Ultimul film vazut

"12 grams", al doilea film din trilogia lui Alejandro Gonzalez Inarritu (primul-Amores Perros, si ultimul-Babel)

un film despre viata/moarte si ireversibilitate

8+
 
mie nu prea...am si scris despre asta..vezi aici.
ma deranjeaza niste efecte psihologice perverse, cum ar fi promovarea "liderului intelept", "smecheria in fata legii" si pana la urma, acreditarea ideii ca problemele trebuei rezolvate in afara sistemului juridic... altfel, ca regizor Mihalkov a facut un film foarte bun...jocul actorilor a fost la inaltime, muzica si ea...
p.s. vezi si opinia lui Vasile Garnet, acida, dar merita
 
Dupa Ea (2007), Romania
Ştefan are o nevastă frumoasă şi o fetiţă isteaţă; lucrează într-o agenţie de publicitate, stă într-un cartier rezidenţial şi conduce un SUV. Mai mult, expatul din fruntea agenţiei îl numeşte responsabil peste o campanie importantă, iar soţia îl anunţă că e însărcinată cu gemeni.

Deşi toate îi merg de minune, Ştefan nu e deloc în apele lui: nu-şi poate scoate din cap chipul unei femei pe care a zărit-o pe stradă. O atracţie de moment (dintre acelea care sunt sortite să dispară la o clipă după ce apar) se transformă, în mod inexplicabil, într-o obsesie irezistibilă. Dorinţa de a o găsi pe necunoscută devine motivul său de a fi şi îl face să îşi pună în pericol căsnicia şi cariera.

Căutarea femeii îl aruncă pe Ştefan într-o spirală ameţitoare în care realitatea se confundă cu fantezia. Faptul că necunoscuta îi scapă mereu printre degete îl aduce în pragul nebuniei. Cea care îl trezeşte la realitate este fetiţa lui; ea îl ajută să îşi dea seama că mintea i-a jucat o festă şi că lucrurile pe care le are nu merită sacrificate pentru o fata morgana.

Un film bunicel, care te arunca de la o idee la alta fara sa-ti incarci prea mult creierul.



main_02.jpg
 
Si inima mi se opri in loc
De battre mon coeur s'est arrete (The Beat That My Heart Skipped)
Gen:
Crima, Drama
Regia:
Jacques Audiard
Actori:
Romain Duris

8 Premii Cesar 2006, inclusiv pentru Cel mai bun film
si Cel mai bun regizor
Berlin 2006 - Ursul de Argint
BAFTA 2006 - Cel mai bun film strain

In acest film, Jacques Audiard a adaptat filmul noir cult din 1978 in regia lui James Toback, FINGERS (in care a jucat Harvey Keitel) pentru a prezenta un memorabil studiu de personaj al unui tanar prins intre o viata de criminal si dragostea pentru muzica clasica.

THE BEAT THAT MY HEART SKIPPED a avut premiera la Festivalul de la Berlin in 2005, unde a castigat Ursul de Argint pentru cea mai buna coloana sonora.

Romain Duris (Euro mix / L’Auberge Espagnole), este tanarul de 28 de ani pe nume Tom, ce pare sa calce pe urmele tatalui sau, un proprietar nemilos din Paris, ce lucreaza intr-un mediu nesanatos si uneori brutal. Dar o intalnire intamplatoare cu agentul muzical al mamei sale care a murit, ii readuce in suflet dorinta unei cariere muzicale si speranta unei vieti mai bune.

Ca si in filmul sau anterior, READ MY LIPS, regizorul Audiard a facut sa fuzioneze doua lumi incompatibile intr-o viziune uimitoare, cu un Paris amenintator si periculos, foarte rar vazut astfel pe marile ecrane.


Mi-a placut filmul ca m-a tinut incordat, cu mici exaltari, si cu o dezlegare ciudata.

