasati la usa apartamentelor din blocuri, de rufe puse la uscat in balcoane, cat mai sus posibil, de gunoaie aruncate langa cosul de gunoi, de personaje provinciale care cred ca standardul de viata este cel din locul din care vin ei. Cand vei ajunge din nou in Bucuresti verifica, daca poti, de cat timp se afla in oras familia celui cu care discuti. Vei avea mari surprize. Asta nu inseamna ca provincia nu a furnizat oameni de valoare.
Eu sunt bucurestean dar asta nu ma face sa ma simt deasupra altora.
 
Ce-mi plac mie astia care apar in situatii exceptionale se inscriu pe un forum, activeaza, dupa care dispar la fel de repede precum au aparut. Acum userul in discutie este Sarcastic si fixurile sale despre mitici, toate grupate intr-un mesaj foarte interesant. Tov. Sarcastic, tu pana la urma faci pe agentu' de influenta ori ce? Poate ne explici cum de mesajul de zile mari postat de Maria Ta ieri se aseamana ca doua picaturi de apa cu... Miticii din politica noastra, editorial de milioane din aceeasi publicatie de milioane pre numele sau de botez Atac (o alta foaie jenanta dintre publicatiile romanesti de scandal). Pana la urma, s-ar putea sa ma insel si sa fi cu totul altceva: un user care isi atribuie cu o usurinta naucitoare ce au scris altii.

P.S. De milioane este si diferenta dintre cum e scris primul mesaj si mesajele imediat urmatoare lui, pline de "..." atat de des intalnite pe forumurile si chat-urile Patriei.
 
Nu cred ca e un lucru bun, dar e un exemplu extraordinar pentru noi, basarabenii, insa nu cred ca parlamentul RM are chiar asa curaj sau inteligenta.
 
Parlamentul RM l-a ales pe Voronin, in the first place. Nici nu se pune problema sa il suspende/ demita. Au reusit astfel sa impuste doi iepuri cu acelasi glont: partidul/ coalitia de partide care detine majoritatea in Parlament se afla in posibilitatea de a alege un presedinte care sa nu deranjeze.
 
Iurie Rosca. Declaratie pro-Basescu

Iurie Rosca alaturi de Traian Basescu

Interviu cu presedintele Partidului Popular Crestin Democrat, Iurie Rosca, vicerpesedinte al Parlamentului Republicii Moldova

- Domnule Iurie Rosca, ce pozitie a adoptat PPCD fata de criza politica din Romania si fata de incercarea de-al suspenda prin referendum pe presedintele Romaniei, Traian Basescu?

- Este evident ca aceasta criza de proportii a fost determinata de gruparile care reprezinta ramasitele vechiului sistem comunist si ale securitatii, grupari care s-au constituit in perioada de dupa decembrie 89 in oligarhii care constituie o amenintare pentru sistemul democratic al Romaniei.

Anume aceste grupuri de interese, organizate puternic in mediul de afaceri, in cel politic si in cel mediatic, s-au simtit amenintate de actiunea energica a presedintelui Romaniei orientata impotriva coruptiei si milionarilor de carton. In fata acestui pericol comun, care presupune pierderea unor averi fabuloase acumulate pe cai indoielnice si implicit scaderea influentei asupra actului decizional din Romania a si produs cardasia intre niste cercuri politice cu pretentii doctrinare diferite, care simulau pana deunazi destul de reusit posturile de guvernanti si opozanti.
Fireste, in aceasta confruntare majora intre liderul national Traina Basescu, el fiind luptatorul justitiar pentru dreptate si impotriva clientelei baronilor de mucava care s-au obisnuit in perioada tranzitiei sa aiba la cheremul lor servanti docili in institutiile statului si in partidele politice, crestin-democratii din Republica Moldova sunt in mod categoric alaturi de Basescu.

Membrii Partidului Popular Crestin Democrat, ca si foarte multi concetateni ai nostri din Republica Moldova, il apreciaza pe Traina Basescu si pentru sprijinul lui total fata de tara noastra, manifestat in mod consecvent pe plan international in ideea impulsionarii procesului de integrare europeana a statului nostru. Sinceritatea, deschiderea si farmecul personal al presedintelui Basescu sunt privite cu admiratie la Chisinau, dovada fiind si reactia manifestata de oamenii simpli ori de cate ori presedintele Romaniei a vizitat capitala noastra. Putem sustine fara pic de exagerare ca Traina Basescu este primul presedinte post-decembrist al Romaniei care se bucura de o popularitate de exceptie in Republica Moldova. Daca ceilalti presedinti de pana la el se bucurau de respectul nostru pentru functia pe care o detineau, Basescu ne-a cucerit simpatia prin simpletea si farmecul personal de lider natural al poporului roman, care isi asuma in mod firesc responsabilitati majore.


