Islam cu obiectivizm, toleranta si rationalitate

Re: Islamul si rebrandingul

ce bine va fi cand vor trece toti la islam.
nimeni nu va trebui sa se chinuie sa scri pe forumuri ..
 
Re: Islamul si rebrandingul

m_c_B;165554 said:
ce bine va fi cand vor trece toti la islam.
nimeni nu va trebui sa se chinuie sa scri pe forumuri ..

Statistic, mult mai multi trec de la islam la crestinism decat invers. Dar trebuie sa deosebim intre conversii in luimea libera si cea musulmana.

De ex., se estimeaza cca 200 000 de etnici pakistanezi emigrati in Marea Britanie au bagat piciorul in islam. Desi unii au fost amenintati de fosti co-religionari, cazuri de rafuiala fizica sun trelativ putine. Pe cand cei care leapada islamul in tari musulmane, trebuie s-o faca pe ascuns. Altfel, o patesc - sau merg la inchisoare, sau sunt omoriti. E un adevarat GULAG spiritual - vrei sa iesi de acolo, esti omorit.

Asa ca ar fi bine ca si acei musulmani care vor sa-si schimbe religia s-o poata face intr-o zi deschis, public, fara sa-si supuna viata riscului.
 
ar fi o ideie sa trecem totzi la islam ...in felu asta nu vom avea terorishti....cred k o sai scriu o scrisoare lu bush sai zik de asta ....la kit de tont e ala ...lash pune pe ginduri .
 
haiducul;221756 said:
islamul face din Europa o gunoiste

Special pentru "promotorul curateniei" in Europa, haiducul :): haiducule, vezi ce zice "wiki" referitor la igiena personala in Islam si in Europa:
Am tradus din engleza special pentru haiducul (nu stiu daca in Codrile Moldovei se dau lectii de engleza :)

Igiena in lumea islamica.

Incepand cu secolul VII, Islamul intotdeauna a pus accent puternic pe igiena. In afara de necesiatetea de a fi curat din punct de vedere ritual pentru 5 rugaciuni zilnice (Salat in araba), prin Wudu (ablutiune rituala inaite de rugaciuni zilnice) si Ghusl (baie inainte de rugaciune de vineri si dupa contact sexual intre soti), mai exista un numar mare de reguli legate de igiena ce reguleaza vietile musulmanilor. Mai sunt si altele care includ legile dietice islamice. In general, Coranul sfatuieste musulmanilor sa mentina standarde inalte de igiena fizica si sa fie ritual curati oricand posibil.

Igiena in Europa antica.

Contrariu opiniilor populare si desi liderii crestini timpurii condamnau baile ca fiind nespirituale, baile si salubritatea pubplica nu au fost totalmente pierdute in Europa cu prabusirea imperiului Roman. Producerea sapunului a devenit o afacere stabilita in timpul asa zisului Evului Intunecat. Romanii foloseau uleiuri parfumate (preponderent aduse din Egipt), printre alte alternative. Baile nu au cazut din moda decat la timp scurt dupa Renastere, inlocuite de folosirea bailor cu aburi si parfum, deoarece in Europa se credea ca apa curata e conducator de maladii (de fapt, apa nu conduce maladii, dar mai des daca e bauta decat folosita pentru baie; ea nu poate conduce maladii decat daca este contaminata de patogeni). Autoritatile bisericii medievale credeau ca baile publice creeaza condittii favorabile raspandirii imoralitatii si maladiilor. Sistemul sanitar modern nu a fost adoptat decat in secolele 19 si 20. Conform istoricianului Lynn Thorndike, oamenii in Europa medievala probabil se baiau mai mult decat in secolul 19.

Sursa : http://en.wikipedia.org/wiki/Hygiene
 
Islamul e o religie puternică. Doar că rămîne oricum religie - instrument de control al unei părţi a omenirii. E foarte binevenit că căutaţi adevărul, doar că dacă e adevăr atunci ar trebui să unifice popoarele nu să le dezine în islamişti, catolici, ortodoxi etc... cine azi e capabil să ofere soluţii de unificate a tuturor naţiunilor?
 
dor007;222104 said:
... cine azi e capabil să ofere soluţii de unificate a tuturor naţiunilor?

