Alegeri locale 2007

Cu cine veti vota la viitoarele alegeri locale?

  • Veaceslav Iordan (Partidul Comunist)

    Votes: 3 4.2%
  • Ion Mereuta (Partidul Umanist din Moldova)

    Votes: 0 0.0%
  • Leonid Bujor (Aliantei "Moldova Noastra")

    Votes: 2 2.8%
  • Vladimir Filat (Partidul Democrat)

    Votes: 14 19.7%
  • Dorin Chirtoaca (Partidul Liberal)

    Votes: 24 33.8%
  • Zinovia Zorin (Partidul Conservator)

    Votes: 0 0.0%
  • Alexandru Corduneanu (PPCD)

    Votes: 24 33.8%
  • Valentin Crilov (Patria-Rodina-Ravnopravie)

    Votes: 0 0.0%
  • Eduard Musuc (Partidul Social-Democrat)

    Votes: 2 2.8%
  • Corneliu Ciurea (Partidul Social-Liberal)

    Votes: 2 2.8%

  • Total voters
    71
  • Poll closed .
Isteria "baietilor buni - candidati puternici": Si comunistii au pierdut si nici noi n-am castigat... Cum asa?!

Oponentii lui Chirtoaca vad in procentul luat de el un accident - dupa care va urma imediat disparitia lui Chirtoaca si a PL si revenirea in forma a PPCD-ului, AMN-ului, PDM-ului, Aliantei Braghis, PDAM-ului, Socialistilor etc.

In viziunea lui Chirtoaca 3 iunie este doar inca o treapta si nicidecum apogeul succesului sau politic.

Oponentii lui Chirtoaca cauta sa castige repede un oarecare control asupra acestui accident ca nu cumva DC sa devina exponentul luptei anticomuniste acceptat de electorat. Ei nu vor ca cineva ajuns accidental unde a ajuns sa le fure rolul lor sisific in lupta milenara contra railor.

Chirtoaca stie ca electoratul este deceptionat in politica si in politicienii vechi pe care ii asociaza cu mafioti, si nu vrea sa intre sub acest umbrella-brand. El stie ca poate castiga la moment 5-10% din voturile lor, dar pierde in perspectiva mult mai multe din voturile scrutinelor viitoare. (Cine-l crede acum pe Serebrian?)

De aici si conflictul dintre cele doua tabere.

Daca cineva credea ca venirea la primarie a unuia din Bujor/ Filat/ Corduneanu/ Braghis va influenta radical dezvoltarea Chisinaului, acel cineva e naiv.

Viitorul Chisinaului depinde in proportie de 40-50% de banii trimisi de gastarbaiteri, 10-20% de situatia internationala (economica, politica), 10-20% de puterea centrala dominata de ros-oranji si, in cel mai bun caz vreo 10% de primaria Chisinaului (din care 10%, 9% tine de consiliu).

Ideea mea este ca chiar de ar fi primar Mr. Gospodarul Maini de Aur, un conflict cu Transnistria, o micsorare radicala a fluxului de bani de la gastarbaiteri, un cutremur puternic sau o prelungire cu 4 ani a mandatului PCRM-PPCD ar reduce la zero eforturile acestuia.

In timp ce fluxul banilor din UE si Moscova va salva indicatorii oricarui primar.

Inca un aparent paradox - cu toate ca am avut o gestionare extrem de proasta a primariei in ultimii 10 ani (vezi prestatia tuturor intreprinderilor municipale - Termocom, Regia Transport Urban si cumacolo, Apa-Canal etc.) Chisinaul arata mult mai bine - am in vedere si calitatea drumurilor (intrebati taxistii cu experienta), si numarul de constructii, si rata somajului si veniturile pe cap de locuitor etc. Asta s-a facut IN POFIDA activitatii guvernului si a primariei. Nici chiar Partidul Comunist nu a putut manca toti banii veniti de la gastarbaiteri - o parte oricum e investita in dezvoltare.