Romania se afla intr-un moment decisiv pentru evolutiile ei ulterioare. Dezvoltarea evenimentelor din dreapta Prutului va avea un impact substantial si asupra situatiei interne din Republica Moldova. Iata ce de consider de datoria mea morala sa fac apel catre toti concetatenii nostri care detin si cetatenia Romana sa se prezinte la referendumul din 19 mai si sa spuna NU suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu.

- Domunle presedinte, nu va este teama ca declaratii atat de transante in sprijinul lui Traian Basescu ar putea sa va creeze anumite dificultati in relatiile Dvs cu partidele politice din Romania, dar si cu Partidul Comunistilor de guvernamant din Republica Moldova, cu care aveti pe parcursul ultimilor ani o relatie de parteneriat politic?

- Am o atitudine respectuoasa fata de toate partidele politice din Romania, dar consider ca este de datoria mea sa iau atitudine univoca si fara rezerve intr-un moment decisiv. Nu pot pastra neutralitatea din oportunism sau din dorinta de a profita in urma unei taceri lase. Se stie ca prietenul la nevoie se cunoaste. Un politician adevarat apara si afirma valori si principii morale si doctrinare superioare indiferent de faptul daca are de profitat sau de pierdut de pe urma atitudinii transante pe care si-o asuma. Basescu procedeaza anume in acest fel, incerc si eu sa promovez aceasta conduita. Facem parte din aceeasi familie politica atat PPCD, cat si Partidul Democrat din care provine Train Basescu, familia popularilor europeni, ceea ce impune solidaritate neconditionata si ajutor dezinteresat tuturor membrilor acestei familii.

Partidul Popular European, care conduce Parlamentul European si Comisia Europeana, a inregistrat recent o victorie de o importanta majora pentru continent, victoria lui Nocolas Sarkozy la alegerile prezindetiale din Franta. Sunt convins ca ziua de 19 mai va aduce o noua victorie familiei noastre politice prin sustinerea masiva a lui Traian Basescu din partea poporului roman.
Cat priveste declaratiile uneori neprietenoase, lansate de catre oficialii de la Chisinau impotriva conducerii Romaniei, ele sunt regretabile, nedorite, dar, in acelasi timp, lesne de inteles. Acestea sunt expresia unei crize identitare mostenite de la vechiul sistem sovietic in care constiinta noastra nationala a fost distorsionata, iar Romania era prezentata ca agresor si dusman extern. De aici si insistenta demna de o cauza mai buna de a substitui Istoria Romanilor cu asa numita istorie integrata in varianta moldovenista, de aici si persecutiile contra Mitropoliei Basarabiei ca structura autonoma a Bisericii Ortodoxe Romane, ca si ticul intelectual si politic de a impune glotonimul „limba moldoveneasca” in locul celui de limba romana. Tot aici ar trebui adaugate si reactia maladiva a autoritatilor Republicii Moldova fata de procesul de acordare a cetateniei romane pentru cei din stanga a Prutului. Desigur, aceste lacune de ordin conceptual si indentitar sunt speculate cu indemanare de anumite cercuri imperiale de la Moscova, care alimenteaza in mod artificial conflictualizarea relatiilor dintre Republica Moldova si Romania. Cred ca este inteleapta atitudinea oamenilor de stat de la Bucuresti care au evitat angajarea intr-o polemica sterila pe marginea unor subiecte sensibile si care prefera abordarea pozitiva si constructiva a relatiilor dintre statele noastre. Aici as vrea sa amintesc faptul ca parteneriatul dintre Puterea comunista si Opozitia crestin-democrata s-a constituit intr-un moment critic pentru Republica Moldova, care s-a creat in timpul alegerilor parlamentare din primavara anului 2005. Dupa respingerea Memorandumului Kozak in noiembrie 2003 si semnarea Planului de Actiuni Uniunea Europeana Republica Moldova la 22 februarie 2005 de catre Guvernul comunist de la Chisinau cu doar 2 saptamani inainte de ziua alegerilor a devenit evident ca Vadimir Voronin si partidul sau au renuntat, in acel moment, la vechile pozitii de subordonare a intereselor Republicii Moldova intereselor geopolitice ale Federatiei Ruse si a optat deschis in favoarea integrarii europene. Aceasta turnura in politica externa a fost apreciata pozitiv atat de SUA, cat si de UE, dar si de cei trei lideri regionali prooccidentali care i-au acordat un suport electoral fatis lui Vladimir Voronin: presedintele Romaniei Traian Basescu, presedintele Ucrainei Victor Iuscenko, presedintele Georgiei Mihail Saakasvili au avut intalniri oficiale cu Vladimir voronin catre sfarsitul campaniei electorale, incurajandu-l pe acesta sa mentina si sa fortifice directia proeuropeana a partidului sau si a Republicii Moldova. In acest context PPCD nu a facut altceva decat sa fie solidar cu partenerii sai internationali si regionali si sa-i intinda mana presedintelui Voronin in numele interselor nationale ale Republicii Moldova si promovarii reformelor. PPCD nu a renuntat pentru nici o clipa la platforma sa, in timp ce Partidul Comunistilor s-a deplasat de pe vechea platforma dogmatica si proruseasca spre valorile democratice si europene. In aceasta perioada nici PPCD nu s-a plasat pe pozitiile comunistilor si nici comunistii nu au imbratisat doctrina crestin-democrata. Tot ce am facut noi a fost sa elaboram un punct de vedere comun asupra prioritatilor tarii si sa sincronizam agendele partidelor noastre cu agenda politica a Republicii Moldova. Bineinteles, relatia noastra cu comunistii nu este nici pe departe una perfecta, ea pastrand o multitudine de diferente si dezacorduri majore. Avem nevoie, insa, de stabilitate politica pentru a mentine functionalitatea institutiilor statului si a influenta pozitiv evolutiile din Republica Moldova. In acest context, in relatia dintre PPCD si PCRM exista zone de cooperare, zone de competitie, dar si zone de conflict. Domeniul de cooperare il reprezinta preocuparea pentru reformarea institutiilor democratice si consolidarea statului de drept, optiunea proeuropeana a tarii, onorarea angajametnelor noastre fata de Consiliul Europei si Uniunea Europeana si atitudinea fata de diferendul transnistrean. Domeniul in care ne aflam in competitie vizeaza, in primul rand, raporturile noastre de concurenti electorali, iar zona de conflict se contureaza in jurul problematicii identitare, a atitudinii fata de neutralitatea statului si a relatiei cu NATO, ca si fata de trecutul comunist si fata de nevoia de a reforma partidul de guvernamant cu acelasi nume din Republica Moldova. Prin urmare, aceasta relatie complexa de parteneriat destul de dificil este necesara in functie de masura in care putem exercita o influenta benefica asupra conduitei guvernarii. Exista momente in care se creeaza impresia ca zona de cooperare dintre noi se ingusteaza la maximum. Si totusi, sper sa dam dovada de destula retinere si raspundere pentru a evita rupturi de proportii si conflicte inutile pentru societate.

