Studenti la Informatica. Unire!

c001 h4x0r said:
Apropo, oare cu ce se ocupa studentii la Computer Science din tari dezvoltate atunci cind absolvesc? La noi imi pare ca daca vreai un lucru platit normal, atunci numaidecit trebuie sa ai o afacere proprie, ca RITlabs cu The Bat!-ul lor, sau trebuie sa cauti remote joburi de ex. pe www.smarterwork.com
sau ceva de felul asta.

poate nici asta nu-i rau.

aha, sau un alt variant destul de des intilnit: Lucru cu 100-200$ pe luna in Ch. :) la vreo firma, organizatie...universitate...

Gandalf, da ce-i un Sistem Informatic?

Radu, degeaba spui asa. Fara o diploma de studii superioare multe n-ai sa reusesti. Exista si variante mai reusite...de ex sa faci o facultate fara fregventsa...si sa te ocupi singur de propria instruire.

Sau ca in cazul meu. La Ulim la Computer Sience cu fregventsa la zi, si cu un orar rarefiat...care iti ofera mari posibilitati ptr autoinstruire.
 
NaE said:
c001 h4x0r said:
Gandalf, da ce-i un Sistem Informatic?

.

Un sistem informatic, sau sistem informatic integrat e ca o aplicatie menita de a gestiona anumite procese din intreprinderi, daca nu chiar toata intreprinderea(acela-i sistem informatic integrat). Ma rog..o definitie cam grubaya, dar...asa e. Iaka tu o sa vezi ca orice companie mare care se respecta are sistem informatic. E si logic sa fie asa, exista subsisteme informatice pentru evidenta materiilor prime, calcul salarii, tinere contabilitate, evidenta stocurilor, etc.

Iar baza uni sistem informatic e baza de date, in care se fac inregistrarile respective.

Probabil ca sunt si pe la noi firme de soft care fac asa ceva...
 
NaE said:
Radu, degeaba spui asa. Fara o diploma de studii superioare multe n-ai sa reusesti. Exista si variante mai reusite...de ex sa faci o facultate fara fregventsa...si sa te ocupi singur de propria instruire.
Cred ca invatamintul fara frecventa e o alternativa...
 
Iaca shy am trecut pe aishi shy ni-o placut tema....(a propos, demult nu am fost)
redneck a propos de ILM - eu ys 237% de acord cu tine.... Io s pontom ys la Info curata, s pontom programare.... Cum dzyshe lelaina - te ynvatza dofiga limbaje shy nu shtii nish unu ca lumea... Eu tzyn minte yn anu 2 cand am intrat un prof ne poveste ca programerii din strainatate ys loshi sau sheava de tipu ista ca ei ynvatza numa un limbaj shy maim ult nu shtiu nika, da iaka la noi shtii shy sheea shy sheilalta shy mai nu shtiu shi shy pe deasupra ynca ASM ap vashe wafli! Ap eu credem ca torba shi specialitate puternica! Can colo - ei dau numa cateoleaca din fiecare limbaj shy nika tolkom nu shtii! C trei semestre l-am facut, pe cand profu care ni l-o predat yn Romania l-o facut yn unu! Yn rest laja maaaaaaaaaaaaaaare mare de tot! Ap la noi asha: cand termini, sau pe parcurs, te specializezi yn sheva shy pe urma te matireshti - nafig am mai pierdut 4 ani yntre peretzii shia rapanoshi.....
Offffff, jele mare, daca nu te apuci singur de ceva shi daca te lashi pe mana univerului, ap torba! Sau ce presupune universitatea? Studii de sine statator!
P.S.: Eu cred ca dupa norme, jumate din grupa mea trebuia data afara din ynca din anu 2!
 
[K said:
]
Offffff, jele mare, daca nu te apuci singur de ceva shi daca te lashi pe mana univerului, ap torba! Sau ce presupune universitatea? Studii de sine statator!

Asta-i deviza tuturor studentilor isteti, care se orienteaza la timp ce si cum tre de facut.