De aceea celor care asteapta prea multe de la primarie, in dulcele stil sovietic, cand puterea era totul, le urez succes in continuare in vaicareala. Intr-adevar vazand lumea primariocentrica, refuzul lui Chirtoaca de a "negocia" este similar cu sfarsitul lumii.
 
adrenalina:

vitalic, nu eu l-am numit marioneta, tu ai fost ala... reciteste-ti mesajul. eu doar am transpuns cuvintele tale intr-o descriere mai clara...

puteai si sa-l injuri, ai fi fost si mai clara... apropo, asta este si argumentul celor vulgari - ei pretind ca se exprima cel mai clar...in rest, nu vreau sa fiu tradus in limba mea, nu am spus ca primarul general este sau ar putea fi o marioneta, ci ca, conform prevederilor legislatiei in vigoare are competente mai degraba reprezentative, decat executive..este diferenta

pentru ca eu am spus ca Chisinaul nu are de un primar care sa nu faca nimic

Chisinaul este in drept sa hotarasca singur de ce primar are nevoie...o face acum...nu vad de ce punctul de vedere "tehnocrat" ar putea cantari mai mult decat cel ideologic..pana la urma, daca nu le place orasenilor, o sa-si aleaga un alt primar, e treaba lor... apropo, nimeni nu vorbeste de cei 70 procente absenti...desi astia sunt mai importanti ca potential, nu se stie pe cine si in ce conditii ar putea ei sa avanseze...oricum, sunt forma muta, vesnica amenintare la status-quo, si daca va exploata aceste resurse electorale un eventual candidat ar putea da peste cap intreaga scena politica.

atunci si premierul intr-un guvern taie ate, si presedintele unei tari taie ate, etc...

depinde de constitutie...si de forma statului, presedintele german de exemplu, chiar taie ate, la fel si prim-ministrii altor tari...

poate ca nu se termina lumea ca se mai prabuseste unul. se termina doar partidele de dreapta. vitalic, credeam ca macar tu vei gandi si in viitor si vei realiza ce inseamna prabusirea lui Chirtoaca.

personal ma stradui, pe cat este cu putinta, sa nu-mi fac idoli, mai ales politici politica este si un joc de interese, de compromisuri, rareori este alegere intre idealuri... se va prabusi Chirtoaca, va veni un altul..nu e mare treaba: cu Chirtoaca nu se termina tineretul moldav, ci abia incepe...
cred ca un prim pas spre normalitate ar fi sa nu construim isterii in baza unei proceduri de rutina, precum este cea a alegerii unui primar...cand aceste alegeri vor trece aproape neobservate, fara injurii la adresa electoratului (nu sunteti constienti, regretam alegerea voastra, sunteti manipulati) atunci vom putea construi in liniste viitorul...

si inca o data succesul lui este mai putin decat al comunistilor si mai putin decat al opozantilor lui luati per total...

da, dar:
- votantii comunistilor au facut prezenta maxima, deci atata pot, mai mult nu au probabil de unde,
- la fel si celelalte partide
- pentru Chirtoaca ramane un potential de peste 60 procente din alegatori (2/3) care este foarte important...
 
Abenpace, da domnul sa fie asa cum spui. eu imi doresc asta din tot sufletul. analiza mea este pur din-afara, eu nici macar nu am drept de vot aici. doar ca chestii din astea am vazut in Ro... si stiu cum merg lucrurile.... si nu as vrea sa se intample cum s-a intamplat la noi. cand un om valoros, cade in dizgratie datorita unor anumiti factori. Dorin este un cu potential, dar, imi mentin parerea, trebuia sa se mai abtina putin. iar Ghimpu, care este in spatele lui, nu este cel mai rational om. dar in fine, alegerea ii facuta. sa speram ca noi astia "istericii impotriva lui Dorin" sa nu avem dreptate.
 
vitalic, inca o data imi bagi in gura ceea ce eu nu am spus si te scoti pe tine, incercand o maniera foarte eleganta. treaba ta, eu data viitoare voi fi mai atenta cand intru in discutii cu tine. pentru ca nu imi plac oamenii care incearca sa manipuleze mesajul altora sau jignesc foarte voalat, crezand ca astfle isi arata inteligenta.
 
Abenpace:

Chirtoaca stie ca electoratul este deceptionat in politica si in politicienii vechi pe care ii asociaza cu mafioti, si nu vrea sa intre sub acest umbrella-brand. El stie ca poate castiga la moment 5-10% din voturile lor, dar pierde in perspectiva mult mai multe din voturile scrutinelor viitoare. (Cine-l crede acum pe Serebrian?)

asta e esenta, zic si eu...poate o scriem cu litere rosii?

Abenpace:

Ei nu vor ca cineva ajuns accidental unde a ajuns sa le fure rolul lor sisific in lupta milenara contra railor.

nu sisific, ca ala muncea fara sens, ci mesianic...suna mai dragut.
 