Iar in ceea ce tine de eventuala reactie negativa a presedintelui Voronin fata de sprijinul pe care il manifest pentru presedintele Traian Basescu nu cred ca ar fi motive de ingrijorare, deoarece, din cate stiu, insusi presedintele Voronin il priveste cu simpatie pe Traian Basescu in lupta pe care o poarta acesta contra oligarhilor si coruptiei. Mi-ar placea sa cred ca si relatia, altadata prieteneasca, intre presedintele Voronin si Traian Basescu va cunoaste o ameliorare, ceea ce va contribui si la consolidarea relatiilor de prietenie dintre Romania si Republica Moldova.

Interviu realizat de Sergiu PRAPORSCIC, FLUX
14 mai 2007, Chisinau
 
Re: Iurie Rosca. Declaratie pro-Basescu

Eu cred ca Rosca are dreptate, de fapt e si afirmatia pe care am sustinut-o pana acum si de asta voi vota pt ramnerea la conducerea statului a lui Basescu.
 
Re: Iurie Rosca. Declaratie pro-Basescu

te_vreau_pe_sistem_nervos;179454 said:
Eu cred ca Rosca are dreptate, de fapt e si afirmatia pe care am sustinut-o pana acum si de asta voi vota pt ramnerea la conducerea statului a lui Basescu.

Eu cred ca Iurie Rosca ii cam ametit de fel
 
La inceput a fost asa:

http://www.timpul.md/Article.asp?idIssue=70&idRubric=1155&idArticle=3072

Românii îºi aleg preºedintele
Adrian Nãstase, o investiþie în viitorul nostru
(Apel cãtre alegãtorii cu cetãþenie românã din R. Moldova)