Gandalf, 10x,tot clar. Da "sex"-u cela ce mai era? Vre-un tip de sisteme?
 
Hmm.. Comentariile voastre m-au disperat.. ;) Eaka eo in clasa 9-a.. Si ma gindesc in ce parte sa o apuc.. Cred ca ma voi duce la "Colegiul de Informatica".. A invatat cineva pe acolo ? Face sa te duci acolo ? Sau este ceva mai bun ?

Sarbatori Fericite ! :)
 
Adrenalin+=- said:
Hmm.. Comentariile voastre m-au disperat.. ;) Eaka eo in clasa 9-a.. Si ma gindesc in ce parte sa o apuc.. Cred ca ma voi duce la "Colegiul de Informatica".. A invatat cineva pe acolo ? Face sa te duci acolo ? Sau este ceva mai bun ?

Sarbatori Fericite ! :)

Liceu meu era in vecinatatea apropiata de colegiul asta....Nu prea buna reputatie avea el printre baietsi...desi multe tot nu stiu.
 
Cine vrea, invata

citesc si ma minunez, nu e chestia ce facultate ai termina, Limbi moderne, sau calculatoare, TI.. acum cu situatia noasta de la facultati cind prof. lucreaza si in alte parti sa traiasca cit de cit si nu mai au timp sa tina pasul, mut conteaza daca esti autodidact... cea mai buna calitate a unui programator... daca nu studiezi macar 1 ani... gata esti mort... pe plan profesional, asaca nu tipul specialitatii te face bun programator...

Sunt studenti si la limbi moderne care stiu destul de bine programare, si sunt si la TI care nu stiu cum sa stinga un calculator, mite sa-l intrebi ceva de limbaje..

Un caz din viata mea de student...
Am facut niste programe la un examen in pascal si prolog... dupa care ma rugat o colega sa-i dau sa copie... la intrebarea care program e in pascal si care in prolog, am ramas :wtf:

Best Regards,
Vitalie Esanu
 
Ca sa fii un programator bun, cred ca tre sa ai o baza matematica pusa bine. In afara de asta tre sa ai un mod de ghindire analitic.

Am vazut multi care scriu cod, pe putini din ei ii pot numi programatori .....


Universitatea poate sa te ajute sa devii programator, poate sa te indrepte spre o cale mai usoara, poate sa-ti dezvolte ghindirea logica, insa niciodata nu tre sa contezi numai pe universitate.
Normal ca totul de pinde de persoana. Am patsit si eu cind o fata tre sa scrie darea de seama si ma intreaba ce editor sa foloseasca, am spus ca poate sa foloseasca macar si editorul din pascal, la ce ea deschide pascalul, apare fereastra albastra unde ea ar trebui sa scrie textul darei de seama, si ea ma intreaba - da Begin sa scriu???
 
Plizzz, dac are cineva informaie despre cum se construete un driver spunei-mi unde pot i eu s o gsesc, vre-o 3 pagini. Mulumesc anticipat. :wink:
 
mdeaa... evisoft si Mask... ati scris lucruri bune... sint de acord cu voi...

Din observarile mele am inteles ca mai mult depinde de capacitatile, inclinatiile si vointsa studentului decit de univer, specialitate sau colegii de grupa... Desi ultimele doua tot pot influentsa... inspre bine sau rau...

Acum vreau sa-i intreb ceva pe toti studentii... Va-ti cautat vre-o data vre-un job (part time) care v-ar aduce mai mult experientsa in domeniu decit bani ? Eu am de gind sa dau anunturio pe net.. despre asa ceva... voi ce ziceti despre asa modalitate de capatare a cunostintselor?
 
