Unirea

De fapt de asta se teme Putin ca doar presa lor e controlata de guvern. Poporul rus nush cat de interesat este avand in vedere ca pana la Moldova mai e Ucraina care practic jumate e plina de rusi. Oricum de observat este agresivitatea limbajului care ne aduce aminte de propagandele altor vremuri
 
intrati pe www.patriot.md o sa aveti ceva foarte amuzant de citit.
este si ziarul Moldova Mare, care are ca slogan "Patrioti ai Moldovei, uniti-va!"
ceea ce este amuzant, ca dupa acest slogan, poza lui Stefan cel Mare si versurile "Sa stam straja la hotare/ sa pazim acest pamant", prima pagina este toata scisa in limba rusa. restul paginilor in limba "moldoveneasca" :D
si mi-au placut trei chestii:

1. cica istoria romanilor este "Mein Kamf" in varianta romaneasca :D
2. romanii sunt niste fandositi sovino-expansionisti
3. "etnia moldoveneasca" din Ro, care cuprinde 10 milioane de etnici moldoveni, este discriminata de restul romanilor.


deci, ziarul si siteul sustin unirea celor doua Moldove :D


deci, va fi Unire, dar nu asa cum credeam noi :D :D
 
nu merita sa le comentam, insa cand sunt facute cu foarte mult profesionalism si cand sunt astfel expuse incat multi o sa puna botul, atunci incepi sa te intrebi anumite chestii.
nici siteul, nici ziarul, nu sunt facute de prosti. sunt scrise foarte bine si destul de convingator... aici deja trebuie sa ne ingrijoram, dar nu sa ignoram, pt ca la prima vedere pare absurd.
 
De ce sa ne ingrijoram? Eu zic ca moldovenii din Ro ar trebui sa fie de acord. Apoi, dupa unirea cea mica, sa castige detasat alegerile alaturi de unionistii vechii republici, si dupa aceea sa reuneasca intreaga tara din nou cu trei sferturi din electorat in favoarea ideii. E un plan chiar mai bun decat alegerea lui Cuza in ambele Principate.
 
oh my god... de asta si spuneam ca trebuie sa ne ingrijoram... mersi Linx, ai fost primul care mi-ai oferit argumente...
 
adrenalina;208535 said:
intrati pe www.patriot.md o sa aveti ceva foarte amuzant de citit.
este si ziarul Moldova Mare, care are ca slogan "Patrioti ai Moldovei, uniti-va!"
ceea ce este amuzant, ca dupa acest slogan, poza lui Stefan cel Mare si versurile "Sa stam straja la hotare/ sa pazim acest pamant", prima pagina este toata scisa in limba rusa. restul paginilor in limba "moldoveneasca" :D
si mi-au placut trei chestii:

1. cica istoria romanilor este "Mein Kamf" in varianta romaneasca :D
2. romanii sunt niste fandositi sovino-expansionisti
3. "etnia moldoveneasca" din Ro, care cuprinde 10 milioane de etnici moldoveni, este discriminata de restul romanilor.


deci, ziarul si siteul sustin unirea celor doua Moldove :D


deci, va fi Unire, dar nu asa cum credeam noi :D :D

asa site uri mai des sa rad si eu oleaca...de fapt nu le mai post ca le facem trafic....
asta e buna
, demascarea şi curmarea oricăror încercări de amestec a unor agenţi politico- bisericeşti străini în sutane din structuri fariseice de a se amesteca sfidător în treburile interne ale Statului Moldovenesc.
 
Daca nici macar Endo nu-l mai suporta pe Voronin inseamna ca se apropie sfarsitul cioroiului ... Doamne ajuta !
 
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=yBKIpALH_Mw"]YouTube - O-Zone - Nu Ma Las De Limba Noastra[/ame]

De mult il banuiam pe Balan ca e unionist
 
Declaratia PPCD din 17 aprilie 2008

DECLARATIA

Fractiunii parlamentare a Partidului Popular Crestin Democrat

Schemele financiare dubioase si coruperea politica

practicate de gruparea Filat



Stimate domnule presedinte,

Stimati deputati,

Onorata asistenta,



Inca in luna februarie a.c., Grupul parlamentar al PPCD a avertizat public de la aceasta tribuna ca procesul democratic din tara noastra este amenintat de fenomenul periculos de utilizare a banilor murdari in scopuri politice. In acest sens, ne-am referit la gruparea Filat care incearca sa patrunda pe scena politica prin inselaciune si corupere a membrilor altor partide politice.

Asa cum amploarea acestui fenomen de corupere politica a capatat proportii alarmante, la 6 martie deputatul crestin-democrat Stefan Secareanu adresa o interpelare cerand organelor de drept verificarea provenientei fondurilor din care a fost procurat un lot de automobile DACIA LOGAN si un set de calculatoare noi pentru clientela politica a PLDM.