Duminicã, 12 decembrie, în România va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenþiale. Þara va ieºi la alegeri pentru a vota omul sub preºedinþia cãruia România va intra în Uniunea Europeanã, realizându-se astfel visul de aur al românilor, cel de revenire în sânul naþiunilor civilizate ale Europei.
În turul doi de scrutin se vor confrunta Adrian Nãstase, actualul prim-ministru al României, preºedintele PSD, ºi primarul Bucureºtilor, preºedintele Alianþei PNL-PD, Traian Bãsescu. Un cuvânt greu în aceastã alegere au de spus ºi cetãþenii României aflaþi în afara graniþelor Þãrii, inclusiv cei din stânga Prutului. Rezultatele primului tur de scrutin, din 28 noiembrie, au demonstrat un activism cu totul neaºteptat al cetãþenilor români din R. Moldova, majoritatea cãrora ºi-au dat votul pentru candidatura lui Adrian Nãstase.
Adrian Nãstase este un politician de talie europeanã, bine cunoscut în R. Moldova prin atitudinea sa principialã ºi consecventã faþã de destinul actual ºi viitorul românilor basarabeni. El a demonstrat în repetate-rânduri aceastã calitate atât în postura sa de ministru de Externe, cât ºi în cea de prim-ministru al României. Alegerea lui Adrian Nãstase în funcþia de Preºedinte al României constituie un garant sigur al aderãrii României la 1 ianuarie 2007 la UE, al apãrãrii drepturilor naþionale ale românilor basarabeni, al aprofundãrii relaþiilor pe toate planurile dintre românii de pe cele douã maluri ale Prutului. Sã ne amintim cã, în cele mai negre perioade ale relaþiilor moldo-române - în special, în timpul guvernãrii antinaþionale Voronin - guvernul României, condus de Adrian Nãstase, a gãsit soluþii adecvate pentru a le asigura tinerilor noºtri posibilitatea de a-ºi face ºi în continuare studiile în România ºi a promovat atât interesele românilor de peste Prut, cât ºi cele ce þin de securitatea R. Moldova.
Alegerea lui Adrian Nãstase în funcþia de Preºedinte al României este o investiþie în viitorul nostru, în perspectiva unui destin european comun al României ºi al R. Moldova.
Semneazã:
Academician Mihai Cimpoi, preºedintele Uniunii Scriitorilor din R. Moldova
Academician Grigore Vieru
Academician Petru Soltan
Academician Anatol Codru
Academician Silviu Berejan
Academician Nicolae Dabija, redactor-ºef al sãptãmânalului
"Literatura ºi Arta"
Constantin Tãnase, directorul ziarului TIMPUL
Valeriu Saharneanu, preºedintele Uniunii Jurnaliºtilor din Moldova
Val Butnaru, directorul ziarului "Jurnal de Chiºinãu"
Vasile Nãstase, redactor-ºef al ziarului "Glasul naþiunii"
Aneta Grosu, redactor-ºef al publicaþiei "Ziarul de Gardã"
Victor Bucãtaru, secretarul Uniunii Cineaºtilor din Moldova
Ioan Ciuntu, protoiereu, consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei



