Criza politica din Romania

criza din romania se adanceste prin votul de astazi din senat prin care s-a admis motiunea simpla de cenzura impotriva monicai macovei, ministru justitiei ... vacaroiu spune ca votul este obligatoriu si tariceanu trebuie sa o demita pe macovei iar primul ministru zice ca el nu o va demite ...
 
Astia au votat pentru demiterea unuia din cei mai buni ministri pe care ia avut Romania vreodata.
Intradevar, Macovei a avut greselile ei, dar cand vad ce clica sinistra si penibila s-a adunat sa o dea jos imi vine sa vomit. Daca am ajuns din nou ca sa ne vorbeasca despre democratie de alde Ilici Iliescu, Vadim Tudor si Voiculescu suntem in kkt din nou.
 
deci, avem doua probleme importante... demiterea lui Macovei si referendumul propus de Basescu...
ceea ce s-a intamplat prin adoptarea motiunii impotriva lui Macovei, arata faptul ca ne-am bucurat prea tare de faptul ca am scapat de lichelele comuniste... inca au putere si datorita lui tariceanu care nu a vrut alegeri anticipate. acum culegem toti roadele.

discursul de ieri al lui Basescu a fost unul provocator, nicidecum impaciuitor sau al unui presedinte speriat, cum spunea inteleptul Geoana aseara dupa discurs.
faptul ca nu s-au prezentat cei din Opozitie este o sfidare a natiunii, iar motivul invocat de ei este mai mult decat penibil... adica pana noi, populatia care l-am ales nu-l destituie prin referendum, presedintele are toata legitimitatea de a se adresa Parlamentului si ei au obligatia sa il asculte... penibil si provocator pentru intreaga natiune, cel putin dupa parerea mea. mi-a placut ca Base si-a facut treaba si nu s-a lasat intimidat si imi pare ca a contratatcat foarte bine problema referendumului opozitiei, aducand pe tapet o problema mult mai importanta si mai populara pentru cetateni, decat suspendarea lui Basescu...
votul uninominal este necesar pentru curata o data clasa asta politica de nebuni, prosti si lichele... cum ii posibil ca inca sa apara pe post un om ca Vadim Tudor si sa i se permita asemenea comentarii cum a facut aseara, dupa discurs... citez "ii era frica ca o sa ii zboare o sticla de wiski in chelie... toti basestii si aurolacii"... sa spuna ca Basescu a facut o tomografie si ca nu mai este in posibilitatea de a conduce tara...tocmai el spune... idiotul si nebunul...
ati observat ca Voiculescu de la PC a stiut ca Base va cere referendum? foarte informat omul asta... admirabil ce lichea ordinara conduce PC si are posturile tv Antena si Antena 3... sunt convinsa ca sunt atat de obiective ca si sinceritatea stapanului...
Voiculescu a pornit un razboi si impotriva lui Liiceanu, tot Pc a inceput lupta impotriva lui Macovei. se pare ca la noi in tara grupurile parlamentare curve si fara parg politic reusesc sa conduca tara.
si acum sa nu spuneti ca nu vreau Opozitie... o vreau, insa curatata de lichele si o opozitie interesata sa faca ceva pentru tara asta, nu sa boicoteze orice. nu se intampla nimic constructiv...

mai departe, apropo de cei carora le tremurul fundul ca prin vot uninominal o sa isi piarda scaunele pe care credeau ca le vor detine pe viata... ei spuneau ca problema asta se poate rezolva foarte simplu si ca nu necesita un referendum... ma intreb de ce, daca ii asa de simplu nu au facut absolut nimic pana acum membrii de seama ai unui Parlament atat de cinstit si atat de usor de jignit ca al nostru. plin de oameni de cinste si dornici de face bine acestei tari, care lucreaza zi si noapte in interesul cetateanului. au fost prea ocupati sa isi apere scaunele care acum sunt in pericol din cauza unui presedinte incomod, care a inceput sa ii scuture asa cum nu au mai fost scuturati de cand au ajuns in Politica.

eu cred ca avem nevoie de o restructurare a clasei politice... avem nevoie de oameni politici noi, cu alte mentalitati si care sa nu fie patati de atatea intrebari... si daca acest lucru necesita putina bagare de seama a presedintelui acolo unde nu-i fierbe oala, atunci asa sa fie... pentru ca la totalitarism nu o sa ajungem, dar avem o sansa reala de a scapa cu adevarat de comunism...
 
Din ciclul "De ma voi scula, pre multi am sa popesc si eu"