Poate ai fi tu acela? ;)

Iar daca serios, ca sa-ti raspund la intrebarea ta, zic ca Islamul e capabil sa ofere solutii.
Ca sa nu fac multa demagogie, aduc aici un fragment din ultima predica a Profetului Mohamed (pace si binecuvantarea fie asupra sa), in traducere din araba:

Profetul Mohamed (pace si binecuvinatrea fie asupra sa) said:
... O oameni, ascultaţi-mi cu atenţie cuvintele, pentru că nu ştiu dacă vă voi mai întâlni într-o asemenea ocazie. O oameni, aşa cum priviţi această lună, această zi, acest oraş ca sacre, astfel priviţi viaţa şi proprietatea fiecărui musulman ca o îndatorire sacră. Amintiţi-vă că veţi apărea într-adevăr în faţa lui Allah şi veţi răspunde pentru faptele voastre. Înapoiaţi lucrurile păstrate ca zălog (Amanah) proprietarilor lor de drept. Toate datoriile lor de interes se vor anula şi veţi primi înapoi doar primul capital; Allah a interzis interesul şi anulez datoriile de interes către unchiul meu Abbas ibn Abdul Muttaleb. O oameni, soţiile voastre au anumite drepturi asupra voastră şi voi aveţi anumite drepturi asupra lor. Purtaţi-vă bine şi fiţi buni cu ele, căci ele sunt tovarăşele şi ajutoarele voastre. Lepădaţi-vă de Satan, el este disperat să vă distragă de la venerarea lui Allah, deci lepădaţi-vă de el în religia voastră. O oameni. Ascultaţi cu atenţie! Toţi credincioşii sunt fraţi. Nu vi-e permis să luaţi lucrurile care aparţin unui alt musulman dacă nu vi le dă el de bunăvoie. O oameni, nici unul nu e mai presus de celălalt, decât dacă e mai presus în supuşenie către Allah. Nici un arab nu e superior unui non-arab decât în supuşenie. O Oameni, reflectaţi la cuvintele mele. Las în urma mea două lucruri, Coranul şi exemplul meu (sunnah) şi dacă le urmaţi pe acestea, nu veţi cădea. Ascultaţi-mă cu atenţie! Veneraţi-l pe Allah şi oferiţi-i Salah (rugăciunea) ţineţi post în luna Ramadan şi plătiţi Zakah (milostenia). O oameni, fiţi înţelepţi cu cei care lucrează pentru voi. Hrăniţi-i şi îmbrăcaţi-i aşa cum vă hrăniţi şi vă îmbrăcaţi pe voi. O oameni, nici un profet sau trimis nu va apărea după mine şi nici o nouă credinţă nu va apărea. Toţi cei care-mi ascultă cuvintele le vor trece mai departe altora, şi aceia altora iar. V-am trimis mesajul lui Allah, oameni?" Întreba Profetul îndreptându-se cu faţa spre ceruri. Oamenii răspunseră într-o singură voce: "Da, ni l-ai adus; Allah este martorul".


Sursa: Islam - Wikipedia
 
Dat fiind faptul ca zilele trecute milioane de musulmani au marcat sarbatoarea Eid ul-Atha si multi din ei au facut pelerinajul in orasul sfant Mecca, va aduc la dispozitie niste informatii revelatoare despre templul Kaabah. Legea "Golden mean" (cifra 1,618...) aplicata orasului Mecca:

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=yY0iXyKw8a4"]YouTube- Miracle in city of Mecca and The Holy Kaabah with the Golden Mean[/ame]

Si in limba rusa:

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=W97j7NxL5pM&feature=PlayList&p=2D5ECE98ECA8E222&playnext=1&playnext_from=PL&index=48"]YouTube- Кааба и "Золотое сечение"[/ame]
 
Nu cumva forţa supremă în spatele căreia se acsund religiile nu "va veni" sau "v-om raspunde" în faţa ei ci e aici şi acum şi interacţionăm direct cu ea în fiecare zi? Nu cumva fiecare din noi e parte componentă a acestei forţe? Nu cumva acestă forţă are şi ea dreptul la greşeli? Nu cumva această forţă nu are nevoie de rugăciunile ci acţiunile nostre? Nu cumva orice religie de azi ia controlul asuprea oamenilor din miinile acestei forţe şi îl pune în serviciul unori grupuri restrînse de interese?
 