http://www.jurnal.md/articol.php?id=2701&cat=&editie=

Între clovnerie ºi seriozitate
•autor: Val Butnaru
Dezbaterile electorale de miercuri seara, gãzduite de TVR1, se pare cã i-au dumerit chiar ºi pe cei mai irecuperabili indeciºi cu cine sã voteze duminica viitoare. Duelul dintre cei doi candidaþi la postul de preºedinte al României a fost câºtigat de actualul prim-ministru Adrian Nãstase.
A greºit Traian Bãsescu. De multe ori ºi în mod flagrant.
Sau cei care au elaborat tactica comportamentului televizat al candidatului DA nu prea au luat în serios confruntarea de miercuri, sau primarul Bucureºtilor nu înþelege cam care ar trebui sã fie prestanþa ºi prestaþia unui preºedinte de þarã. O fi bun Bãsescu pentru postul de primar, dar la preºedinþie nu prea are ce cãuta.
Jovialitatea forþatã pãrea o clovnerie jalnicã; momentele de intransigenþã afiºatã se transformau ridicol în accese de intoleranþã banalã; iar atacurile furibunde la adresa oponentului nu ajungeau la þintã, lovindu-se de calmul olimpian al lui Nãstase.
Urmãrind polemica dintre un politician uºor isterizat ºi altul sigur pe cuvintele ºi faptele sale, impresia devenea convingere: România are nevoie de un preºedinte care ar asigura continuitatea, un om calm, echilibrat, flexibil, capabil sa facã faþã marilor provocãri cu care se va confrunta þara în urmãtorii doi ani.
Bãsescu a demonstrat încã o datã cã rãmâne prizonierul imprevizibilului. ªi nici mãcar nu e vorba de oscilaþiile lui spectaculoase în relaþiile cu foºti sau actuali parteneri politici – Petre Roman ºi Varujan Vozganean: ca sã dãm doar douã nume. Nici mãcar despre intenþia primarului de a forma Guvernul cu PRM-ul lui C.V.Tudor nu pomenim. Pur ºi simplu, pe parcursul întregii seri nu mi s-a atenuat senzaþia cã în Bãsescu nu poþi sã ai încredere. Impulsiv, arþãgos ºi infatuat, primarul capitalei a demonstrat cã de la el te poþi aºtepta la orice surprizã. Dar orice “surprizã” oferitã românilor pânã la 1 ianuarie 2007 poate costa România foarte scump.
Unde mai pui cã nici polemist bun nu este. S-a supãrat copilãreºte pe Cristian Tudor Popescu, analistul de la “Adevãrul” care l-a întrebat tranºant cine dintre ei doi – Bãsescu sau Stolojan – minte atunci când unul afirmã cã fostul candidat DA a renunþat la cursa electoralã din cauza ºantajului din partea PSD, iar cel de-al doilea susþine univoc ca a fost vorba doar de o problemã de sãnãtate. “Cine dintre voi doi e mincinosul?” – întreba categoric Popescu. În loc sã gãseascã o soluþie fericitã, în loc sã iasã onorabil din situaþie, Bãsescu a sãrit în capul ziaristului, ameninþându-l cu “reacþii adecvate”. Urât spectacol. E adevãrat cã spre final primarul ºi-a cerut scuze, dar a fost deja un alt spectacol, mult mai trist. Aveam în faþã un tip neputincios care cerºea îndurare. Mai bine rãmânea aºa cum îl ºtie lumea: intolerant ºi imprevizibil.
Momentul decisiv al confruntãrii a venit la faza rãspunsurilor privind încheierea negocierilor de aderare la UE. Dupã ce Bãsescu a expus, stângaci ºi confuz, propria viziune cum ar trebui de încheiat tratativele privind ultimul capitol ºi cam ce are el de gând sã facã în aceastã privinþã, Nãstase a replicat calm cã nu mai e de fãcut mare lucru: “Astãzi negocierile cu UE au fost încheiate!”.
Pe fundalul expunerii primului ministru se auzea vorba nedumeritã a lui Bãsescu: “Dar care a fost întrebarea? Ce întrebare a fost pusã?” Pierdut cu firea, în acel moment primarul a înþeles, probabil, cã a ratat confruntarea televizatã. Nãstase a þinut rãbdãtor în mânecã asul ºi l-a aruncat pe masa de joc exact în momentul decisiv al duelului.
Spre final, Bãsescu a încercat sã schimbe situaþia în favoarea sa ºi, într-un aºa zis “moment al sinceritãþii”, ne-a prezentat “lucrul pentru acasã”, un truc elaborat de image-maker-ii din staff-ul Alianþei.
A început bine, surprinzãtor de bine. Schimbând tonalitatea, atenuând stridenþele, modificând pânã ºi timbrul vocii, Bãsescu vorbea (cu sinceritate teatralã, totuºi!) despre nenorocul românilor care, chiar ºi dupã 15 ani de la cãderea comunismului, trebuie sã aleagã un preºedinte dintre foºti doi comuniºti: Bãsescu ºi Nãstase, ambii pe timpuri membri ai PCR.
Figura a prins. Nãstase pãrea încordat ºi asculta, vãdit deranjat, încotro o va duce oponentul sãu. Urmeazã o pauzã bine regizatã, Bãsescu se pregãteºte sã ne serveascã poanta. Cei doi moderatori par extrem de curioºi sã afle finalul. Mã aºteptam ºi eu la o loviturã de teatru. Eram sigur cã staff-ul Alianþei a elaborat un truc mortal cu care sã-l doboare pe candidatul PSD+PUR. Ce putea sã urmeze? Sã declare Bãsescu cã s-a sãturat ca þara aceasta sã fie condusã de foºti comuniºti? Cã acum, în “momentul sinceritãþii” a înþeles cã nu are nici un drept moral sã candideze la funcþia supremã din stat ºi renunþe la lupta electoralã? Mã aºteptam la orice. Omul surprizelor nu-ºi trãdeazã vocaþia, mi-am spus.
Ceea ce a urmat, l-a fãcut pe Nãstase sã rãsufle uºurat, iar pe milioanele de telespectatori, în special, presupun, pe fanii lui Bãsescu sã regrete aventura primarului.
Dupã un “dar” ameninþãtor, Bãsescu a gãsit cea mai proastã cu putinþã soluþie: el spus cã diferenþa dintre ei doi este cã el, Bãsescu, a scãpat de mentalitatea comunistã, iar Nãstase, dimpotrivã, rãmâne în mrejele acestei mentalitãþi.
Un fâs. Un final ieftin, direct ºi ineficient.
La încheierea emisiunii, cei doi oponenþi ºi-au strâns mâinile. Nãstase era calm.


Apoi a devenit asa:

http://www.literaturasiarta.md/index.php?l=ro

Un preºedinte pentru toþi românii
Forul Democrat al Românilor din Moldova a organizat duminicã, 13 mai, un miting cu genericul: „Traian Bãsescu – preºedintele tuturor românilor”.
De ce noi îl considerãm pe T. Bãsescu ºi preºedintele nostru?
Pentru cã T. Bãsescu este preºedintele României.
Iar România este þara noastrã.
Republica Moldova nu este þarã, ea este stat.
Un stat constituit pe o margine de Þarã.
Ca ºi Transnistria: un stat constituit pe o margine de margine de Þarã.
Existã diferenþe între stat ºi þarã.
Un stat poþi sã nu-l recunoºti, poþi sã-l negi, poþi sã-l dispreþuieºti, dar þara – niciodatã.
Poþi sã fii patriot luptând contra statului, dar cel care luptã contra þãrii sale nu poate fi decât trãdãtor.