S-a sculat badita Traian si s-a hotarat sa semene semintele noii democratii.
Hai sa va zic o chestie... Pro Democratia si alte ONG-uri incearca de ani de zile sa convinga Parlamentul sa ia in discutie chestiunea votului uninominal. Si singurul partid care a strans semnaturi alaturi de noi si a promis in mod oficial sprijin in Parlament a fost PNL-ul (acum multi ani!). PD-ul nu a marait nimic, si cum ar fi putut cand Basescu nu mai devreme de acum o juma de an considera chemarea la introducerea votului uninominal drept demagogie?
In situatia in care oricum majoritatea partidelor parlamentare sunt, cel putin la nivel declarativ, de acord cu introducerea votului uninominal, cat de oportuna vi se pare convocarea unui referendum? Nu vi s-ar fi parut normal ca mai intai initiativa sa fi ajuns in Parlament si abia in caz de tergiversare sau respingere sa se fi ajuns la referendum? Oricum legea se va aplica la urmatoarele alegeri, deci sunt 2 ani la dispozitie, suficient chiar si pentru parlamentul Romaniai sa voteze o lege. Si in alta ordine de idei, cum va pare darea de mana a presedintelui, gata sa arunce bani pe un referendum a carui singura utilitate e ca-i salveaza lui curu de la suspendare? Atentie! Eu vorbesc de utilitatea referendumului, nu de cea a votului uninominal!
Eu nu stiu ce-ati facut voi, pentru a scapa tarisoara nosatre, Romania, de hoti si de corupti, dar hai sa va spun ce am facut eu. In vremea alegerilor avem o functie la unul din cluburile Pro Democratia, functie cara a facut sa fiu unul din cei doi oameni care au coordonat actiunea de monitorizare a alegerilor locale si generale dintr-un judet anume. Am fost atat de implicat in chestia asta incat in vara am preferat sa muncesc pe gratis la Pro Democratia decat sa-mi dau licenta la Drept. Nu mai pun la socoteala ca in spatamanile din preajma celor 4 tururi de scrutin plecam dimineata de acasa si veneam seara, mancam putin si fumam mult, ca eram mai mereu ragusit si ametit de atatea explicatii pe care trebuia sa le dau celor 300 de observatori acreditati, sau privirile urate si amenintarile voalate ale "elitei" PSD-iste a orasului (chiar nu mai conteaza acum din moment ce multi dintre ei, in frunte cu primarul au trecut la PD sa intareasca randurile anticomunistilor). Nu mai pun la socoteala nici macar faptul ca tata si mama ma numeau prost si ratat. Si asta pentru ca am fost unul din fraierii care si-au pus speranta in Alianta si in Basescu (ca de Tariceanu nu stiam mare lucru). Iar atunci cand PSD-ul a castigat alegerile parlamentare, pentru ca aici Basescu a avut dreptate, am plans de disperare si ma intrebam ce blestem o fi pe capul poporului astuia. Si e adevarat ca in noaptea cand Basescu a castigat nu am iesit in strada. M-am culcat pe unul din fotoliile din sediu si am visat frumos.
Iar atunci cand m-am trezit, am descoperit ca am scapat de un blestem si am dat de altul. Pentru ca acolo unde vad unii un presedinte pentru alte coordonate istorice, gata sa repereze onoarea patata a Romaniei, sa curete tara de coruptie, sa ne invete democratie, pe scurt - "binele civilizator" -, eu vad un om incapabil sa evolueze de la stadiul de capitan e vas, incapabil sa-si analizeze critic propriile actiuni sau idei, un om care nu accepta in jurul sau decat yesmeni, punandu-si apropiatii in functiile cele mai importante din stat, inamorat de servicii secrete si care incearca sa acumuleze cat mai multa putere controland, sau macar erodand celelalte institutii ale statului, care isi asuma toate victoriile si se desolidarizeaza de orice esec. Un ipocrit si un mincinos cu apucaturi de dictator sud-american. Si astea sunt singurele motive pentru care inca mai sustin PNL-ul si pe Tariceanu: pentru ca ei sunt singurii care mai pot fi cat de cat credibili dintre cei care ii pot tine piept.
Alternativa e partidul prezidential, regimul prezidential, Stolojan, Boc, Stoica si multimea de trepadusi repetandu-ne ca pe niste litanii ultimele afirmatii ale celui mai iubit capitan de vas al patriei, sau Maior si Saftoiu tinand lectii despre liberul acces la informatiile private ale fiecarui cetatean. Iar eu nu vreau asta! Nu vreau sa traiesc intr-o tara in care cei buni sunt separati de cei rai prin criteriul "cine e cu mine si ceilalti", sau in care ideile sunt bune si rele in functie de "cat de profitabile imi sunt la moment". Sau ati gasit voi alte criterii dupa care a impartit tara in hoti si breji, in idioti si destepti?

Dupa cum vad eu lucrurile, romanii de rand s-au separat in doua categorii: cei care isi mai aduc aminte de dictatura si nu vor sa repete experimentul nici macar in varianta soft si cei care au uitat-o si isi inchipuie ca un Mesia al romanilor se ascunde dupa ochiul de sticla al lui Basescu, sau ca democratia se sprijina pe procurori, servicii secrete sau injuraturile adresate parlamentului.

Sa nu uit: o rugaminte - TERMINATI CU PROSTIILE! Singura modalitate ca in Romania sa se declanseze alegeri anticipate prin demisia guvernului si respingerea a trei propuneri consecutive de cabinet, ar fi daca "lichelele" din Parlament ar deveni brusc patrioti si, realizand ce imorali si ce hoti sunt, ar decide sa le lase altora mai buni locul. Obsesia asta de a-l acuza pe Tariceanu ca a impiedicat fericirea Romaniei prin demisie urmata de alegeri anticipate, nu face decat sa arate ca in sinea lor sustinatorii lui Basescu sunt constienti ca nu exista nici un motiv serios (serios in ce priveste Romania) pentru antipatia lui Basescu impotriva lui Tariceanu si o recunoastere implicita a faptului ca Basescu e principalul scandalagiu al Romaniei. Pentru ca daca i-ati gasi o vina reala lui Tariceanu (in relatia cu Basescu), nu ati mai sustine prostia asta cu anticipatele.