Cand Hercule ii taia Hidrei cate-un cap, in locul celui taiat ii cresteau altele. Asa si tu cu intrebarile tale, cand cineva-ti raspunde la una, sari cu alte sapte :) Si inca o faci cu tonul unuia care deja stie raspunsul. Te rog inca odata, poate ne iluminezi si pe noi? Dar banuiesc ca o sa vii cu niste teorii de la asa "iluminati" ca Petrov & Co (oare ar fi printre ei si vre-un Ilf? Sau poate insasi "marele combinator" Ostap?) Daca-mi permiti, ti-asi da un sfat: inainte de a te avanta in fel de fel de teorii conspirative, consulta sursele de informatii mai autentice. Poti sa incepi cu religiile monoteiste.

Nu ca m-asi da drept Hercule, dar voi incerca totusi sa-ti raspund intrebarilor tale, in masura posibilitatilor, mai ales ca unele din ele nu-si pierd din valabilitate. Dat fiind faptul ca tema data e despre Islam, voi incerca sa o fac din perspectiva acestei religii.


dor007;222423 said:
Nu cumva forţa supremă în spatele căreia se acsund religiile nu "va veni" sau "v-om raspunde" în faţa ei ci e aici şi acum şi interacţionăm direct cu ea în fiecare zi??

Islamul ne invata ca in Ziua Judecatii noi toti vom raspunde pentru faptele noastre. Iata ce zice Coranul:

"In Ziua aceea, oamenii vor iesi in cete, pentru ca sa li se arate faptele lor. Cel care a facut un bine cat un graunte de colb, il va vedea, Dupa cum cel care a facut un rau cat un graunte de colb, il va vedea." (Qur'an 99: 6-8)

Daca crezi ce exista Adevarul absolut si Dreptatea absoluta, n-ar fi oare logic ca fiecare sa raspunda pentru faptele sale dupa moarte? E alta poveste, daca nu crezi in existenta Adevarului absolut. Fiecare e liber sa aleaga.

In acelasi timp noi "interactionam" cu Dumnezeu direct in fiecare zi. Prin aceleasi 5 rugaciuni zilnice, spre exemplu. Prin faptul ca inainte de a face ceva ne intrebam, e aprobat sau interzis oare de Dumnezeu ceea ce avem de gand sa facem, s.a.m.d.


dor007;222423 said:
Nu cumva fiecare din noi e parte componentă a acestei forţe?

Conform Islamului, noi nu facem parte din Creatorul nostru. El ne-a creat. Practic, e ca si cum ai spune ca un ceas sau un scaun creat de om e o parte integrala din acel om.

dor007;222423 said:
Nu cumva acestă forţă are şi ea dreptul la greşeli?

Nu. Allah ne vorbeste despre el in Coran ca este lipsit de orice imperfectiune, ca e Integru si Sfant (al Quddus).

"El este Allah, afara de care nu este alt dumnezeu, Stiutorul celor nevazute si al celor vazute. El este Cel Milostiv, Indurator [Ar-Rahman, Ar-Rahim]. El este Allah, afara de care nu este alt dumnezeu: Stapanitorul [Al-Malik], Cel Sfant [Al-Quddus], Facatorul de Pace [As-Salam], Aparatorul Credintei [Al-Mu'min], Veghetorul [Al-Muhaymin], Cel Tare [Al-Aziz], Atotputernicul [Al-Jabbar], Cel Preainalt [Al-Muttakabbir]. Marire lui Allah! El este mai presus de ceea ce voi Ii asociati. El este Allah: Facatorul [Al-Khaliq], Creatorul [Al-Bari'], Datatorul de chipuri [Al-Musawwir]. Ale Lui sunt numele cele mai frumoase. Pe El Il lauda cele din ceruri si cele de pre pamant. El este Cel Puternic [si] Intelept [Al-Aziz, Al-Hakim]." (Qur'an 59: 22-24).


dor007;222423 said:
Nu cumva această forţă nu are nevoie de rugăciunile ci acţiunile nostre?

Profetul Mohamed (pace si binecuvantare fie asupra sa), ca sa ilustreze importanta celor 5 rugaciuni zilnice, a intrebat Companionii sai:

" - Daca cineva din voi ar avea un parau alaturi de casa sa si daca el s-ar spala de 5 ori pe zi in acest parau, credeti oare ca persoanei ceea iar ramane vre-un fir de murdarie pe corpul sau?"

Companionii au raspuns:

" - Nu o sa ramana nici o murdarie pe persoana ceea."

Profetul a continuat:

" - Asa e si cu cinci rugaciuni zilnice. Allah sterge pacatele prin cinci rugaciuni zilnice."