Salut lume. De mult nu am intart pe aici :)
Ce pot eu sa va spun... Ca sa fii un programator bun nu e nevoie de cine stie ce Matematica, oleaca e destul. Am citit fugitiv ce ati scris. Dupa cate inteleg unii is de la USM aici, pai eu is tot de la USM anu 2-3 :) adica doi dupa liceu, specialitatea Informatica. Sunt si profi buni de informatica, dar is putini. Mask ziceai ca trebuie sa stiu foate bine matematica ca sa fiu programator, sa stii ca aici la noi la facultate de 'bacshesc' cu matematica si eu nu am timp sa fac programare, crezi ca asta e normal? Sunt deacord cu faptul ca un programator bun este doar acela care singur invata, ceea ce se preda la universitate e apa chioara. Cei care se plang ca la universitate nu se preda bine informatica au dreptate, dar eu cred ca e si normal asa sa fie cu asa o leafa a profesorilor. Un programator bun primeste de la 500$ in sus la noi in Moldova, dar va asigur ca la universitati ei nu primesc mai mult, iata respectiv si rezultatul. Daca credeti ca stiti bine a programare spuneti-mi mie ce stiti si o sa va testez daca sunteti gata pentru a lucra, adica ce limbaje cunoasteti. De exemplu eu lucrez (evident pentru $) la momentul actual in Delphi (aplicatii server si client) si PHP/Mysql.
 
freejerk - am spus ca trebuie o baza matematica buna anume din cauza ca ea iti dezvolta ghindirea analitica si logica matematica.
Am mai spus ca shtiu multe persoane care scriu cod, insa pot sa-i numesc mai repede robotsi care scriu programe da nu programatori.
A scri cod asta nu este nici jumate din a fi programator. Notiunea de programator implica mult mai mult decit doar scrierea unui cod. Asta este in primul rind analiza problemei si cautarea calei cei mai eficiente cai de a o rezolva. Asta este ghindirea in algoritmi dar nu in comenzile unui limbaj. Asta este abilitatea de a crea solutii complexe si nu programe mici cu durata vietsei de o zi doua. La urma urmei asta este punerea creerului in miscare da nu tiparirea a comenzilor, care le cunosti in urma unei dresari.

Crede-ma am vazut asa numiti pogramatori care nu au idee de metoda Gauss de rezolvare a sistemului de ecuatii liniare, nu mai vorbesc de ceva mai complicat. Ei nici algoritme nu au invatsat. Au inceput studiile immidiat cu limbajul Java si se considera specialisti de elita ...
dar sa-ti povestesc un caz despre asha specialist:
Am folosit odata ca contor in ciclu variabila "j" da nu "i" cum deobicei se face. Pai blegul de "specialist" mai nu si-a iesit din minti cautind ciclul superior, deoarece el shtie ca variabila "j" se foloseste in ciclul interior atunci cind e ciclu in ciclu. Nici o lamurire de ca asta e doar variabila care eu o folosesc in ciclu nu i-a ajutat. Abia cind am schimbat peste tot in loc de "j" sa fie "i" - a inceput sa inteleaga codul.
Pai nu e robot el dupa asta???
 
Cred ca ai dreptate. Adica in privinta codului, eu credeam ca a scri cod inseamna a fi un programator :)
Stiu ca sunt asa roboti, ca am vezut si eu. Am vazut si oameni care s-au apucat deodata de Java.
Eu nu m-am ocupat niciodata de proiecte mari, doar mici si deci proiectare multa nu era.
 
freejerk said:
Daca credeti ca stiti bine a programare spuneti-mi mie ce stiti si o sa va testez daca sunteti gata pentru a lucra, adica ce limbaje cunoasteti. De exemplu eu lucrez (evident pentru $) la momentul actual in Delphi (aplicatii server si client) si PHP/Mysql.

Ap tu caui oameni cu care sa colaborezi sau elevi pe care sa-i inveti Delphi? :)
 
NaE eu Delphi tare bine nu stiu, si nici nu am timp sa-i invat :D
Am zis si eu ca sa treca 'programatorii' de la Pascal la ceva mai serios, asta e tot.
 
Patani, da pe la cursurile astea de programare din oras.. ati fost cineva au vre-un efect?

freejerk, inveti Delphi la univer sau singur... ?
 
NaE, eu Delphi nu invat. Am invatat candva singur. De la universitate programare nici nu ma asteptam. Evident totul singur tre de facut.
 
Back
Top