"Comentarii si intrebari la cartea "Conceptul de Dumnezeu in marele religii"

Palestina

New Member
Aici puteti sa adresati comentariile si intrebarile voastre legate de cartea "Conceptul de Dumnezeu in marele religii" de Dr. Zakir Naik, care e/va fi expusa in alt topic In masura posibilitatilor, eu sau orisicine doreste, vom incerca sa le adresam.
 
buna ziua Palestina,dar cum sa discutam daca nu stim cartea??
este tradusa in romana??
nici pe google nu am aflat nimic de ea,in schimb am vazut ca autorul a facut medicina si e indian
 
Buna ziua/seara, abbu.

Imi cer scuze daca nu am fost mai clar. Intr-adevar, nu cred ca cartea e pe net, eu o am in original, in limba engleza. Nici nu cred ca a fost deja tradusa in romana, de asta ma ocup eu in momentul de fata :) Asa ca imi cer iertare pentru eventualele greseli si calitatea neprofesionista, nu sunt traducator de meserie :) Maine voi posta continuarea. Cartea e destul de mica, asa ca sper sa nu va obosesc prea mult.

In ceea ce priveste pe Zakir Naik ai dreptate, el este doctor in medicina si expert in Islam si religiile comparate. Aici gasesti mai multa informatie despre el:

Islamic Research Foundation - Welcome to IRF
 
scuze prietene,credeam ca esti fata...
trebuia sa-ti spui Palestinu,ca sa se inteleaga.
Aseara sotul a venit rupt de oboseala dela cabinet,dar azi stau pe capul lui cu intrebari,o sa-i arat si forumul asta.
desi el nu vrea sa vorbim politica si nici alte dispute care le aud toata ziua la televizor,isi vede de familie si servici, sper sa ma lamureasca.
 
Nu, nu sunt fata :)

Deacord, poate nu e prea reusit nick-ul in desemnarea genului meu, insa nici nu ma-m gandit la asta cand mi l-am ales. Am aparut aici in ianuarie, cand "Israelul" bombarda Gaza si vroiam sa accentuiez prin nick problemele palestinienilor.
 
De ce scri Israelul cu ghilimele ?eu stiu ca e o tara ca si Palestina care se cam ciocanesc intre ele.
 
Fiindca "Israelul" ca stat a fost creat ilegal, britanicii pur si simplu le-au cadunat sionistilor pamanturile ce apartineau arabilor palestinieni, si politica de stat a "Israelului" ramane o politica de apartheid indreptata impotriva populatiei bastinase (vezi genocidul recent din Gaza, blocada poitica si economica etc). Atat timp cat sute de mii de bastinasi alungati de "israileni" nu au dreptul sa se intoarca la ei acasa, "Israelul" nu are drept sa se numeasca.. tara. Oricum, noi cam am deviat de la subiect, nu-ti pare? Daca doresti poti sa deschizi un topic aparte dedicat "Israelului".
 
nu,nu vreau,nu cunosc prea mult
atata doar ca biblia ii pomeneste pe evrei mereu acolo,pe acelasi loc,ei au scris vechiul testament ca o istorie a poporului lor si crestinii au preluat-o.
Cine cu cine se lupta azi si pentru ce, nu ma prea intereseaza, desi am fost 2 ani la 220 km de regiune.
palestina,tu unde locuiesti?
 
abbu;222591 said:
Cine cu cine se lupta azi si pentru ce, nu ma prea intereseaza, desi am fost 2 ani la 220 km de regiune.
palestina,tu unde locuiesti?

Cineva a zis ca pentru ca raul sa triumfe, e deajuns ca oamenii buni sa nu faca nimic. In alte cuvinte, sa nu prea le intereseze... Ceva de genul asta.
In momentul de fata locuiesc in Londra.
 
sotul meu era cam suparat aseara.
l-am intrebat ce are si mi-a zis de Elvetia....

crezi ca elvetienii care "au facut ceva " se pot numi "oamenii buni" ??
 
abbu;222630 said:
sotul meu era cam suparat aseara.
l-am intrebat ce are si mi-a zis de Elvetia....

crezi ca elvetienii care "au facut ceva " se pot numi "oamenii buni" ??

Pe care din acei elvetieni ii ai in vedere, pe cei ce au votat pro sau contra? Sau cei 45% ce n-au votat deloc? Eu nu cred ca e prea reusita comparatia intre un referendum si ceea ce s-a intamplat in Gaza acum un an. Oricum, cam prea mult offtopic facem noi aici, eu zic sa ne intoarcem la tema.
 
de acord.........se pare ca Abbu este SPECIALISTA IN OFF TOPIC aici pe forum.........e tot pe din afara ,saracutza...si-l tot introduce pe barbatu-so ....lol............si cind ai citesti postarile ,te ingrozesti ce urit le vorbeste pe femeile "imbrobodite"cum ca ar fi fara minte,inapoiate,sclave....si ea tot la al doilea cuvintzel il intreaba pe sotul dumneaei,un fel de GURU,PROBABIL...
 
