cipslim;223455 said:
Bati campii. In momentul in care a depus juramintul de loialitate trebuia sa il respecte. Omul fara cuvint nu are scuze.
Nu spun ca atrocitatile americanilor trebuie iertate, nu am scris asemenea lucru insa asta e un alt subiect.
Pai daca a depus juramantul de loialitate tarii ale carii fortele armate comit atrocitati (cum singur recunosti), tot ar trebui sa respecte acest juramant? Intrebarea retorica
Sa luam exemplul Germaniei naziste, daca un ofiter a depus juramantul de loialitate fuhrerului si lui i se ordona sa omoare civilii (fie si cei "colaterali"), pur omeneste care ar fi decizia onesta (fata de constiinta sa si fata de Dumnezeu, daca crede in El), sa indeplineasca ordinele sau sa incalce acel juramant? Conform tie, ar trebui sa respecte juramantul, caci ca sa vezi, "omul fara cuvant nu are scuze". Eu insa vreau sa arat ca cam e relativa chestia, depinde cui dai acest cuvant, daca il dai unei forte ce comite atrocitati, in aceasta situatie lucru cel mai onorabil ar fi sa incalci acel juramant.
Exemplul cu Germania nazista l-am adus ca sa ilustrez deficienta logici tale, nu vreau sa-i egalez pe nazistii cu americanii, insa cei din urma... nu raman prea tare-n urma. Se considera si ei un fel de natiune superioara, cu o "democratie superioara" ce trebuie impusa altora, cu forta daca nu vreau.
cipslim;223455 said:
Ai mare grija insa, in orice tara esti. Daca pui comentarii care incurajeaza terorismul sau il glorifica s-ar putea sa ajungi putin la bulau. Si ai merita.
Oops, nu mai spun nimic pana nu vine avocatul in sala
Arata-mi te rog si mie cam pe unde oare incurajez sau glorific terorismul, caci incerc sa gasesc dar nu pot, credeam ca pur si simplu imi expuneam parerile
Ce imi place mie "democratia" aceasta
Credeam ca si multvehiculata "libertatea a cuvantului" face parte din ea, dar probabil ma greseam amarnic. Se vede ca in "democratie" libertatea cuvantului totusi este supusa unor restrictii - vorbesti "liber" cat vreai, atat timp cat nu esti impotriva "liniei oficiale", cand incerci insa sa contraici aceasta linia, "liberatea" dispare si devine incurajarea si glorificarea terorismului
cipslim;223455 said:
Nu are nimeni probleme de etica cu insurgentii, insa teroristul si tradatorul trebuie ras de pe fata pamintului.
Aici chiar sunt deacord cu tine, teroristii adevarati ar trebui rasi de pe fata pamantului. Propun sa incepem (cipslim, poate te apuci tu de asta
) cu cel mai mare terorist actual de
pe fata pamantului, Mr Bush junior. Pe urma trecem la altii.