Iar in incheiere as vrea sa precizez ca nu sunt membru al vreunui partid politic, desi am multi colegi care au zbughit-o la PNL sau PD, ca doar pentru asta luptasera, nu? Am ramas un simplu membru APD acum, dezamagit de faptul ca sotia presedintelui APD, fosta secretara a lui Basescu la primarie, a fost propusa pentru functia de Ministru al Integrarii si infuriat la culme atunci cand ni s-a spus scurt de la Bucuresti: "nu putem sa criticam guvernul si dup'aia sa le cerem sa colaboreze cu noi pe diferite programe".
 
Johann, trebuie sa recunosc ca admir elocventa si eleganta mesajelor tale. De asemenea, pot sa-ti spun ca ai si dreptate in multe privinte. Dar, nu te supara, uneori dai dovada de naivitate sau, daca-ti place mai mult termenul, de idealism.
Tu chiar crezi ca e posibil ca Basescu sa devina un Lukasenko al Romaniei? In conditiile in care suntem in UE si avem - slava Domnului - cam toate libertatile posibile? I se pot reprosa multe lui Basescu. Inclusiv faptul, semnalat si de tine, ca se comporta uneori ca un comandant de vapor. Dar nu cred ca i se poate nega vocatia de politician. Politica, nu spun o noutate, este sora buna cu cea mai veche meserie din lume si nu are prea multe tangente cu morala. Nicaieri in lume n-o sa intalnesti politicieni absolut curati ori care sa-si duca la indeplinire toate promisiunile electorale. Ce inseamna sa fii politician bun? Sa stii sa te pliezi pe aspiratiile electoratului pentru a-i castiga sustinerea si, in final, voturile. Ori Basescu, ca un adevarat zoon politikon ce este, tocmai asta face. Oamenii isi doresc un presedinte cu mai multa autoritate (chiar si la limita prevederilor constitutionale), care sa-i urecheasca pe cei care nu-si fac datoria, care sa sustina lupta impotriva coruptiei. Faptul ca acum Basescu este in razboi deschis cu parlamentul nu-i intamplator : lumea e convinsa ca politicienii sunt printre cele mai corupte categorii sociale si si-a cam pierdut increderea in partidele politice. Este adevarat ca, potrivit Constitutiei, parlamentul e puterea suprema in stat. Dar cat respect poate sa inspire aceasta institutie care voteaza atatea legi favorabile doar anumitor grupuri de interese, care - la adapostul votului secret - isi voteaza atatea privilegii proprii ori se opun pedepsirii vreunui coleg, indiferent de partidul din care acesta face parte (vezi cazul perchezitiei din Zambaccian !). Si cum poti sa-i ceri lui Basescu sa-si ceara scuze de la parlamentari dupa circul gretos produs, la prezentarea raportului Tismaneanu, de catre "cimpanzeii rosii" ai lui Vadim, sustinuti de Vacaroiu si de fapt - prin lipsa de atitudine - de intreg parlamentul?
In ce priveste PNL-ul, pot sa-ti spun ca am votat intotdeauna cu el, cred cu tarie in valorile liberale, dar nu cred absolut deloc in actuala conducere a partidului si prefer sa nu mai merg la vot decat in cazul in care - Doamne fereste ! - ar exista pericolul ca la putere sa ajunga Vadim si oamenii lui. Asta nu inseamna ca as fi de partea aparatcikului Stolojan. Ma deranjeaza nu faptul ca Patriciu face jocurile in PNL, ci insesi jocurile pe care le face. Pai noi am votat cu PNL-ul ca sa scapam de neocomunistii si mafiotii pesedisti, iar Patriciu sponsorizeaza PSD-ul si insista pentru o alianta PNL-PSD ...?! Oricum se va transa actuala lupta de pe scena politica, PNL-ul va avea aproape cert soarta PNTCD-ului din 2000, dar de ce aplica Taricenii tactica pamantului parjolit, prin sprijinirea - constienta sau inconstienta - a (re)venirii la putere a pitecantropilor securisto-comunisto-mafioti de la PRM, PC si PSD? Au ceva de reprosat lui Base? Foarte bine, s-o faca, dar s-o faca inteligent, fara sa iste suspiciuni privind existenta vreunei intelegeri subterane cu opozitia. Imi amintesc de o intamplare petrecuta cu mai multi ani in urma, cand studentii anuntasera ample manifestatii de protest dar - baieti destepti - au anulat tot in momentul in care minerii lui Cozma au anuntat ca vor sa organizeze si ei "proteste" exact in aceeasi perioada!
 
Re: Din ciclul "De ma voi scula, pre multi am sa popesc si eu"

jonhann... nu era o fericire, era o stabilitate necesara pentru a nu ajunge la showul la care asistam azi. pentru ca Tariceanu nu a dorit sa renunte la ceea ce a targuit la inceputuri... sa fim seriosi... in treaba asta nici unul nu ii sfant, nici Basescu, nici Tariceanu... insa PNL nu a vrut alegeri anticipate pentru ca nu a dorit sa piarda controlul dobandit... nu prea cred ca ceea ce se intampla acum pe scena politica ii o sterie de a mea sau mai ales il sustin pe Basescu numai de dragul lui... nu cred ca ii cazul sa imi insulti in asa mod inteligenta...
nu vreau sa mai repet ce am spus in mesajul de sus... insa Sfinx a spus foarte clar ca este imposibil ca Nase sa devina un tiran in conditiile actuale... iar clasa noastra politica trebuie curatata foarte rapid...
 