Eu cerd ca deja batem degetele in van.
Chirtoaca va fi primar, fapt cert.
Cum va fi ca primar, cum isi va executa functiile, ca va fi de parada sau ca va fi mult cautatul primar, e chestie de viitor.
Nu cred ca e momentul sa ne bocim ca nu se grabeste sa faca menajamente cu celelalte partide, are o strategie pe care o aplica. El are asul acum in mana.

PS. imi place tonul patetic a lui Vitalie :)
 
vitalic sprinceana;186824 said:
adrenalina:



conform prevederilor legislatiei in vigoare are competente mai degraba reprezentative, decat executive..este diferenta

...
Eu nu o vad [diferenta]!

Conform articolului 1, din Legea Republicii Moldova privind administratia publica locala nr. 186-XIV din 6 noiembrie 1998, Primar-ul este o autoritate executiva aleasa prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat : http://www.see-educoop.net/education_in/pdf/legea-privind-mol-rmn-t04.pdf .

Sau ... aceleasi prevederi ale articolului 70 care dispun ca Administratia publica a municipiului Chisinau se realizeaza de catre consiliul municipal, ca autoritate deliberativa, si de catre primarul general al municipiului, ca autoritate executiva, in conformitate cu prezenta lege si Legea cu privirea la statutul municipiului Chisinau.

Aceste atributii sint detaliate in alt articol al aceleiasi Legi :

Art. 38. (1) Primarul îndeplineşte următoarele atribuţii principale:
a) asigură respectarea, pe plan local, a drepturilor şi libertăţilor omului, a Constituţiei, a altor legi, a
decretelor Preşedintelui Republicii Moldova şi a hotărârilor Guvernului;
b) asigură executarea deciziilor consiliului local. în cazul în care consideră ca o decizie a acestuia
este ilegală, sesizează prefectul. în termen de 3 zile de la data când a luat act de ea. sau instanţa de
judecată.
c) propune consiliului local consultarea populaţiei în problemele locale de interes deosebit şi, pe
baza deciziei consiliului, ia măsuri pentru organizarea acestor consultări;
d) prezintă consiliului local, anual sau ori de câte ori este necesar, rapoarte privind starea economică
şi socială a satului (comunei), oraşului (municipiului);
e) întocmeşte proiectul bugetului local şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar şi îi supune
aprobării consiliului local;
i) exercită funcţia de ordonator principal de credite;
g) verifică, din oficiu sau la cerere, încasarea si cheltuirea sumelor din bugetul local si comunică de
îndată situaţia consiliului local;
h) elaborează proiectul de statut al personalului, propune structura organizatorică, efectivul scriptic
şi salarizarea personalului din aparatul primăriei şi le supune aprobării consiliului local;
i) numeşte si eliberează din funcţie personalul din aparatul primăriei, cu excepţia secretarului
consiliului; propune consiliului local numirea şi eliberarea din funcţie a conducătorilor agenţilor
economici şi ai instituţiilor publice de interes local, aflate sub autoritatea consiliului local respectiv;
j) controlează activitatea personalului din aparatul primăriei;
k) exercită drepturile şi asigură îndeplinirea obligaţiunilor ce revin satului (comunei), oraşului
(municipiului) în calitate de persoană juridică;
1) supraveghează inventarierea şi administrarea bunurilor care aparţin satului (comunei), oraşului
(municipiului);
m) asigură ordinea şi liniştea publică prin intermediul colaboratorilor poliţiei, al gărzilor populare,
al serviciilor de pompieri şi de protecţie civilă, care au obligaţia să răspundă solicitărilor sale, în
condiţiile legii ;
n) ia măsurile prevăzute de lege privind desfăşurarea întrunirilor publice;
o) ia măsuri de interzicere sau de suspendare a spectacolelor, reprezentaţiilor sau a altor manifestări
publice care contravin ordinii de drept ori atentează la bunele moravuri, la ordinea şi liniştea publică;
p) conduce serviciile publice locale; asigură funcţionarea serviciilor de stare civilă, autoritate
tutelară; organizează şl supraveghează realizarea măsurilor de asistenţă socială şi ajutor social;
q) eliberează permise şi semnează autorizaţii prevăzute de lege;
r) asigură elaborarea regulamentului de urbanism şi a documentaţiilor de urbanism şi amenajare a
teritoriului şi le prezintă spre aprobare consiliului local, cu respectarea prevederilor legii ;
s) coordonează activitatea de asistenţă socială a copiilor, bătrânilor, invalizilor, familiilor cu mulţi
copii, a grupurilor si persoanelor defavorizate; sprijină organizaţiile neguvernamentale care au ca
obiect de activitate protecţia socială şi funcţionează în raza satului (comunei), oraşului (municipiului);
t) asigură elaborarea şi realizarea măsurilor privind combaterea şomajului, crearea locurilor noi de
muncă, organizarea lucrărilor publice remunerate;
u) ia măsuri prevăzute de lege în soluţionarea problemelor administrativ-militare;
v) ia măsuri, împreună cu organele specializate ale statului, pentru prevenirea şi limitarea urmărilor
calamităţilor, catastrofelor, incendiilor, epidemiilor şi epizootiilor. Ín acest scop, poate mobiliza
populaţia, agenţii economici şi instituţiile publice din sat (comună), oraş (municipiu), acestea fiind
obligate să execute măsurile stabilite;
w) supraveghează târgurile, pieţele, oboarele, parcurile şi locurile de distracţii şi ia măsuri operative
pentru buna funcţionare a acestora;
x) ia măsuri şi este responsabil pentru pregătirea profesională a funcţionarilor din aparatul primăriei,
precum şi din unităţile care se află în subordinea sa;
y) sprijină colaborarea satului (comunei), oraşului (municipiului) cu unităţi administrativ-teritoriale
din alte ţări, precum şi extinderea cooperaţiei şt a legăturilor directe cu acestea;
z) îndeplineşte şi alte atribuţii prevăzute de lege sau încredinţate de consiliul respectiv.