Din pãcate, istoria a fãcut ca la noi nu întotdeauna sã coincidã noþiunile de þarã ºi de stat. Asta e drama istoriei noastre.
Noi suntem cetãþeni ai statului Republica Moldova ºi suntem obligaþi sã-i respectãm legile, Constituþia ºi instituþiile oficiale. Dar nimeni nu ne poate interzice sã ne iubim þara. Ea e sinonimã cu istoria noastrã, cu moºii ºi strãmoºii noºtri, cu copiii ºi nepoþii noºtri, cu trecutul, prezentul ºi viitorul nostru. Pentru ea, din veacuri strãbune, s-au jertfit martirii ºi eroii Neamului. Pentru ea a sângerat coapsa lui ªtefan cel Mare la Chilia. Pentru ea i s-a retezat capul lui Mihai Viteazul. Pentru ea le-au trosnit pe roatã oasele lui Horia ºi ale lui Cloºca. Pentru ea a îndemnat cãrturarul ªaguna: „Români, uniþi-vã!”. Pentru ea a înnebunit Eminescu. Pentru ea s-a îmbolnãvit Vieru. Pentru ea, pentru þara ziditã pe oase de Voievozi, de Cãrturari ºi de Þãrani. Pentru ea, pentru þara visatã de tineri cã ea, þara, va fi a lor sau – ºi a lor.
Visul nostru este ca Þara ºi Statul sã însemne aceeaºi iubire, aceeaºi pasiune, aceeaºi preocupare pentru noi toþi. ªi nu iubiri sau preocupãri distincte.

ªi ca þara ºi statul sã o aibã drept preºedinte pe una ºi aceeaºi persoanã.
De ce basarabenii îl sprijinã pe Traian Bãsescu?
Pentru cã domnia sa s-a angajat sã fie preºedintele tuturor românilor (nu doar al celor 23 de milioane din interiorul graniþelor României, ci ºi al celorlalte, tot vreo 23 – din afara acestora).
Pentru cã e primul preºedinte român care a pus tranºant problemele noastre, încercând sã le rezolve.
Pentru cã e primul preºedinte român care a vorbit de drama Basarabiei de la tribuna Parlamentului Uniunii Europene.
Pentru cã e primul preºedinte român care a spus cã suntem aceeaºi: „Douã state – un singur popor”, „basarabenii sunt parte a poporului român”.
Pentru cã e primul preºedinte român care a propus instituþiilor Uniunii Europene, atunci când România a fost invitatã sã adere la Uniunea Europeanã, ca împreunã cu ea sã intre ºi cealaltã parte din poporul român – acea din Republica Moldova – ca astfel sã fie corectatã o greºealã a istoriei.
Pentru cã e primul preºedinte român care a afirmat cã basarabenilor ºi bucovinenilor trebuie sã li se restituie cetãþenia românã, rãpitã abuziv în 1940 de cãtre cei care s-au lãþit peste noi.
Pentru cã e mai al nostru decât preºedintele statului nostru, care, din pãcate, are grijã doar de acea pãrticicã din poporul R. Moldova care face parte din partidul al cãrui preºedinte este.

Iar lucrul cel mai important pe care l-a fãcut T. Bãsescu e acela cã pentru prima datã dupã 1940 un demnitar român ne-a dat de înþeles cã noi nu suntem singuri: noi avem Þarã. ªi nu – þãriºoarã sau þãriºoricuþã.
Pornind de aici vreau sã menþionez cã indiferent de rezultatele Referendumului din 19 mai, noi, cei peste 200 000 de aderenþi ai F.D.R.M., cetãþeni ai Republicii Moldova de diverse vârste, profesii ºi etnii, vom susþine ºi-n continuare orice instituþie, orice persoanã sus-pusã din România, care nu vor uita de românii din afara graniþelor României.
Nu vom fi alãturi de cei care propun ca destinul nostru sã fie jucat „la loterie” sau care, invocând grija supremã ca Basarabia sã nu fie depopulatã, sã ne refuze dreptul nostru legitim de a ni se restitui cetãþenia de care au fost privaþi în mod arbitrar pãrinþii noºtri.