Sfinx
Hai sa incep prin a spune ca nu imi e teama ca Basescu va deveni un Lukashenko al Romaniei. Imi e teama ca Basescu va ajunge un nou Nastase al Romaniei, ba chiar mai rau: un Nastase iubit de popor. Imi e teama de o Romanie in care Basescu e presedinte, Maior si Saftoiu - sefii serviciilor secrete, Stolojan - prim-ministru, iar Parlamentul ar fi dominat de o alianta PD-PLD (de ce nu o fuziune a acestora?). Intr-o astfel de Romanie, Basescu n-ar avea nevoie sa fie dictator, pentru ca oricum ar controla prin interpusi institutiile cele mai importante in stat. Daca a fost in stare sa-si impuna un om in fruntea CSM acum, cum ar fi in contextul de mai sus?
Problema nu a ca Basescu ar putea fi un tiran. Imi e teama de o Romanie de aplaudaci si de lachei, in care calomnia si insulta ar inchide botul oricarui nemultumit. Asta e dictatura in varianta soft de care vorbeam: o Romanie strans-unita in jurul conducatorului iubit si daca se va intampla asta degeaba am scapat de Nastase si de PSD (nici ei nu au instaurat o dictatura). Si tocmai din cauza asta ii sprijin pe liberali si vreau ca Tariceanu, cu toate pacatele lui, sa ramana in fruntea guvernului.
Asa cum am mai spus, nu imi doresc ca Basescu sa fie suspendat. Pe de o parte pentru ca stiu ca nu avem o alternativa, pe de alta parte pentru ca oricum ar supravietui suspendarii. Dupa cum spuneai si tu, poporul il vrea. Dar permite-mi sa fiu rezervat in fata iubirii poporului pentru anumiti politicieni. In definitiv, acelasi popor care il iubeste azi pe Basescu, i-a dat in '90 lui Iliescu 80% din voturi. De multe ori popularitatea e rezultatul populismului si nimic mai mult. Si daca ma gandesc ca dupa doua ministeriate la transporturi, un mandat la Primaria capitalei si doi ani de presedintie, Basescu nu a reusit sa-si lege numele decat de un sir interminabile de crize politice (inclusiv '96-2000) si de disparitia flotei, ma intreb pe ce se intemeiaza atata simpatie populara. Probabil ca Mitrea a facut mai multe decat el ca ministru al transporturilor, la fel Videanu ca primar general.

Ai intrebat de ce sprijina PNL-ul PSD-ul si celelalte paride de opozitie. Nu ma indoiesc ca Patriciu si alti membrii PNL ii sprijina in mod deliberat si si-ar dori macar o coabitare parlamentara, daca nu o alianta a celor doua partide. Dar majoritatea membrilor PNL nu s-au mutat in mod voit in "patrulaterul negru". Ei au fost azvarliti aici de un om care, atunci cand a constatat ca e imposibil sa-si transforme fostii aliati in lachei, i-a transformat in dusmani. PNL-ul s-a trezit acum ca are acelasi dusman ca si PSD-ul si atunci e absolut normal sa existe o serie de interese si actiuni, daca nu comune atunci cel putin similare.
Desi iata ca PNL-ul nu sustine cea mai importanta initiativa PSD: suspendarea lui Basescu.

adrenalina
Nu ti-am insultat inteligenta pe care de altfel o apreciez. M-am referit strict la o anumita opinie a ta.


Si pentru ca tot a mai aparut un biletel si un scandal, lucrand intr-o institutie unde ma ocup chiar de solutionarea petitiilor, am sa descriu cum se procedeaza cu memoriile.
Nu in toate institutiile pe raspunsul la un memoriu va aparea semnatura sefului institutiei. In cazul institutiilor administratiei centrale acest lucru nu se va intampla aproape niciodata, pentru ca exista departamente de relatii cu publicul care se ocupa de asa ceva. Memoriul va fi solutionat de un consilier si va fi semnat de seful departamentului. De exemplu, memoriile adresate primului ministru de cetatenii obisnuiti ajung la Cancelarie, si li se rapunde de la Directia pentru Relatii cu Publicul. Nu raspund nici premierul, nici seful Cancelariei, ci un consiler oarecare, pe raspuns fiind pusa semnatura directorului D.R.P. si stampila Cancelariei. Memoriilor trimise Presedintelui li se raspunde de la Compartimentul Probleme Cetatenesti al Administratiei Prezidentiale, sub semnatura unui Consilier Secretar de Stat. In functie de problemele sesizate, memoriile pot sa ajunga si la alte structuri din cadrul Guvernului sau Presedintiei, si li se va raspunde de catre o persoana care are cel mult functia de Secretar de Stat.
In situatia in care persoana care e insarcinata cu solutionarea memoriului considera, din varii motive, ca acesta trebuie sa ajunga la seful institutiei, i-l va prezenta spre analiza. Seful institutiei (Ministru, Premier, Presedinte, etc,) il va analiza si va da o rezolutie, dupa care consilierul in cauza il va solutiona. Rezolutia sefului institutiei nu poate fi adresata decat subordonatilor sai directi sau altor institutii care ii sunt subordonate si care sunt competente cu solutionarea situatiei.
In situatia in care institutia sesizata nu e competenta sa solutioneze memoriul, consilierul care l-a primit il trimite, fara solutie, cu adresa de inaintare catre institutia competenta.