P.S. Asta asa, pentru cultura generala (sa nu se mai confunde pe viitor care e puterea executiva si cea reprezentativa intr-un Stat) : http://www.e-referate.ro/referate/Sistemul_administrativ_al_republicii_moldova2005-03-18.html
 
vitalic sprinceana;186824 said:
...nu vad de ce punctul de vedere "tehnocrat" ar putea cantari mai mult decat cel ideologic..
Vitalic, ce inseamna punct de vedere "tehnocrat" ?
 
Am senzatia ca electoratul nostru cand este satula de politica glumeste cu clasa politica, alegand in bataie de de joc ceea ce este de cel mai prost gust de pe arena nostra politica. In 2001 se votase pentru PCRM si Voronin, in 2007 s-a votat in marea majoritate pentru Iordan si Chirtoaca. Oameni mai realisti au stat acasa si au ras cu pofta in fata televizorului.
 
Abenpace;186819 said:
Isteria "baietilor buni - candidati puternici": Si comunistii au pierdut si nici noi n-am castigat... Cum asa?!
Eu as spune mai degraba "isteria baietilor tineri si nelinistiti" (naivi) ; este o seama de baietasi aici pe forum care prin "cistigul" lui Dorinel au impresia ca se simt mai emancipati. :zapada:
 
Abenpace;186819 said:
Viitorul Chisinaului depinde in proportie de 40-50% de banii trimisi de gastarbaiteri, 10-20% de situatia internationala (economica, politica), 10-20% de puterea centrala dominata de ros-oranji si, in cel mai bun caz vreo 10% de primaria Chisinaului (din care 10%, 9% tine de consiliu).
Astea-s studii econometrice sau premonitii ?
 
vitalic sprinceana;187160 said:
Sirb, da o raita pe aici dupa care vii aici ...

dupa asta vorbim despre diferente...
Raitele tale, vitalic, denota ne-cunoastere de cele mai generale principii de drept administrativ si constitutional. Da, TU o raita peste link-urile tale, si iti recomand si un jurist in plus, si dupa aia vorbim.
 
Sirb;186971 said:
Eu as spune mai degraba "isteria baietilor tineri si nelinistiti" (naivi) ; este o seama de baietasi aici pe forum care prin "cistigul" lui Dorinel au impresia ca se simt mai emancipati. :zapada:

Cred ca ai formulat foarte reusit starea in care m-am aflat imediat dupa aflarea rezultatelor. Intr-adevar m-am simtit bine stiind ca un om in foarte multe aspecte asemanator mie - varsta, studii, convingeri - a reusit sa obtina 50,000 de voturi in Chisinau.

