Oare toti baietii asteapta ca fetele sa faca primul pas?

am gasit un articol, intr-o revista.
Traim in lumea femeilor emancipate, atat de egale cu barbatii incat aproape sunt cu un metru in fata lor. Lumea in care o femeie poate si vrea sa faca absolut tot ce poate si un barbat, in care egalitatea de sanse si drepturi e lege si, teoretic cel putin, singurele diferente dintre noi sunt cele anatomice. Totusi, pe terenul fragil al relatiilor dintre sexe, egalitatea ramane foarte relativa. Si acest lucru e vizibil inca de la... primul pas.
De ce barbatii trebuie sa faca totul? De ce femeile nu trebuie decat sa arate bine si sa astepte, in vreme ce noi trebuie sa depunem eforturi ca sa le intram in gratii? De ce ele nu au niciodata o initiativa?” se intreba suparat un “el”, intr-o discutie care pornise, inocent, de la replici de agatat. Chiar, de ce? Doar suntem obisnuite sa ne luptam pentru ceea ce vrem, nu-i asa? Intr-un sondaj facut de un site de matrimoniale anul trecut, 87% din femei au declarat ca sunt dispuse sa faca “prima miscare” atunci cand sunt atrase cu adevarat de cineva. In mod foarte surprinzator, doar 83% din barbati au dat acelasi raspuns! “Cred ca in relatie rolurile se inverseaza oarecum, in ziua de azi femeile vor sa isi domine mai mult, uneori prea mult partenerul”, spune Cristina, 26 de ani. “Si cred ca noi, femeile, am ajuns sa fim extrem de focusate pe un anume obiectiv, atat in viata profesionala cat si in cea personala. Eu n-am timp sa stau sa ma rog pentru o marire de salariu sau o avansare. Cand consider ca merit, ma duc si o cer. La fel, nu am timp sa astept o vesnicie pentru ca un tip care-mi place sa ma invite la o cafea. Daca mi se pare ca si el m-ar placea (o femeie isi da seama de lucrurile astea!) il invit eu pe el. Imi pare rau, sunt o superfemeie a zilelor noastre, am prea multe de facut ca sa pierd timpul!”

Postarea articolului, ne e o prezumtie ca sunt adeptul ideei :)
 
nu..doar ca fiecare din noi, poate sa deduca pareri pripite. De femei nu poate sa-ti fie frica. e o fobie? :))
 
zeddo said:
de ce baiatul trebuie sa faca primul pas..poate ca baiatul nu o baga in seama pe fata..si atunci e normal..si apoi, in ziua de azi, cand si femenismul e un curent recunoscut, :)...
totul depinde de situatie.... :)
Chiar si in situatia cind vezi ca te simpatizeaza si n-ar fi deloc impotriva,rar se gasesc curajosi.
 
Buna intrebare. Pe cine ai interogat atunci cind ai efectuat mini-studiul tau? [baieti sau fete? citi/cite?]


Raspunsul meu la intrebarea ta este 'nu'.
 
eu nu stiu ce asteapta barbatii da ceea ce ma irita cel mai mult e atunci cand ei tipa sunt interesati de tine...tipa iti propun SAX si dc incepi sa te lamaieshti apu iti zic ca it's your choice .. ia figheiu... poate ar fi cazul sa-si mai tina pozitiile..nu conteaza ce vor sex, dragoste,relatie..anyway...
 
iata sa va spun un mic caz care mi s-a yntymplat recent.am facut cunostintsa cu un baiat super atragator (pentru mine, ca fata fiind), inteligent, cu simtsul umorului dezvoltat, cam cu aleceasi gusturi yn toate ca si mine...mai yn scurt mi-a placut baiatul, venit yn Moldova pe vreo 3-4 saptamyni dintr-o tara europeana yn vacantsa. dupa prima seara am simtit ca ne-am placut reciproc foarte tare. timp de o saptamyna ieseam yn fiecare zi, petreceam practic toata ziua si seara ympreuna, dar fara nici un contact fizic (sarut si altele). yntr-o seara (a opta) am baut nitel amyndoi (de obicei nu prea consumam alcool) si el a ynceput cu fraze de genul "eu nu stiu ce simti tu pt mine...mie ymi pare ca tu ma percepi doar ca pe un prieten, iar cred ca as vrea ceva mai mult, yncep sa simt ceva puternic pentru tine",etc. yn acest moment, vazynd ca yntr-adevar simte ceea ce spune vine din suflet si nu erau doar vorbe (cum au multi alti baieti), m-am oprit si l-am sarutat. momentul a fost super perfect si romantic si dupa aia ne-am yntylnit deja yn calitate de iubiti 2 saptamyni. si au fost 2 saptamyni fantastice. eu de fapt, asteptam ca el sa ma sarute, ceea ce nu a facut timp de 7 zile yntregi consecutive. dupa aia am petrecut un timp de neuitat si cred ca relatia nu s-a terminat aici...