(Raportat in Bukhari, Mawaqit, 6)

dor007;222423 said:
Nu cumva orice religie de azi ia controlul asuprea oamenilor din miinile acestei forţe şi îl pune în serviciul unori grupuri restrînse de interese?

Nimeni nu ia controlul asupra vietilor oamenilor din mainile lui Dumnezeu. Dumnezeu decide cand vine ceasul fiecaruia din noi. Poate peste 5 minute, poate peste 50 de ani. Daca cineva alege sa fie controlat de alte "forte", asta e problema lui. Eu insa aleg sa-mi incredintez viata numai lui Dumnezeu.
 
Deci are nevoie de rugaciuni? Care e scopul rugaciunilor? De al informa pe dumnezeu despre ceva? Rugaciunile pot fi comparate cu apa??? Faptele negative care le face omul pot fi shterse din memorii prin rugaciuni?

Nu vorbesc de moarte, vorbesc de viatza de pina la sfirshitul celor 5 minute. Zici ca nimeni nu exercita control asupra noastra? Ma tem ca pina shi natura din jur exericta control asupra fiecarui din noi, nu? Aierul rasulflat, obiectele din jur, oameni, animalele, nu exercita control asupra persoanei? Problema nu e sa scapam de control - ci sa acceptam controlul pozitiv, nu?
 
Dana_Dana;155096 said:
Pina in prezent am aceiashi parere ferma ca numai cu ratsiune potsi cunoashte ceva - shi fara implicarea emotsiilor - pozitive sau negative.


Remarca - nu potsi cunoashte Islamul sau judeca depre Islam - din exemplul celor ce practica jumatate (sau chiar mai putsin) de religie

Al Salaamu 'Aleykum draga sora,

Allah Subhana Wa Ta alla sa te intareasca in Credinta.
MashAllah,foarte frumos ai scris.

Fie ca Allah Preainaltul sa te rasplateasca cu Raiul,sa fii printre cei cu fete luminoase!
 
Religiile nu sunt altceva decat sisteme filozofice pentru noi, pentru prostime, in care NOI oamenii am dat lui Dumnezeu chipul si asemanarea noastra.

Ce atata fasaiala. In afara anomaliilor de genul religia satanica sau alte prostii moderne, religiile sunt bune sau rele, dupa cum si cine le interpreteaza.

Adevarul e ca nu putem sa-L cunoastem pe Dumnezeu direct ci doar indirect, cunoscandu-I, intelegandu-I si iubindu-I creatia.

Scopul religiilor inainte de timpurile recente, era sa aduca pace interioara, pace intre dobitoacele care suntem, si cu ceea ce ne inconjoara. Azi, e opiumul popoarelor. Asemeni televizorului.

Asa ca fii bun cu tine, fii bun cu ceilalti si nu arunca gunoaiele pe jos.
A, da. Si abtineti-va sa-L numiti pe Dumnezeu in limbi straine. Avem acelasi Dumnezeu. Nu e mai cool sa-L numiti Allah. E in araba, atata tot. Daca pentru trairea interioara ai nevoie sa vorbesti cu Dumnezeu in limbi straine, e treaba fiecaruia, dar aici este un forum in limba romana. Asa ca spuneti-ne despre cum IL vedeti voi pe Dumnezeu in ROMANA.
 
dor007;222460 said:
Deci are nevoie de rugaciuni? Care e scopul rugaciunilor? De al informa pe dumnezeu despre ceva? Rugaciunile pot fi comparate cu apa??? Faptele negative care le face omul pot fi shterse din memorii prin rugaciuni??

Strict vorbind, Dumnezeu nu are nevoie de rugaciunile noastre. Prin definitie, el e Autosuficient, deci nu are nevoie de nimic din partea creaturilor Sale. Asta noi avem nevoie de aceste rugaciuni. Cinci rugaciuni zilnice constituie unul din 5 piloni ai Islamului, altele fiind marturisirea credintiei ("Marturisesc ca nu este alt dumnezeu in afara de Allah si ca Mohamed e ultimul Profet al Lui Allah"); Postul in luna Ramadan; Zakat (dania - minim 2.5 % din venitul disponibil sa fie distribuit pentru saraci); si Hajj (cel care are posibilitatea sa faca macar odata pelerinajul in orasul sfant Mecca). Iata ce zice Coranul:

"Eu nu i-am creat pe djini si oameni decat pentru ca ei sa Ma adore. Eu nu voiesc de lai ei intretinere si nu voiesc ca ei sa Ma hraneasca pe mine" (Qur'an 51: 56-57).