Astazi venim cu noi elemente care demasca schemele de tip mafiot utilizate de gruparea Filat in scopul mituirii cu bani si cadouri de pret a unor asa-numiti fruntasi ai acestui partid. Din informatiile de care dispunem, initial a pusa la cale procurarea lotului de masini DACIA LOGAN prin intermediul Societatii pe actiuni IPTEH, firma cunoscuta ca fiind parte a schemei de privatizare ilegala a imobilului din bd Stefan cel Mare 65, din aceeasi schema facand parte si firma off-shore din Gibraltar WORLDWAY LTD. Acum se vede si mai clar ca cel care a stat in spatele acestei tranzactii si a tras toate sforile pentru a se capatui cu cladirea respecitva este multimilionarul de carton Vladimir Filat.

Asadar, in luna februarie anul curent IPTEH S.A. incepe realizarea unui proiect de achizitionare a 10 masini DACIA LOGAN la pretul de 6 mii 50 EURO bucata. La momentul semnarii contractului cu compania importatoare a fost achitat un avans de 20 la suta, fiind stabilit si termenul de livrare pana la 28 februarie. In aceleasi conditii, pana la 15 martie urmau sa fie achizitionate inca 10 automobile. Se cunoaste, de asemenea, ca intreprinderea IPTEH S.A. planifica sa mai procure alte 10 masini in luna aprilie curent.

Astfel, in baza contractului nr. LS-021, la 20 februarie a.c., intreprinderea IPTEH S.A. procura primele trei automobile DACIA LOGAN AMBITION, de culoare alba, cu numerele de inmatriculare C MY 536, C MY 537, C MY 538. Insa dupa dezvaluirile publice pe care le-am facut de la aceasta tribuna, schema respectiva de procurare a masinilor DACIA LOGAN in scurt timp a fost abandonata. Atunci acestia au recurs la o alta schema. Ca sa stearga urmele afacerii dubioase, cele trei masini proaspat achizitonate au fost vandute formal, la acelasi pret, unor persoane din gruparea Filat sau rudelor acestora. Astfel, situatia devine ciudata din punct de vedere economic, dar clara ca interes politic. Cum altfel poate fi inteleasa actiunea firmei IPTEH S.A. care cumpara niste masini trecute pe numele ei ca persoana juridica si le vinde peste cateva zile unor personae fizice fara a avea din aceasta tranzactie vreun profit? Cei pe numele carora au fost trecute automobilele respective sunt urmatorii: Eugen Sturza, responsabil de activitatea organizatiei de tineret a gruparii Filat din raionul Nisporeni, fiul lui Ion Sturza, promovat in functia de vicepresedinte al raionului Nisporeni de Partidul Democrat si apoi trecut in tabara lui Filat; Vadim Surdu si Anatolie Dimitriu, ambii fiind persoane de incredere ale lui Filat.

Ulterior, pentru a nu atrage atentia organelor de control si a nu fi invinuiti de finantarea ilegala a numitei grupari, alte 12 unitati de transport au fost achizitionate prin intermediul persoanelor fizice, majoritatea carora sunt membri ai PLDM sau se afla in relatii de rudenie cu membrii gruparii. Astfel, proprietar al autoturismului DACIA LOGAN cu numarul de inmatriculare C MZ 975 a devenit Stanislav Balan, al autoturismului C MZ 976 – respectiv, Ecaterina Meaun, sotia lui Gheorghe Meaun, membru al PLDM. Autoturismul C MZ 981 i-a revenit lui Iurie Chiorescu, presedintele organizatiei de tineret a PLDM, iar masina cu numarul C MZ 982 – lui Anghel Agache. Precizam ca acest automobil este dat in folosinta consilierului raional din Telenesti, Tudor Rotaru, ca recompensa pentru tradarea PPCD-ului si trecerea la Filat. Automobilul C MZ 501 a fost inmatriculat pe numele lui Octavian Grama, unul din membrii fondatori ai gruparii Filat. Autoturismul cu numarul C MZ 502 i-a revenit juristului Stefan Creanga, iar cel cu numarul C MZ 504 a fost trecut pe numele lui Gheorghe Efros. Mentionam ca in aceasta masina se plimba acum consilierul orasenesc din Floresti, Vitalie Ungureanu, care a fugit, alaturi de primarul Tap de Floresti, din partidul condus de Dumitru Diacov in tabara lui Filat. Proprietar al autoturismului DACIA LOGAN cu numarul de inmatriculare C MZ 506 a devenit fostul deputat Gheorghe Marin, fugit si el de la Diacov la Filat in schimbul acestui cadou de pret. Un alt ortac al lui Filat, Victor Barbaneagra, a devenit proprietarul autoturismului cu numarul de inmatriculare C MZ 509.

Toti acestia sunt membri ai Biroului sau Consilului Politic al PLDM.

Alte trei autoturisme DACIA LOGAN noi-noute au mai ajuns in posesia lui Alexandru Solocenco (nr. C MZ 507), Vladimir Turcan (nr. C MZ 508) si Andrei Urmas (nr. C MZ 512), acestia fiind si ei in stranse relatii cu grupul respectiv.