O Carte care spune lucrurilor pe nume, si explica multe

Multumesc ptr aceasta, m-a ajutat foarte mult :)

Caci intr-adevar exista doar un singur Dumnezeu, ceea ce vorbeste religia islamica. Din pacate pe unii ii deranjeaza cuvantul Allah, dar ptr mine este doar un alt nume al Lui Dumnezeu. Nu de putine ori imi apar in minte niste imagini cu mine rugandu-ma insistent, si rostind cuvantul Allah, poate am fost printr-o viata trecuta printr-o tara araba :)

Salam allah 3ala duniya 3alal ensaan
Ah ah ah mata na7aya bi7ub wa aman
Salam Allah
Salam Allah
Salam Allah 3ala duniya 3alal ensaan

din piesa lui Sarah Brightman cantata in duet cu Kadim Al Sahir - The War Is Over
:)
momentul cand el canta parca imi unge sufletul, te rog daca poti sa traduci ce spune aici, as fi foarte recunoscator :)

In morning dew
A glorious scene came through
Like war is over now
I feel I'm coming home again

tot din piesa asta

Salam Allah ))
 
Draga ExpreSS,

ma bucur ca te-a ajutat cartea.
Referitor la numele lui Dumnezeu Allah, vei gasi mai multe detalii in continuarea cartii, capitolul "Conceptul de Dumnezeu in Islam", pe care il voi posta in scurt timp, insha Allah.
E intradevar un nume special si pur, nume care nu are plural si nu are gen si este rezervat exclusiv numai pentru .... Allah. Ca musulman insa, eu nu cred ca ai avut vre-o data o viata trecuta, noi credem ca aceasta viata este unica pe acest pamant, e un fel de examen de rezultatele caruia depinde viata noastra de apoi, viata cea vesnica. De aceea miza e atat de mare si trebuie sa fim foarte atenti cum o traim si cui ne inchinam.

O explicatie la faptul ca numele Allah iti trezeste asa sentimente puternice ar putea fi ca acest nume rezoneaza cu FITRA ta, adica Predispozitia Naturala sau Naturaletea Innascuta. Profetul Mohammed (pacea si binecuvantare fie asupra lui) ne-a spus ca orice copil se naste musulman (adica se supune legilor lui Allah) si numai parintii si societatea il fac pe parcursul vietii pagan, iudeu sau crestin. De aceea avem nevoie sa ne intoarcem la FITRA noastra, sa ne intoarcem la Domnul nostru.

Am mai scris despre FITRA aici :

http://www.moldova.net/religie/7497-religia-ca-instrument-de-control-2.html

Referitor la piesa, sincer vorbind nu cred ca am auzit-o inainte. Nici cunostintele mele in araba nu sunt suficiente ca sa o traduc. Pot sa incerc doar sa traduc unele cuvinte care cred ca le stiu:

Salam - Pace

duniya - viata pamanteasca

ensaan (sau insan poate) - sinceritate (daca nu ma gresesc)

aman - credinta, a crede


Sper sa te calauzeasca Allah mai departe.
Numai bine.
 
2009 Theophilos;222820 said:
Buna seara ,
titlul este gresit pus ,trebuia scris :
Conceptul de Dumnezeu in Crestinism din punctul de vedere al unui musulman.
Cred ca acest titlu ar fi mult mai aproape de ideile formulate .
Pai ori a vrut sa discute acest concept in Crestinism ori 'INAINTE sa examinam .................."
De ce nu a pus un crestin sa discute acest concept ,era mult mai in masura .
Ce frumos arata aceste versete si natura umana si natura divina a Domnului Isus Hristos, Dr Zakir Naik a vazut numai ce avrut sau atata poate .
Filipeni 2:6 El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu,
Filipeni 2:7 ci S-a dezbrăcat pe sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor.
Filipeni 2:8 La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce.
Filipeni 2:9 De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult, şi I-a dat Numele, care este mai presus de orice nume;
Filipeni 2:10 pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ,
Filipeni 2:11 şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.

Numai bine.