M-am convins ca este posibil sa castigi o lupta politica in Moldova fara a-ti crea o retea de presedinti de colhoz, directori de uzine/fabrici; fara a cumpara cu 10 lei voturi in ziua alegerilor; fara a promite "raionului care ma va vota cel mai bine 1 milion de dolari" si fiecarui sat din suburbie milioane de lei; fara a cheltui bani nebuni pe publicitate si campanii de rahat (cum au fost dupa parerea mea atat cea a lui Iordan cat si cele ale lui Filat si Corduneanu - daca va intereseaza MHO, pot sa-mi explic aceasta opinie); fara a fi sustinut de intregul guvern, presedintie si alte institutii de stat din bani publici; fara a aduna voturile mortilor si fara a anula voturile oponentilor, aplicandu-le stampile suplimentare; fara a abona sute de mii de oameni la ziare de care n-au nevoie samd.

Isteria la care m-am referit a fost cea a liderilor de partid in timpul conferintei de presa de la Infotag, nicidecum a cuiva de pe forum. Atacurile la persoana nu ma afecteaza (oi fi naiv, cum presupui tu sau tampit la cap, cum foarte voalat ma eticheteaza adrenalina, ce schimba asta?) - unica valoare a forumului este schimbul de idei - persoana reala din spatele lor nu ma intereseaza.
 
Abenpace;187186 said:
Cred ca ai formulat foarte reusit starea in care m-am aflat imediat dupa aflarea rezultatelor. Intr-adevar m-am simtit bine stiind ca un om in foarte multe aspecte asemanator mie - varsta, studii, convingeri - a reusit sa obtina 50,000 de voturi in Chisinau.

M-am convins ca este posibil sa castigi o lupta politica in Moldova fara a-ti crea o retea de presedinti de colhoz, directori de uzine/fabrici; fara a cumpara cu 10 lei voturi in ziua alegerilor; fara a promite "raionului care ma va vota cel mai bine 1 milion de dolari" si fiecarui sat din suburbie milioane de lei; fara a cheltui bani nebuni pe publicitate si campanii de rahat (cum au fost dupa parerea mea atat cea a lui Iordan cat si cele ale lui Filat si Corduneanu - daca va intereseaza MHO, pot sa-mi explic aceasta opinie); fara a fi sustinut de intregul guvern, presedintie si alte institutii de stat din bani publici; fara a aduna voturile mortilor si fara a anula voturile oponentilor, aplicandu-le stampile suplimentare; fara a abona sute de mii de oameni la ziare de care n-au nevoie samd.

Isteria la care m-am referit a fost cea a liderilor de partid in timpul conferintei de presa de la Infotag, nicidecum a cuiva de pe forum. Atacurile la persoana nu ma afecteaza (oi fi naiv, cum presupui tu sau tampit la cap, cum foarte voalat ma eticheteaza adrenalina, ce schimba asta?) - unica valoare a forumului este schimbul de idei - persoana reala din spatele lor nu ma intereseaza.

Pai strategia a fost destul de simpla, demoralizam 70% din populatia Chisinaului si ne concentram asupra unui grup minuscul dar activ, ii spalam creierii, ii impingem un om de al nostru si totul e bine.
Ascensiunea lui Chirtoaca nu este o victorie, este o ratare cumplita. Partidele de dreapta nu s-au aratat in stare sa ofere o alternativa serioasa guvernanii comuniste.
Sunt de acord, dreapta a optinut o victorie ideologica, votul pentru Chirtoaca a fost unul ideologic. Acest lucru da dovada de distanta votantilor lui Chirtoaca de realitate. Ce se va intampla in cazul in care electoratul se va dezamagi in liberalul handicapat si se va crea din nou o premiza pentru venirea comunistilor?
Comunistii nu poti fi biruti decat prin calitate: programe de dezvoltare serioase si realiste, persoane cu cunostinte si experienta. Cu lozinci si populisme departe nu o sa ajungem. Iluziile mai devreme sau tarziu dispar si ramane doar realitate cruda.
"Ii dam jos si dupa aia vedem ce facem" nu merge, un politician serios trebuie sa aiba o viziune clara asupra viitoarelor configuratii politice. Deciziile politice nu pot fi luate in functie de contexte prezente. Un politician serios tre sa fie capabil de previziune. Ceea ce total lipseste majoritatii politicienilor.
 
militant;187248 said:
Pai strategia a fost destul de simpla, demoralizam 70% din populatia Chisinaului si ne concentram asupra unui grup minuscul dar activ, ii spalam creierii, ii impingem un om de al nostru si totul e bine.

