Basescu i-a propus lui Voronin UNIREA !!!!

well... pot sa spun ca ma asteptam, dar nu in halul asta... mi se pare foarte exagerat ce se intampla si cum naiba ii posibil ca un analfabet ca asta sa conduca MD... mama, ce m-am enervat...
 
eu stiu ca le stie si isi face treaba, dar ce nu inetelg ii de ce naiba isi schimba directia la fiecare bataie de vant... pur si simplu m-a scarbit faza asta.
 
pentru ca e mai bine sa stai cu fundul in mai multe oale :) si cu unul, si cu altul, si cu al treilea... el nu e vesnic...si nici camarazii lui. principalul e sa nu vina altii tineri, tot de astia....
 
Basescu i-a propus...
Pai intre doua faulturi la Tariceanu tre' sa se si joace de-a "presedintele tuturor romanilor", nu vi se pare normal?
 
nu asta ii problema... ii problema in raspunsul lui Voronin si faza ca Ro de fapt a ocupat teritoriul moldav intre 1918-1940...
 
Mah, e adevarat ca unirea Basarabiei cu Romania la 1918 nu a fost rezultatul unui referendum, ci o hotarare a Sfatului Tarii, dar Sfatul Tarii avea si el o oarecare reprezentativitate si oricum nu am cunostiinte de nici un fel miscari de protest ale moldovenilor impotriva respectivei decizii (exceptand ce au facut comunistii "romani" la Tatar Bunar si in alte parti).
Iar sa afirmi ca te-au eliberat rusii inseamna sa suferi grav la bila!
PS: ma gandesc ca poate Basescu are si un alt motiv: o fi terminat vinul de la Voronin si nu stia cum sa intre in vorba cu el, sa ii mai ceara un transport.
 
mah, era un cantec mai vechi:
"Unde-i unu' nu-i putere
La butoiul plin cu bere.
Unde-s doi puterea creste
Si butoiul se goleste."
Pana acum credeam ca-i banc, dar mai stii ca ne vom uni la betie. LOL!
 
Daca si de aceasta data Voronin scapa fara ca societatea moldoveneasca sa protesteze la modul cit se poate de serios, atunci pot sa spun cu certitudine ca NU EXISTA ROMANI IN Republica INCA SOVIETICA MOLDOVA.
 
ei, sa protesteze... noi ne-am deprins, nu ne mai tulburam prea tare... noi cunoastem ce e de cunoscut... pe mine nimeni nu ma incurca sa fiu roman...
 
nemo said:
sa vedem reactia de la bucuresti ... sper sa faca ceea ce trebuie basescu ...


Eu unul l-as declara pe Voronin "persona non grata" in Romania. i-as da interdictie sa vina,sa treaca sau chiar sa survoleze Romania, la fel si pentru toti deputatii comunisti.
 
La Chisinau a fost constituit Comitetul pentru sustinerea declaratiei Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, privind integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana impreuna cu Romania.
Potrivit Agentiei INFOTAG, in calitate de presedinte al Comitetului a fost ales profesorul universitar Vasile Ursu, iar de vicepresedinti: Ilie Bratu, presedintele Miscarii Unioniste din Moldova, Nicolae Dabija, presedintele Forului Democrat al Romanilor din Moldova, Gheorghe Vita, presedintele Uniunii Romanilor din Basarabia, Nordul Bucovinei si Tinutul Herta, si Dionisie Gutu, presedintele Partidului National Roman.

Comitetul considera ca "sloganele autoritatilor de la Chisinau de integrare a Republicii Moldova in Uniunea Europeana de una singura, ca stat independent si sinestatator, sint simple speculatii, menite sa induca in eroare electoratul si opinia publica mondiala".

"Declaram cu toata responsabilitatea si in cunostinta de cauza ca acest stat, insolvabil si falimentar la toate capitolele, nu poate exista de unul singur si, cu atit mai mult, nu se poate integra de unul singur in structurile europene si euro-atlantice. Integrarea Republicii Moldova in UE este posibila doar in cazul cind acest teritoriu va (re)deveni parte integranta a Statului Unitar Roman", se spune intr-o declaratie adoptata in sedinta de constituire a Comitetului.

Comitetul intentioneaza sa convoace, pe 29 octombrie 2006, in Piata Marii Adunari Nationale, o Mare Adunare Nationala, care va lua in dezbatere initiativa Presedintelui Romaniei. Membrii Comitetului promit sa organizeze actiuni de protest masive "care vor continua pina la realizarea obiectivelor propuse, in conformitate cu legislatia in vigoare", in cazul in care autoritatile se vor opune acestei initiative.

http://www.infotag.md

Bravo!!!
 
Şeful statului a mai spus că autorităţile de la Chişinău insistă asupra lichidării oricărei prezenţe militare pe teritoriul RM, subliniind că nu se doreşte nlocuirea trupelor ruseşti cu cele ale NATO. Suntem un stat neutru şi nu dorim să aderăm la nici un bloc militar, inclusiv NATO, a spus Voronin. / Alina Ţurcanu // Info-Prim Neo

Avand in vedere ca toate tarile UE fac parte din NATO, declaratia asta e dovada clara ca Voronin nu vrea sa intre in UE. Elvetia care este o tara neutra si nu face parte nici din NATO nici din UE, e obligata sa cotizeze cu aproape un miliard de dolarii anual catre bugetul Uniunii. Asa ca Voronin nici sa nu se gandeasca la neutralitate intrucat nu-si permite luxul asta.

De altfel avand in vedere cat este de corupt partidul lui, nu ara avea nimic de castigat din aderare si nici din unire.
 
of, da' la mine asta e jis de mai demult...sa fim a doua Elvetie...sau sa o intrecem pe aia prezenta :D
 
Unii oameni uita un aspect esential al problemei: Elvetia nu se afla langa Rusia. Si apoi, de unde faceti rost de munte sa va catarati pe el?
 
dan123 said:
Avand in vedere ca toate tarile UE fac parte din NATO, declaratia asta e dovada clara ca Voronin nu vrea sa intre in UE.
o minicuna gogonata: nu toate statele din UE fac parte din NATO!
De ex: Suedia e membru UE, dar nu e membru NATO (vezi ca ai spus o prostie tare mare); Norvegia invers: face parte din NATO, dar nu si din UE.
NATO e o alianta militara, iar componenta in UE nu impune ca aceste state sa faca parte din vreo alianta militara cu America in frunte.
 
Radu said:
o minicuna gogonata: nu toate statele din UE fac parte din NATO!
De ex: Suedia e membru UE, dar nu e membru NATO (vezi ca ai spus o prostie tare mare); Norvegia invers: face parte din NATO, dar nu si din UE.
NATO e o alianta militara, iar componenta in UE nu impune ca aceste state sa faca parte din vreo alianta militara cu America in frunte.

Nici austria, nici irlanda nici suedia nu fac parte din NATO, insa au semnate acorduri de parteneriat si participa impreuna la operatiuni de mentinere a pacii. Insa niciuna din tarile care au aderat la UE in ultimii ani nu e neutra. Oricum neutralitatea e o mare prostie, ca in caz de razboi nu esti ferit de atacurile niciuneia din parti. Elvetia supravietuieste pentru ca e nevoie si de un depozit pentru diverse valori in timpul unui razboi.
 
Back
Top