Buna seara,

poate aveti dreptate, d-l Theophilos, cartea e scrisa de un musulman, dar asta nu o face neaparat mai putin obiectiva. Daca nu sunteti deacord cu autorul, va invit sa-i contestati opiniile, dupa puncte si sa faceti aceasta argumentat si cu referinte. Puteti face asta chiar aici. In special m-ar interesa interpretarea d-voastra a versetelor aduse din evangheliile de catre d-r Naik. Da, si daca vreti, simtiti-va liber sa interpretati si versetele din Biblie si comentariile lui fratele Michi Dan aduse de catre Manar in tema "Islam cu obiectivizm...":

(http://www.moldova.net/religie/4728-islam-cu-obiectivizm-toleranta-si-rationalitate-13.html)

Nu cred ca importa atat de mult daca le-a scris singura sau a facut copy-paste, cum i-ati reprosat. Nu cred ca e locul aici pentru competitii in elocventa si aptitudinile scriitoricesti a celor care scriu aici. Aici merge vorba de cautarea adevarului, caci daca (cum crede majoritatea celor ce au scris aici pana acum) este Dumnezeu, El n-ar trimite adevaruri diferite. Adevarul e unul si va invit sa incercam impreuna sa-L gasim. Si nu cred ca va fi o mare problema sa faceti si d-voastra un copy-paste, daca credeti ca asta ne va aduce mai aproape de adevar. Nu-i exclus ca acest subforum il citesc persoane care intradevar cauta adevarul cu sinceritate, si daca un copy-paste le va ajuta sa-l vada putin mai bine, de ce sa nu o facem?

Referitor la citatele aduse de catre d-voastra din Filipeni, eu asi zice ca ele cam se bat cap in cap cu citatele din evangheliile lui Mark, Luka, Matei si Ioan aduse de d-r Naik in cartea sa. Cum impacati citatele aduse de d-voastra cu urmatoarele:

"cuvântul pe care îl auziţi nu este al Meu, ci al Tatălui care M-a trimis." (Ioan 14:24)

"Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis." (Biblia, Ioan 17:3).

sau

"Şi când ieşea El în drum, alergând la El unul şi îngenunchind înaintea Lui, Îl întreba:
Învăţătorule bun, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică? Iar Iisus i-a răspuns: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decât unul Dumnezeu.Ştii poruncile: Să nu ucizi, să nu săvârşeşti adulter, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb, să nu înşeli pe nimeni, cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta."
(Biblia, Marcu 10:17-19)

???

Si inca insistati asupra opiniei ca Biblia nu a fost schimbata :)
Acestea si multe alte contradictii in Biblie numai demonstreaza ca ea a fost manipulata de catre oameni.

Va spun inca o data ceea ce v-a spus si Manar, ca Matei, Luca, Marcu si Ioan sunt departe de a fi apostolii lui Isus, mai mult decat atat, ei niciodata nu l-au vazut in viata. Tot mai multi cercetatori crestini obiectivi sunt nevoiti sa accepte acest fapt.

Iar in privinta la Pavel (doar el le-a scris Filipenilor, nu?), care nici pe departe nu a fost apostol lui Isus, ba s-a certat crancen cu apostolul Petru, de unde si s-a inceput schismul asta in crestinism, deci referitor la Pavel va mai zic odata ca anume lui ii datorati faptul ca credeti in treime (1+1+1=1), si il considerati pe profetul Isus (pacea fie asupra lui) Dumnezeu, si va inchinati lui in locul lui Unicul si indivizibilul Dumnezeu.

Daca veti citi continuarea cartii lui d-r Naik, veti vedea cam care ar fi logica celor ce se inchina fiintilor umane si de ce aceasta logica e una gresita.

Numai bine.
 
ExpreSS;222803 said:
O Carte care spune lucrurilor pe nume, si explica multe

Multumesc ptr aceasta, m-a ajutat foarte mult :)

Caci intr-adevar exista doar un singur Dumnezeu, ceea ce vorbeste religia islamica. Din pacate pe unii ii deranjeaza cuvantul Allah, dar ptr mine este doar un alt nume al Lui Dumnezeu. Nu de putine ori imi apar in minte niste imagini cu mine rugandu-ma insistent, si rostind cuvantul Allah, poate am fost printr-o viata trecuta printr-o tara araba :)

Salam allah 3ala duniya 3alal ensaan
Ah ah ah mata na7aya bi7ub wa aman
Salam Allah
Salam Allah
Salam Allah 3ala duniya 3alal ensaan

din piesa lui Sarah Brightman cantata in duet cu Kadim Al Sahir - The War Is Over
:)
momentul cand el canta parca imi unge sufletul, te rog daca poti sa traduci ce spune aici, as fi foarte recunoscator :)

In morning dew
A glorious scene came through
Like war is over now
I feel I'm coming home again

tot din piesa asta

Salam Allah ))


"Pacea Lui Allah in viata omului"Salam Allah la dunya ala al inan
 
EXPRESS

iata-l si aici pe Kazem,intr-un videoclip ce prezinta suferinta femeii tinere palestiniene,ce iubeste si nu e lasata din cauza razboiului.........

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=geKdTF3tA14"]YouTube- Kazem El Saher - Ahibiny - كاظم الساهر - أحبيني - Aghaniina.com[/ame]
 
Back
Top