Evident, ceea ce se întâmplã în România face parte din treburile ei interne.
Dar noi nu putem fi indiferenþi faþã de destinul Patriei-mame.
De stabilitatea vieþii politice din România depinde ºi stabilitatea noastrã.
România fiind unica ºansã europeanã a Republicii Moldova.
România nu este vecina noastrã, cum susþin manualele de geografie, ci – aºa cum zic manualele de istorie, de limbã, de literaturã ºi de bunã-cuviinþã – România e þara noastrã ºi tocmai din acest motiv ceea ce are loc în România ne afecteazã ºi pe noi.
S-ar putea ca de la distanþã unele lucruri sã se vadã mai clar, inclusiv cã cele mai multe atacuri contra lui Bãsescu vin din afara României, care, fiind orchestrate cu altele din interior, au provocat aceastã suspendare neconstituþionalã. Se face mult ca sã fie destabilizatã viaþa politicã din România de cãtre forþe externe: Rusia, Ungaria ºi, din pãcate, Republica Moldova (cu acele declaraþii aberante ale lui Voronin cã România ar avea „o minoritate de 10 milioane de moldoveni” ºi altele ºi mai absurde vizavi de „ocupaþia” la care au fost supuºi românii basarabeni de cãtre românii de dincolo de Prut ºi la „eliberarea” acestora de cãtre tancurile ruseºti º.a.m.d.).
România are nevoie de toþi românii.
România are nevoie de stabilitate.
România are nevoie de Bãsescu.

La o Conferinþã a Comunitãþilor româneºti care s-a desfãºurat în anul trecut la Bucureºti am avut o doleanþã pentru cei care se perindã prin scaunele puterii de la Bucureºti: vã rugãm sã nu ne implicaþi în certurile Domniilor Voastre. Noi, românii din afara frontierelor Þãrii, suntem cu toþii membri ai unuia ºi aceluiaºi partid, ºi el se numeºte Neamul Românesc. Pe el am vrea sã-l slujim ºi sã-i rãmânem fideli pânã la ultima noastrã suflare.
În acest context, atitudinea noastrã pro-Bãsescu este una pro-România, dar ºi pro-Basarabia, dar ºi pro-Neamul Românesc, dar ºi pro-Europa.
Timp de doi ani de zile Bãsescu a fost alãturi de problemele noastre ºi ar fi o ruºine ca la 19 mai sã nu fim ºi noi alãturi de domnia sa.

Dorim ca România sã reprezinte ºi-n continuare pentru R. Moldova un exemplu de stat de drept, de democraþie ºi europenitate.
Participarea la referendum înseamnã pentru basarabenii care sunt ºi cetãþeni ai României cã aceºtia au, pe lângã multiplele drepturi oferite lor de cãtre acest statut, ºi niºte obligaþiuni, pe care sunt datori sã le onoreze.
Sperãm ca la 19 mai curent Basarabia sã nu dea nici un vot „DA!” demiterii lui Traian Bãsescu.
Nicolae DABIJA


http://www.timpul.mdl.net/Article.asp?idIssue=529&idRubric=5544&idArticle=13378
 
Romanii uită repede.

Uită, de pildă, că tot Băsescu Traian este cel care a sabotat guvernul CDR, fiind cel care cerea mereu, în numele PD, renegocierea protocolului Aliantei. Din esecul guvernării CDR, nu PD sau Băsescu au iesit cu imaginea afectata, ci PNT.

Uită, de asemenea, că astăzi avem parade de homosexuali în România tot datorită lui Băsescu, si lui Macovei. Ce s-a întâmplat în 2005?

În 2005, când homosexualii dâmboviteni au depus cerere la Primăria Capitalei pentru a se putea da în spectacol pe străzi, primarul Adriean Videanu nu le-a dat voie. Ei însa si-au pus în miscare asociatiile lor internationale, care i-au trimis tovarasului Băsescu scrisori de amenintare că îl vor spune "la tovarăsa UE". Mai mult, după ce homosexualii au început să tipe că Videanu le încalcă drepturile, Macovei Monica, apărătoare traditională a homosexualilor, încă de pe vremea când era oengistă, a declarat public că "parada TREBUIE să aibă loc". (Tot în perioada ei oenge, Macovei protesta vehement împotriva anchetelor desfăsurate de autorităti asupra lui Gregorian Bivolaru si a sectei băutorilor de urină - MISA.)

După interventiile nedisimulate ale lui Macovei si Băsescu, făcute din pupincurism fată de Uniune, Videanu a cedat si a mobilizat politia si jandarmeria pentru a-i apăra pe homosexuali de furia romanilor.

Prima paradă a homosexualilor s-a produs deci cu ajutorul nemijlocit a celor doi, iar acum e aproape imposibil să mai scăpăm de ea. Avem parte de ea in fiecare an. La numai două săptămâni de la referendumul la care Băsescu ne roagă să-l realegem, favoritii lui - homosexualii - se vor desfăsura din nou pe străzile Capitalei. Poate vor participa si protectorii lor. Multumim, Băsescu. Multumim, Macovei.

Anterior, în timpul campaniei electorale din 2004, Băsescu declarase într-un interviu la MTV că în România 20% din populatie sunt homosexuali !!! Si că este mai bine pentru un copil orfan să fie crescut de doi homosexuali. Homosexualii au jubilat - putini se bucură de asemenea sustinere prezidentială.