Va las pe voi sa va judecati de ce a ajuns memoriul cu scandalul la Basescu si ce cauta rezolutia sa pe memoriul respectiv.
 
Eh, eu ma aflu intr-o situatie destul de ciudata. Am votat cu Alianta si o sustin inca. Totusi, atat fata de PD cat mai ales fata de PNL am mari nemultumiri. Sa o iau de la inceput.

In 2004 m-am dus pentru prima data sa votez. Am facut-o sperand sa aduc contributia mea (teoretic egala cu in jur de 1/17 mil - asta in cazul in care ar participa toti cetatenii romani cu drept de vot) la inlaturarea PCR-FSN-PDSR-PSD de la conducere. Nu am fost si nici sunt membru al vreunei organizatii, dar am fost crescut intr-o familie pentru care PSD-ul este intr-un fel The Antichrist, daca pot sa ma exprim astfel. Nu, nu o familie de sustinatori ai PNL sau PNT, ci mai degraba ai PD-ului. Singurul lucru pe care l-am facut eu atunci a fost sa discut cu colegii din clasa/ de pe diversele forumuri online in incercarea de convinge pe cati mai multi de necesitatea unei schimbari (nu ca ar fi fost neaparat nevoie de acest lucru, dar pentru mine aceste alegeri erau foarte importante si consideram ca inca o victorie PSD ar fi fost dezastruoasa pentru Romania). Parerile mele fata de PD si PNL nu sunt ca urmare a faptului ca parintii mei au sprijinit pe democrati, ci dintr-un alt motiv: pozitia fata de PSD de-a lungul timpului. PD-ul a fost constant impotriva; PNL-ul nu a dovedit aceeasi tarie. De ex. in 2000 Patriciu batea campii cu o alianta PNL-PSD.

Alegerile parlamentare au dus practic la o victorie PSD Cruce (Im)pur: in jur de 40% din locurile din Parlament au fost adjudecate de tovarasii Nastase si Voiculescu. Marturisesc ca a fost o mare dezamagire pentru mine momentul in care am aflat ca pentru a se forma guvern s-a recurs la UDMR si tradatorii din PUR. Singura solutie pe care o vedeam eu, in calitate de suporter al Aliantei, erau alegerile anticipate - eu (si cred ca noi)nu am votat pentru a ne trezi cu Voiculescu si UDMR-ul (pro-pesedist) la guvernare. S-a intrevazut si posibilitatea: Alianta conducea detasat in sondajele de la inceputul anului 2005 si ar fi obtinut majoritatea, daca nu cumva un procent indeajuns de bun incat sa se renunte macar la Voiculescu si tagma sa (carora le-ar fi fost extrem de greu sa mai intre in Parlament, dupa 2 tradari). Nu trebuia decat ca maestrul Tariceanu sa faca ceea ce trebuia. Nu a facut-o. Cine ii mai putea garanta lui ca ar mai fi numit prim-ministru? Nimeni.

Un motiv de nemultumire fata de PD: pozitia partidului fata de Securitate si colaboratorii sai. Din pacate insa, am observat cum in PNL s-a procedat doar la eliminarea unei parti dintre colaboratorii Securitatii - adica a acelora dintre ei care nu erau de partea lui Tariceanu. Nu cred ca l-a intrebat cineva de sanatate pe maestrul Melescanu (de ex.). Ce sa mai zic despre sutul in fund aplicat lui Stoica si Stolojan (pe care nu ii simpatizez, dar au facut cate ceva pentru PNL) si modul in care s-a facut uitata sponsorizarea lui Patriciu a partidului-stat... Practici leniniste, anyone? Numai leninistii ii eliminau pe cei care erau in contra directiei conducerii partidului. Cu atat mai amuzant cu cat imi aduc aminte gargara pe care o faceau liberalii cand venea vorba despre libertatea de opinie in partid.

In primavara si vara trecuta m-am tot gandit daca sa intru intr-un partid. Nu am stofa de politician si lumea lor ma scarbeste profund, in ciuda faptului ca ea reprezinta obiectul meu de interes. Chiar si asa ma gandeam ca ar putea fi experienta din care as putea invata cate ceva. Optam pentru PNL, pe care il vedeam ca pe varianta mai buna dintre cele doua partide ale Aliantei, mai ales ca ma consideram un om de centru-dreapta (ceea ce iarasi, in Romania, este discutabil - partidele noastre nu prea tin la doctrina in acest moment si, in acest moment, nu mai sunt atat de sigur ca PNL este de centru-dreapta) din punct de vedere al clivajului clasic din politica. Ce s-a intamplat atunci? Ei, pentru mine o mare dezamagire: tentativa lui Tariceanu de a retrage trupele romane din Irak si modul absolut mizerabil in care a regizat intreaga manevra. Nu imi venea sa cred ca ambasadorii de externe ai SUA si ai MB, precum si ministrul de externe, aflau din presa de un asemenea demers (initiat de alt Athanasiu care se considera mai degraba ministru al Apararii PNL decat al Romaniei). Argumentele aduse mi-au facut sila - populisme de doua parale (asta din partea celor care il acuzau pe Basescu de populism). Iresponabilitate, amatorism si toate din interese superioare de partid - lupta impotriva lui Basescu. Daca Basescu era impotriva razboiului din Irak, liberalii s-ar fi pozitia in favoarea interventiei americane; cum Basescu sprijina pe anglo-americani, liberalii s-au hotarat sa intre in hora de partea Europei anti-americane.

