Complexele si resentimentele la moldoveni

Arina said:
Filip,
in privinta bunelului - a fost un lant logic...si s-a ajuns la bunel. pot sa te ajut sa refaci lantul...zici de recensamant; zic ca un membru al familiei declara pentru toata familia (e un motiv; am dat exemplu familiilor cu 7-8 copii); zici ca zic aiureli; zic de familia din care provine tatal meu; zici ca e o familie de kolhoznici; zic - te rog sa nu te exprimi urat cand e vorba de familia mea, accentuand cine a fost bunelul meu, care e membru al acelei familii.

poate ai fost intr-o comisie de evaluare a invatamantului in Republica Moldova?

daca doresti sa afli care e rata natalitatii in Moldova, da un search in net, sunt sigura ca vei gasi.
cunoasterea obiectului de studii statistica nu presupune memorizarea tuturor datelor, dar nu sunt sigura daca doresti sa cunosti care e.

1. Nu m intereseaz cine a fost bunelul sau familia lui de kolhoznici.

2. nvmntul din Bastardostan, o prelungire a celui sovietic este n cel mai bun caz mediocru.

3. "Potrivit datelor prezentate in cadrul Simpozionului, natalitatea s-a redus brusc, fara precedent, in jumatate - de la 77,1 mii nascuti vii in 1990 la 36,5 mii in 2003. Participantii s-au aratat ingrijorati si de tendinta continua de reducere a fertilitatii feminine in toate grupele de varsta fertila, in timp ce mortalitatea generala a crescut de la 9,7 decese la 1000 locuitori, in 1990, la 11,9 in 2003 (sau peste 15 procente)".
http://www.sanatatea.com/news.php?topic=news&page=2020

Te rog s mi explici unde gseti tu "multe familii cu 7-8 copii" n aceste condiii.
 
Arina said:
lia,
elemente de gelozie se denota...nu-ti face griji, nu am nimic cu Filip

Vai! Acum cine vorvete despre respect? Arina, de unde atta obrznice n tine?

argumentul tau in privinta famiililor mixte nu continea nici o cifra. statistica mea are la baza un esantion mic.

N-am adus nici un argument cu familii mixte. Am spus doar c NU e logic s invoci acest aspect. Era vorba de logic elementar.

mersi, nu stiam ca folosesc si englezisme...dar in vorbire mai folosesc si spaniolisme si, mai nou, grecisme :lol: si pot vorbi in asa mod incat sa le includ pe toate (-ismele), dar pot si doar cu una-doua, dar pot si fara...si tot asa mai departe. si depinde de situatie.
si pe tine te rog...nu pomeni familiile in discutii. devii total nerespectuoasa, si nu zic ca ar trebui sa ma respecti...dar exista careva norme

Exact asta te rog eu de o sotmn i ceva: s nu fii obrazic. Acum, c i-am pomenit de edicaie, te consideri atacat? Foarte bine; NU MAI fi impertinent i-i voi aduce aminte c nu prea ai educaie.
 
Filip, Arina vorbea de parintele sau si nu despre situatia actuala, deci merge vorba de plus/minus 50 de ani in urma...
 
dacodava said:
Pe mine ma nemultumeste ca termenul de moldovean este amestecat in treaba asta.
Moldova s-a format ca stat intre Carpati si Prut.Moldovenii au contribuit la Unirea Principatelor in 1859 si la declararea Regatului Romaniei 1881.

1.Moldovean= moldovean din Republica Moldova
2.Moldovean= moldovean din provincia romaneasca Moldova
 
"NU MAI fi impertinent i-i voi aduce aminte c nu prea ai educaie."
:wtf:

lia, eu nu-ti zic de cum este mama ta si tata tau.

p.s.: ei, gata, m-am saturat, ma duc.
 
negru said:
care-i echivalentul?
ceea ce crezi tu este irelevant.

i explic Lia. Sau mai bine citete dicionarul greelilor de limb al lui Valentin Guu. Ceea ce cred eu este firete irelevant, dar dac vrei s vorbeti romnete corect i nu jargonul moldobolovnesc pe care-l practici, mai bine reine ce-i spun, c nu-i stric.
 
Filip tu nu zici nimic, doar ne trimiti la Lia, da' Lia tot nu zice...de-acum sunt vreo 3 cazuri cand nu mi s-a zis cum ar fi corect.
 
Back
Top