Apropo, jeepul de lux BMW x 5, de culoare neagra, cu numarul de inmatriculare C VF 480, anul fabricarii 2007, in care deseori se deplaseaza Vladimir Filat, este inregistrat de asemenea pe numele intreprinderii IPTEH S.A. Asa, de exemplu, sambata, 12 aprilie, Vladimir Filat a sosit la intalnirea de la casa de cultura din Ialoveni fiind la volanul acestei masini. Remarcam de asemenea faptul ca printre cele cateva automobile aflate in proprietatea lui Vladimir Filat este si un autoturism de lux BMW Sedan cu numarul C VF 760, care are aceeasi serie C VF ca si jeepul inregistrat pe numele IPTEH S.A. Initialele VF nu inseamna altceva decat «Vladimir Filat». Aceste detalii demonstreaza o data in plus faptul ca anume Vladimir Filat a stat in spatele scandaloasei privatizari a cladirii din bulevardul Stefan cel Mare. Astfel oricine se poate convinge ca am avut dreptate atunci cand am afirmat ca in persoana lui Filat avem de a face cu un tip corupt, care s-a capatuit in mod abuziv pe seama proprietatii statului.

Mentionam ca toate masinile procurate recent sunt noi-noute, fabricate in 2008, si au fost distribuite astfel incat acest mecanism de corupere sa cuprinda cat mai multe zone ale tarii. Accentuam ca gruparea Filat este organizata in stil mafiot, unde persoanele recrutate sunt puse in relatie de dependenta materiala, prin urmare devenind manipulate si santajabile.

Avand in vedere cele expuse, Grupul parlamentar al Partidului Popular Crestin Democrat cere Procuraturii, sa examineze , de comun acord cu MAI si cu CCCEC, cazurile aratate mai sus si sa stabileasca daca actiunile respective se constituie in elemente de finantare ilegala a unui partid politic. De asemenea, cerem sa se verifice sursele financiare din care persoanele mentionate mai sus au procurat autoturismele respective, raportand sumele utilizate pentru cumpararea acestor unitati de transport la veniturile fiecaruia dintre ei. Totodata, se impune verificarea faptelor de corupere in scopuri politice a unor alesi locali si membri ai altor partide, care au aderat la gruparea Filat in urma obtinerii unor cadouri de pret sau recompense banesti.



Va multumesc.



Chisinau, 17 aprilie 2008
 
adrenalina;208535 said:
intrati pe www.patriot.md o sa aveti ceva foarte amuzant de citit.
este si ziarul Moldova Mare, care are ca slogan "Patrioti ai Moldovei, uniti-va!"
ceea ce este amuzant, ca dupa acest slogan, poza lui Stefan cel Mare si versurile "Sa stam straja la hotare/ sa pazim acest pamant", prima pagina este toata scisa in limba rusa. restul paginilor in limba "moldoveneasca" :D
si mi-au placut trei chestii:

1. cica istoria romanilor este "Mein Kamf" in varianta romaneasca :D
2. romanii sunt niste fandositi sovino-expansionisti
3. "etnia moldoveneasca" din Ro, care cuprinde 10 milioane de etnici moldoveni, este discriminata de restul romanilor.


deci, ziarul si siteul sustin unirea celor doua Moldove :D


deci, va fi Unire, dar nu asa cum credeam noi :D :D
Mai baieti are dreptate el cu aia 10 000 000 de moldoveni dar despre ce discriminare vorbeste numai el stie. pe mine ma enerveaza un lucru: intre romani fiecare se prezinta cu graiul lui- moldovean, ardelean, oltean, ETC dar in afara se presinta ca roman. E- Basarabenii se presinta ca moldoveni. eu asta nu inteleg de ce si cum.
Alta chestie- ce e cu ceatenia romana pe care nu puteti sa o luati? scrieti dracului srisori la ziarele romanesti ca daca apar nume dracu-i ia pe toti care va fac probleme- o sa-i bata lumea pe strada si vor fi pusi la rang de tradatori. Voi nu realizati ca orice roman cand aude de Basarabia se emotioneaza. Ar trebui sa folositi acest lucru.
Unirea s-ar pute face in foarte scurt timp prin revolta populara in RM orice alte mijloace ar intari opiniile internationale despre asa zisul Imperialism Romanesc.
Alta chestie- Transnistria nu face parte din Moldova istorica si nu este vazuta de Romani ca teritoru pierdut- asta a fost o miscare inteligenta de-a lui Stalin(fi-iar numele spurcat) care iata ca pana acum da roade in a diviza romanii si da motiv rusilor sa se bage in treburile noastre.

PS: eu sunt moldovean din Roman si bunicii mei sunt din bucovina,moldova de jos, centrala si Basarabia asa ca ma pot declara Moldovean pur sange :)
 
Back
Top