Acum sprijinul acordat modificarii legii referendumului, votul proastei aleia de Norica Nicolai si scoaterea de sub incidenta legii CNSAS a fostilor activisti de partid, tradarea liberalo-udemerista care a dus la trecerea motiunii simple impotriva lui Monica Macovei si atitudinea dubioasa fata de PSD... Cine ii auzea pe liberali, credea ca marele inamic al PNL-ului este PD-ul, nu Partidul-Stat. Patrulaterul negru, indeed: PSD, PC, PRM si PNL. Trist. Atata miopie din partea conducerii liberale nu am mai intalnit. PD-ul nu este nici pe departe nevinovat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te faci frate tocmai cu ala care ti-a fost dusman de moarte. Toate lucrurile au o limita.

Cat despre institutia Parlamentului si demersurile sale anti-Basescu si anti-Macovei, nu am de zis decat atat: PC? PRM? PSD? Nu ma intereseaza specimenele astea si nu am de gand sa tin cont vreodata de Geoana, Nastase, Pascu, Victor Ponta (micul Titulescu), Hrebenciuc, Stanoiu, Iorgovan, Corlatean, Dan Iosif, Iliescu, Cristian Diaconescu, Nicolae Vacaroiu, Adrian Paunescu, Cozmanca, Dancu, Micky Spaga, Miron Mitrea, WC Tudor, Gheorghe (Ghita) Funar, Lucian Bolcas, Ungheanu, Voiculescu (Felix), Bogdan Ciuca, Seres s.a.m.d.

P.S. Am auzit niste voci indignate pe la televizor, dar intr-adevar Alianta se afla la putere doar datorita lui Basescu. Alegerile parlamentare le-a pierdut cu brio.
 
La inceputul anului 1990 tov. Ion Iliescu dorea ca viata politica a Romaniei sa se desfasoare dupa un model original. Toate tendintele si doctrinele policite sa fie cuprinse intr-un mare partid si factiunea care castiga in alegerile interne de partid sa conduca tara. Si partidul sa fie FSN-ul pe care cu mandrie il conducea de pe ultima pozitie de pe lista. Din pacate(pentru tovarasia sa) intre timp se reactivase atat PNTCD-ul cat si PNL-ul, partide cu trecut democratic care nu au acceptat aberatia iliesciana. Si atunci tovarasii au inventat mai mult de 100 de partide pentru a fragmenta optiunile electoratului. Si au si reusit sa conduca pana in 1996 cand alegerile au fost castigate de o coalitie chinuita formata in principal de PNTCD, PNL si PD. PD care aparuse prin desprinderea din FSN(indiferent ca pana acum si-a tot schimbat numele, tot aia ramane) a unei "aripi tinere" condusa la vremea aceea de fostul prim ministru FSN-ist Petre Roman(caruia dupa demisia - demitere i-a urmat la conducerea guvernului FSN-ist un "necunoscut", mare tehnocrat - STOLOJAN). Si Petrica Roman avea in partid un mare prieten care nu mai contenea cu laudele la adresa fostului prim ministru care era "cel mai tare" dupa spusele lui Traian. Traian care in virtutea faptului ca fusese comandant de nava(cea mai mare si mai tare) si sef de contor(reprezentanta) pe la Amsterdam, daca nu ma insel) a ajuns ministru al transporturilor(ca doar la asta se pricepea). Si cum se pricepea doar la apa, ne spunea de zor ca Romania nu are nevoie de autostrazi, pentru ca nu exista destule autoturime care sa circule pe ele. Si cum a ajuns ministru, ca sa vezi coincidenta, au inceput si scandalurile in sanul Conventiei(imediat ce Corpul de control al guvernului Ciorbea a inceput verificarile afacerilor PD-iste). Si atunci, de voie de nevoie, Ciorbea si-a dat demisia si prim ministru a devenit un adevarat taranist, Radu Vasile. Prim Ministru cu ghiul de aur si unghiuta pentru scarpinat in ureche. Si ministrii PD-ului stateau bine in posturile principale. Si se nimereste ca guvernul CDR trebuie sa platesca o gramada de datorii facute de baietii de la FSN, si bani nu sunt, si privatizam Romtelecom si altele pe mai nimic pentru a plati datoriile. Si iar se intra in criza si trebuie schimbat Prim Ministrul. Care nu vrea sa-si dea demisia si practic se ascunde pentru a ramane in post. Si daca PNTCD-istii si PNL-istii sunt dispusi sa-si dea demisiile pentru caderea guvernului Vasile, singurii care se opun sunt baietii veseli de la PD. Ulterior Radu Vasile va pleca din PNTCD( ghiciti unde?- ati ghicit?) la PD. Si dupa atatea demisii, nereusite economice si electorale(CDR a fost parasita de PD si PNL - toate nereusitele cazand in capul PNTCD, care nu a mai intrat in Parlament si datorita pardidului lui Vosganian) trbuia schimbat si presedintele de la PD. Si cine credeti ca a fost ales? Iar ati ghicit! Traian Basescu, cel mai bun prieten al lui Petre Roman. Si iar vin alegeri! PNL-ul lui Stoica(artizanul ruperii de taranisti si aducerii lui Stolojan in PNL, dupa ce acesta il laudase de zor pe Iliescu si nu facuse nimic cat a fost prim ministru) si PD-ul lui Basescu trag de o alianta si hotarasc ca la presentie sa concureze Stolojan(ca e bun sa pozeze si sa vorbeasca printre dinti) iar prim ministru sa fie Basescu( ca doar se pricepe sa-i injure pe sindicalisti). Dar Stolojan se "imbolnaveste" de dosarita si vrand nevrand Basescu castiga alegerile in fata lui Nastase la un fir de par, nu la mustata. Dar pentru Basescu rolul de presedinte e prea mic si atunci se hotaraste sa conduca si guvernul pentru ca are destul timp si pentru asta. Preia relatiile cu americanii de la Constantinescu si le da ca fiind ale lui si e clar ca nu ii convine ca PD-ul drag inimii sale e de doua ori mai slab decat liberalii. TOTUL SE POATE REZOLVA! Unim PNL cu PD si Basescu e presedinte peste amandoua. Si iar se gaseste unul care nu vrea! Tariceanu nu vrea? Liberalii nu vor? Atuci facem repede un nou partid din exmatriculatii cu pete din PNL, il punem presedinte pe Stolojan(ca nu are curaj sa miste in front ca iar se imbolnaveste de dosarita, Musca nu bazaie ca a bazait destul la altii,etc.) si dupa ce ii ducem si pe astia in afara Parlamentului ca pe taranisti, o sa ramanem numai noi PD-ul, FSN-ul, UDMR-ul si cativa tovarasi de drum ca PRM si PC. Si ne putem uni intr-un MARE PARTID in care incap toate doctrinele si curentele politice. Vi se pare cunoscut?
DUMNEZEU SA NE FEREASCA!
 