Dacă nu mă credeti, dati o căutare pe Google după "MTV basescu homosexuali" sau după "MISA macovei".

Tot în anul electoral 2004, ziarele anuntau că în Partidul Democrat s-a constituit un grup pentru promovarea intereselor homosexualilor prin intermediul PD. Dându-si seama că actiunile lor nu sunt ascunse presei, pedistii au negat din răsputeri informatia.

Acum, acesti Băsescu si Macovei apar de mână în fata noastră, pozând în apărători ai intereselor nationale :), plângându-se că răii au dat în ei. Băsescu face turul mănăstirilor, ca un fătarnic, încercând să ne câstige de partea lui. Pe tine te prosteste? Pe mine unul, nu.

Faptele si caracterul imoral al celor doi se poate vedea din faptele lor.

Nu vreau să spun că votând împotriva lui Băsescu implicit validez tabăra celor care l-au suspendat sau că acestia sunt mai buni. Nu-mi place însă nici de acest marinar care se dă curat ca lacrima. Lucrurile nu stau chiar asa, însă gloatele nu stiu.

Desigur, pentru fiecare, contează după ce criterii judeci atunci când votezi pentru sau împotriva lui Băsescu. Cei pe care nu îi interesează morala vor vota, desigur, pentru Băsescu. Pe mine însă mă interesează.

http://www.odaia.go.ro/marinelu.html
 
Băsescu declarase într-un interviu la MTV că în România 20% din populatie sunt homosexuali !!!

hmmm...militant ai ce ai cu 20%...ai mai zis tu citez:
Conform unor date jumatate din femeile romance si-au facut avort cel putin odata, 20% din femeile romance au cel putin 4 avorturi.

Daca tot iti place sa inventezi procente, fa-le si tu sa para mai realiste baremi.
In regnul mamifer, cel mai inalt procent al homosexualitatii se gaseste la ovine...8% datorita oSDN-ului(ovine Sexually Dimorphic Nucleus)...la om procentul este cam a 10-a partea din 8%, din care doar un sfert din subiecti pot fi potential homosexuali activi...deci undeva la 0,2% din populatia activa are apucaturi homosexuale...
Oricat ar fi romanii de disperati ca n-au femei, totusi sa depasim limita naturii de 100 ori...asta daca n-or fi inceput romanii sa-si injecteze corticosteron sau prolactina
 
Traian Basescu: 20% din romani sunt homosexuali
http://hotnews.ro/articol_9030-Traian-Basescu-20-din-romani-sunt-homosexuali.htm

Intervenind telefonic in emisiunea lui Radu Moraru, "Nasul", Traian Basescu a facut o afirmatie stupefianta: 20% din romani sunt homosexuali. Cifra avansata l-a luat prin surprindere si pe reprezentatntul fundatiei Accept, dar Basescu a spus ca in calitate de Primar al Capitalei are informatii mult mai bune in aceasta privinta.

Basescu a mai incriminat Patriarhia ca face jocul PSD-ului si a declarat ca se va opune in continuare construirii Catedralei in Parcul Carol. Totusi Basescu a oferit Patriarhiei alte trei locatii pentru construirea asezamantului religios.



Traian Basescu, sustinator al caselor de toleranta si de acord cu casatoriile intre homosexuali
de Mircea MARIAN
http://www.adevarulonline.ro/artico...acord-cu-casatoriile-intre-homosexuali/103024

Presedintele Partidului Democrat, Traian Basescu, s-a declarat luni seara, la emisiunea postului MTV Romania, un sustinator al legalizarii caselor de toleranta si s-a aratat de acord cu casatoriile dintre cuplurile de gay si lesbiene. Intrebat de realizatorul emisiunii "alege sau pierzi" daca este de acord cu astfel de mariaje, Basescu a spus ca nu le incurajeaza, dar "trebuie sa iesim din dogmatism". "Tot ce inseamna fiinta umana trebuie sa traiasca asa cum crede ca e placut", a apreciat liderul PD. El a mai afirmat ca in ceea ce priveste legalizarea caselor de toleranta, clasa politica din Romania nu a avut pana acum curajul de a rezolva aceasta problema. "Am fost tot timpul un sustinator al caselor de toleranta", a declarat Traian Basescu, aratand ca in acest fel femeile care practica prostitutia vor putea scapa de "pestii" care le exploateaza, iar bolile care se transmit pe cale sexuala ar fi controlate. Basescu i-a mai povestit realizatorului emisiunii de la MTV ca in perioada in care era comandant de nava, fiecare marinar de pe vaporul sau abia astepta sa ajunga intr-un "port civilizat" pentru a merge in baruri sau case de toleranta.
 
Basescu are sustinatori pe masura valorii sale demagogice (a se vedea cazul Nicolae Dabija). Unica solutie viabila este MONARHIA, Regele sigur nu a fost comunist!
 
Back
Top