anyway, iata yn situatia data, se poate oare de spus ca el a facut primul pas (prin discutia care a ynceput-o) sau eu (prin sarutul meu)? eu cred ca totusi eu am facut primul pas si i-am spus-o si lui, iar el spune ca el a fost cel care initiat relatia multasteptata.
 
Probabil ca nu.
Dar multi vad in primul pas facut, posesivitate, vointa, dorinta, selectare sau alegere.

"Ai fost ales" - suna pentru unii.

Altii gandesc - "Am ales".


Unii sint timizi, altii nu.


Indiferent de asta, nu inseamna ca persoana respectiva ar trebui "descalificata".

E o selectie naturala a semenilor. Inconstient facuta dar cu intentie si interes.
:)

Oricum e discutabil...si sint multe lucruri ascunse in fiecare pesoana, individual. Nu cred ca trebuie generalizat.
 
Fr3Zy said:
Da ...Si bine fac ^^

:cry: inca nici unul nu s-a gasit da...? :cry:
mai asteapta.... sincer imi pare rau... dar mai ales in frantza, sperantza mai este :D poate daca dai semne ceva?
"mwahahahahahaha"
 
Wednesday said:
:cry: inca nici unul nu s-a gasit da...? :cry:
mai asteapta.... sincer imi pare rau... dar mai ales in frantza, sperantza mai este :D poate daca dai semne ceva?
"mwahahahahahaha"


Tot batsi pasul pe loc ultimul timp cu kestia asta ... Am impresia kiteodata ca kiar crezi ceea ce zici ...
 
gr8dude said:
Buna intrebare. Pe cine ai interogat atunci cind ai efectuat mini-studiul tau? [baieti sau fete? citi/cite?]

Nu am interogat prea multe persoane,dar au fost totusi vreo 6 'masculi' ,iar in cadrul discutiilor cu fetele aceasta-i o intrebare des discutata si majoritatea sunt de parerea ca exista un mare procent care prefera sa stea si sa astepte 'dar de la natura'!

Raspunsul meu la intrebarea ta este 'nu'.[/QUOTE said:
Eu ma mindresc!
:)
 
oby said:
...tipa iti propun SAX si dc incepi sa te lamaieshti apu iti zic ca it's your choice .. ia figheiu...
haaa,cunoscuta situatie:)
Aroganta la maximum,eu inca n-am inteles,dupa multe chibzuieli, ce asteapta ei?sa-i sari in cap poate?
:)
[asa tip de propuneri sunt de obicei din partea unora cu o experienta mai bogata sau care au o virsta>24 aproximativ]
 
Sunt si exceptii,care fac ei primul pasul,cei mai indrazneti .Ca sa faca acest pas baiatul trebue cucerit de fata
 
Sa ne adresam la experienta oferita de mama natura. Sarcina baetilor este de a impresiona, atrage, cuceri (prin ceva) domnisoara. Daca de considerat acesta "primul pas", atunci le apartine barbatilor. Cat de mult nu s-ar machia femeia ca sa fie frumosa, ea o face si este pentru toti, pe cant barbatul face totul doar pentru atentia uneia (practic in orice situatie).
Daca e sa ne referim la relatii mai intime, da, ar putea si barbatul in anumite conditii sa faca primul pas. Dar acesta cel mai frecvent se face atunci cand se vede ceva reciproc din partea femeii.
Cauza probabila o vad nu doar in posibilul refuz, dar si in forma care poate fi.
Poate inca mai conteaza si parerea ca "o femee intotdeauna poate excita un barbat, iar un barbat o femee - e discutabil" :) Adica apar prea multi factori.
 
Back
Top