ii o mare aberatie Rapax... chiar daca ai atins anumite puncte care au un sambure de adevar, asa pot si eu sa trantesc o interprtare a faptelor care sa cace PNL-ul si sa il bage in mocirla... si daca totusi stam sa discutam serios si obiectiv, nu vad cum poti sa consideri ca in toti acest ani, bietul PNL a fost o victima masinatie aunor minti ca cea a lui Basescu... aici te contraizic daraga domnule... daca Basescu, dupa cum spuneai chiar tu, mai mult decat comandant pe nava nu poate fin, atunci cum poti sa ii atribui asa masinatiuni care se intind pe ani de zile si care ar trebui sa aiba in spate un plan de bataie foarte bine pus la punct...

sa nu uitam ca pe langa ministru, a fost si primar al Capitalei... sa nu uitam ca daca nu era Basescu, acum il aveam presedinte pe marele nastase cu tot fosila de Iliescu... de-acord, nu a procedat Basescu corect atunci cu Stolo, in sensul acelui circ... insa era necesar ca sa nu bata la ochi. toti stim ca Stolo nu ar fi castigat in fata lui nastase, pur si simplu nu avea charsima necesara.... si eu sincer il prefer pe Base in locul lui Nastase si accept aceste masinatiuni, care sunt normale si specificce pentru lumea politica. sa fim seriosi, doar, ca nu exista politicieni suta la suta corecti... asta ii utopie, pentru ca in primul rand sunt oameni si noi prin structura noastra nu putem fi perfecti...

oricum nu credeam ca exista oameni care chiar pot inghiti magaria lansata de Tariceanu, ca Base vrea sa instaureze dictatura... de parca am intrat in UE degeaba... si aia nu au nimci de spus ion chestiunea asta. credeam ca o sa inghita asta numai fraierii care habar nu au ce se intampla in jurul lor si nu inteleg nimic din ce inseamna plotitica. insa vad ca in Ro creierele sunt asa de spalate de perioada comunista ca nu mai sunt folosite pentru a gandi si analiza.
oricum faptul ca Base loveste acolo unde doare ii foarte bine. sa-i scuture si sa ne scape si pe noi de molima asta de fosile care inca ocupa scaunele din Parlament... cum ar fi Iliescu care la 77 de ani nu s-a saturat de ciolan si mai vrea sa se infrupte din el....

sau poate sa il punem pe becali, marele crestin roman, care sigur o sa stea de la balconul presedentiei si o sa arunce cu dolarei laoamenii adunati acolo sa cerseasca mila marelui domn.
 