14.jpg
 
da eu l-am vazut la Patria la festivalul de film francez. interesant film. stiu ca mi-a placut, desi nu imi amintesc mare lucru :)).

am vazut 1408... si ce sa zic i-as da un 4 cu indulgenta... un film tampit, aveam impresia ca ma uit la un spectacol one man show, da din ala plictisitor. Cusack a fost ok, s-a descurcat bine in acest rol de tip care o ia razna intr-o camera de hotel diabolica :)))). sunt fan King, dar ori povestioara asta nu a fost printre cele mai bune, ori regizorul nu stie cum sa ecranizeze ce scrie King. oricum, nu m-am speroat deloc. doar m-am amuzat sa urmaresc cum filmul aluneca in ridicol. si la sfarsit sa imi para rau ca m-am uitat.4
 
vitalic sprinceana;203050 said:
mie nu prea...
ma deranjeaza niste efecte psihologice perverse, cum ar fi promovarea "liderului intelept", "smecheria in fata legii" si pana la urma, acreditarea ideii ca problemele trebuei rezolvate in afara sistemului juridic... altfel, ca regizor Mihalkov a facut un film foarte bun...jocul actorilor a fost la inaltime, muzica si ea...

deshi arata Mihalkov ca o divinitate cu plete albe in capul mesei, nu prea tin sa ma bag in "politica" filmului... am savurat, e intradevar frumos facut :)

Crazy4LifeTime;203272 said:
The Lake House(2006)

utopie romantica
 
Azi am vazut 4 filme, unul dupa altul:
Primul "This is England", tare filmul, o abordare a problemelor sociale, neonazismul, un copil ramas fara tata si batjocorit de altii care cauta un refugiu. Are ceva cu "American History X". Merita vazut. 8+
Al doilea " Bee movie", un desen animat destul de interesant despre albine, lupta lor pt miere si importanta lor in lume... Foarte fain: 7.5
Al treilea nici nu stiu cum se numeste: O porcarie de film, genu de comedie romantica tipic americana cu Jennifer Love Hewitt (frumoasa femeie), si ca de obicei schimbari in viata oamenilor si gasirea dragostei... Bull shit!!!
Al patrulea "transformers". Nimic special, un film tipic american, cu niste roboti extrateresti care se impart in buni si rai (lol), lupta... si ca de obicei binele invinge si baiatu destept dar batjocorit de ceilalti isi trage cea mai tare gagica...
 
synopsis_img.jpg



"4 Luni 3 Saptamani si 2 Zile"
Otilia si Gabita impart aceeasi camera dintr-un camin studentesc. Ele sunt colege la universitatea dintr-un mic oras din Romania, in timpul ultimilor ani ai regimului comunist. Otilia inchiriaza o camera intr-un hotel ieftin. Dupa-masa, ea si Gabita se vor intalni cu un anumit domn Bebe: Gabita este insarcinata, avortul este ilegal si niciuna dintre ele n-a mai trecut prin asa ceva pana acum.

Film ce trebuie vazut, pt cultura pentru idee. :) mie mi-a placut, urmeaza sa-l vad a doua oara zilele astea.
 
Cine stie vreun link pentru a descarca filmul
'4 Luni 3 Saptamani si 2 Zile'
este rugat sa-l posteze.

Totdata caut si nu gasesc subtitrari pentru filmul 'Katyn' -
cine are asa ceva in orice limba (sunt disperat ca nu le gasesc in romana sau engleza) este rugat sa le posteze aici (link-ul).
Filmul l-am gasit, dar e vorbit in poloneza si nu are subtitrari.
Am mai vazut fragemente din varianta cu subtitrare in engleza inclusa in film, dar nu filmul integral.

Multumiri!
 
Ieri am fost la Ministerul Culturii, unde se organizeaza un festival de film. Am vazut 2: "Grbavica", o coproductie Bosnia-Germania, despre o femeie din Sarajevo, care isi creste fata ei de 12 ani, rod al violurilor care a fost supusa in timpul razboiului din Bosnia. Al doilea film a fost "Acea ora 5 dupa ameaza", un film Iraniano - Afgan, despre viata unei tinere fete si a femiliei, dar si a altor afgani, care se intorc acasa, o viata dura, fara minimul necesar existentei, prctic fara o perspectiva de viitor si o probema imensa: femeia in societatea afgana.
 
Good luck Chuck.
La cit de mult urasc eu comediile americane cu umor ieftin, asta a fost tare plakut.
Jessica Alba super si multe momente faine, recomand...lights si tare relaxant
 
Shoot Them Up,
mwell, o comedie neagra despre killeri cu Clive Owen, Monica Belucci shi Paul Giamatti... filmul e tare light, impushcaturi o groaza, gloantze ce nu nimeresc eroul, prea multe, Monica tarfa, intrun cuvant so-so... imi pare rau ca a fost dublat shi nu i-am auzit vocea lui Clive Owen
 
Back
Top