Strategia cui?

Daca vrei sa spui ca Partidul Liberal a reusit sa demoralizeze 70% din populatia Chisinaului si a spalat creierii grupului minuscul de 50,000 de oameni, atunci e bine ca am votat cu ei pentru ca astea vor spala creierii UE si ne facem membri in 2 zile. Daca spui ca strategia comunistilor a fost sa piarda dominarea neta din Consiliul Municipal pentru a sustine ascensiunea Partidului Liberal, atunci nu comentez.

Poate alte grupuri au implementat strategia - masonii, KGB-ul, NATO, Templierii? Spune clar sa intelegem si noi naivii.

militant;187248 said:
Ascensiunea lui Chirtoaca nu este o victorie, este o ratare cumplita. Partidele de dreapta nu s-au aratat in stare sa ofere o alternativa serioasa guvernanii comuniste.

O ratare a cui? Iarasi nu formulezi concret gandurile. A doua fraza la fel e greu de inteles - alegerile locale trebuiau sa ofere o alternativa guvernarii? Cand spui partide de dreapta, la care te referi? PDM, de exemplu, il consideri de dreapta? Dar AMN?

militant;187248 said:
Sunt de acord, dreapta a optinut o victorie ideologica, votul pentru Chirtoaca a fost unul ideologic. Acest lucru da dovada de distanta votantilor lui Chirtoaca de realitate. Ce se va intampla in cazul in care electoratul se va dezamagi in liberalul handicapat si se va crea din nou o premiza pentru venirea comunistilor?

Iti spun ce se va crea - o sa apara alt personaj politic, fara trecut pupincurist si corupt (ca al PPCD-ului, PDM-ului sau PSL-ului) care va concentra asupra lui votul de protest. In momentul cand acesta va deveni o alternativa reala Comunistilor, o sa strigi in gura mare - ratare cumplita! ratare cumplita! Ce se va intampla daca ne va trada?
(Ion Creanga "Povestea Drobului de Sare")

militant;187248 said:
Comunistii nu poti fi biruti decat prin calitate: programe de dezvoltare serioase si realiste, persoane cu cunostinte si experienta.

E adevarat ca au existat persoane cu cunostinte si experienta pe liste. Problema lor este ca sunt CORUPTE. Oricat de experimentat este omul - nu-mi place cand ma fura.
La capitolul programe de dezvoltare: inca nici un partid in Moldova nu si-a implementat programul electoral. Poate peste vreo 20 de scrutine clasa politica o sa se maturizeze destul ca sa-si ia in serios programele electorale. La moment in Moldova se voteaza persoanele si credibilitatea lor. Voronin (persoana) e cheia succesului comunistilor, Urecheanu (ca persoana) a luat mai multe voturi decat AMN-ul va lua vreodata, Chirtoaca a contribuit la rezultatul PL samd. Programele nu conteaza decat pentru un numar minuscul, vorba ta, care au destul timp sa le citeasca si destul mazohism sa creada in realizarea lor.

militant;187248 said:
Cu lozinci si populisme departe nu o sa ajungem. Iluziile mai devreme sau tarziu dispar si ramane doar realitate cruda.

Asta-i o fraza demagogica valabila in orice conditii in orice colt al planetei. De aceea iti raspund: Militant, cu lozinci si populisme departe nu o sa ajungem. Iluziile mai devreme sau tarziu dispar si ramane doar realitate cruda.

militant;187248 said:
"Ii dam jos si dupa aia vedem ce facem" nu merge, un politician serios trebuie sa aiba o viziune clara asupra viitoarelor configuratii politice. Deciziile politice nu pot fi luate in functie de contexte prezente. Un politician serios tre sa fie capabil de previziune. Ceea ce total lipseste majoritatii politicienilor.

Inseamna ca cel putin Braghis, Filat, Corduneanu, Iordan, Bujor si Musuc nu sunt politicieni seriosi - pentru ca nu au prevazut rezultatul din 3 iunie.

(Si mai bine ar fi daca un politician serios nu ar fi capabil numai de previziune, dar si de levitatie, teleportare, de dezlegare a cununiilor si deochiului, de gasire a lucrurilor pierdute, de rezolvare a problemelor sexuale si tamaduirea bolilor incurabile, ajutarea la obtinerea vizelor in Italia samd ;)
 
Back
Top