Draga Adrenalina, te rog sa nu te superi pe mine. Nu te enerva, ca scrii prea repede si inversezi literele. Oricum iti multumesc ca ma bagi in seama. Dupa cum probabil stii bine sunt de putin timp inscris in forum si ca sa imi fac o parere trebuie sa arunc tot felul de provocari. Numai asa poti afla pozitia reala a unor participanti la forum. Dar sa ne intoarcem la oile noastre(nu la ale lui Beeeeecali): Basescu a fost si primar al Bucurestiului, perioada cand nu prea a facut nimic. Pe liberali nu i-am votat niciodata si nici nu o voi face. Dictatura in U.E. nu exista, asa ca nu va exista nici in Romania. De acord ca nimeni nu e perfect. Basescu nici atat, si totusi l-am votat, iar daca va fi referendum voi vota contra suspendarii, dar asta nu inseamna ca il iubesc si voi vota pentru el cu inima. Nu sunt membru al nici unui partid si nu am fost nici in nenorocitul de PCR. Prefer sa-mi pastrez independenta si sa votez cu cine vreau sau sa critic pe cine nu-mi place. Basescu nu e si el decat un politician dambovitean cu bunele si cu relele sale. Sper ca mai multe bune. Avand un creier asa de bine spalat, am sa pot acum sa scriu pe el tot ce vreau. Sau sa-mi scrie altii. Numai nu trai cu impresia ca Basescu e un om providential. Cat despre Becali, gandestete ca Basescu s-a afisat de nenumarate ori cu el in public. SuperRomanul de la Steaua si Basescu fac un cuplu interesant. Eu unul sunt dezamagit de actualii politicieni din Romania, si aici ma refer la PNL, PD, UDMR, PNTCD. Ceilalti(PSD, PRM, PC si ceilalti ca ei) nici macar nu ma intereseaza. Am votat impotriva lor de la inceput.
 
deci, pentru cei care spuneau ca PNL blufeaza doar pentru a-l speria putin pe Base si sa-l tempereze...

pe langa faptul ca liberalii vor sa scoata PD de la guvernare si logica ca ii vor baga pe aia de la PSD... de ce ne-am temut vad ca nu scapam nici macar prin vot... ce democratie mai ii si asta, daca lucrurile merge asa cum merg...

un nou proiect de lege visavi de referendumul de suspendare...
http://www.realitatea.net/48899_O-noua-lege-a-referendumului--defavorabila-presedintelui-.html

amanarea alegerilor europarlamentare pentru ca le tremura chilotii ca nu au electorat...

cred ca si astea is tot blufuri numai asa de distractie...
 
Editorial - Fara mila
Corina Dragotescu

„Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti“, e un proverb al carui sens il descopera Traian Basescu in aceste zile. Culmea este ca tot ceea ce i se intimpla i se trage de la doi parteneri vechi: Radu Vasile si Calin Popescu Tariceanu. Doi premieri luati in brate la un moment dat de Basescu.

Putina lume isi mai aduce aminte ca actualul impas constitutional, in care un premier si un presedinte, care nu se suporta reciproc, trebuie sa convietuiasca silit, este cauzat de episodul Radu Vasile. Fostul premier taranist, bun prieten cu Traian Basescu, a fost la vremea lui considerat victima presedintelui de atunci. Momentul revocarii din functie aproape l-a intrecut pe cel al lui Petre Roman, si el o victima a unui presedinte suparat.

PD a fost, la vremea modificarii Constitutiei, unul dintre sustinatorii amendamentului conform caruia presedintele nu are voie sa il revoce din functie pe primul-ministru, marcati fiind de experienta Radu Vasile. Intre timp, cu ajutorul nepretuit al presedintelui Basescu, Calin Popescu Tariceanu a devenit prim-ministru si beneficiaza din plin de protectia oferita de Constitutie. Adevarata putere este detinuta acum de Tariceanu, care nu se teme decit de Parlament. Iar Parla-mentul, ca orice structura in care voturile se negociaza, poate fi manipulat. Sau poate fi luat aliat, cind interesele sint convergente. Exact asta se intimpla acum. Sintem martorii momentului in care Legislativul isi schimba fata de la o zi la alta, in care majoritatile se dizolva si se recompun, dupa reguli numai de politicieni stiute. Dupa cum se prefigureaza, vom avea in scurt timp un Parlament mutant, fara nici o legatura cu rezultatul alegerilor si nici cu optiunile actuale indicate in barometrele de opinie. Practic, politicienii isi construiesc o lume a lor, in care dispretul fata de electorat este motorul tuturor misca-rilor. In timpul acesta, presedintele-jucator risca sa stea pe margine o repriza, fara nici un drept de apel.

mai departe aici
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=9771&art=25929&cHash=e7ac09328o
 
adrenalina;169014 said:
deci, pentru cei care spuneau ca PNL blufeaza doar pentru a-l speria putin pe Base si sa-l tempereze...

pe langa faptul ca liberalii vor sa scoata PD de la guvernare si logica ca ii vor baga pe aia de la PSD... de ce ne-am temut vad ca nu scapam nici macar prin vot... ce democratie mai ii si asta, daca lucrurile merge asa cum merg...

un nou proiect de lege visavi de referendumul de suspendare...
http://www.realitatea.net/48899_O-noua-lege-a-referendumului--defavorabila-presedintelui-.html

amanarea alegerilor europarlamentare pentru ca le tremura chilotii ca nu au electorat...

cred ca si astea is tot blufuri numai asa de distractie...

Adrenalina, tu ai scris textul acesta?
 
ce democratie mai ii si asta, daca lucrurile merge asa cum merg...

amanarea alegerilor europarlamentare pentru ca le tremura chilotii ca nu au electorat...

1. Este democratie, pentru ca numai intr-o democratie poate apare o situatie ca asta.
2. Nu cred ca expresia "le tremura chilotii" este a ta.

Asta e tot.
 
Back
Top