Prietenia

  • Thread starter Thread starter iuliana
  • Start date Start date
Cine crede in prietenie sa ridice mina sus ! Eu am avut prietene cu care ne-am avut de prietenie timp de 5 ani si ceva si mi-a trebuit sa ajung departe de casa,de cei dragi,deci implicit de prieteni ca sa imi dau seama de "valoarea" prieteniei lor.Nimeni si nimic nu rezista la distanta,cu atit ma putin niste sentimente cit de nobile ar fi ele.Nu cred in prietenie,ceea ce pentru unii e prietenie,pentru mine nu e decit atasament temporar.Nu ma credeti ? Plecati in strainatate,stati acolo 3-4 ani,apoi,reveniti acasa si numarati-va prietenii,daca ii mai aveti . Succes !
 
Eli, nu depinde de distanta sau de timpul cat il stai departe de prieteni sau de persoana iubita. Depinde doar de oamenii implicati in aceasta chestie si gata. Asa ca, vedeti ce faceti. Numai bine!
 
da mie imi pare ca prietenia e numai pina la un moment , eu cred ca e imposibil sa ai un priten de la 3 ani pina la 60 de ani!!
Pentru ca toti se duc cu chestiile si ocupatiile lor atunci cind au nevoie cel mai mult!!
Iaca eu iau exemplul meu , La 5 ani am avut o pritena care a tinuT pIna in clasa a 4-a. apoi alte prietene au venit!!!
dar despre prietenia dintre un baiat si o fata nu cred caci , atunci cind un baiat si o fata se inteleg tare bine ei incep sa gindeasca ca poate ar fi bine sa fie boyfriend si gilrfriend , si apoi se strica relatia pentru ca relatia de BF si GF impune unele conditii!!! la sigur!!!
 
eu am o prietena din clasa 1, dar ce-i drept toti anii am fost in aceeasi clasa, cu snoopy prietenesc de 6-7 ani si scream tot cam atata.
prietena cea mai buna a mamei mele e de pe timpul cand era la universitate, asta vreo 20 de ani in urma. si nu se vad tare des
 
La ceea ce a spus cherepaha (ca ea crede yn prietenie, dar pyna acum nu avut parte de asha ceva).
Ymi pare rau, dar oportunitatsi de a gusta din 'fructul' ista tu ai avut. Cred ca ca sa ai parte de o prietenie (shi mai ales de una pe lunga durata) ar trebui sa te implici mai mult, din punctul de vedere ca ar trebuie sa yncerci sa tsii cu adevarat la prieten, sa-tsi pese de el.
Cherepaha, think about it.
 
eu am un prieten pe care il cunosc inca din perioada cand nu puteam merge :smile: pe urma am mers impreuna la gradinitsa, mai apoi la shcoala, iar acum ne-am despartsit. evident ca relatsia noastra sa skimbat mult in decursul timpului - dar prieteni am ramas :grin: !
 
