Etc, samd - baga totul aici...

"One of the most promising laboratories for the Numerati is the workplace, where every keystroke, click, and e-mail can be studied. In a chapter called "The Worker," Baker travels to IBM, where mathematicians are building predictive models of their own colleagues. An excerpt: 'Samer Takriti, a Syrian-born mathematician. He heads up a team that's piecing together mathematical models of 50,000 of IBM's tech consultants. The idea is to pile up inventories of all of their skills and then to calculate, mathematically, how best to deploy them. I'm here to find out how Takriti and his colleagues go about turning IBM's workers into numbers. If this works, his team plans to apply these models to other companies and to automate much of what we now call management.'"

detalii aici
 
Uite informatia asta chiar a reusit sa ma sperie.. E posibil asa ceva?
The road to hell is paved with good intentions..

Nu-mi vine sa cred totusi ca mintea umana poate fi intr-atat de previzibila. Exista o doza de previzibilitate dar de aici pana la precizie matematica e cale lunga..
 
lizofoafa;214123 said:
Uite informatia asta chiar a reusit sa ma sperie.. E posibil asa ceva?
The road to hell is paved with good intentions..

Nu-mi vine sa cred totusi ca mintea umana poate fi intr-atat de previzibila. Exista o doza de previzibilitate dar de aici pana la precizie matematica e cale lunga..

stirea respectiva am citat-o pentru ca ieri m-am impedicat de ea. asemenea stiri sint multe. majoritatea sint ignoranti si nu le observa, dar lumea se transforma fara acordul majoritatii si asta este alarmant. daca asa vor continua lucrurile, avem sanse sa prindem un "1984" in unul din deceniile ce urmeaza....
 
groparu, n-o mai speria pe lizofoafa, nu vezi ca e usor impresionabila? :D Parca esti X-Iurie sau wurtuk... pesimist, obsedat de teoria conspiratiei si o viziune de viitor la fel de apocaliptica.

Mintea umana nu poate fi in total prezisa pentru ca evoluiaza pe baza de stimuli externi(care nu pot fi total previzibili), cu toate astea cu siguranta vor crea sisteme de inteligenta artificiala care vor lua locul multor persoane in determinate domenii.

Si, pana la urma, nu vad nimic nou. Astfel de modele deja exista doar ca si-au gasit aplicatia cel mai bine in domenii industriale. Acum intra mai in adancul detaliilor.
 
Piggie, inchipuie-ti ca esti angajat la o multinationala care foloseste o aplicatie de genul asta. Iti este controlat fiecare click si se trag concluzii de genu: ai sau nu potential criminal, ai sau nu potential sa faci fata unor situatii stresante, esti tipul de lider sau de executant, etc etc etc...
Programul respectiv ar avea capacitatea de a descoperi talente de care tu insuti nu esti constient... Inchipuie-ti ca seful tau sta la birou si iti analizeaza profilul psihologic. El este genul de om instruit in NLP(programare neuro-lingvistica), in comunicare, etc, etc.
Ti-ar place sa fii marioneta in mainile unui "brainfuc.ker" profesionist ajutat si de o aplicatie de genul asta?
Ti-ar place ca inainte sa te pornesti spre biroul lui pentru o marire de salariu sa primesti mesaj pe mail de la el cu un "NU!"?

Si mie-mi place sa cred ca mintea umana este predictibila doar pana la o limita... DAR exista si puterea de sugestie.. Pe asta se bazeaza toate agentiile de publicitate.
 
lizofoafa, ceea despre ce vorbesti, e mai mult prezicerea viitorului decat model matematic de comportament. Brainfuckeri avem din perioada preistorica dar aici cred ca va fi diferit. In cel mai fericit caz programul va prevedea comportamentul unei persoane in anumite intervale si va incerca sa aleaga conditii optime in care sa "mentina" o persoana. Adica, in loc sa-ti trimita prin email "NU!" iti va prevedea dorinta si la momentul cel mai potrivit iti va da o marire de salariu fara ca tu sa ceri. Astfel te vei duce la locul tau fericita si vei continua sa muncesti cu gandul "ce companie super" continuind sa fii eficienta. Va fi mai subtil si eficient decat crezi.

Aceeasi chestie cu o societate. Daca rata de nemultumire a populatiei e prea mare, incep revolutii, razboaie, etc.. daca se mentine in anumite limite, toata lumea e fericita(cel putin multumita) si isi vad de treaba lor.

Dar daca pui mana pe, sa zic asa, descrierea ta matematica si o intelegi, atunci poti sa decizi cum sa te aperi mai bine de orice influenta externa. Oare nu vei avea mai multe posibilitati decat fara sa te cunosti? Nu e oare visul filosofilor din timpuri vechi faza cu "Cunoaste-te pe tine insuti!"?

Offtopic(de la modelele astea):Sper sa pun mana pe un astfel de sistem...:D

P.S. Dar totusi mintea umana nu e total previzivibila. Orice personalitate evolueaza in timp si nu poate fi prevazuta directia acestei evolutii.
 
picklessss...
sau castraveti cornison murati..
O, DA! sunt in stare sa mananc borcane intregi :D fara sa-i "asezonez" cu nimic altceva. :)
 
cine imi spune cum pot cauta pe scribd.com cartzi in liba romana, ca mie mi le afisheaza doar pe alea in rusa. a?
 
pai, de asta e shi vorba. scriu ex "Zbor frant" shi imi da No Documents Found. cu toate, ca stiu la sigur ca este :(
 
Back
Top