Prin rugaciune Dumnezeu ne sterge pacatele, nu in sensul ca le sterge din memorie, ci in sensul ca ne le iarta. Trebuie insa sa-I cerem iertare pentru pacatele noastre cu sinceritate si sa ne hotarim sa nu le mai comitem in viitor.

De ce rugaciunea nu poate fi comparata cu apa? Cea din urma ne curate de murdarie, iar cea dintai de pacate :) Oricum, exemplul ala cu spalarea in parau si 5 rugacini zilnice poate fi privit ca o parabola. Practic toti profetii foloseau parabole in mesajele lor, Coranul are multe parabole, de altfel si Biblia.


dor007;222460 said:
Nu vorbesc de moarte, vorbesc de viatza de pina la sfirshitul celor 5 minute. Zici ca nimeni nu exercita control asupra noastra? Ma tem ca pina shi natura din jur exericta control asupra fiecarui din noi, nu? Aierul rasulflat, obiectele din jur, oameni, animalele, nu exercita control asupra persoanei? Problema nu e sa scapam de control - ci sa acceptam controlul pozitiv, nu?

Controlul suprem si final asupra vietilor noastre il exercita numai Dumnezeu. Aerul, fortele naturii, obiectele din jur, animalele si oamenii pe care ii intalnim pot fi privite ca instrumentele prin care Dumnezeu exercita control asupra noastra. Cu toate acestea Dumnezeu ne da noua libertatea de a alege, si din pacate unii oameni aleg sa fie controlati (pozitiv oare?) de altii, si-si creeaza idoli si se inchina lor, in loc sa se inchine Unicului Dumnezeu, Care le-a creat pe toate.
 
PainGiver;222466 said:
Religiile nu sunt altceva decat sisteme filozofice pentru noi, pentru prostime, in care NOI oamenii am dat lui Dumnezeu chipul si asemanarea noastra.

Poate ceea ce zici este valabil pentru crestinismul de azi, unde se crede ca Dumnezeu "a creat omul dupa chipul si asemanarea sa" si se accepta dogma de trinitate a Dumnezeului Tata, Dumnezeului Fiu si Dumnezului Sfantul Duh (apropo, explicati-mi cineva cum oare 1+1+1=1?! Idea asta de triniate a fost acceptata ca dogma abia in anul 325 dupa Consiliul de la Nicosia, Profetul Isus (pace fie asupra sa) niciodata n-a promovat-o, consultati atent Biblia).

Islamul insa ne invata ca nimic nu se aseamana Lui Dumnezeu si El nu se aseamana nimanui:

"...Nu este nimic asemenea cu El. El este Cel care Aude Totul si Cel care Vede Totul [As-Sami, Al-Basir]" (Qur'an 42:11).

Reiesind din cele spuse, sunt intrutotul deacord cu tine, cand zici:


PainGiver;222466 said:
Adevarul e ca nu putem sa-L cunoastem pe Dumnezeu direct ci doar indirect, cunoscandu-I, intelegandu-I si iubindu-I creatia.

Asi mai adauga doar ca inca il putem cunoaste in masura posibilitatilor noastre limitate studiind Scripturile Sfante, Coranul fiind unica din ele care a ramas neschimbata din momentul revelarii sale (din pacate, atat Tora revelata Profetului Moise (pace fie asupra sa) cat si Evanghelia revelata lui Isus (pace fie asupra sa) nu au ajuns pana in ziua de azi in forma originala). Si Allah stie mai bine.


PainGiver;222466 said:
Asa ca fii bun cu tine, fii bun cu ceilalti si nu arunca gunoaiele pe jos

Deacord. Plus asculta-l pe Dumnezeul tau si inchina-te numai Lui si nimanui altuia si la nimic altceva.

PainGiver;222466 said:
A, da. Si abtineti-va sa-L numiti pe Dumnezeu in limbi straine. Avem acelasi Dumnezeu. Nu e mai cool sa-L numiti Allah. E in araba, atata tot. Daca pentru trairea interioara ai nevoie sa vorbesti cu Dumnezeu in limbi straine, e treaba fiecaruia, dar aici este un forum in limba romana. Asa ca spuneti-ne despre cum IL vedeti voi pe Dumnezeu in ROMANA.