Prietenia nu este altceva decat o relatie speciala intre doua sau mai multe persoane, care au interese, viziuni sau scopuri comune, care au aceliasi aspiratii si neaparat un nivel aproximativ egal de cultura si inteligenta.
Din pacate, datorita saraciei din societatea noastra, actualmente putem enumara putine cazuri de prietenie adevarata. Astazi, deseori avem de a face cu oameni care cauta numai favoruri, cauta sa profite de pe urma unei "prietenii". Daca vede in tine un posibil si eventual "sponsor" financiar, daca ai careva relatii si poti rezolva ceva si pentru el, daca simte ca poate profita dintr-o astfel de prietenie, atunci devine cel mai bun "prieten" al tau. Dar, nu pentru multa vreme, doar pentru perioada in care isi rezolva problemele, sau daca tu nu ai indreptatit asteptarile lui. Incercati oricine dintre voi sa verificati o persoana in care nu aveti increderea totala privind sinceritatea sa, si va veti convinge ca majoritatea oamenilor din jur sunt doar niste dornici de a profita. Si cu prima ocazie te vor parasi fara sa va spuna un simplu "multumesc". Sau si mai rau: mai sunt altii care profita si apoi tradeaza. Asta e natura noastra, a fiecaruia dintre noi. Nu credeti ca ceea ce am scris aici se refera la cineva special, NU. Se refera la fiecare dintre noi. Gresesc cumva? Posibil. Dar nu cu mult. Majoritatea dintre noi suntem astfel. Sesizam aceste calitati la altii doar atunci cand suntem trasi pe sfoara, si trecem usor peste astfel de fapte atunci cand le comitem noi inshine.
Cit privestte, prietenia dintre o fata si un baiat, in mare parte ea este la fel. Nu sunt putine exemple cand o tanara sau un tanar se casatoreste doar pentru asi rezolva aceleasi probleme. Toti (majoritatea) sunt in cautarea unui partener care in primul rand sa fie bogat, sa aiba parinti influienti, etc. Nu-i asa? Uitati-va imprejurul nostru.
Opinia mea este ca acest lucru da dovada de lipsa unui simplu sentiment de mandrie personala. Este foarte josnic si indecent pentru cineva care se respecta.
Revin, la chestiunea prieteniei dintre barbat si femeie. Exista si e posibila. Desi, pana nu demult nu credeam in asa ceva. Este ceva foarte frumos. De fapt ca orice prietenie, indiferent de genuri.
 
In viata, totul depinde de Om insusi : daca el vrea sa-si atinga un scop (dar daca si-o doreste cu adevarat) o va face neaparat; asa e si cu prietenii, -ii va avea daca si atita timp cat va vrea.
Pornesc de la ideea ca nimeni nu e perfect,- deci, trebuie sa mai inchizi ochii la unele lucruri, sa mai lasi de la tine in momentele dificile, si, inainte!, ca sa nu pierzi prietenia.
Ce sa-i faci asa-i!
Prietenia e ca si jaraticul : mereu trebuie sa ai grija sa nu sa se stinga. Asta e : daca vreai sa-ti mentii prietenia cu cineva ( nu nado, si gata!), apoi totul depinde de tine, trebuie sa faci nu o singura jertfa, in schimb - ajiuta, oameni!! Asa cred eu. Provereno na sobstvenom opite si pot sa spun ca lucreaza!
 
Da mie itotdeauna mi-a placut prietenia dintre fete si baieti. Problema este ca de multe ori ea nu tsine. Iata in scoala aveam multi baieti peieteni, da cum a aparut facultatea tot mai multe prietenii s-au sfarsit deoarece toti am crescut si am inceput sa vedem altfel fata/baiatul din fata noastra. Au inceput indragostelele de cine nu trebuie si tot asa.
Si in fine, tare mi-ar placea sa existe astfel de prietenie pana la sfarsit.
 
intotdeauna m-am inteles mai bine cu baietii decit cu fetele pentru ca intre fete nu intotdeauna este o prietenie sincera.
Pot sa spun ca am o singura prietena adevarata pe care o cunosc de 9 ani dar cu care de 5 ani ne-am despartit(ea este in Italia si eu in Rominia)dar oricum pastram legatura si este singura la care tin atit de mult din toti prietenii mei.Am foarte multi prieteni dar oricum majoritatea sunt baieti.
 
Princess, da eu deam nu mai sunt "prietena" ta, si nu ma mai iubesti??? Da, si inca vezi ca se supara si madwolf cind afla ca tu nu-l mai "iubesti" nici pe el :smile:
 
exista!!!
dar chiar daca amindoi sint numai prieteni, vor fi momente cind presiunea sexuala va predomina.pacat...dar daca prietenii sint adevarati,atunci nu e de ce sa-ti faci griji.
la mine o mers!prietenia rules!
 
Back
Top