Iti inteleg sensibilitatile tale. Candva ma gandeam si eu asa. Voi incerca insa sa-ti explic punctul de vedere al musulmanilor. Desi, cred, nu e o problema mare sa-L numim pe Allah Dumnezeu (caci Allah se traduce Dumnezeu Cel Unic din araba),mai ales cand discuti cu persoanele de alte nominatii religioase, Allah totusi ramane numele propriu Lui Dumnezeu cu care El Insasi s-A numit. Spre deosebire de alte limbi, in limba araba numele Allah nu are plural (compara cu "dumnezeu -dumnezei", "gog -goddess", "bog - bogi", etc.), si nici nu are gen, nici masculin, nici femenin, (comapra cu "dumnezeu - dumnezeita" si "god - goddess", "bog - boghinea" etc) Numele Allah e unic in acest respect, care n-are nici plural, nici gen. Oare nu e mai potrivit sa-L numim pe Allah asa cum El ne-a zis? Nici in limba engleza, franceza, rusa nu prea am observat sa existe o asemenea problema. Cred ca n-ar fi problema nici cu romana :) Sper sa ma intelegeti. Oricum, tema data e despre Islam, si vorbind despre Islam, cred va fi cam greu de omis numele Allah. Si Allah stie mai bine.
 
PainGiver;222466 said:
Religiile nu sunt altceva decat sisteme filozofice pentru noi, pentru prostime, in care NOI oamenii am dat lui Dumnezeu chipul si asemanarea noastra.

Ce atata fasaiala. In afara anomaliilor de genul religia satanica sau alte prostii moderne, religiile sunt bune sau rele, dupa cum si cine le interpreteaza.

Adevarul e ca nu putem sa-L cunoastem pe Dumnezeu direct ci doar indirect, cunoscandu-I, intelegandu-I si iubindu-I creatia.

Scopul religiilor inainte de timpurile recente, era sa aduca pace interioara, pace intre dobitoacele care suntem, si cu ceea ce ne inconjoara. Azi, e opiumul popoarelor. Asemeni televizorului.

Asa ca fii bun cu tine, fii bun cu ceilalti si nu arunca gunoaiele pe jos.
A, da. Si abtineti-va sa-L numiti pe Dumnezeu in limbi straine. Avem acelasi Dumnezeu. Nu e mai cool sa-L numiti Allah. E in araba, atata tot. Daca pentru trairea interioara ai nevoie sa vorbesti cu Dumnezeu in limbi straine, e treaba fiecaruia, dar aici este un forum in limba romana. Asa ca spuneti-ne despre cum IL vedeti voi pe Dumnezeu in ROMANA.

Buna seara,

In Crestinism i s-a dat omului chipul si asemararea lui Dumnezeu.
Insa de unde stim noi cum arata Dumnezeu ?

Posibil ca religiile in marea lor majoritate sa fie sisteme filozofice...
Islamul insa este un mod de viata.

Pot foarte bine sa-L numesc pe Allah, Dumnezeu atunci cand vorbesc cu romanii...sau pot sa-l numesc Good atunci cand vorbesc cu englezii,pot sa-l numesc Iehova sau pot sa-l numesc Dieu cand vorbesc cu francezii,insa permiteti-mi sa-L numesc in cel mai frumos nume de pe planeta cand vorbesc cu musulmanii.Allah...Allah...Allah... Daca ati sti sa pronuntati corect v-ar suna foarte melodios....

Aici este un forum in limba romana ? Corect,insa nu asta este subiectul topicului...Si ce-o sa faceti daca din intamplare nimereste un grec pe forum.Care cumva va intelege ce scrieti insa nu se va putea exprima decat in limba lui...o sa-l banati doar pentruca e grec ?
Cumva face parte din forum rules sa nu se vorbeasca decat in romana ?
N-as crede.

No offense!
 
PainGiver;222466 said:
A, da. Si abtineti-va sa-L numiti pe Dumnezeu in limbi straine. Avem acelasi Dumnezeu. Nu e mai cool sa-L numiti Allah. E in araba, atata tot. Daca pentru trairea interioara ai nevoie sa vorbesti cu Dumnezeu in limbi straine, e treaba fiecaruia, dar aici este un forum in limba romana. Asa ca spuneti-ne despre cum IL vedeti voi pe Dumnezeu in ROMANA.

In islam Dumnezeu are un nume-Allah ,de aceea toti musulmanii il numesc Allah, din orice tara ar fii ei
Nimic deosebit deci
 
Back
Top